giant reign vs specialized enduro

13 nepřečtených
  • tomas130

    Dobrý den, prosím o pomoc vybrat si kolo mezi těmito dvěma biky.

    www.giant-bicycles.com/…26027/92817/#…

    www.specialized.com/…-650b/118350

    *

    Vybírám tyto dvě kola, protože máme prodejce v našem městě, cena je podobná a sleva taky.

    Na obou kolech starších modelů jsem jezdil. Malého favorita mám ,ale rád si poslechnu další názor.

    Díky T.

    0 0
    • Lamer  

      Tyhle kola jsem nejezdil, dávám přednost menším AM zdvihům. Ale všimnul jsem si těch Giant kol, to se dává na enduro kola s 200mm kotoučema kola s drátama Sapim Laser? To jsou dráty na XC kola, ne? I když vzhledem k ceně a zaměření kola by asi neměl být problém je přeplést.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Ze starsich generaci tehle kol bych urcite vybral Spesla, starej Reign mi prisel dost koza, ale od 2015 jsou to podle me dost srovnatelne biky. Reign trpi na to, ze ma dost kratky tlumic na to, kolik ma zdvihu, cimz tlumic dostava vcelku zabrat. Specialized ma zas ten jejich dementni yoke u tlumice, coz je ojeb kdybys treba ten tlumic chtel vymenit za jiny zejo.

      Jinak jsou ale obe kola super, sam nevim co bych si vybral, kdyz to vezmu naprosto subjektivne:

      Reign:

      • Karbon kola
      • Shimano brzdy + pohon

      Spesl:

      • RS odpruzeni

      No a pak je tu jeste to, ze mi to novy endurko prijde hnusny, takze bych si asi hodil minci.

      0 0
      • Sistematicx  

        Reign trpi na to, ze ma dost kratky tlumic na to, kolik ma zdvihu, cimz tlumic dostava vcelku zabrat.

        Mužeš to nejak rozvest? Tlumic by mel byt na Reignu 200*57. Jako ze chodi celej furt do konce zdvihu nebo klepe furt o doraz? Nejak nerozumim co by se zmenilo kdyby dali neco custom 200*64 (coz se nedela ze jo), by asi vzali 216*64 co by to tomu pomohlo.

        0 0
    • logoman  

      Ja bych sel do reigna protoze ma karbon kola na ktery tu nekteri nedaji dopustit, navic je na nem asi lepsi tlumic float x2 (i kdyz ne plnotucny factory s 4 nastavenima). Nevyhodou je to velky prepakovani a nutnost vozit velmi vysoke tlaky.

      Enduro se mi v 650b vubec nelibi, sel bych radsi do 29". Nebo bych misto enduro vzal canyona spectrala, ted maj slevy …

      0 0
    • Sistematicx  

      Postavil jsi proti sobe asi dva nejvetsi konkurenty.

      Shimano vs Sram

      RS vs. Fox

      Tady spis budou hrat roli drobnosti. Reign je 160, Spešl 170 (otazka je jestli to neni na Lyrik už moc, 35mm nohy…). Spešl veri nepadajicimu prevodniku, Giant dal projistotu voditko s rockguard (muze se hodit). Teleskop maji oba.

      Reign je o půl stupne polozenejsi. Ale zase nevim jakou roli hraje u spešlu ten cunstom offset vidlice 46mm. Predchozi Reign to mel taky. A ted kdyz koukam ze presli na Fox tak u nich uz to nemaji. Coz je zajimavej detail bych rekl.

      Rititka Spešl už ti zariznul na 780mm, Reign by mel stale davat 800mm. Lepsi je rezat nez nadstavovat ze ano.

      No pak Shimano nebo Sram razeni a pohon. Pro me by to byla otazka jak na co jdou sehnat nahradni dily. Na shimano jsem potreboval ten kloubek co se montuje do patky neb jsem ho ohnul. U Sramu bych musel brat celou prehazku protoze ho samostatne nemaji. Takze me je milejsi Shimano, XT nic nezkazi.

      RS nebo Fox. Na Reigna bych videl radeji vzadu Monarch plus, da se pekne naladit vlozkama. Ale ta Foxka se mi libi vepredu. Spesl me stasne mrzi to jejich uchyceni tlumice ze musis kupovat atyp tlumice a ty ne vsude maji.

      Jelikoz mam doma jednoho Gianta tak bych šel zase do Gianta.

      BTW: mohl by nekdo rozvest tu zalezitost s tou offset vidlici na nejake teoreticke urovni proc ji u toho Reignu nedali, nebo jsem si to blbe prelozil. Fox ma ten offset standartne? Giant uz to potichu vypustil, zjistil ze to k nicemu nevede…?

      0 0
      • MlokCZ  

        Offset bych vůbec neřešil. 46mm offset vs 44mm offset (to má ta Foxka) je naprosto minimální rozdíl, to ani nepoznáš. Offset bych řešil až v případě, že rozdíl bude aspoň 5mm, pak to začíná být už více znát.

        0 0
      • snílek  

        Podle toho jak jsem to pochopil já, tak vidlice s menším offsetem hůře zatáčí a lépe drží stopu. Naopak s větším offsetem zatáčí líp a je trošku nervóznější. Na druhou stranu větší offset zvětší rozvor, takže rozdíly budu fakt malý. Giant nejspíš chtěl trošku zobratnit Reigny, který maj dost položenou hlavu, tak dal vydlice s větším offsetem, ale časem se zjistilo, že to kolo je obratný dost, tak se na to vykašlali:) Moje teorie.

        0 0
    • smash_mouth  

      Jezdil jsem oboji kdyz jsem hledal nastupce Bronsona.

      Zakotvil jsem u Reigna. Je to ledoborec z kopce a celkem sviznej splhac.

      Vybiral bych primarne podle geo ramu a pak jak fituje tvoje vejska. Naprikla pro mne bylo enduro v L kratky a to mam 185.

      Odpruzeni Fox bude bez diskuse lepsi nez RS. Volba dle mne jasna.

      S tim ze prestali delat vetsi offset u rejna jste mne fakt prekvapili to jsem ani nevedel. Ja si ho stavel sam, mam tam pika z Brosnona a furt jsem si rikal jestli nahodou neprichazim o hodne tim ze tam nemam ten vetsi offset :-D

      0 0
    • smash_mouth  

      Jo a jeste drobnost, pro mne dost dulezita, v techto cenovejch relacich …zasadne nekupuji kolo na kterym sem se poradne neprojel.

      0 0
    • tomas130  

      Všem moc díky za super názory. Je objednáno můj favorit je Reign, už proto že odpružení je na Foxu a servis je pár kilometrů od nás.

      Ještě jednou díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.