• Daník

    Chystáme se turistikovat z Gosau a jeden den bych rád pro změnu na kolo, máme si vzít silničku nebo bike? A případně doporučtš nějakou pěknou trasu i pro ženskou bez techniky, ale s fyzičkou:-)

    0 0
    • McBlacky  

      vemte si bike. Můžete vyjet od Gosau see na Ross Alm a přes Salzberg sjet na druhou stranu k Halstatt see. Když nebudete mít dost tak to vemte podle jezera do Bad Goisernu a vystoupejte na Hutteneckalm (třeba přes Raschberghutte), zpátky to vemte přes Rossmoosalm, Predistuhl a Ewige wand do Bad Goisern.

      jsou to části Salkammergut trophy, mrkni na web závodu, tam jsou mapy. nebo na http://www.gps-tracks.com/ v sekci karten, Oestereich topo, vyhledat Gosau a s checkpointy co jsem ti dal bys to měl trefit, když si nebudeš jist, vždycky to vem po hlavnější (lepší, širší) cestě

      0 0
      • Daník  

        dík oběma, jaké jsou terény – asfalt, šotolina? Přijde-li těžší pasáž, ta moje se šprajcne, v lepším případě budu dlouho poslouchat, co jsem to vymyslel… ;-)

        0 0
        • McBlacky  

          Gosau-Ross Alm je pohoda, široká šotolina.

          Ross-Alm – Salzberg ze začátku celkem kamení asi 20 metrů bez jasné stopy, pak je vyjetá hladší stopa mezi kameny, za mokra střední obtížnost, v závodě to ale i po 190km v nohách šlo vyjet v opačném směru, takže zas takový HC to není. Po prvních dvou km už hladší šotolina až k vodopádu, odtud krátký výjezd po šotolině na Salzberg

          Salzberg-Hallstadt nic extra jen místy prudší, opět to jde jet i obráceně.

          Goisern-HutteneckAlm přes Raschberg je to asfalt + dobrá šotolina

          Hutteneck-Rossmoosalm závody tady vede asi 100m těžkým lesním úsekem, ale dle mapy by to šlo objet, zbytek šotolina

          Rossmoosalm-Predistuhl-Ewige šotolina

          po průjezdu Ewige znám jen trasu serpentinami lesem, lehký až střední terén za sucha, za mokra by to pro méně zdatné mohlo být nepohodlné. Objet to jde po šolině.

          Nebál bych se toho.

          0 0
          • vlasto  

            Ten 100m tezky usek se muze jet jenom na zavodech, takze je to automaticky navede na tu sotolinovou objizdku. To same po prujezdu Ewige Wand, tam se na ten chodnik sice muze, ale jako stezka je oznacena sotolinova objizdka, takze jak rikas, neni nutno se toho bat.

            0 0
        • vlasto  

          Tezsi pasaz je Predigstuhl – Ewige Wand, pokud se to za tezsi pasaz vubec povazovat da( sjezd chodnikem lesem s dvouma serpentinama, na kterem se povaluje par sutru). Zbytek jsou siroke sotolinove stezky na vsech tady popsanych trasach.

          0 0
          • McBlacky  

            máš pravdu. Jsem to bral, že sjezd, který stojí za to je až po Ewige. Tohle je jen kousek, ale terén to je

            0 0
            • Daník  

              pánové dík, po mé dlouhé nepřítomnosti na BF mě těší, že kromě tradičních bojůvek zde lze nalézt i hodnotné informace. Btw. zda se tam někde dá během 1 dne vyběhnout Dachstein náhodou nevíte? Nebo jiná 1denní tůra, čím výš, tím líp

              0 0
              • vlasto  

                Z Hallstattu pres Wiesburghaus(nebo tak nejak) na Simony Hütte a odtud po ledovci na Dachstein. Navrat v ten samy den je ale dost nerealny. Pak od Gosausee vede taky stezka pres nejakou chatu, tu ale neznam. Myslim ze ale take jeden den na vystup a navrat nebude stacit. Jednodenni jsou tury na Sarstein, Plassen, nebo Krippenstein

                0 0
              • teebee  

                Z Gosau na Gr. Donerkogel. Dá se jít feratou (C-D) nebo normálkou. Ten Plassen z Hallstattu je taky pěknej. Z obou kopců super panoramata!

                0 0
      • Majan  

        Tak tak, to je luxusní návrh. Akorát se to rozumně turisticky s kocháním nedá stihnout za jeden den. Takže doporučuji 2 dny. Ross Alm vč. objezdu jezera a Hallstatu, druhý den Ewige Wand + Blaa Alm a podle Rettenbachu do Bad Ischlu. A oboje pak zpět do Gossau.

        0 0
    • vlasto  

      A co zkusit bike&hike? Z Gosau na Goisernhütte 1590m(da se vyjet az do 1530m), tam odstavit kola a pak pres chatu na Kalmberg 1850m. Je odtud videt cele udoli Bad Goisern a cele udoli Gosau i s Dachsteinem.Je tam vrcholovy kriz a kniha. Na sjezd se da pouzit jina varianta do Gosau. Cesta pro bajk je vesmes sotolina az pod chatu. Videl jsem jedince, co to sjeli az z vrsku Kalmbergu, ale to uz je jina pilotaz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.