• Hurikan_Tom

    Ahoj, chtel bych zkusenejsi bikery pozadat o radu zda toto kolo www.phenix.cz/index.php?… je vhodne pro moji pritulku. Jezdi vylozene pohodove nejradeji v lehcim a strednim terenu, jde mi o jeji pohodli behem vyjizdek v lesich (Brdy, jih od Phy atp). Meri 168cm, vazi 54kg → je 17" ok? Neni moc lehka, aby full byl aktivni v terenu? Myslite, ze kolo nejakou sezonu vydrzi – myslim cepy zadni stavby. Dik

    0 0
    • Manas  

      17'' vozim ja, ale verzi s kotoucema. Asi bych zkusil dat vic a bral to s nima, je to min starosti a jednodussi udrzba. Prave na tom drazsim je vzduch tlumic, ten si fouknes jak potrebujes a Splice je mekka dost aby chodila. Urcite bych dal tech 22 a koupil Dakar Sport. Vozim ho asi 2 rok a jen jsem dal vlozky mezi zadni stavbu a vahadlo – tam to byl hlinik na hlinik pres barvu. Od ty doby zadnej problem. Myslim ze ji bez problemu bude slouzit tak minimalne 5 let. Tomu kolu s tim tlumicem a veckama neverim. A urcite zmenit sedlo.

      0 0
      • Hurikan_Tom  

        Myslis, ze 17" ji bude dobra? Neznam tve rozmery :) Radeji bych kolo mensi nez vetsi a nevim kde se na tento typ muzu v Pze podivat.

        0 0
        • Manas  

          178cm a cca 80kg. Tlumic foukam na 180psu, a vidlici davam na doraz docela casto :-) Jo a sedlovku mam az po rysku :-) Tusim ze se to da videt na Zbraslavi nebo kde maj kram. Je to z Prahy fakt kousicek.

          0 0
        • Manas  

          A nebo se na Dakar '05 muzes cihnout na naky vyjizdce, viz. muj profil.

          0 0
          • Nodar  

            taky bych si připlatil za Dakar Sport, hlavně kvůli zadního (inteligentního) tlumiče. Osobně mám 2 roky Dakar XC Comp a kdybych si měl dnes vybírat mezi mým 40k a tímhle 22k Dakarem Sport, tak bych asi šel po ceně (a to jsem s tím svým kolem fakt spokojený). Ohledně velikosti rámu bych to viděl na 17" (mám 178cm/70kg a 19" se mně chvíli zdála v terénu dlouhá, teď bych už neměnil). Ohledně tech. problémů drobnosti, občas zlobí (začne lupat) Truvativ (střed/kliky/pe­dály), poté co to v servisu rozeberou, promažou a dotáhnou to na čas přestane, který díl to konkrétně způsobuje sami neví. No a Fox má trochu dražší servis (jednou ročně 2k za repasi tlumiče) Manas a ostatní – opravy/úpravy/info kde koupit ložiska – vše ohledně čepů zadní stavby mne prventivně zajímá, sem s tím :-)

            0 0
      • Martinson  

        Nemáš nějakou fotku svojí úpravy s těma podložkama ?

        0 0
      • kolin  

        prosím Tě,ta kyvka je na ložiskách?(před­pokládám,že hlavní čep je).A zbytek?Lo­žiska,futra,ne­bo se to mydlí vše o sebe jak píšeš… A co brzdy BB 5?Spokojenost?

        0 0
    • Sportfulcentrum  

      Zdarvím , ten krám je v berouně (sportfulcentrum , česká 54 ) a já v něm prodávám :-) . Taky bych doporučil vzhledem k váze spíš verzi s vzduch tlumičem . Jinak 17" je optimální velikost . Je k vidění i k vyzkoušení u nás na prodejně . Navíc je teď za fantastickou cenu – 25 000.- . Původní cena 39 900.- . Model 2006 .

      0 0
      • Martinson  

        To je dobrý vědět kde to je, nemáte náhradní patku přehazovačky na Dakar? Chystám se opět na Gardu a jsem vždycky nervózní že jí urvu a nebudu moct jezdit.Díky

        0 0
    • Sportfulcentrum  

      Ale je o něj veliký zájem , takže si pospěšte, je na skladě posledních pár kouků .

      0 0
      • Manas  

        Nedostanu nakou slevu za to ze jsem tady vsem doporucil Jamise? Potreboval bych garancku :-)))))

        0 0
    • Martinson  

      Jezdím na tomhle Dakaru 2 roky, vážím 95 a tlumič mám skoro na doraz utaženej.Čepy zatím ok, občas je mažu. Kolo není nejlehčí, rám by měl být stejný jako u modelu Sport. Většina čepů je třecích. Kola to má na kotouče, snadno jde vylepšit. Možnost povolení tlumiče můžu nechat po dohodě v Praze vyzkoušet.

      0 0
    • Sportfulcentrum  

      Jinak Dakara s pružinovým tlumičem máme na krámě taktéž . je ho možno vyzkoušet . Cena 18 790 (původní 27590).

      0 0
      • Hurikan_Tom  

        Trosku nerozumim tem cenam. Na webu mate Dakar 05 za 16.900.- a ty pises 18.790.-, Dakar Sport za 21.900.- a ty pises 25.000.-. Rozdil je dan nakupem pres web nebo primo v krame? Do kdy mate otevreno? Dik.

        0 0
        • Zoydberg  

          Zdravím , je to přesně tak .Při objednávce přes net platí ceny nižší . Na krámě jsou ceny vyšší . je to dáno podporou internetového krámu a taky tím , že kola objednané na www.phenix.cz posíláme originál zabalené v krabici od výrobce v rozloženém a neseřízeném stavu .Takže jestli chcete kolo postavené a seřízené , tak se stavte od PO 12:30– 17:30 , Ut-Pá 9:30 – 17:30 nebo v So 9–12 .

          0 0
          • JIRA  

            3000 za „vyndání kola z krabice“ je docela dost. :)

            0 0
            • Zoydberg  

              Není to jen 'vyndání kola z krabice´ , ale i perfektní seřízení . Koikrát to komplet zabere i hodinu a čas jsou přeci peníze – kor ve kšeftě .A hlavně je to podpora Ishopu, nemáme na masivní reklamu , tak se snažíme výjít vstříc cenama . V neposlední řadě je to čas strávený ukázkou, vysvětlováním a zkoušením se zákazníkem.

              0 0
              • vlk  

                Kurňa 3 tis za hodinu až 2. Že já blbec studoval ty vysoký. Jako vybalovač a seřizovač bych byl v balíku :o)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.