• jannk

    http://www.mobilmania.cz/…16/a-1333046

    To bude za pár let kyborgů na cestách :)

    0 0
    • black.horse  

      Ale tak jako proč ne? Podobně posměšné názory pamatuju na první odpružení, kotoučovky, tachometry s GPS apod ;-) Časem se ukáže nakolik je to buď praktické a použitelné a nebo alespoň na kolik je to marketingově zajímavé a lidi to alespoň osloví pro nakoupení iniciační dávky a umožní následný rozvoj produktu… zatím mi to přijde spíše v plenkách, ale na některé druhy tréninků/sportů si to dovedu představit jako výhodu (první mě napadají různé běžecké intervaly), zatím to naťukává už pár výrobců a k zásadnímu prosazení zatím nedošlo (z hlavy mi napadá 4iii a Recon).

      0 0
    • arny71  

      Náhodou by to bylo super, mít všechno pěkně na očích a moct koukat na cestu, místo na strojky na rodlech. Kromě klasiky, jako jsou údaje o rychlosti, kadenci, tepu či stoupání, by bodla například mapa přímo před očima, k tomu třeba přehled o provozu za cyklistou etc. Dejme tomu pár let a uvidíme.

      0 0
    • jaja01  

      uz me prestaly bavit najete trasy, tak jsem chtel vic jezdit po novych neznamych cestach, takze potrebuju mtb navigaci … zatim pouzivam mobil v obalu, s locusem, ale je to oser, protoze se slida obalu leskne a blbe je videt na display, pres obal uz nejde ovladat mobil rukavici a v neposledni rade mobil pri navigovani a zapnutem display nevydrzi dlouho … takze setrim na garmina 810 a tohle me hodne zaujalo, kdyby to promitalo trasu, bylo by to super!

      0 0
    • black.horse  

      DCR – první recenze Garmin Varia Vision

      Zaujalo, až to spojí s modely Fenix, jdu do toho :-)

      0 0
      • jaja01  

        Na Garmin US mají uvedenou kompatibilitu jen s Edge 520 a 1000… Že bych si pořízení 810 ještě rozmyslel? ;-)

        No a $400 je cena lidová, jak je u Garmina zvykem.

        A nějak mi tam chybí to pro mě nejdůležitější, navigace!

        0 0
        • black.horse  

          No, ruku na srdce, absolutně nevidím důvod, proč dávat nižší cenu s ohledem na to, že poslední 2roky nositelná elektronika jde pomalu nahoru a nejspíše to nějaký magoři jako my budou kupovat:-) navíc novinky a vyšší modely musí překonat stávající i kdyby stávající mělo výrazněji zlevnit, to je zákon trhu… A tím spíš, když konkurence moc velká není, viz můj první příspěvek:-) E810 má smyl vychytat na bazaru za dobrou cenu, jinak brát novou dneska už moc ne…

          0 0
        • arny71  

          Výborná recenze. Skvělé je, že to jde propojit s Varia Radarem. Navigaci to podporuje, chápu-li to správně, tak, že se na displeji zobrazují navigační pokyny před změnou směru (viiz toto video). Trasu je zřejmě nutné definovat dopředu na Edge.

          Každopádně zajímavá věc, cena je ale dost vysoká, protože se platí: brýle, Edge jednotka + případně Varia Radar. Dohromady do je hodně vysoká pálka, tak snad to časem klesne na přijatelnější hladinu.

          0 0
          • jaja01  

            jj, ta sipecka tam je, to jsem v tom testu nevidel, diky

            no, kdyz si vezmes edge 1000 za 12 (o to je bez senzoru) a tohle za dalsich minimalne 11 (ceska prerazka asi bude i vyssi), tak uz je to na me moooc draha legrace

            0 0
            • jecnak  

              Tak nemusi to kupovat v CR, ale trebas v Nemecku. Kdyz jsem kupoval 1000ku byla tam cena o dva tisice nizsi.Na druhou stranu jsou posledni dobou pristroje a soft od Garminu dost zabugovany a nejsem si uplne jisty, zda to hned od zacatku bude perfektne fungovat. Dalsi vec je pro me hodne neprijemne omezeni zorneho uhlu. Mohli aspon pouzit HUD.

              0 0
              • jaja01  

                to je sice pravda, s tou cenou v DE, ale musis si uvedomit, ze u nas jsou v cene podrobne topo cyklo mapy, kdybych to koupil v DE, musim 2,5 za mapy pripocitat, takze jsem tam, kde jsem byl … a o mapy mi prave jde, jinak bych zustal u edge 500, ktery mi bohate vyhovuje, ale chci navigaci (a propojeni pres bt s telefonem uz beru jako bonus)

                0 0
          • jannk  

            Cena u Garminu moc neklesa. Teda spise vubec …

            Ale ja se spise bojim ze me to bude vyrusovat, sice tvrdi, ze to vubec nevadi – ale prijde mi, ze to nejmene s casti zorneho pole musi kolidovat. Idealne bych to asi pouzival jenom jako zobrazeni blizicich se aut z radaru (ktery porad nemam, protoze Edge 510 porad jeste nepodporuji!) – ale to uz by byl luxus.

            A snad taky maji vyresene diopricke bryle.

            0 0
      • MaPa  

        Kéž by to byl zárodek nové vize. Na kole/sobě jen senzory/displaye a elektronika se poveze v batohu/kapse nebo to bude rovnou mobilní aplikace.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.