Fox Float36 prosba o radu s osou

14 nepřečtených
  • KrysikKrysikovic

    Ahoj,

    Poradili byste mi,prosím,někdo kdo máte zkušenosti s 36foxem s QR20mm osou. Manipulaci chápu, jen si nejsem jistý, jestli je v pořádku,že je rozteč vnějších nohou(těch dosedacích ploch pro náboj) o necelý 1mm větší než šířka osy náboje(naměřil jsem 110.8mm). Takže když vložím kolo do patek a našroubuju tu QR20mm osu ,osa náboje se opírá pouze o jednu dosedací plochu vnějších nohou. Na druhé straně je mezi osou náboje a vnější nohou 1mm mezera a osa náboje se opírá o to rozšíření upínací osy(viz. nákres). Fixovaná tedy je, ale znervózňuje mě, že ta kontaktní plocha mezi tím rozšířením QRosy a osou náboje je hodně malá, tak aby se nevymačkal nějakej rantl do tý hliníkový koncovky u osy náboje. Tak jestli se nemá opírat o oboje v jedné rovině a nebo je to takhle navržený a ta rozteč patek má bejt malinko širší a vše je jak má bejt. Nic jsem o tom nikde nenašel. Díky

    0 0
    • kubad  

      Kdyz tu osu utahnes tak by se snad mela mezera stanhout na nulu ne?

      0 0
    • Vegan  

      Ahoj, na ose je uzsi misto a sirsi misto zatlaci na naboj, aby byl co nejvice na strane zavitu tzn… naboj tam je na pevno jen noha ve ktere je tlumeni po tomto sirsim miste muze vicemene volne chodit aby se tak nedelo mas na kazde noze stahovaci mechanizmus vetsinou takove dva rychloupinaky. Kdyz tedy nejdriv osu dosroubujes na max a stahnes oba rychlo upinaky osa je pevne uchycena a nemusis se bat.

      0 0
      • KrysikKrysikovic  

        Diky,nebyl jsem si prave jistej, jestli se ma ten naboj po tom utazeni opirat na strane tlumeni jen o to širší místo.

        Ještě mě nepříjemně překvapila věc, která se tu už

        řešila: drhnutí při kompresi i expanzi. Skutečně to je u nových nejetých vidlí těsněním a zajede se to? Je to Fox Float36 RC2 2010. U Foxe Float 32R 2008– co si pamatuju -to nedrhlo.

        0 0
        • Vegan  

          No ja mam Vana 2009 a odtrh pred odjezdem do francie byl 16kg takze hruza. Kolik to bude po navratu jeste nevim, ale az budu vedet tak napisi ;). Uz ted ale vim, ze pokud se to nezlepsi tak posilam Milanovi.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A to vždycky všichni psali, že VAN je supercitlivej :0)

            0 0
            • StuntJ  

              pružinový bývají hodně citlivé, ale odtrh 16kg, hmm

              0 0
            • Vegan  

              Panove po vybaleni z krabice je kazda vidlice silene necitliva to je normalni proto uvidime az zmerim jak se vratim

              0 0
              • Smazaný účet  

                OK :0) A nebudeš mít toho Reigna už moc nakopnutýho?

                0 0
                • Vegan  

                  Uz na tom jezdim a je to vicemen furt stejne pred tim tam byl durolux ten mel maximum 170mm a taky to bylo ok ted ta foxka je o 2cm nizsi pri 160mm a prijde mi to akorat, kdyz jsem duroluxe snizil na stejnou vysku osa-hlavko jako byl float 140 tak mi to prislo uplne silene naklopene dopredu.

                  0 0
          • KrysikKrysikovic  

            To u mě zatim nemá smysl měřit.Při jemnějšim stlačení i roztažení tak nějak cukavě polohuje, jakoby se něco-snad stíráky lepily na nohy. Takže tlumením to neni.Každopádně příjemnej pocit to není. Ale je úplně nejetá.

            0 0
            • Vegan  

              jako tak pocitove se to zpelsilo o 150% takze fakt jsem zvedav na namereny odtrh ale 16kg uz to nebude do francie jsme odjizdely minuly patek ted jsme na lipnu a na konci tydne se vracime tak to sem pak napisu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.