• JirkA

    Ahoj, nevíte někdo, jestli se dá nějak ovlivnit, která data ze záznamu se zobrazují v GC? Jde mi o následující. Používám na kole Oregona. Pro záznam vyjížďky spustím stopky. Pokud po cestě někde zastavím, stopky vypnu a po vyjetí zase zapnu. Po ukončení zastavím a vymažu (uložím). Př zobrazení záznamu v Base Campu vidím všechny hodnoty – čas jízdy, zastavení, průměr pohybu, celkový průměr atd.

    Problém je, že po exportu do GC se mi zobrazí pouze ty celkové hodnoty, tedy průměr včetně zastávek, tepovka včetně té při zastavení atd. Grafy jsou zobrazeny taky včetně zastávek, tedy průměrná rychlost, pak třeba dvacet minut čára na nule atd. Prostě GC nebere v potaz to, že stopky byly po dobu stání zastavené.

    Dá se to nějak odfiltrovat? Ať uz třeba v GC, při přenosu, či nějak upravit ten GPX záznam? Díky.

    0 0
    • JirkA  

      Nikdo žádný nápad??

      0 0
    • vsn  

      u Edge pokud mám zaplou autopauzu (tzn. stejný jako když kliknu na „pause“) tak se to normálně pauzuje … jenom pak v celkovém času mám zapsán „celkový čas“ – ten se ale nepočítá do shrnutí …

      pokud mám autopauzu vypnutou tak se počítá vše ale v Garmin Connect mám políčko „čas pohybu“

      proč se to u Oregonu chová jinak nevím …

      0 0
      • MaPa  

        Protože je to turistický přístroj a má jinou architekturu včetně ukládání záznamu, mj. není závislý na běhu stopek jako fitness přístroje včetně Edge.

        0 0
      • oo.viper.oo  

        Prostě je to v Connectu záměrně softwarově zkurvené, aby sis na sport koupil jinej přístroj. Ze stejného důvodu mi Connect nezobrazuje čas strávený v HR zónách u záznamu z mého Edge 25. HR graf tam mám, ale časy v zónách mi to neřekne. To abych si koupil Edge 520. Tím se nechci do Garminu nějak moc obouvat, v současnosti mám Vivofit 2 a Edge 25 a celkově jsem s celým jejich ekosystémem více méně spokojený, ale některé jejich obchodní praktiky jsou protivné, zvlášť když do té techologie za tím člověk vidí.

        0 0
        • vsn  

          tak čas v zonách mi to neukáže ani s Edge800 .. aspoň to neumělo a nevšiml jsem si že by to někde nově bylo … tohle jsem měl v původní desktopové aplikaci k Edge800

          0 0
          • MaPa  

            Fakt to tam nemáte? No, vlastně ani bych se nedivil…

            0 0
            • oo.viper.oo  

              Fakt to tam u aktivit z Edge 25 ani z Vivofit 2 nemám. Vím o tom, protože to mám u starých aktivit ze starýho Forerunnera, kterýho jsem už dávno prodal. Tohle úmyslný skrývání hotových funkcí podle levelu zařízení mě štve dost. Ale co už. Strava, do které to Garmin Connect automaticky přepošle, mi to zobrazí. Garmin se tím sám střílí do své vlastní nohy, když mě nutí jít do cizí aplikace.

              0 0
              • MaPa  

                To je opravdu hustý. Tohle se totiž nikde při koupi nedovíš.

                0 0
                • oo.viper.oo  

                  Toho je hodně. Třeba Vivofit 2 má stále v reklamích materiálech i na webu uvedeno, že při delši době neaktivity ti zavibruje spárovaným telefonem (sám vibrace nemá, protože má malou spotřebu, vydrží více jak rok). Akorát se nikde nedočteš, že tuhle featuru nikdy neimplementovali. Edge 25 má v marketingových fotkách i v manuálu uvedeno v seznamu konfigurovatelných data fields i HR a HR zone. Jenže tam nejsou. Jsou jen přednastavené na speciální HR page a na jinou page dát bez hacku nejdou. Takže např. bez hacku nemůžeš mít na jedné stránce současně kadenci a HR (!!). V manuálu to je. Na fotkách to je. Ale v reálu to nejde a když napíšeš na support, tak ti Garmin odpoví, že je chyba v manuálu a že HR fields nemají být volně dosaditelné na jakoukoliv stránku. I když stupidní on-line hack, který ti vygeneruje konfigurační .fit soubor jasně prokazuje, že na tom nic není a že to prostě jen chybí v interfacu v seznamu polí.

                  0 0
                • oo.viper.oo  

                  Edge 25 do posledního firmware 3.30 ignoroval speed sensor, když byla zapnutá GPS. Čili vlastně byl jen pro in-door. Od firmare 3.30 ho konečně začal používat správně, ale zase se stává, že během každé cca 10 jízdy zničeho nic odpojí všechny senzory (speed i HR) a je potřeba ukončit aktivitu a spustit novou aby se na senzory zase připojil.

                  I přes tyhle věci, které jsou k nasrání a někdy i k posrání jsou ta Garminovská zařízení vlastně docela dobrá. Pokud odečteš všechny zbugovaný featury, tak jich zbyde ještě dost funkčních na to, aby to byla dobrá zařízení. To je na tom to nejbizarnější.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.