• Petra Miki

    Ahoj. Máte někdo zkušenost s usazením dětské sedačky na celopéro? Je to vůbec technicky možné? Momentálně mám Trek Fuel EX 7 29 2017 a hrozně nerada bych měnila za harda.Ve hře je i výměna za elektokolo,opět Trek, nicméně opět by se u nás využilo spíš celoodpružené (Powerfly 7 FS Plus)..Takže stále stejná písnička.Máte někdo nějakou radu,či zkušenost?Moc dík za názory :-)

    0 0
    • novas752  

      Tak s Fuelem máš asi smolíka, na divoce zprohýbané sedlové trubky to uchytit nejde, na aspodní část teleskopu to taky nemusí jít (když čouhá z rámu málo) a navíc mi to nepřijde moc moudré.

      Jedině snad dát tam pevnou sedlovku, ale to se zase sedačka dostane dost vysoko.

      0 0
    • xtonda  

      Tohle téma je tu několikrát do roka, naposledy před dvěma týdny a závěr je vždy, že sedačka na fulla je blbost.

      0 0
      • Petra Miki  

        Ok díky.Mrknu do historie,no asi budu muset poslat celopéro do světa.. :-(

        0 0
        • gersa  

          Proč? Celopero si nech a na ježdění se prckem kup cokoliv za pár kaček z bazaru. Stejně s ním za zády nebudeš jezdit hodinové švihy a na projetí po lese to bude bohatě stačit.

          Pořád to vyjde levněji, než se ztrátou prodávat stávající kolo a pak vybírat nové

          0 0
    • kemo  

      Já na celopéru se sedačkou pár kiláků najezdil, ale záleží na konkrétní konstrukci rámu.

      Skoro bych doporučil někde vyzkoušet, jestli půjde uchytit.

      0 0
    • wong  

      Za fulla jedině vozík. Máme odpruženej Croozer a je to super ;)

      0 0
    • Japhy  

      Dá se. U některých oldschool rámů, s trochou urob si sám a s vědomím že rámu a tlumiči (přifoukanému o 20 psů) to nedělá úplně dobře. Ale třeba v mém případě budu rád když ten rám praskne, ponivač jedině tak se dokopu k novýmu bajku. :-)

      0 0
      • telatko  

        Svezu se s vláknem. Já to mám takto… ale sedačka po cca 1300km praská a musím jí vyměnit.

        Dodělával jsem pětibodovej pás, zámky trubek na druhé straně aby se to v terénu nekroutilo a taky jsem musel lehce obrousit tu konzoli, co to drží aby vlezla do rámu. Při propružení na doraz si to jenom malinko lejzne 

        0 0
    • telatko  

      A teď, za co to vyměnit, aby to fungovalo aspoň stejně? Jsou nějaký osvědčený modely?

      0 0
    • Chudlick  

      Zdravím, nemá někdo zkušenost s Thule Yepp Mini? Dočetl jsem se, že by mohl být problém se stupačkami, které můžou v některých případech drhnout o vidlici.

      0 0
      • my_dudesty  

        To jedině pohledat prodejce v okolí a přijet s kolem vyzkoušet – každé to bude mít jinak, podle délky hlavové trubky, modelu vidlice apod. Já takhle musel vyřadit Thule Ridealong, protože krátký sloupek vidlice..

        0 0
        • -b-n-x-  

          No a tak co ten proflakly Mac Ride? Nepujdes do nej?

          0 0
          • my_dudesty  

            No mrňous má 17 měsíců, takže na MacRide by se asi moc dlouho neudržel :D Zatím jsem vzal Polisport Bilby, kterou mám taky vepředu, ale uchycení má na sedlovou trubku (takže vozím na starém HT). Je to fajn, akorát je problém když usne – to mu musím všelijak opírat hlavu o svoji ruku a hrudník aby mu nepadala. A usíná jen když jedu dlouho a pomalu do kopce, takže na javor s ním už nejezdím :D Případně zastavíme, aby se trochu proťapkal, to ho vždy probere..

            MacRide by se mi tuze líbil, ale ta cena je fakt děsná.. Hlavně uvidíme, jak se bude k cyklistění stavět mrňous – v sedačce ho to, zdá se, baví, ale o odrážedlo zatím nejeví větší zájem..

            0 0
          • my_dudesty  

            Dneska jsem na pinkbiku narazil na promovideo na Shotgun child seat. To vypadá jako zajímavá alternativa k MacRidu, s worlwide free shippingem za 150$ (pro EU se posílá z UK, takže zatím ještě bez cla a dph).

            Mám o čem do příštího léta přemýšlet :)

            0 0
    • burrza  

      Vyšel článek o sedačkách :)

      0 0
      • Baba-Ji  

        Škoda, že nemají ve výběru i Feva Star Seat. Stojí zlomek, lze jednoduše namontovat i odmontovat bez nutnosti cokoliv na bike šroubovat/roz­hazovat si výšku řidítek.

        Zatím mám s Fevou jen chvilkovou zkušenost, ale zatím se to tváří dobře …včetně syna :)

        0 0
        • Simpi  

          Taky sme z ní oba nadšený :-)

          0 0
        • my_dudesty  

          Porovnání těch tří mají tady a tuším, že jediné, co Fevě vytkli, že to není pro větší děti. Docela jsi mě s tou Fevou nahlodal.

          0 0
          • Simpi  

            za ty peníze je to super. když hlásím synátorovi, že půjdem ven a chytám kočár, tak zběsile ukazuje na kolo, že musíme na bajk :)

            není to na dlouhý vyjížďky, dítě ti v tom nesmí usnout, ale tak 2–3 hoďky s pauzičkama na hřištích není problém a ta jízda ho fakt baví.

            0 0
            • my_dudesty  

              Spaní je v Polisportu taky problém, takže my jsme zvyklí na zastávky a pikniky v přírodě a na hřištích :) Ta cena je každopádně lákavá.

              0 0
    • wego1991  

      Zdravím,

      chci prcka letos začít brát na kolo (momentálně má 11 měsíců), ale mám problém s tím vybrat vhodnou sedačku. Potřebuji ji umístit na kolo viz. fotka níže. Přemýšlím o přední sedačce, ale možná by šla použít i nějaká klasická zadní? Co se týče přední, tak sem koukal na něco takového. Ale dle fotek se obávám, že to na své kolo nedostanu z důvodu místa u představce. Má s touto nebo podobnou sedačkou někdo zkušenost případně tip jakou sedačku pořídit ať už přední či zadní?

      0 0
      • Velomiwookie  

        Je to karbon? Pokud ano, zadni sedacka je mimo.

        Ta thule yepp mini dopredu je perfekt, ale potrebujes aspon 2cm pod predstavcem, pripadne je nejakej adapter, ktery jde dat mezi podlozky. Reseni je to perfektni, da se dat na karbon, jen nesmis mit Skovy kolo, protoze pak to prekazi.

        az decko vyroste tak macride nebo shotgun

        adapter pokud neni misto: https://www.thule.com/…r-_-12020402

        • edit: byl tam nejakej problem, ze na ty nove yepp mini to nebylo uplne kompatibilni, to si jeste over.
        0 0
        • wego1991  

          Není to karbon. Karbon mám gravela (Canyon Grizl), ale na gravel mi přijde celkově nonsense dávat sedačku. Toho fulla víceméně držím pouze kvůli sedačce, jinak už bych se ho zbavil..

          2cm pod představcem myslíš jako místo mezi spodkem představcem x horní rámová trubka? Mám tam i nějaké podložky, takže snad by to vyšlo, případně ten adaptér.. na téhle fotce zespodu to jde trošku lépe vidět.. kolo nemám u sebe, tak nedokážu lépe vyfotit.

          0 0
          • Velomiwookie  

            Ano, vyska tech podlozek je rozhodujici faktor, zda to pujde nebo ne :)

            0 0
            • wego1991  

              aha takže podložky se odstraní a ten adaptér jde přímo na sloupek vidlice?

              0 0
              • Velomiwookie  

                Nene, pokud tam mas ty 2cm v podlozkach, tak se ten adapter co je v baleni nacvakne pres ne a zustava tam trvale, jen z nej vycvaknes sedacku kdyz ji nepotrevujes. Pokud ty 2cm nemas, tak musis koupit ten alternativni, ktery se dava misto podlozky nebo mezi ne, tam si nejsem jistej.

                0 0
          • Mirapro  

            Je potřeba jen jiný držák Thule, jsou dva typy, měl jsem na třech fullech kde jsem neměl místo pod predstavec a bez problémů. Kdyby se ti to nepodařilo najít napiš a já ti ho vyfotím nebo pošlu odkaz

            0 0
      • Chudlick  

        Přední Yepp mini jsem měl. Na svého fulla jsem ten adaptér dát nemohl(krátký krk vidle), tak s ním jezdila manželka. Jak děcko bylo starší, přešel jsem na Shotgun Pro a tam už se mi to v pohodě vešlo a tu sedačku můžu fakt doporučit.

        1 0
      • KoudakT  

        Mně se nejlíp osvědčil Croozer s vylepšeným odpružením.

        Malý tam chrněl a když byl hore, koukal ven nebo si hrál.

        Na MacRide mi odmítl sednout a než si to rozmyslel, tak z něho vyrostl. Uvidíme, jak odvážná bude juniorka…

        Sedačku dozadu jsem nechtěl já, protože se mi nelíbila představa, že mi bude děcko koukat do zadku. Navíc je to problém, když ti v tom usne – rozhodí ti rovnováhu kola a sedačka totál změní těžiště, takže to chce zvykat.

        0 0
      • Tatut  

        na takhle malé dítě mi to přijde nesmysl…dokud nesedí a neudrží hlavičku s přilbou tak je to zbytečné trápení tebe i dítětě…

        mnohem lepší by byl miminkovník + chariot… (tak vozím já už 3tí dítě). Dáš tam i svačinu a v budoucnu i odrážedlo apod :)

        Pro menší děti je lepší zadní sedačka, protože jde sklopit na spaní a dítě se lépe opře… vepředu kluky vozím tak od 2 let jen na krátké přejezdy (já mám teda polisport) ale někdo vozí úspěšně i v thule…

        0 0
      • mais  

        Vozím prcka v croozeru a sedačky rád nemám (viděl jsem ošklivé překlopení), nicméně pokud bych to chtěl mermomocí, tak bych si dal dozadu nosič thule, co jde na celopéra (mám a super zkušenost) a na něj sedačku – pokud to je hliníkový kolo, tak to většinou jde

        0 0
        • wego1991  

          Pořád nad tím dumám a ta Yepp Mini 2 se mi líbí, ale pokud dítě bude chtít spát, tak to je nepoužitelné. Na to mi přijde lepší, tak jak píšeš zadní nosič + sedačka…

          0 0
          • mais  

            Z tohohle bych šel, jak jsem psal – většina dětí na kole usne, navíc až už nebude bydlet dítě v sedačce, tak máš hodně dobrej nosič a ten se bude hodit dalších deset let – pač i když dítě jede samo potřebuje moře náhradních dílů a proviantu

            0 0
          • Velomiwookie  

            Usnout v ni muze, pripoutane decko je a operatko taky ma. Zadni sice jde sklopit, ale to dite v ni stejne prepadava dopredu. Imo kdyznje vepredu a primo v akci, tak spis neusne. Kdyz usne vzadu nebo vpredu je to na pi*u oboje. :)

            0 0
      • dydy  

        Jedině přední a Feva. Jezdíme tak od 3 roků do teď (skoro 7). No nebo jezdíme, převážíme ze školky. Jinak šlape sama samozřejme. Výletování se sedačkou jsem nikdy moc nepochopil.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.