Follow-Me Tandem vs. Trail Gator

43 nepřečtených
  • sosal

    Ahoj všem,

    chtěl bych se zeptat, zda někdo má zkušenosti s Follow-Me Tandemem (http://shop.dveplusdve.cz/…me-p-39.html).

    Chtěli bysme prcka zapřáhnout, ale Trail Gator se nám moc nelíbí, protože jsme ještě neviděli jediného kolaře, který by děcko táhl kolmo k zemi.

    Konstrukčně se mi také zdá, že ty třmeny prostě nedovedou kolo podržet.

    Ptal jsem se v Praze ve Velo Fiala a prý že F-M není dobré a že TG prostě drží kolmo, když se správně namontuje. Mimo jiné, že je F-M těžké. Pozn.: Oproti TG pouze o 1Kg víc.

    Máte někdo zkušenosti s oběma? Tedy reálné srovnání? Je mi jasné, že se najdou takoví, kdo budou tvrdit že to či ono stojí za starou bačkoru, protože to co mají oni je lepší z takových a takových důvodů.

    Vzhledem k tomu, že jsem pořádně nikde nenašel recenzi Follow-Me, uvítal bych zkušenosti i od uživatele, který má jen F-M.

    PS.: Polokolo nepříchází v úvahu…

    Mockrát díky

    0 0
    • Eva  

      Mame FM a TG jsem nechteli ze zminovanych duvodu, take jsem nevidela jedine spravne namontovane TG, vsechna ta detska kola byla nasikmo, dle znamych to jde sice spravne namontovat,ale jakakoliv nerovnost to spojeni uvolni. To se FM nemuze stat, je sice tezsi, ale kdo tahal vozik tak mu to vadit nemuze :-). Myslim ze nejvetsi nevyhoda FM je jeho cena a pro vetsinu lidi asi i rozhodujici faktor. My ho loni na Sportlifu koupili za veletrzni cenu o 1tis.levneji

      0 0
    • Karaya  

      My máme FM i TG, moje zkušenosti:

      TG je jednodušší na nasazení, poradí si s ním i manželka, taky se lépe veze prázdné a stojí 3× méně. Na druhou stranu, vždycky po čase jede dítě nakřivo, u menších kol je navíc přední kolo dost vysoko. A TG taky zatěžuje u mě už tak dost namáhanou sedlovku.

      FM je docela porod namontovat – myslím tu část co se dává na dětské kolo. Taky zabírá dost místa i rozložené a je bytelné=těžké.

      Jako souprava je chování mnohem lepší než TG, nikde se to nehýbe, nekřiví, dětské kolo je mnohem stabilnější.

      Hlavní důvod proč jsem FM pořídil, je, že s ním můžeš mít i dětskou sedačku, což s TG nejde.

      http://www.bike-forum.cz/…007small.jpg

      0 0
      • Eva  

        Neni to takova hruza s tim namontovanim, ja si poradim sama :-), je to trosku rebus, ale nic namahaveho :-)

        0 0
      • Paja  

        Vim, jak to myslis, ale jinak je to s tou sedlovkou dobrej vtip…;D

        0 0
      • Motyll  

        Po loňské anabázi s TG, kdy se přes všechno možné utažení prcek po chvilce nakláněl na stranu, bych rád upgrade. Přemýšlím, zda mu ve 4 letech bude stačit gumicuk nebo investovat do Fallow me.

        Jak rychle lze dětské kolo odepnout/připnout v případě FM?

        0 0
        • Karaya  

          cca 10s.

          Ale při prvotní montáži se trochu zapotíš :-).

          0 0
          • Motyll  

            Tak to dám do servisu (jsem známy svoji zručností širokodaleko) :)

            S montáží na 29" HT by neměl být problém, ne?

            0 0
            • Karaya  

              ne není. A tak nenech se ode mě odradit. Musíš to prostě dobře vyměřit, to je vše. Díl pro dětské kolo koukám trochu vylepšili, takže s 13tkou

              už to nebude taková pruda.

              0 0
              • Motyll  

                Nebylo to tak hrozný, náhodou jsem to zvládnul asi za půl hodinky. Jen mne mrzí, že jsem to neměl už na první dítě. Rozdíl v komfortu (pro oba) proti TG je obrovský. Mladej jakmile „hák“ otestoval, nechce o vozíku ani slyšet.

                0 0
    • Pijer  

      Vozím druhé dítě na TG a nevzpomínám si, že bych měl problém s jízdou na křivo. Snažím se o to aby děti jezdily co možná nejvíc samy a ne jako „outěžek zadarmo za rodičem“ a největší problém mívám se svojí leností prcka pořád zapojovat a odpojovat (snažil jsem se připojovat jenom do kopců) a tak teď většinou jedu vedle něj a tlačím ho rukou.

      U toho FM mi přijde, že celá konstrukce je nízko nad zemí a tak při trošku větší nerovnosti může být problém.

      0 0
      • Karaya  

        Když vyjíždíme, tak je TG rovně, když se vracíme tak ne. Stačí za to pořádně vzít rukou a uvidíš. Na druhou stranu to asi ničemu nevadí. Horší je to s tím namáháním sedlovky.

        U FM občas škrtneš, ale není to zdaleka tak často jak by se mohlo zdát. Výšku navíc můžeš nastavit při montáži.

        0 0
        • Pijer  

          Protože mám průměr sedlovky 31,8 a na tu objímku od TG nedostanu, tak jsem jí na fest dotáhnul na obyčejnou sedlovku kterou jsem pořídil za pár kaček, na ní hodil staré sedlo a redukci a měním to celé jenom přes rychloupínák. Nechtěl jsem mít podřenou hlavovou rouru na dětském kole a tak jsem pod ten úchyt i pod třmeny dal rozstřiženou duši, dotáhnul a nic se nekroutí.

          0 0
          • Smazaný účet  

            čéče šel jsem to přeměřit, dle šupléry (posuvného měřítka) je sedlovka 31,3–31,4. tušim že to má být 31,8, asi jsem jí už ošoupal. ;-) no ale objímku jsem na to dostal, jenom už se nevešla žádná podložka, takže to jde natvrdo ocel-hliník.

            ale potvrzuju, že pokud to narovnám před jízdou, tak už se to potom nehne. to by se mi musela hejbnout celá sedlovka.

            0 0
    • RomanH  

      Vozime 12mm tlustej gumicuk.

      0 0
      • Lišák  

        Jak starý máš děcka? A jak dlouho jezdí (bez koleček)?

        0 0
        • RomanH  

          Mala ma 8 a malej bude mit 6. S koleckama jsme nejezdili vubec. Odmontoval jsem jim slapatka a deti pouzivali kolo jako odrazedlo. Kdyz se videl, ze zacinaji davat nohy na stred, vratil jsem jim tam slapatka a deti do pul hodiny jezdily. Jinak, zacinali jsme s vozikem, pak jedno dite v sedacce a druhe ve voziku, no a nakonec gumicuk. Na trailgatoru ci necem obdobnem by se podle me nudili. Takhle si ten vylet vice uziji – stejne jej musis koncipovat pro ne – letos treba dali bez problemu 35km v okoli Lipna (do velkych kopcu jsme je tahali na tom gumicuku), loni neco okolo 20ti. Hlavne aby je to bavilo.

          0 0
          • Lišák  

            Tom jezdil od dvou let na odrážedle, takže balanc držel parádně. Jenže neměl nikdy nic šlapacího, tak netušil, co s pedály :-) Musel jsem mu, asi na týden, kolečka namontovat, protože když se soustředil na šlapání, tak padal. První kolo 12" dostal ke třetím narozkám loni v říjnu.

            Na jaře už jsme jezdili 14km s tím, že do kopců ho tlačím. Letos, ke 4. narozkám dostal 16". S tím už by se dalo jet i kousek dál, ale nemám jistotu, že to dá. Proto bych raději s sebou vzal třeba TG a když by už nemohl, tak bych ho zapřáhnul. Proto mě zajímají i jiné (lehčí a skladnější) alternativy.

            0 0
        • o.1  

          Tiez mam gumicuk, dieta od nieco cez 3 a pol roka na 14" bicykli.

          Tazna tyc sa mi zda trochu zbytocna-nesikovnejsia manipulacia, neskladna, zavrhol som to z dovodu, ze dlhe vylety sa na tom asi aj tak robit nedaju (aby si zajazdil aj rodic) asi by sotva vydrzalo dieta tam sediet 2hodiny ked neslape, to ho odveziem vo voziku alebo v sedacke, a striedam to s kratsimi vyletmi 5–20km kde si zas zaslape samo, po rovine prejde v pohode a do kopca si len uviazem gumicuk okolo pasu (cca5 sekund – na detskom bicykli je uviazany a zmotany v kosiku pred riaditkami) v porovnani s taznou tycou je to lepsie riesenie a skoro zadarmo.

          0 0
      • Karaya  

        Ten vozím, když jedu s ženou do kopců :D

        0 0
      • Eva  

        Malej bohuzel bez kolecek neumi, takze gumicuk nehrozi, neutahne 16" kolo,Jezisek to nezvlad a myslel si ze prcek do leta doroste :-)

        0 0
    • Jezevec70  

      Další možností je místo Trail-gatoru použít tažnou tyč Domádo.

      http://www.domado.cz/index.html

      Jenom je problém náročnější připojování a odpojování dětského kola a nesmíš zapomenou přední kolo vzít s sebou.

      Dětské kolo je v rovině, jak podélné, tak i kolmé.

      Navíc je to i možnost pro někoho kdo má dvojčata.

      0 0
      • sosal  

        Na tohle jsme take koukali, ale co pak s tou tyci, kdyz chce decko jet samo? A kde tahat to predni kolo?

        Myslim, ze nez tohle je lepsi to „polokolo“

        0 0
        • Jezevec70  

          Dá se objednat i tyč s kloubem, takže to složíš a přichytíš k zadní vidlici.

          Přední kolo se můžeš vozit s sebou, mám je přichycené dvěma klipsnovými řemínky.

          0 0
    • babangida  

      Dobrý den, není někdo s tyčí Follow me tandem z Prahy či Středočeského kraje a bylo by možné spojení vidět a případně vyzkoušet? Děkuji.

      0 0
    • Chudlick  

      Zdravím, nevyzkoušel někdo FM na 29, full, pevná osa? Lze vůbec?

      0 0
      • Kvitko179  

        Také by mě zajímalo ..

        0 0
      • m.k.2  

        29" full lze :-), osobně vyzkoušeno. Adaptér na pevnou osu existuje, ale ta cena je nesmysl – https://www.cyklobazar.cz/…osu-12x142mm.

        0 0
        • Chudlick  

          Psal jsem do Švýcarska do FM a prý 29 a rozměr pneu by neměl být problém, odpružené kolo taky ne. Jediné, co je podstatné, je vzdálenost od osy na konec té klece, která je max. 380MM.

          Pevná osa s adaptérem také není problém, ale nejspíš zapomněli na boost. Resp. podle náčrtu, co mi poslali, potřebuji osu která má od plošky na konec závitu 180mm, na stoupání závitu 1 u DTSWISS dělají pouze 167mm. 180mm dělají, ale pouze stoupání SRAM 1,75. Takže já nejspíš FM na kolo nedám:(

          Třeba tyto info někomu pomohou.

          0 0
          • tonik666  

            čau, tady máš link na bike components, kde mají vypsané všechny druhy os pro follow me. Je jich 7.

            Pro DT Swiss boost uvádějí délku 167mm (viz popisek), takže bych spíš řekl, že jsi špatně měřil. (u normální DT swiss je délka 160mm)

            https://www.bike-components.de/…pter-p56086/

            Tu co potřebuješ (167mm) tam tedy zrovna nemají skladem, ale když už víš co potřebuješ, tak to snadno seženeš jinde. Ani těch 65 EUR není taková hrůza :)

            1 0
            • mph  

              Cau, muzu dve otazky:

              1. Ma nekdo vyzkousene Follow me na kolech 29+, tj. 29" x 2.6"? Prijde mi ze tech 380mm nesplnim (nameril jsem 390mm) a pokud se to tam vejde tak velmi tesne (zbyde 5–10mm) nebo se bude muset na Follow me odmontovat jeho blatnicek.
              2. Mam kolo Cube Stereo Hybrid 120, v nem zadni naboj Shimano FH-MT400-B a v nem osu s oznacenim 18J2 QR50BEX-12–167-P1.0–16, tj. stoupani zavitu 1mm pri delce 167mm (potvrzeno merenim). Adapterova osa na Follow Me se pri 1mm stoupani nabizi pouze v delce 160mm. Navic je matice osy konicka zatimco na adapterove ose FM pro Syntace 1mm je matice rovna…Nevite jakou adapterovou osu pouzit? Moznosti jsou asi osa Syntace 160mm s tim ze matka bude drzet jen na pulce, nebo osa Shimano 170mm 1.5mm s tim ze stavajici 1mm konicka matice se vynda a bude to drzet na rovne matici adapteru, a nebo mozna FM pro toto kolo vubec nejde pouzit?

              Foto osy a matice je v priloze.

              Diky.

              0 0
              • Motyll  

                Add 1. Vozím RoRo 2.25 a je to na hraně.

                0 0
              • tonik666  

                Osa co potrebujes je asi ve vyrobe/priprave.

                Nasel jsem ji ma bike-discount.de zalistovanou, ale nedostupnou.

                Doporucuji napsat dotaz na dostupnost do UK a na nemecke online prodejce – bike24, bike discount

                Kdyby nesla sehnat, volil bych soustruznika nebo poridil obyc bajk jen na follow me.

                0 0
    • capo  

      Žádnej alternativec vyrábějící pevné osy kromě „origo“ a Robert Axle se asi neobjevil? Radši se ptám, než tam těch 63EU pošlu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.