• AuX

Dobrý den všem,

rád bych pořídil spolehlivé a bytelné fitness kolo, které by mi dělalo parťáka na cyklovýlety a občasné dojíždění do práce.

Já: 194cm, 100kg, 27let

Terén: 50% asfalt / 50% upravené přírodní cyklostezky, minimální převýšení

Očekávání na kolo: jednoznačně 29er, spíše vzpřímená poloha, pevné osy obě, kvalitní kola (s ohledem na váhu, kvalitní náboje), 2+" pláště

Není priorita: brzdy (případný upgrade do další sezony), váha (jestli 12 nebo 13,5kg není nyní důležité)

Cena: 35–40tis

Do hledáčku se mi dostal:

Cube SL Road Race 2021 – bohužel nedostupný

Commencial FCB 2021 – teoreticky dostupné 07/2021

Whyte Stirling 2021 – teé nedostupné

Marin DSX-2 2021 – designově (barva) šílené, ale pokud by to bylo best to go pick

Polygon Heist X7 2021 – hybrid alternativa, bohužel nedostupné

Custom build – pevna karbon osa, MTB rám, SLX komponenty

Prosím o případné rady nebo nasměřování, kde se poohlédnout nebo koho oslovit.

Děkuji, AuX

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • plysovykozisek  

https://www.giant-bicycles.com/…d-advanced-2

By se nelíbil? Pokud je dostupný? Sice 2k přes limit, ale karbon rám.

0 0
    • BikerM  

Ten commercial vypada dost zajimave. Takove kolo bych obcas asi taky uvozil. Pokud mas moznost si na nej nekde sednout a treba se kousek svezt, mohlo by to hodne napovedet. Myslim si, ze by tve pozadavky tohle kolo splnit mohlo.

0 0
    • AuX  

Dobrý den všem,

děkuji za odpovědi, rozšířím si obzory o další výrobce, případně vezmu FCB.

S pozdravem, AuX

0 0
    • vt  

Zkusim se tu prizivit – Fitness Bike 2022

Potrebuju Kolo pro manzelku/dceru – rovna riditka, pevna vidle, disky, pneu 40 (nouzove by stacilo 35), idealni 1× (to pripadne predelam), rozumna vaha (10–11kg?), cca do 30kkc

Neco co bude skladem nebo vyhledove do zacatku sezony.

Zatim mam najito Cube SL Road Pro – ostatni Giant/Canyon nejsou v dohledne dobe, neco je zas zbytecne drahe ci silene tezke.

Je jeste nejaka alternativa? Nebo neresit a koupit? Dik.

0 0
      • Markony  

Nevidím v tom problém jen snad brzdy ale to se dá taky řešit . Pokud ji sedne velikost .

0 0
      • Jáchym 1  

Jen by byla pravda ten termín.Zatím se to stále posouvá.

0 0
      • wego1991  

Přítelkyně chtěla něco jako gravel s rovnými řídítky a dvouplackou a nakonec jsme skončili u Livu.

Výběr na krámech (potřebovala to odzkoušet) nebyl nic moc a tohle ji sedlo (a hlavně se líbilo). Pláště tam jsou takové užovky, ale místa vepředu i vzadu na širší pláště 38–40mm tam je.

0 0
      • vt  

Tak dostupnost je spatna az zadna :-/ Momentalne skladem pouze varianta 8 speed … coz vzhledem k planu predelani na 1× nejspise nema cenu. Ostatni varianty (Giant, S.Sirrus, Merida) taky nejsou. Dostupny pouze Canyon Roadlite, ktery uz je lehce drazsi a hlavne prostupnost pouze 35 :-/

Nevim zda nakonec nebude lepsi upgradovat manzelky prastare 26 mtb Giant Alux? Cvicne jsem ho zvazil a ma 13.5 kg. Ovsem jen vymenou 26 zapletu nalezenych v garazi sla vaha o 1kg dolu. Predni vidle je tezitko uz od pohledu, vymena za pevnou Force je par kc … asi to zkusim. 1× Deore + XT urcite bude lehci nez stara Acera 3×8.

Cvicne jsem jeste prevazil 26 mtb dcery, ktere jsem staven na Force ramu + 1× domaci zbytky, ma 10.05kg :-) Tak asi ok.

0 0
    • Jenda82  

Nevíte jaky nejširší plast se bezpecne vejde do canyon roadlite 7?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.