• Ahoj, při projíždění e-shopu jsem narazil na dva cyklocomputery od FORCE, konkrétně WLS 10 a WLS 20 . Připadají mi zajímavé hlavně cenově a taky tím, že jsou to bezdráty, ale nikde jsem nenašel uživatelské hodnocení ani nic podobného, ani tady na B-F.

    Vozíte je někdo, nebo máte s nima někdo nějakou zkušenost?

    0 0
    •  

      Vůbec nikdo? :D

      0 0
    • vylizplech  

      Ahoj, díky za tip, taky jsem hledal něco levného a ten WLS 10 jsem si objednal a včera ho otestoval. Je velice jednoduchý na nastavení a na ovládání, dá se nastavit celkový počet kilometrů z předešlého cyklokompu. Od shora 3 funkce jsou dány, nejdou měnit a to je čas, celkové km, a aktuální rychlost, na dalších 2 řádcích si můžeš nastavit další funkce co chceš sledovat za jízdy a přepínat, průměrnou rychlost, čas jízdy, stopky, vzdálenost a max. rychlost. Při mazání dat se smaže vše kromě celkových kilometrů a času a nemusí se mazat každý údaj zvlášť, jak to u některých tachometrů bývá. Podsvícení se zapíná oběma tlačítky současně a tachometr mi při 100 km jízdy zaznamenal odchylku od GPS hodinek cca půl kilometru navíc, což je zanedbatelný rozdíl. Vzhledově se mi taky líbí.

      0 0
      • couffy  

        Pěkně popsáno,ale jedna výhrada,odchylka od GPS nesouvisí s tachometrem samotným,ale s nastavením obvodu kola v něm.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Doporučuji si připnout na řídítka dvě až tři GPS udělátka současně, obě se záznamem po 1 s, po dojetí se zamyslet nad rozdílnými údaji (a ten třetí z obvodu kola bude ještě jiný).

          0 0
      •  

        Ahoj, krásně napsané. Já jsem včera namontoval WLS 20 a dneska ho asi trochu projedu, tak sem potom taky napíšu co a jak.

        0 0
    •  

      Takže jak jsem slíbil tady jsou moje postřehy co se týče počítače Force WLS 20.

      • Vzhledově vypadá v reálu mnohem lépe než na fotkách v katalogu. Kvalita zpracování je hodně dobrá, nikde nevrže a všechno hezky lícuje.
      • Displej je dostatečně velký a hezky přehledný. I na ostrém slunci jsou údaje na něm dobře čitelné. Navíc je tam docela inteligentní funkce a to taková, že nějak od 18. hodiny večer do 6. hodiny ráno se displej automaticky na pár sekund podsvítí, když se člověk dotkne tlačítek. Osobně mi to připadá jako super řešení. Displej jde kdykoliv podsvítit i trvale.
      • Tlačítka jsou dotyková a reagují celkem dost citlivě a bez prodlevy. V celoprstových rukavicích budou možná reagovat hůř, já celoprstové nevozím tak nemohu posoudit.
      • Magnet dodávaný k senzoru je dost silný a senzor na něj reaguje i na vzdálenost něco přes 1 cm. Každopádně doporučení jsou 2 mm. Já nechal cca 3 mm a není problém.
      • Trochu jsem měl obavy z rušení signálu, ale během necelých 20 km co jsem s ním zatím najel, jsem žádné rušení nezpozoroval. Senzor mám od počítače asi 45 až 50 cm a přenos signálu je perfektní a otáčení kola zaznamená počítač okamžitě.

      Jsem s tímhle počítačem nadmíru spokojený a nenapadá mě jediná věc, kterou bych mohl vytknout. Funguje opravdu skvěle a můžu ho jedině doporučit. udělal jsem i pár fotek jak vypadá v reálu.

      0 0
      • PetrVavrina  

        Pekne popsano ;-)

        U me se objevil jeden nedostatek. Jakmile se na nej za deste dostane voda, tak zacne sam od sebe nesmyslne prepinat a dotykova tlacitka prestanou fungovat. Kdyz potom trochu oschne, zacne zase fungovat. Mate s nim nekdo podobne zkusenosti?

        0 0
        •  

          Ahoj, nedalo mi to a zkusil jsem ten svůj počítač postříkat vodou. Chvíli jsem to tak nechal a počítač se nijak nepřepínal. Potom jsem ještě zkusil mokrou rukou ty dotykové tlačítka, zkusil jsem to asi 15× a pokaždé reagovaly normálně, jako by na nich žádná voda nebyla.

          Možná jsi natrefil na špatný kus, zkus ho reklamovat. Podle informací co mám to Force ve většině případů řeší výměnou kus za kus.

          0 0
          • PetrVavrina  

            Ok, diky za info, budu to reklamavat. Snad jinej kus bude lepsi, jinak jsem s nim totiz spokojenej.

            0 0
            •  

              Není za co. Taky jsem s ním hodně spokojený. Můžeš sem pak napsat jak ta reklamace dopadla a případně jak se chová nový kus. Jinak hodně štěstí a snad bude ten jiný fungovat správně.

              0 0
    • husky  

      Tak jaký máte zkušenosti po sezóně, po těch pár měsících používání? Pořád jste s tím spokojený? Nějaký stížnosti, nedostatky? Diky

      0 0
      • Giardino  

        Force 10 drát…

        skoro vše na displeji bez přepínání, super cena, původni nadšení ale zkazilo nastavení snímače rychlosti. Údaj se zobrazuje jen v jakýchsi „přednastavených“ hodnotách, tzn. např. 27,2; 27,9; 28,3; 30,1;… atd. Nic mezi tím. např údaj rychlosti 39,… nelze dosáhnout, vždy to bylo 38,8, nebo 40,2. K tomu někdy i při plynulém zrychlování „lítaly“ rychlosti o 2 km/h nahoru dolu. Magnet nastaven na min. vzdálenost. Jak jsem čekal, vše bylo při reklamaci „v pořádku“, nicméně vráceno. Máte s tím někdo zkušenost u 10 bezdrátu? Pořád se mi líbí a možná je tam jiný sw..

        0 0
    • team_daddy  

      Přidám se s dotazem:

      A/ jaká je výdrž baterie?

      B/ je indikována slabá baterie ve vysílači?

      0 0
    • blackpav  

      ahoj možná je to moje chyba ale mě počítač WLS20 ukázal po jízdě 12 km ale podle 2 různých měření mapy.cz a cyklotrasy jsem ujel 15 km což mě připadá jako hodně veliký rozdíl . Ale jak píšu možná to bude špatným nastavením . Ten návod je tak malým písmem že na to potřebuji lupu :D Ale co se týče ceny 500 za bezdrát mě připadlo jako velmi dobrá . Ted jen přelouskat ten návod a doufám že to bude jen tím nastavením .

      0 0
    • plysovykozisek  

      Tak jsem si Force Wls 20 koupil taky vše fungovalo tak jak má. Včera jsem jel asi 15 minut hodně silným deštěm- neměl jsem se kde schovat. Prej voděodolný pod displej se mě dostala voda. Po nějaké chvilce se displej vypl. Tak jsem vyndal baterii. Suším ho. Ale jestli nebude fungovat, tak jak má tak tento cyklocomputer už si nikdy nekoupím. Soudruzi jaksi nedomysleli, že člověk může být překvapen deštěm a když se nemá kde schovat má smůlu.

      0 0
      • maajkee  

        To vypadá na výrobní vadu, hned pošli na reklamaci a obratem určitě dostaneš nový.

        0 0
        • plysovykozisek  

          Tak reklamace je neuznaná. Že prej to vypadá jako kdyby mě ten Force spadl do vody. Tak se musím podívat po něčem co je opravdu odolné silnému dešti.

          0 0
          • maajkee  

            A kdo Ti to neuznal, prodejce nebo přímo dodavatel?

            To se mi nezdá.

            0 0
            • plysovykozisek  

              Tady to máš černé na bílém:

              Dobrý den,

              Reklamace computeru byla výrobcem zamítnuta z důvodů vystavení nadměrné vlhkosti.

              Vyjádření:

              Výrobce deklaruje IPX6 u všech počítačů naši řady FORCE.

              Podle toho co jsem viděl to vypadá, jak kdyby zákazníkovy PC spadlo do přímé vody. Nikdy jsme se ještě tímto problémem nesetkali, takže reklamaci berte jako neuznanou.

              Zboží Vám dnes zasíláme PPL.

              Hezký den přeje Cykloshop Global-Sport CZ

              0 0
              • Roxteedy  

                Zkusil bych primo kontaktovat FORCE. Nejsem prudic, ale tady bych se citil ojeban…

                Jen pro info, co je to IPx6:

                Chráněno proti intenzivně tryskající vodě. Voda míří 12,5 mm tryskou ve všech úhlech při průtoku 100 litrů za minutu při tlaku 100 kN/m2 po dobu nejméně 3 minuty ze vzdálenosti 3 metry.

                Takze to musi vydrzet hooodne intenzivni dest…

                0 0
    • MaxiBike  

      Vzhledem k tomu, že jsem si chtěl pořídit WLS20 hledal jsem informace o spokojenosti a narazil na toto fórum. I přesto, že jezdím nerad v dešti, párkrát jsem to musel vydržet a když vidím vaše zkušenosti nejde přehlédnout údaj výrobce „voděodolný“. Napsal jsem dotaz co to znamená a tady je odpověď :

      Dobrý den,

      Děkujeme za Váš dotaz.

      Schopnost odolávat působení vlhkosti, resp. vody koresponduje s normou IPX6:

      • odolnost proti proudu stříkající vody (po dobu 3 minut na vzdálenost 3 m), proti vniknutí prachu úplně.

      S pozdravem Jakub Egner

      0 0
      • plysovykozisek  

        Z vlastní zkušenosti ti tento výrobek do deště nedoporučuji. Jel jsem sice 10–15 minut velmi síným deštěm, padaly i kroupy, ale neměl jsem se kde schovat. Tady je to ipx vodotěsnost pěkně rozepsaná:

        http://www.aquapac.cz/…e-standardy/

        Osobně koupím nějaký cyklocomputer Sigma s vodotěsností IP­X8.

        0 0
        • Roxteedy  

          Mam sigmu a nechavam ji na kole ikdyz meju kolo hadici s tryskou. Nikdy ani naznak problemu. Ani by mne nenapadlo se nejak obavat :)

          0 0
      • BlickM  

        Podobná zkušenost … nedoporučuji do deště. Příště poputuje v dešti třeba do kapsy.

        Apropo udávání stupně krytí u elektroniky je přinejmenším zavádějící. Zkouška je totiž může být „vyhovující“ i když voda pronikne …

        0 0
    • mgrkelly  

      Ahoj, přidávám svojí zkušenost po první jízdě s WLS10:

      • malé pozorovací úhly, pokud leží na stole 30cm ode mne, tak nejde nic přečíst
      • při jedné zastávce a následném prvním šlápnutí se zobrazila rychlost 89,1km/h – to se zaznamená do maximální rychlosti
      • při tlačení/vedení kola pomalou chůzí (cca 3km/h) rychlost lítá mezi 0 – 25 km/h
      • po přepnutí do úsporného režimu (4minuty) se po rozjezdu nevrátí na poslední zobrazenou funkci (u mě DST), ale na první (hodiny)
      0 0
    • MaroshCZ  

      Přemýšlím o koupi Force wls 12. Funkce se mi líbí a vším mi jinak vyhovuje. Jenom se bojím té vodotěsnosti a jak někdo psal, že se rychlosti nezobrazují po desetinách ale např. 40,2 40,4 40,6 . Máte někdo další postřehy? Rozmýšlím mezi tímto Force nebo nějakou Sigmou.. nejspíš asi 12.12

      0 0
    • Eric  

      Ahoj,

      tak jsem dal sobě i synovi pod stromek wls 12 a dnes jsem je oba namontoval. Sobě na 29 a synovi na 26. Napíšu tedy první dojmy po montáži.

      Jeden jsem namontoval na představec, druhý na řídítka. Držák se otáčí o 90 st. pomocí šroubků v celkem měkkém plastu držáku, takže opatrně dotahovat. Potom celkové upevnění pomocí kulaté gumy. Jinak celkem v pohodě.

      Počítač má problém během prvních otáček s vyhodnocením rychlosti. Jak už tady někdo psal, tak i tento typ ukáže během prvních otáček kola nesmyslnou rychlost, např. 60,3; 30,4 atd. a toto se uloží do max. rychlosti, takže o tuto funkci během jízdy v podstatě přicházíte (i když toto není zrovna důležitá funkce). Toto dělá u obou ks, navíc jen někdy, zhruba každý 3tí pokus se zatočením kola. Oba ks mají namontovaný snímač tak 1–2 mm od magnetu, magnet prolétává středem nápisu „sensor“, takže tam by problém být něměl, dlouho jsem s tím laboroval, jestli se to nějak nezlepší ale je to pořád stejné.

      Po tomto nesmyslném ukázání (je to v podstatě „probliknutí“ na zhruba 2 s) se dál rychlost ukazuje normálně. Ne jak tady někdo psal u některého typu ty „přednastavené“ hodnoty, ale pěkně, klidně i po desetinách padá rychlost dolů.

      Jinak vypadá designově velice pěkně, velká čísla, podsvícení, automatická aktivace po roztočení kola funguje dobře, tlačítka nejsou dotyková, mají mikrospínače. Velice jednoduše se nastavuje.

      Na závěr ještě dodám, že ho ruší (ukazuje 0 km/h) zapnuté přední světlo umístěné vedle něj na řídítkách v režimech plného a tlumeného, na stroboskop je to v pohodě.

      Po „zajetí“ přidám další dojmy.

      Zatím ahoj

      0 0
      • MaroshCZ  

        Ahoj, díky za sdílení. Jsem zvědavý jak se osvědčí :) Já nakonec WLS vrátil a koupil jsem si sigmu BC 12.12. Plus pro mě bylo IPX8, takže pokud bych ho na kole za deště zapomněl, nemusím se o něj bát a navíc má ještě o nějakou tu funkci víc. Už jsem slyšel, že má horší uchycení tak uvidíme. Také se rád podělím o zkušenostech až bude příležitost.. :)

        0 0
      • Boby83  

        Ta nesmyslná rychlost mě taky hodně štve. Věčně sesedám z kola při rychlosti třeba 70km/h. Mám ho cca 2 měsíce a pořád si s tím nevím rady. Asi půjde z domu. Jinak vše zatím ok.

        0 0
    • milan.v  

      Stačí pár prečtených minirecenzí zde a vidím čínský šmejd, že se vám dalším chce cokoliv riskovat a vyhazovat peníze oknem…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.