• sharrow

    Ahojte lidi,

    chtěl bych tu trochu zaspamovat a představit vám můj projekt za posledních pár měsíců práce.

    Základní idea je závodění pomocí GPSky. Na stránkách můžete vytvořit trasu pomocí záznamu .gpx a další lidi můžou na téhle trase závodit s vlastní GPSkou. Výsledkem je pak animace, kde se celý závod přehraje jako kdyby všichni startovali najednou http://www.gps-race.eu/…ck-detail/2/

    Přesto že mám v rukávu ještě hromadu vylepšení, budu rád za připomínky, návrhy, hlášení chyb, a případně i testování pomocí vašich GPSek.

    Díky, Ondra

    0 0
    • jURis_1  

      Prvně si vytvoř reklamu a zkus nalákat co nejvíce lidí.. Já jsem ochoten toto dělat, mnoho lidí bude publikovat své trasy ve svém okolí a budeme pak moci dohromady zkoušet zlepšovat své schopnosti.. :)

      Nápad dobrý..

      0 0
      • sharrow  

        Já bych to právě reklamou moc dělat nechtěl. Mám pocit že doporučení od lidí, kterým se to líbí udělá víc než reklama.

        Navíc pomalejší náběh by mi jenom vyhovoval pro odstranění prolémů a případnou včasnou reakci na vzrůstající zátěž serveru.

        0 0
    • baboon  

      Tak tenhle nápad se mi hodně líbí.:) Škoda že už je neděle a já musim do Prahy a nemůžu tak nahrát žádnou trasu..:(

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Moc hezké:) Jen tak dál:) Já si pořídím GPS a Ty mezitím dotáhneš svůj projekt k dokonalosti:)

      0 0
      • sharrow  

        Když jsi narazil na kupování, tak doporučuju koukat i po DataLoggerech http://www.alza.cz/…18850193.htm

        Já sice na cestách potřebuju mapu každou chvíli, ale pro lidi co nepotřebujou mapy je to bezdrátovej tachometr za docela fajn cenu.

        0 0
    • quak  

      Tak tohle je hodně luxusní myšlenka:-)

      0 0
      • camlost  

        jen aby neskoncila na tom, ze si muzes gpx soubor vytvorit manualne se zcela nesmyslnou rychlosti, cimz vyhrajes vsechny zavody na uvedenych strankach.

        0 0
        • sharrow  

          Dobrej postřeh a taky jsem to narovinu napsal přímo na web. Je jasný že se to může stát a že se to asi bude dít. Na druhou stranu hodně projektů na webu funguje na základě férovosti a v okamžiku kdy nejde vyhrát nějakou cenu, ale jde jen o prestiž věřím, že podvádění nebude tak masivní.

          0 0
          • camlost  

            ok, promin – na ty stranky jsem se nedival, tak jsem nevedel, ze to tam pises.

            0 0
    • Kubiczech  

      Hodně dobrý nápad. Na fóru bylo představeno hafo projektů (viz naposledy aukce, nedávno bajk bazar), ale tohle by se chytit mohlo. Fandím ti.

      0 0
    • Schuminier  

      To je zatraceně dobrej nápad. Doufám, že se toto chytí, protože mě by toto hodně bavilo. A když se to třeba časem doplní i o nějaká data (např. průměrná rychlost, převýšení, atd. atd.) tak to bude jedině dobře. Bydlím v Praze, takže když tam někdo hodí něco z Prahy nebo okolí, tak si to půjdu hned vyzkoušet:-) Já osobně bych tam mohl něco vložit…2 nebo 3 moje oblíbené cesty v Praze (výšlap na Petřín, Prokopským údolím až nahoru na vyhlídku a pak trasu 1. zimního MTB maratonu, kterou jezdím tréninkově)…

      0 0
      • sharrow  

        Paráda, tak vkládej. Na konci Května to stejně asi budu promazávat, takže žádnou velkou škodu napáchat nemůžeš. Když už nic jinýho dá se to použít taky já závody „já“, „já“ a „já“

        0 0
        • Schuminier  

          Nějak se mi to nepovedlo, nevím proč. Při zakládání závodu (zkrácená Pražská padesátka) se mi normálně po vložení gpx souboru zobrazila projetá trasa, ale při kliknutí na „další“ už se mi neukázalo, kolik má trasa kilometrů, převýšení atd. Tak nevím, kde jsem udělal chybu…

          0 0
          • sharrow  

            Tak koukám že jsem podcenil uživatelskou přívětivost a povětšinou se vám vkládat tratě nedaří.

            Než udělám nějaký tutoriální video, tak v krátkosti

            Závod se dělá vždycky jenom na části toho gpx záznamu. Může to být sice závod celej, ale dá se vyříznout jenom část. To udělám tak, že dvakrát kliknu do mapy a udělají se mi tam přetahovatelný značky startu a cíle.

            Ty přetáhnu někam doprostřed trasy a tím vytyčím závod. Pak se dají stejným způsobem přidávat waypointy → klinu na New Marker a kliknu do mapy

            0 0
    • jURis_1  

      Do mailu jsem ti poslal pár chyb..

      0 0
    • Mickens  

      Já myslím že se to nechytne a z jakého důvodu?

      Existuje spousta stránek teré toto nabízejí. Já jsem registrovaný na 4. a co je ta hlavní brzda? Je nedostatek cyklistů s gps. Já používám HTC s programem Run.GPS ale můžu soutěžit pouze s vlastním stínem, jelikož GPS nikdo v okolí nepoužívá. Nicméně soutěžit ze stínem je taky super.

      Ovšem pokud se to chytí budu jedině rád.

      Stránky kde se plánují trasy, ukládají výsledky, vedou statistiky. A různé žebříčky.

      Nejlepší jsou http://www.gps-sport.net/

      http://www.runsaturday.com/

      http://sportypal.com/

      nakonec můj profil :http://www.gps-sport.net/users/Mickens

      0 0
      • sharrow  

        Díky za názor, pochopitelně jsem se nechal taky inspirovat a není to můj prvotní nápad. Na druhou stranu když jsou lidi ochotný platit 800 za startovný na Pražský 50 myslím že se najde pár takových kdo si koupí za 1500 nějakej GPS Logger.

        V první fázi je to otázka, proto jsem se to snažil udělat komunitně pro cyklistiku, se zaměřením na závodění a taky bych chtěl omezit množství tras pro exkluzivitu. Jinak by se dalo právě očekávat, že se začnou objevovat trasy jako ‚vyjížďka kolem našeho baráku #394‘.

        Nejdřív bych chtěl vyřešit problémy s kompatibilitou které už se objevily u Jurise a pak se zaměřit právě na tu politiku aby se hlavně závodilo a nejenom zakládaly nový prázdný trasy

        0 0
        • Mickens  

          Samozřejmě rád pomůžu, archivuji si své gpx takže není problém vybrat trasy.

          Jen jem chtěl dodat že GPS je v každém druhém mobilu, tak proč ho lidi nepoužívají, já zahodil cyklocomputer a používám GPS, které mi kromě klasických dat jako nastoupané setoupané metry, ukazuje i výkon, tempo, nebo srdeční puls. A to jen na blbém mobilu.

          Nebylo by špatné udělat seznam aplikací pro mobily které gpx soubory vytvářejí, já mohu pomoci se systémem Windows Mobile.

          0 0
          • zbartos  

            Co to je za blbej mobil, že to umí tolik věcí ?

            0 0
          • 4.ever1  

            Co to máš za mobil , že ti ukazuje i srdeční puls ?

            Jak máš mobil propojen s hrudním pásem ?

            0 0
            • Mickens  

              Obyčejný starý HTC, umí to každej mobil z Windows Mobile nebo Androidem. Hrudní pás funguje přes bluetooth.

              a stáhnout zkušební verze se dá zde.

              http://www.rungps.net/wiki/HomeEN

              V aplikaci si můžu nastavit stín a závodit sám ze sebou, a dokonce dobře funguje navigace. Potřeboval jsem navigovat ze Zbraslavi do Dubče a protáhl mě úplně skvěle. Neuvěřitelná aplikace a navíc v češtině. Včetně hlasového doprovodu.

              0 0
              • 4.ever1  

                Existuje také na Symbian nějaká aplikace ve spojení s hrudním pásem ?

                0 0
          • Loner  

            HTC – uvažuji pro sebe jako jednu z možností využití GPS, protože z těžkého a drahého Garmina s mapou Pro vůbec nepřečtu nic bez brejlí na blízko a chtěl bych jenom stahovat trasy a uzlové body třeba z cykloserveru.cz jet po nich tak, aby mi ukazoval výrazně bez zbytečností (třeba vypnout vrstevnice..)pří­padné sjetí z cesty. Který model HTC by mi stačil? Popř dal by se využít jako autonavigace? Dík všem znalým uživatelům.

            0 0
        • MaPa  

          Pokud to chceš primárně pro někoho kdo se chce srovnávat – bylo by fajn aby to rovnou samo z databáze stejného závodu vybralo nejrychlejšího a vytvořilo to pro ostatní nejen „nejrychlejší“ gpx ale rovnou i coursu (.crs), což znamená že majitelé garminích přístrojů pak při projíždění uvidí i „stín“ původního závodníka. Tyhle to nějak zvýraznilo ať si ostatní stáhnou přímo „nejčas“ a nemusí to pracně hledat v seznamu.

          Coursa je fajn fičura navíc, která ti majitele forerunnerů a edge přiláká, protože nebudou mít tolik práce při převádění a hlavně pro trénink je docela fajn vidět jak to jel ten před tebou, popř. přímo ty.

          Mimochodem poměrně hodně ti může nastudovat stránky garminího connectu, protože vytváříš vlastně spíš jen takovou nadstavbu základní databáze.

          0 0
          • sharrow  

            Díky za tip na .crs O téhle možnosti jsem přemýšlel, bál jsem se že pro stín budu muset dělat nějakou aplikaci pro mobily. Takhle je to v pohodě a nebude problém udělat .crs pro každého závodníka ze seznamu

            Akorát nemám Forerunner ani Edge, takže s testováním bude trochu problém.

            0 0
      • prvniodkonce  

        Já brzy zkusím toto Vypadá to zajímavě.

        0 0
    • Lakii  

      výborný nápad, určitě vyzkouším

      0 0
    • hrajem  

      Koukam ze uz ses na to asi vykaslal, coz je velka skoda… Mohlo to byt hodne zajimave :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.