• Axess

    Ahoj,

    uvažuji nahradit svého současného fulla Cube XMS (2010), který mě tehdy stál z Německa přes internet pouze 890€ (specifikace zde: https://bicykle.heureka.sk/…specifikace/#…) za něco lepšího, trailbike příp. enduro bike, opět full, ideálně s 27,5" nebo ještě lépe s 29" koly. Jezdím z cca 50% cyklostezky (často asfalt – realita..), 30% lesní a polní cesty a 20% traily a singltreky. S tím že traily a singltreky mně baví čím dál víc. Měřím 185 cm a vážím 75kg. Rozpočet ideálně kolem 50 tkč, ale není úplně limitující, horní strop však pro mne je 69tkč. Ocením co možná nejlepší poměr cena/výbava.

    Co byste doporučili?

    0 0
    • novas752  

      Já mám objednaný YT Jeffsy AL Two 27 (58k včetně dopravy a platby). Mám 178cm, 69kg a bral jsem Lko. V poměru cena/výkon lepších kol asi moc nenajdeš. Na tvoje ježdění s většim poměrem asfaltu a zpevněných cest by asi byla lepší ta 29" verze, když na to obuješ jezdivější pláště než ty HRII (takže třeba něco ve stylu Nobby Nic), mohlo by to i po tom asfaltu frčet celkem pěkně. Rozsah převodů je díky 2×11 dostatečný jak pro prudký terénní stojky, tak pro občasný šlapání na asfaltu z kopce dolu.

      0 0
    • Rice  

      Zrovna se chystám přejít z Trance se 140mm zdvihu na novej 27,5" rám se 130mm vzadu a tady je dost jezdů, co se zdvihama jde spíš nahoru, takže nechci moc radit. Ale popřemýšlel bych, kde s tim budeš jezdit. Na kopcovitější oblasti by mohl být Jeffsy v pohodě (teda až na ty těžší kola, který se daj časem přeplést). Neuron má hodně „kolmo“ vidlici a se 110mm zdvihu bych ho zařadil spíš do XC než Trail biků. Co se týče vybavení, tedy cenově hlavně tlumič a vidlice, je nejsem schopen porovnat (s Rock Shox nemam zkušenosti).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.