Garmin Explore nebo jiná cyklonavigace??

116 nepřečtených
  • plysovykozisek

    Chtěl bych si koupit nějakou mapovou cyklonavigaci na kolo. Doteď jsem občasně používal telefon, ale za data se platí a se zapnutou GPS nic moc výdrž . Proto chci tu cyklonavigaci data zdarma větší výdrž a taky mám podmínku co největší voděodolnost IPX. Cenu jsem si stanovil do 5000Kč vč DPH. Co by se za ty peníze dalo nejlepšího koupit? Bazaru v Top stavu v záruce za výhodnou cenu se nebráním. Zatím jsem našel toto, co si o tom myslíte??

    https://sporttestery-computery.heureka.cz/…dge-explore/

    0 0
    • BB  

      Pokud ti jde pouze o navigaci, tak Garmin Explore je dobrá volba. Na trhu je nějaký čas, tak má už odladěný firmware. Garmin mapy založené na openstreetmaps jsou na velmi dobré úrovni, alespoň ty oblasti, které jsem mohl posoudit. Lze k nim připojit overlay vrstvu turistických značek KČT, takže za mě doporučuji.

      0 0
    • jaja01  

      Jak píše kolega, Explore není špatná volba. Já mám sice navi v Edge520+, ale když jde do tuhého, pouštím mapy.cz na mobilu. A tady jsem s dotazem, píšeš, že máš drahá data, ale v aplikaci mapy.cz si přece můžeš mapy doma na WiFi stáhnout a pak jet offline?

      0 0
      • plysovykozisek  

        To jo, ale moji polohu mě to offline nezjistí.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je asi blbost, ne? Pokud jsi offline, tak gps funguje stejně, jako když jsi online :o)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud si on-line tak využívá i polohové služby sítě. Tak je vyhledání lokace rychlejší. Jinak máš ale pravdu

            0 0
        • Palo TT  

          Nesmysel. GPS a GSM su uplne nezavisle. Urcite treba vyskusat na navigaciu mobil + mapy.cz offline.

          Nikdy som nemal problem s tym, ze by pri vypnutych datach nejak dlhsie vyhladavalo polohu.

          0 0
          • mirage  

            zdar chlapi, je to trochu mimo, ale mapy.cz se tu zminuji. Nevíte co v nich nastavit jinak aby to líp měřilo nastoupané metry? Nebo to je u nich vubec problem?

            0 0
    • Barrycz  

      Za me je ideal telefon. Pouzivam iphone xs max s drzakem + powerbanka tahle https://www.gme.cz/…-mah-na-kolo.

      Zaple data s gps, celou dobu tel. svití a vydrzi to hodne.

      Po 8 hod. Jsem mel telefon jeste na 50%

      0 0
      • plysovykozisek  

        To jsem o takovéto powerbance nevěděl. No, ale měl bych toho moc “pověšeného” na řidítkách. Mobil, powerbanku, cyklocomputer, přední světlo, ještě powerbanku propojenou s mobilem. Často jezdím blízko kolem křoví, měl bych strach, že se ten kabel powerbanka- telefon zachytí za křoví- větvičky.

        0 0
        • Barrycz  

          Az budu doma, tak ti poslu fotku. Ja vubec cyklocomp nepouzivam, vse jen pres telefon. A to si obcas sjedu i trail a ani o ty baterce nevim. Takhle vypada muj tachometr :-)

          0 0
          • plysovykozisek  

            Jo fotku pošli jsem zvědav jak to máš.

            0 0
          • b27  

            škoda, že tuto aplikaci už Adidas zrušil, aplikace běží, data už se nesynchronizují a vypadla z app storu tak ji na nový telefon už nedostanu :-(

            0 0
        • pepek  

          Pořiď si kabelku na štangli od číňana. Vleze tam mobil, powerbanka s jednou LiOnkou a klíče. Bezpečné, otřesuvzdorné.

          0 0
    • BB  

      mobil je určitě taky volba, ale je tam spousta ale. Není to zařízení určené na řídítka kola, takže držák musí být opravdu dobrý aby neprudil. Celková ergonomie a vzhled taky není ono. Dále obrazovka na plném slunci není u všech telefonu dobře viditelná, problém je výdrž baterie telefonu, dost často se to řeší tak, že se vypíná obrazovka, když nepotřebuješ mapu a pak nastává problém, jak jednoduše obrazovku s mapou aktivovat. Na mém telefonu + mapy.cz to nešlo, uměl to pouze Locus. A tak dále. Tohle všechno si musíš vyzkoušet. Nejlépe půjčit si nějaký jednoduchý držák, otestovat to a rozhodnout se, zda telefon je tvoje volba či ne. Já si vším prošel a zjistil, že telefon na řídítkách vozit nemůžu. Naopak na pěší navigaci neznám nic lepšího než telefon s Androidem a program Locus.

      0 0
      • plysovykozisek  

        Takový je i můj názor zatím.

        0 0
        • Radovan84  

          Čus Kožich.

          Teď sem Explore 820 prodal tady za dvojku a koupil 520+ na CRC za 4t.

          Už sem nechtěl ten dotykovej displej. Né že by nefungoval ale po roce začal odcházet právě ten dotykový displej.Zmodrání okrajů a zhoršení viditelnosti.Tohle se Garminu fakt nepovedlo…

          Je to tady i v diskusi o 820.

          0 0
      • Barrycz  

        Pouzivam tenhle drzak https://www.quadlockcase.com/ , ma vyhodu ze mas pak i poradnej obal. A super to drzi, snadno nasazuje a neprekazi.

        0 0
    • mamut69  

      mám edge explore a výdrž při plně rozsvíceném display, taky nic moc, asi 6 hodin. Každopádně o mobilu jsem také přemýšlel. Ale, občas to člověk někam pošle a letí a ten garmin asi určitě za zlomek ceny vydrží víc než mobil.

      0 0
      • Barrycz  

        Kolikrat jsi uz takhle neco znicil? Ja zatim nic. Ale je pravda az se stane tak se stane. Mobil stejne menis casteji a nemusis investovat do cyklocompu. A navic, kdyz se neco telefonu stane, tak si holt udelas radost.

        0 0
        • mamut69  

          nejde o to že bych na to neměl, ale proč zbytečně vyhazovat peníze. Nepotřebuji každého půl roku nový mobil, nerozbil jsem ještě nic, protože na řidítkách takřka nic nemám.Helmy během 25 let a 150 000 km asi 4 :-)

          Ale jen logicky, velikost dispay na mobilu si při pádu o rozbití přímo říká. možná by mě to i limitovalo při rychlé jízdě, strach o mobil. Nehledě na to jak debilně to vypadá. Já to vlastně v podstatě u nikoho na bajku neviděl. Jiné to bylo na krosu na cestě k moři. Tam super.

          0 0
      • xtonda  

        No ta výdrž se dala čekat, Garmin ve specifikaci píše až 12h zatímco 520+ má až 15h a 530 a nahoru až 20h. Mobil co dokáže ukazovat mapu se slušnou baterkou koupíš lehce přes dva litry, třeba Redmi 7A, pro ten to účel se dá uvažovat i bazar, telefon s vadou sluchátka, mikrofonu, použít svůj předchozí odložený telefon atd.

        0 0
    • milan.v  

      Vysvětlí mi někdo, proč se tu pořád dokola na dotazy k výběru cyklonavigace objevují reakce a podsouvání telefonu jako nejvhodnější alternativy? Je to jako u blbých na půdě…

      Já také nikomu nepodsouvám, že nejlepší zimní trénink je trénink na trenažéru, protože na něm přes zimu najíždím tisíce kilometrů a pro mé potřeby je to nejlepší varianta… A to byly časy, kdy bych mohl např. v běhu i závodit, kdybych chtěl, jak jsem běhal často a rychle…

      0 0
      • Pavlos_S1  

        Protože ti podsouvači mají těžkou nevyléčitelnou diagnózu.

        0 0
      • xtonda  

        Protože se ptá i na alternativy? Protože telefon neodmítá z principu, ale vadí mu některé vlastnosti, které se dají řešit pořízením odolného telefonu nebo vhodného krytu? Stejně tak nepotřebuje data, Mapy.cz i Locus mohou mít mapy offline.

        Jinak do pěti litrů těch možností moc nemá, nedávno sem taky uvažoval tímto směrem, ale pak se rozhodl to zatím neřešit, v té ceně od Garmina Edge Explore, Edge 520+ nebo turistický eTtrex 20×/30×/22×.

        0 0
        • milan.v  

          Já si ten úvodní příspěvek vykládám jinak a o požadavku na telefon tam nečtu vůbec nic…

          „Chtěl bych si koupit nějakou mapovou cyklonavigaci na kolo. Doteď jsem občasně používal telefon, ale za data se platí a se zapnutou GPS nic moc výdrž . Proto chci tu cyklonavigaci…“

          Takže asi tak…

          0 0
    • plysovykozisek  

      Jen se tak zeptám, jaký je podle Vás TOP držák na mobil na kolo ze kterého mobil nevypadne?

      0 0
        • xtonda  

          Žádný držák nevidím, jen homepage Alzy, asi špatný odkaz

          0 0
          • Maska1  

            Držák je to Quad Lock. Mám ho už rok a drží perfektně. Jsou dvě verze, jedna na řidítka, druhá na představec. Na zadní kryt mobilu se nalepí protikus se zámkem a jen se to zacvakne.

            0 0
            • wego1991  

              Jen dodám, že ten na představec je uchycen gumičkama, takže doporučuji ten na řídítka. A pokud má někdo mobil buď Samsung nebo iPhone, tak doporučuji speciální kryt přímo s protikusem.

              0 0
              • Maska1  

                Ten na ten představec by měl míti fixaci gumičkami, ale finální dotažení těmi tzv. bzz páskami.

                0 0
              • Maska1  

                Nevíš, jak moc drží ten protikus na krytu mobilu, kdybych ho teď odlepil a nalepil na nový mobil? Nebo raději koupit nový?

                0 0
                • xtonda  

                  V každém případě bych použil novou aspoň tu 3M pásku.

                  0 0
                • wego1991  

                  Já tu originální oboustrannou pásku co tam byla strhl a nahradil touhle: viz. foto – drží brutálně a využití i na jiné věci.

                  Takže odlepit a znova přilepit asi nebude ideální. Já v případě změny mobilu (pokud to nebude SG nebo iPhone – to bych šel do origo krytu s QL), tak to odlepim, odstranim starou pásku, odmastim, vyměním pásku a nalepim na nové zařízení.

                  0 0
                  • plysovykozisek  

                    Ta páska vypadá super. Ale nevěřím, že by to uneslo 120 kg- napsat si tam můžou co chcou.

                    0 0
                    • wego1991  

                      120 kg unese celé to balení tj. tuším 1,5m. I tak ovšem drží mnohem více než origo 3M páska co tam byla – možná vadný kus, ale už po odlepeni ochranné fólie to moc nelepilo. S páskou od Pattexu to drží fakt moc, že i kolo za držák zvednu. Btw: nemám enduro, ale jezdím Lysou horu a podobné chuťovky v Beskydech a drží to fakt jak pribite.

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Gelová 3M páska

                  0 0
            • Maska1  

              Dříve na treku, teď na silničce.

              0 0
      • xtonda  

        Mám dobrou zkušenost s celohliníkovým držákem GUB-86. Mobil se v něm ani nehne a zároveň nehrozí že by upadl i s držákem jako se mi stalo u plastového. Mají varianty s gopro chytem pro uchycení kamery nebo světla nebo s vyššími packami pro tlustý telefon.

        http://gubchina.com/…ryResultlist?…

        0 0
      • wego1991  

        Quad Lock je top. Ale cena je brutální, ale absolutně se nebojím, že by mobil spadl. Mechanismus je univerzální, takže mám QL držák v autě, na paži na běhání případně hory.

        0 0
      • milan.v  

        Pokud Edge 520, tak už 520 Plus.

        0 0
      • xtonda  

        Jedno je turistický navi, druhý cyklokomp, každý je něco trochu jinýho, nedá se říct že jedno je lepší než druhý, záleží co víc využiješ. eTrexy i ty co mají ANT nepodporují radar. Pokud bych chtěl fakt jen zařízení na zobrazení mapy nebo jízdu po předem připravené čáře, bral bych eTrex, pokud bych těl i funkce cyklokompu, podporu radaru, turn by turn navigaci na silniční kolo, bral bych Edge. Akorát si říkám, proč si v případě etrexu vybral variantu s dotykovým displejem?

        0 0
    • plysovykozisek  

      Ještě se chci zeptat nové hodinky s GPS s mapovou navigací ty bych asi do 5000kč nepořídil? Já si myslím, že asi ne, ale zeptám se chytřejších.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Tak když už jsem skoro objednal Garmin edge 520 plus ve slevě black friday. Přehodnotil jsem názor. Měl bych strach nechávat navigaci na kole, když je mám někde zamčené ve městě a rozhodl jsem se navigovat se pomocí telefonu. Ale iPhone si na řidítka nedám, zakoupím nějaký levný, tak do 3000 Kč nebo zánovní zamíň samozřejmě v záruce- protože telefon vydělám snáze z držáku na mobil, než navigaci. Napadlo mě vyzkoušet i hodinky s GPS, tak jsem objednal tyto za 4444 vč DPH https://sporttestery-computery.heureka.cz/…-3-sport-hr/

      Zítra dojdou, tak je hned otestuji. A ještě, co říkáte na tento držák na telefon? Případně máte s tím někdo zkušenosti??

      https://drzaky-mobily.heureka.cz/…hlbkio102gn/

      0 0
      • patrac00  

        Nerozumiem, aký problém je otočiť Navi o 90' a vytiahnuť?

        0 0
      • Dawem  

        Divný argument. Garmin Edge máš v držáku přidělaný asi za 0,2 vteřiny.

        0 0
        • plysovykozisek  

          Možná, ale jde o to oddělání. Třeba ty cyklocomputery Sigma, tam se to taky otáčí o 90stupňů a když jsem to potřeboval vydělat z toho držáku kvůli výměně baterie, šlo to blbě. Ta Navigace bude s vyděláním z toho držáku podobně. Za to ten mobil se vyndá z toho držáku úplně v pohodě.

          0 0
      • paw_jh  

        Pokud byla tahle volba učiněna jen na základě způsobu vyndání a zandání, tak to nebyla dobrá volba. Zandat jednou rukou bude asi problém, viz video. Je ale teda fakt, že tam telefon drží. Garmin se dá nandat/ sundat jednou rukou. Ještě bych to zvážil.

        iOttie: https://www.youtube.com/watch?…

        Garmin https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • plysovykozisek  

          Netvrdím, že to nemůže být pravda, ale někdy jsou tam pěkný nesmysly např. Nalepili nějakou ochranou fólii proti hrubému zacházení, pak vzali takovéto kladívko s těmi dvěma špicema vpředu a tloukly těma špicema na tom kladívku do toho displeje s tou odolnou folií jako když se zabíjejí hřebíky- takovou silou. A na folii byly tečky, ale displeji se vůbec nic nestalo- což je třeba blbost.

          0 0
      • koko0925  

        Ten Garmin držák, co používají asi cca 6 let zpátky, je to nejlepší co Garmin vymyslel, jestli to teda vymyslel Garmin :-)

        0 0
        • MilanT  

          Kožíšku:

          Neříkej mi že garmin se z držáku vyndává hůř než mobil, to není možné.

          Pár držáků na mobil jsem již na řídítkách či představci vozil a garmin jde oproti nim vždy vyndávat o něco lépe.

          0 0
      • BB  

        Tak to se ti bude na levném mobilu bezvadně číst obrazovka na slunci :-(

        0 0
    • plysovykozisek  

      Tak včera mě tyto hodinky přišli, dnes je půjdu otestovat, jen se chci zeptat, čím je vhodné navlhčit ty elektrody na hrudním pásu? Zkoušel jsem je namočit prst do vody a potřít tím ty elektrody, ale asi to nebude to pravé ořechové.

      https://sporttestery-computery.heureka.cz/…-3-sport-hr/

      0 0
      • milan.v  

        Počkej a proč cpeš hodinky do vlákna k navigaci?

        To jsi jako koupil hodinky místo toho?!? :-o

        0 0
        • plysovykozisek  

          Protože kvůli tomu nechci zakládat nové vlákno- chci to taky vyzkoušet takové hodinky s hrudním pásem. Tu navigaci si si asi opravdu koupím, kvůli té viditelnosti na slunci. A pokud se to tak dobře vydělává z toho držáku, pak nevidím důvod si navigaci nekoupit.

          0 0
      • jaja01  

        No, od Garmin navigace k Suunto hodinkám, to je slušná vývrtka :-)

        Co se týká vlhčení hr pásu, leckde doporučuji vlhkou houbičku, jinde dokonce vodivý gel, ale mě bohatě stačí si olíznout prst a s ním kontakty navlhčit. Stejně se pak rychle zpotím a nikdy jsem problémy s výpadkem měření neměl.

        Ovšem já mluvím o pásu od Garmina, u toho Suunto nevím, nevím :-D

        0 0
        • plysovykozisek  

          Pravda, včera mě to taky napadlo s tím nasliněním. Funguje to , akorát po určité době tak asi 2hodiny je to takové nepříjemné ty elektrody na tom pásu. Já si navigaci objednám vypadá to na Garmin 520 plus. Jenom chci vyzkoušet i ty hodinky s pásem.

          0 0
          • BB  

            Ta 520 plus je takový mezimodel, určitě bych zvážil 530

            0 0
            • milan.v  

              Pro jeho účely bude dostačující, sám jsem ho rok vozil, pro nenáročné uživatele úplně v pohodě.

              0 0
              • BB  

                Pomalý procesor , který má problémy s 3D zobrazením při navigaci, oproti 530 slabší výdrž baterky, to by mě určitě přesvědčilo

                0 0
                • milan.v  

                  On ale přece žádné zobrazení 3D map nevyžaduje, ne?!?

                  Výdrž baterie je něco jiného, ale ta se nedá s novými modely srovnávat, navíc tu 530ku on si koupit nechce, je mimo cenový rámec.

                  0 0
                  • BB  

                    Já ale psal „já bych zvážil …“, to že to teď nepotřebuje je mi jasné.

                    0 0
                • plysovykozisek  

                  Díval jsem se, ale je to přes limit, který jsem si stanovil.

                  0 0
          • jaja01  

            ja 520+ mam, ale na navigaci takrka nepouzivam, mam to primarne jako computer a pokud si pripravim trasu predem, staci mi i slepa mapa – navigace po care

            pokud jde do tuheho, stejne vytahuji a do drzaku davam mobil s mapy.cz

            ta 520+ je totiz:

            1. docela mala na nejake mapovani, pokud se chces rozhlednout, tak se umackas
            2. ovladani tlacitky je super, ale ne na manipulaci s mapou
            3. neni to zadny rychlik

            koupil jsem ji jen proto, ze mela alza mtb bundle za v te dobe smesnou cenu, jinak bych stale vozil 810, na ktere jsem mapy take skoro nevyuzival

            0 0
        • fhb  

          na suunto hr pás take praktikuji olíznutí prstu – funguje to :-)

          0 0
      • bodlak2  

        oslintat

        0 0
    • plysovykozisek  

      Zde jsem vybral favority, podle rad dnes objednám:

      https://gps-navigace.heureka.cz/…ne-mega-c-1/

      https://www.kolokram.cz/…20-plus.html#…

      https://www.decathlon.cz/…8568949.html#…

      https://www.polar-eshop.cz/polar-v650-n

      Jde mě především o tu navigaci, co bude navíc je bonus

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jak to dopadlo? Jsem jak na jehlách?? Je to jak čekání na Ježíška :D

        Všechny čtyři, nebo jen „výběr z hroznů“???

        0 0
      • patrac00  

        Garmin Explore – najlepší pomer, cena/výkon/veľkosť

        0 0
      • Tuplak  

        Právě mi dorazil Bryton 450 E, navigaci jsem zkoušel. Funguje.

        Za 112 euro nebylo o čem přemýšlet :)

        0 0
    • plysovykozisek  

      Tak nakonec jsem objednal ten Garmin Edge 520 plus zde: https://www.specializedkolokram.cz/…black-friday

      Někdy po neděli by to mělo dojít, tak doufám, že to do Vánoc vyzkouším.

      0 0
      • milan.v  

        Dobrá volba.

        0 0
      • natureman42  

        dej pak vědět, jak jsi spokojen .. zejména by mě zajímala funkčnost „turn-by-turn“ navigování po předem vytvořeném .gpxku někde v terénu (tj. od někud stáhnuté trase či naklikané napr. v mapy.cz apod)

        0 0
        • milan.v  

          To je úplně standardní funkce stejná na všech Garminech s touto funkcí, funguje bez problémů.

          https://www.bike-forum.cz/…dge-520-plus

          0 0
          • natureman42  

            v poradku .. mne jen zajima jak on osobne je spokojen s jeji funkcnosti (samozrejme pokud ji bude vyuzivat..)

            0 0
            • milan.v  

              Názor od člověka bez zkušeností s touto funkcionalitou?

              Tak to dává smysl asi jen tobě samostnému…

              0 0
              • plysovykozisek  

                Je to má první Navigace, zkušenosti nemám, to je pravda, ale učím se rychle a zatím jsem si vždy poradil.

                0 0
                • milan.v  

                  To není nic osobního, samozřejmě, přistupuji k tomu stejně i u sebe samotného…

                  Měl bys ale zájem o informace od člověka, co zařízení používal třeba rok nebo od někoho, kdo s navigací jel dvakrát? Asi je to jasné, ne?

                  0 0
                  • HonzaP9  

                    Já bych třeba řekl, že nejlepší je mít info od obou :-) I první dojem po dvou jízdách má jistou vypovídací hodnotu, pochopitelně v jiném smyslu než dlouhodobá zkušenost.

                    0 0
                  • plysovykozisek  

                    Pokud to budou informace přínosné, beru jakýkoliv zdroj.

                    0 0
    • Orfi  

      Zdravim .

      Garmin Explorer jak vyřešit přehazovani mezi silnickou a bikem když nemá profily. Na obou kolech mam senzory kadence a rychlosti .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.