• FBrankov

    Dobrý den, obracím se na znalejší a zkušenější cyklisty s následujícím dotazem.

    Na konci listopadu 2021 jsem ve Štěrba kola koupil gravel Superior X-ROAD Elite 2021, vel. 52, za 46.000,– Kč. Na kole jsem bohužel téměř ihned po zakoupení spadnul a odřel jsem obě páky, zlomil patku a mírně odřel přehazovačku (viz. foto). Po pádu jsem kolo nechal komplet zkontrolovat a opravit v Kolofix, kde vyměnili patku, omotávku (nově Ciclovation Advanced Velvet + upravili na žádost vedení bovdenů, které původně dělalo tvar každé strany řidítek jiný) a vše seřídili. Od té doby jsem na kole najel cca 1500 km a vše je bez známek poškození, tedy funguje perfektně jako před pádem.

    Každých cca 500km nechávám kolo vždy prohlédnout a seřídit v Kolofix, přičemž sám kladu důraz na čistotu a promazání zejména pohonu (viz foto kazety po najetých 2000km). Co se týče stavu kazety nevím jistě, chová se stále totožně, a přijde mi, že i stejně vypadá, takže stav myslím dobrý (snažím se řadit jako člověk a vážím pouze 68kg).

    Na kolo jsem dal místo původních kol (zbytečně těžká, cvrček nic pěkného) lehce jetá kola Fulcrum Racing db 700 (PC 6.000,–), čímž ubylo přes 500g celkové hmotnosti a celkově to jede o poznání lépe. Rovněž jsem na kolo dal sedlo Fizik Arione R3 (PC 3.400,–), v té době již starší s mírně odřeným bokem. Aktuálně pláště Specialized Turbo Pro 28 + latexové duše, mají najeto asi 1500km.

    Chci se prosím zeptat zkušenějších, za kolik by bylo možné takové kolo prodat. Důvodem prodeje není kolo jako takové, funguje perfektně, ale moje osobní preference, kdy jsem gravelu nepřišel na chuť a plánuji tedy koupit čistokrevnou silničku.

    Všem předem děkuji za radu.

    PS: Kolo zatím není na prodej, nejdříve musím stanovit cenu a následně vybrat náhradu, pokud vůbec za ± prodejní cenu výše specifikovaného kola půjde pořídit.

    0 0
    • Tomcat  

      Padlo to tady v mnoha jiných vláknech o prodeji kol , ale investovaný čas a peníze do údržby se nikdy přímou úměrou při prodeji nevrátí. Dokonce nemusí vrátit vůbec

      To platí i o vylepšování lepšími díly.

      Vlákno za kolik prodat tu už je a není třeba zakládat další.

      0 0
    • cyklista86  

      To by me zajimalo jak se ti takhle podarilo ohoblovat ty paky to je mazec. :D Co se te ceny tyce, tak vzhledem k dnesni situaci s kolama bych se nebal to dat na bazar za 40 tisic. Ja bych mel i docela zajem kdyby si tam mel teda dvouprevodnik.. :)

      0 0
      • FBrankov  

        Jel jsem poměrně rychle a pád byl poměrně nepříjemný. Překvapilo mě, že z jednoho pádu byly takhle odřené obě strany. Jinak ohledně toho dvoupřevodníku musím říct, že kdybych ho tam měl, možná bych alespoň zatím kolo neprodával. 1×11 mi nevyhovuje. Jinak děkuji.

        0 0
        • kubad  

          tak ho tam dej, nic složitého ani extra drahého

          každopádně s takto ojetýma pákama pude cena dost dolu na to se hledí hodně, a tím je jasné že kolo nepěkně lehlo

          0 0
          • Jáchym 1  

            Asi i + levou páku.

            0 0
            • kubad  

              tak sem to myslel i s pákou

              v tomto stavu stejně ta cena pujde brutálně dolu

              0 0
          • FBrankov  

            Díky za podnět, upřímně mě to nenapadlo, hned jsem chtěl nové kolo. Možná zkusím dvoupřevodník a až následně bych v případě nespokojenosti kolo prodal.

            0 0
        • cyklista86  

          Jestli chces silnicku protoze ti nevyhovuje jednoprevodnik, tak to bych napred fakt vyspekuloval co nejlevnejsi vymenu za dvouplacku. Ona cistokrevna silnicka kam se vleze treba max 28mm plast to neni pro kazdeho na nasich „kvalitnich“ silnicich" . Ja chtel/chci taky X road prave protoze to je presne neco mezi gravelem a silnickou podle toho jake plaste nasadis.. Ale jednoprevodnik to neni ono na jezdeni po silnici to je jasne..

          1 0
          • FBrankov  

            Máš nejspíš pravdu, mohl bych tam zkusit dát dvoupřevodník a až v případě, že by to stále nebylo ono kolo prodat.

            0 0
            • cyklista86  

              Pokud ti sedi ten ram samotnej, tak z toho urcite bude dobra silnicka a mas tam furt tu moznost dat tam plaste do terenu..

              0 0
            • Velomiwookie  

              jj vymenou ramu toho az tolik neziskas, radsi zainvestuj do dvojprevodniku a druheho paru silnicnich kol a pojede to jinak.. jako bonus bude moznost hodit tam puvodni kola a gravel plaste a mit obojzivelnika/zi­maka

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce