Ghost Miss 2000 17,5 na vysku postavy 177 cm

24 nepřečtených
  • Jana.Sramkova1

    Dobrý den, potřebovala bych radu – cykloprodejny jsou pořád zavřené a nemám se na koho jiného obrátit (vím, že toto je lepší řešit osobně).

    Uvažovala jsem o koupi kola na příležitostnou rekreační cyklistiku a dostala jsem od známé nabídku odkoupit její starší kolo, které jí doma leží. Jedná se o Ghost Miss 2000, velikost 17,5 (44 cm). Už týden googlím, ale nejsem schopná dohledat velikosti rámů kol značky Ghost na výšku postavy. Já měřím 177 cm. Vím, že je to jen jeden z mnoha parametrů, co je potřeba brát v úvahu při nákupu kola. Ale tak jsem se do toho všeho zamotala, že jsem se rozhodla vás poprosit a zeptat se, zda aspoň podle přiložených fotek odhadnete, jestli tu velikost mít můžu nebo jestli je podle zkušeného oka rovnou vidět, že potřebuju jiné.

    Beru to jako kolo na začátek, pokud mě to chytne a budu si jistá, že ho využiju, koupila bych si jiné.

    Poznámka: Fotka u lampy není v jízdě, jednou rukou se jí držím.

    Předem moc děkuju, ať vám to dobře jezdí! :-)

    0 0
    • Doyle  

      Je ti to malý.

      0 0
    • adam1  

      Taky si myslím malé ,na tvojich 177 něco v 19” a 29 kola .Kolik máš baget?

      0 0
      • Jana.Sramkova1  

        Vzhledem k účelu a využití kola bych se ráda držela úplně max. do 15 tisíc, protože opravdu plánuju příležitostné využití na kratší trasy. A pokud by pak došlo ke změně, klidně pořídím jiné a lepší/dražší. Dívám se i do online bazarů.

        Problém je v tom, že si to chci před nákupem vyzkoušet, protože mezi těmi koly mi přijde dost rozdíl, tak je prostě nejlepší si to aspoň na chvilku zkusit. Jenže jak už je všechno půl roku zavřené a otevření v nedohlednu, tak je to pitomé a nakupuje se těžko. :-( A to ještě skoro nic v obchodech ani není skladem. Úlet doba toto.

        0 0
    • Bedrnik  

      GHOST MISS 2000

      Velikosti:13,5"-do160cm,15,5"-do165cm,17,5"-do175cm,19"-do185cm,20,5"-nad185cm

      0 0
      • Jana.Sramkova1  

        Díky! Na toto jsem taky narazila, jenže pak psali, že to je obecně pro kola Ghost, ale že pro ta dámská to neplatí, mají nějaké jiné rámy (mj. i kratší). :-/ I proto jsem se v tom ztratila.

        0 0
        • yetti  

          jj. dámské rámy se od unisex liší hlavně tím, že jsou kratší. Na základě fotek si dovolím tvrdit, že v klasické pánské geometrii by ti naprostá většina rámů 17,5" byla cekem v pohodě. Dámské kolo bys potřebovala větší

          0 0
    • Pán z Dubu  

      Sedlo předpokládám máš nastavené ke své spokojenosti a s jeho polohou problém není. Úchop máš dost blízko těla. Jestli je tam představec 75 mm, uvedený v geo, zkus použít 100 či 110 mm – to byly standardní délky představce na 26erech této geometrie před 20 –10 lety.

      0 0
    • oddie  

      Je to sice dost krátké, ale na začátek pro příležitostnou rekreaci by klidně posloužit mohlo, zvláště když píšeš, že když tě to chytne, pořídíš kdyžtak jiné.

      0 0
    • Jáchym 1  

      Není sedlovka vysunutá nad limit?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak píše Pán z Dubu, vzdálenost řidítka sedlo vypadá kratší, delší představec by to mohl vyřešit. Fotky obecně můžou dost zkreslovat

      0 0
    • Jana.Sramkova  

      Odpovídám v novém vláknu, jsem nová a mám omezený počet příspěvků za den.

      Pán z Dubu – děkuju za tip, ten delší představec je skvělý nápad (ano, je tam ten originál)

      Oddie – ano, je to fakt plánováno na příležitostné využití na kratší trasy, jinak při jízdě mi pocitově přijde, že to kolo „šlape“ dobře a hladce, proto pokud by byla možnost ho nějak vhodněji upravit k mé výšce (vím, že to bude vždycky kompromis a do ideálu daleko), byla bych moc ráda. A pokud se ze mě stane nadšená cyklistika, tak si moc ráda pořídím jiné. :-)

      Jáchym1 – tak, jak mám nastavené sedlo, „zůstává v rámu“ přesně 11 cm, limit výrobce (ryska) je na 10 cm, čili mám tam rezervu 1 cm (a teda asi bych to sedlo mohla mít maličko níž, nedosáhnu totiž špičkami nohou ze sedla na zem – ale když dám sedlo pod paži, tak mám prsty ve středu převodníku, což je prý ok – a s takto nastaveným sedlem se mi šlape dobře, aspoň mám teda ten pocit)

      Tady ještě posílám odkaz na fotku kola beze mě, aby bylo aspoň trochu vidět, jaká je poloha sedla a řídítek: https://drive.google.com/…g0vEMMF/view?…

      A ano, na té fotce to vypadá, jako bych seděla na dětském kole, až jsem se sama lekla. :-) V reálu mi přijde, že to fakt není tak hrozné. Ty fotky dělají divy. :-/

      Hezký den všem.

      0 0
      • adam1  

        Kola nejsou no :(

        Jestli to nemáš daleko ?

        https://www.cyklobazar.cz/…or-spirit-29

        Podle fotek to nevypadá zle ,alivio bude fungovat a nebudeš to mít malé :)

        0 0
        • Jana.Sramkova  

          Já jsem z Valmezu, takže je to v podstatě na druhé straně republiky. :-) Obecně co jsem viděla, tak se snad inzerují jen kola z Čech a z Moravy skoro nic (z toho, co bych já potřebovala). Musím to celé nechat projít hlavou, ještě mi jeden známý nabídl, že mi tam zkusí vyměnit ten představec za delší, jak mi tady radili výše, uvidíme, zda to bude nějaký rozdíl.

          0 0
          • adam1  

            Jo v poho ,zkus ještě přeměřit výšku sedla

            zda se mi že ho máš vysoko ?Výška rozkroku na boso ,knížka /vodováha a odečti 10cm to by měla být cca výška sedla od středu středu .A jestli dam dáš delší představec a pojedeš s tím párkrát za sezonu tak ok hodně záleží jak se na tom cítíš ty?:)

            Doufám že to není za těch 15k???:)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ve Valmezu jsem nedávno servisoval tři kola. Jestli to kolo funguje a líbí se, tak bych to pořešil tím představcem. Shodou okolností jsem podobnou věc řešil na jednom z těch servisovaných kol. Rám byl 19" Merida Big Nine, původní majitel byl asi menší, byl tam představec 7cm. Kolo si koupil bratránek, je to kus chlapa tak 192 odhaduji, neměřil jsem ho. Dal jsem tam představec 12cm a delší sedlovku uvnitř raději i s vnitřní zpevňovací vložkou, protože 110kg je slušná hmotnost. Po projetí spokojenost, ten delší představec udělá fakt hodně.

            0 0
      • Jáchym 1  

        Dík za fotku.

        Můj názor,jsi hrozně ,,na hraně,,

        Já bych Tě viděl na vyšši rám.

        Tak ale je to na Tobě.

        0 0
        • Jana.Sramkova  

          Upřímně, já sebe taky (a že je to fakt hraniční, o tom žádná), ale musím teď ještě pouvažovat nad tím, jak moc to kolo budu reálně využívat a kolik času a energie investuju do toho, než seženu to, které by mi sedělo (shánět dobré/lepší kolo x týdnů až měsíců, abych na něm pak párkrát za prázdniny ujela 25 km…). Každopádně mi ale všechny komentáře moc pomohly. A hlavně i ta rychlost reakcí mě moc mile překvapila. :-)

          0 0
      • oddie  

        Za mě pro ten účel v pohodě, o 2cm delší představec a je vyřešeno.

        0 0
    • DaSnail  

      Ked sa ti na nom dobre jazdí, tak je dobré. Neriešil by som problém ktorý neexistuje.

      0 0
    • Jana.Sramkova2  

      Adam1 – díky, to vyzkouším, zase něco nového :-) 15 tisíc je/byl můj rozpočet, toto je kolo ke koupi za „pár korun“ (a hlavně bez práce/hledání a s jistotou – vím, že ta známá neměla moc najeto, teď byla dlouho nemocná, takže jí leželo skoro 3 roky doma bez použití)

      Můj pocit je „jako mohlo by to být lepší, ale jet na tom můžu“ – ale myslím, že přesně potřebuju ten představec. Protože ten pocit se vztahuje jen k rukám/pažím – když držím při jízdě řídítka za rohy, cítím, že je to lepší, protože je prostě mám dál. Já jsem myslela, že to je nějak jeden díl i s řídítky, nenapadlo mě, že se to dá v podstatě docela jednoduše vyřešit/upravit. Prostě ženská amatér na kole, no. :-D

      Fakt moc děkuju za všechny komentáře; že jde ten představec prodloužit mi udělalo fakt radost.

      Jinak právě po všech stránkách to kolo šlape dobře a určitě ještě nějaký ten kilometr v pohodě najede. Snad i se mnou teda. A v úplně nejhorším případě: prodat jde dnes (skoro) všechno. :-)

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Konfekční sedlovku máš s rezervou – rám není pro Tebe nízký. Současné rámy do terénu, zejména ty pro teleskopickou sedlovku, se rovněž dělají s krátkou sedlovou trubkou a nízkým standoverem, zároveň jsou o několik cm delší pro kratší představec. S dalšími odlišnostmi stabilnější pro jízdu terénem z kopce. Tzn. tento rám je pro Tebe současnou optikou krátký. Terénní sešupy, které borci na vhodnějších kolech sjedou, by na tomto nesjeli. Každý materiál má svoje limity, tahle geo rámu Tě při zamýšlené výletní cykloturistice omezovat nebude.

      0 0
      • Jana.Sramkova1  

        Díky, mým plánem je využívat především cyklostezky a více či méně zpevněné cesty, delší jízdu čistým přírodním terénem využiju úplně minimálně (spíš vůbec). Ale Valašsko obecně je dost kopcovité (když ne úplné sešupy, tak minimálně „táhle nahorů a táhle dolů“ je tu běžný terén, rovin tu moc nemáme).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.