• vacuto

    Zdarvim,

    chci si koupit nove kolo znacky ghost. Muj rozpcet je 20tis a chtěl bych MTB 29. Mam vybrane toto kolo http://www.ghost-bikes.cz/…y-white-2013 Co ne nej rikate? Co pomer cena/vykon? Myslite si, ze se oplati priplatit 5 tisic a poridit si toto kolo? http://www.ghost-bikes.cz/…e-green-2013

    Diky za reakce

    0 0
    • vacuto  

      jeste dodam, ze jsem Crosove kolo a chci prejit na MTB 29. V loni jsem s bidou najel 1000km a letos pokud mi koleno vydrzi, tak chci najet min 3000km

      0 0
    • vacuto  

      je tu nekdo, kdo mi poradi?

      0 0
      • TeryPV  

        Kolo do 20k se vybírá ve vedlejším vlákně…tak hledej…pokud Ti jde vyloženě o to si koupit Ghosta, tak tam asi není co řešit…buď si kup jednoho, nebo druhého…ale to je čistě na Tobě. Když si přečteš vedlejší vlákno, zjistíš, že seriovky za tyto peníze stojí za houno a je lepší si něco nechat poskládat…

        0 0
      • Motyll  

        Příjde mi to poměrně drahé.

        0 0
    • gejba  

      Moje osobní zkušenost s kolem Ghost od prodejce Sportovní kurzy Opava:

      Naprostý šrot a katastrofální způsob řešení reklamací. (prasklý rám, vadné brzdy, vadný kotouč, nenamazaná ložiska). Soudní spor jsem zavrhl, protože jsem ho prodal za rozumnou cenu. Bohužel nevím kde byla chyba (prodejce nebo distributor), ale je to tak. Nicméně existují určitě i spokojení uživatelé.

      0 0
      • TeryPV  

        Tak já jsem s Ghostem spokojený, ale mám kolo na jiné použití :) Nicméně je to o prodejci…Já ho kupoval od šmejdů z MOJEKOLO a až doma jsem si všiml, že jsou pod bovdenama docela brutální škrábance od šroubováku…tak jestli se při stavbě chovali tak i k Tvému kolu…kdo ví…

        0 0
        • vacuto  

          tak ja ho kupiji od znameho co ma prodejnu. Tvrdil, ze s ramem jeste nemel prblom, zadny prasky a zadna reklamace. S cenou pujde dolu…

          0 0
          • TeryPV  

            Jak už bylo řečeno…za Ty prachy bych do toho nešel…dle mě je to blbost…

            0 0
      • Kupko  

        Blbost mam doma 5kol Ghost a jsem spokojeny jak tak ctu tak jsi poradne zhrzenej zakaznik co mel smulu. Za srot povazuji jine znacky nez Ghost ale kazdeho vec snad s jinou znackou budes mit lepsi skusenost.

        0 0
      • Bajkerova babička  

        Chlapi.Mám Ghousta takových 6–7 roků,a jsem naprosto spokojen.Stálo mě teda o něco víc,cca 28 000kč.

        Jinak běžná údržba a výměna opotřebovaných součástek.

        Vážím vasi 94 kg.Nikdy nic neprasklo.Kotou­čovky kapalinové.

        Jezdím většinou les,lesní cesty a sem tam horší terén.

        Spokojenost.

        0 0
    • snowmonkey  

      Úplně stejnou věc jsem řešil nedávno i já. nákup nového kola kolem 20k. Nájezd z minulého roku 1k km a teď předpoklad tak 2–3k i na nějakých závodech. V mém případě jsou ty závody ale samozřejmě jen o tom si s kamarády do pohody vyjet. Nejsem závodník a jezdím pro radost.

      V mém případě šlo o tuhost rámu a vidle. Měřím 180cm a i když nejsem úplná koule (díky bohu posilovno) tak vážím 120kg. Takže pro mě tuhý rám a nejlépe vzduchová vidle. Zkoušel jsem i ty 29, jako ty, ale nakonec jsem si koupil SE4000, protože mi ty 29 tolik nevyhovovaly.

      S kolama to máš jako se vším jiným. Někdo preferuje tu značku a jiný tu. Někdo ti vychválí to a jiný ono. Je to ale nakonec jen o tom si to kolo projet v krámě nebo na předváděčce a rozhodnout se podle toho, jak ti sedne. Mě osobně sedl GHOST díky tomu, že má kratší rám, tudíž posed je vzpřímenější, nebolí mě na tom záda a celkově mi vyhovuje ten tuhý rám.

      Co se týká kol, které jsi vybral, tak bych doporučil si připlatit za model 2950. Je tam lepší vidle, komponenty Deore a výš. Rám je stejný, takže geometrie se nemění a pokud nejsi těžký, tak i vidlice XCM by ti mohla stačit. Ale obecně je tahle vidle dost kritizovaná (viz. hodně příspěvků i na tomhle fóru). Vzduchové vidlice jsou podle různých příspěvků a zkušeností lepší. Na druhou stranu je zase servis pružinových vidlic jednodušší než vzduchových.

      Navíc, pokud píšeš, že nakupuješ u známého, tak ti dá určitě nějakou slevu a pak se cena přiblíží tvému rozpočtu. A když ne, tak na něj zatlač nabídkami z netu ;-) najdeš obchody, kde ti dají slevu klidně 15%. Nenech se rozhodit tím, že ti někdo třeba napíše, že to je shit a že by to nekoupil :-) jako je pravda, že kola v naší cenové relaci nejsou žádná hitparáda, ale na dobré poježdění to stačí a časem člověk může přece provést upgrade :-)

      Jinak pokud to budeš kupovat u známého a není to nějaký šejdíř, který by chtěl za každou cenu prodat všechno, tak se poraď i s ním. Někdy je to nejlepší. Přeju dobrý výběr a hodně ujetých km.

      0 0
    • rufff  

      Ta váha u těch kol, to je nějaký překlep, vtip, nebo to váží opravdu 14,5 a 14,7 kg? To je nějak moc ne za ty prachy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.