Finale Ligure / Pietro Ligure - rodinna dovolena Bike & more

29 nepřečtených
  • RomanH

    V lete se 3 rodiny s malymi detmi chystame na dovolenou nekam k Finale Ligure. Mate nejaky tip na ubytovani ? Diky moc.

    0 0
    • Radek Broz  

      Moc ti neporadím, ale řekl bych, že na bike v létě je tahle oblast moc horká. My tam jedem zítra.

      0 0
      • RomanH  

        NJN, ja vim, chtel jsem do Bormia, ale deti se tam moc nezabavi. Tak po 3 letech v horach udelame kompromis. Jedni budou hlidat deti u vody a dalsi dve dvojice neco pojezdi. Az se vratis, zkus neco popsat, budu rad.

        Co se tyce ubytovani, zatim jsem se dival na tento bungalov, ale rad dam na doporuceni…

        0 0
      • Jenda  

        zupa, dej mi pak vedet – se tam chystame prelom srpna, zari – hlavne budu s dolekopcarem tak myslim ze tipy od tebe budou supr. Jsem zvedavej jak je to tam ted se snehem – tady kousek severneji je nad 800m porad hodne snehu a jezdit se fakt neda:-(

        pro romana – hlavne se vyhni srpnovymu terminu – to me vsichni taliani odrazovali o toho jet v podstate kamkoli bo jsou celoitalsky dovoleny

        0 0
        • Radek Broz  

          Se sněhem asi takhle – kámoš se vrátil před pár dny:

          http://720.cz/…

          http://720.cz/…

          0 0
          • Jenda  

            hmmm asi mam program na velikonoce, to vypada fakt super, mam to ted asi 250 km a tady je furt hnusne :-( (i kdyz lepsi nez v krusnejch horach:-)

            0 0
        • Jaroslávek  

          Trochu odbočuju, ale k těm dovoleným. Byli jsme před dvěma roky na ostrově Ischia nebo jak se to píše, jsou tam termální prameny a průvodkyně nám vykládala jak v srpnu stoupne díky dovoleným počet obyvatel tohoto ostrůvku, bylo to hrozný číslo, asi 1ox ?

          0 0
    • Honzas  

      byl jsem tam loni v lete, taky s miminem (tehdy necely rok), bydlel jsem tady

      mel jsem to pres nejakou cestovku tady, muzu nekde zkusit dohledat.

      maji na zahrade bazen, coz je fajn. a byli hrozne mili, pujcili nam golfky, detskou sedacku (maji i postylku), nic za to nechteli.

      s domluvou anglicky byl trochu problem.

      jinak pristup do more je v cele tehle oblasti nic moc (za, vzdycky kousek „lida“ mezi hotelovejma plazema. ale myslim, ze docela dostacujici.

      byl jsem tam na prelomu srpna a zari a na kole se dalo, ale teploucko, to tam teda bylo. byli jsme tejden pred tim na garde a tam mi ta vyhen prisla vetsi (ne na absolutni teplotu, ale u toho more to bylo snesitelnejsi).

      0 0
      • RomanH  

        Diky moc.

        U te vody pujde jen o to, ze se tam svisti zabavi a my se tam po navratu z kola osvezime. S terminem moc hnout nemuzeme, vidim to na posledni tyden v srpnu. Ja vedro nerad, ale holt to budu muset letos prezit bez ledovcu za zady :-)

        0 0
    • Splinter  

      Jestli je tam hic tak to si budu pamatovat, dalsi misto kam se da prestehovat.

      0 0
    • Jenda  

      vytahuju z hrobu

      Mohl by mi nejaky dolekopcat naznacit (treba Radek Broz :-) obtinost mistnich FR trailu tipu Basa Nato a pod? Jsem klasickej AM jezdec na urovni ze Extrem bike most pro me neni az takovej problem i kdyz Moira je asi tak max co jsem v Cechach jezdil, ted bych rekl ze jsem na tom o neco lip jak technikou tak bikem ale porad XC posera v XC setupu. Jde mi o to kdybych se na tyhle traily dostal jestli to bude spis tlaceni a nebo je to rozumne jetelny s obcasnyma pesima vlozkama? Kdyz jsem se dostal na DH trat na Mottarone (Lago Maggiore) tak jsem to sice sjel ale uz to pro me moc zabavy nebylo, spis boj. Byl jsem ve Finale ted na velikonoce a moc se mi na XC trailech libilo a vzhledem k tomu jak nam tu ted nasnezilo tak se tam asi vypravim jeste v pulce kvetna, tak bych rad treba zkusil i neco z mistnich dolukopcem klasik.

      0 0
      • JMT  

        myslim ze se to da sjet na xc kole v xc setupu. Base nato je zrovna hodne lehky. Ja sem dost srabak ale v tomle bych problem nevidel

        0 0
        • Jenda  

          tak jsem to konecne jel a musim rict ze Basa Nato je fakt lehkej trail az na ten posledni usek od silnice. Tam to neni az tak tezky technicky ale ten hupik pred spojenim se Sentiero H je na moral :-o

          Naprosto me pak nadchnul ten dojezd po singlu do Feglina i kdyz tam jsem vsechno nedal, jezdim sam a nebyli tam zadny lidi tak jsem mel na par mistech blok. Jeste se muzu vymlouvat ze uz jsem mel nastoupano skoro 2000 m takze jsem byl dost unavenej :-)

          No a pak Isallo Extasi, i kdyz jsem to jel za pocinajiciho deste tak naprosto genialni. Ale zase tim ze jsem byl sam a bylo to vlhky tak jsem na par mistech vymeknul.

          Holt se tam budu muset jeste nekdy vratit :-)

          0 0
      • ZuzicK  

        Takový ty klasiky jsem sjela i já bez nějakýho boje až na pár míst ;-) Vyloženě DH trasy jsou pak víc do hor (jestli se mýlím, tak mě opravte).

        0 0
        • Jenda  

          nejaky tipy na pekny trasy? Ja se motal na tech trailech mezi Finale a Orco, nahoru do kopcu jsem se vydal jenom pod Monte Carmo a tam pak po trailech dolu kolem nejaky chaty do Verzi a to uz mistama hlavne dole byla spis pesi turistika – posledni cast evidentne driv i bikovyho trailu bylo vyschly koryto s 1/2 m schodama. Takze temhle usekum bych se rad vyhnul. Stejne tak jako ftipnej trail ze San Bernarda na Orco kde doporucena trasa je v druhy casti kochaci turistika s kolem a v XC tretrach je to i blbe choditelny :-), pritom tam vede paralelni trail sice bez vyhledu ale prakticky celej jetelnej :-(

          0 0
          • ZuzicK  

            Tak na to se mě zrovna neptej, my měli vytištěný nějaký trasy, ale bez gps je to ztracený :-) My ani jednu trasu nedojeli, kam jsme měli, ale traily jsme oběvili pěkný, žádný schody jako píšeš ty..

            0 0
          • mr.antik  

            Jsme jezdili nějaký věci popsané tady http://www.kreuzberg.cz/

            Bohužel už je to dost staré a trejlů je tam násobně víc. pěkný xc výlet, nahoru i dolů je ta poslední popsaná trasa (Mad. d. Guardia), ale je tam toho mraky, jen to nějak rozumně pospojovat (včetně výjezdů)

            0 0
            • Jenda  

              a tak po prvnim jezdeni mam to nejblizsi okoli aspon trochu zmakly, je fakt ze tam jinak clovek stravi desnyho casu s mapou a taky ty kamosi co jsem tam s nima byl jsou preci jenom o dost pomalejsi takze sam bych toho projel tak o 50% vic. Tak uvidim jak to bude v tom kvetnu, jestli vyjde pocasi tak si tam jeste vejlet na 4–5 dni udelam.

              0 0
      • TrT  

        Doporučuju využít služeb shuttle service s pruvodcem -www.finalefre­eride.net. Za 35EUR tě vyvezou a provedou po tom nejlepším, co je v okolí. Já si vybral z nabídky variantu tzv. new trails, které jsou na druhou stranu od moře (směrem k Osiglia) a které nejsou bez průvodce povolené (soukromé pozemky).

        Jejich výhoda je v tom, že tam kopce nejsou tak kamenité a sjede je i méně zkušený, minimálně dobré na rozjetí. Odpolední program už jsou klasické finale ligure freeride šperky, které jsou místy hodně tvrdé (žádný uhlazený bikepark), ale žádné mega dropy či nějak extrémní záležitosti tam nejsou.

        Dále doporučuju trasy, po který se jezdí ve finale zavod ze serie superenduro.. GPS lze snadno vygooglovat, nebo pošlu gpx mailem..

        0 0
        • Jenda  

          problem je ze chtej komplet FR vybavu – integralu, chranice, nic z toho nemam a ani zatim porizovat nehodlam.

          0 0
          • mr.antik  

            a hlvně když to nehrotíš, tak neni důvod..

            0 0
          • TrT  

            Jel jsem s nima dvakrát a pokaždé byl v grupě někdo jen v obyč. helmě a chráničích na kolena… takže nutit ti to nebudou. Myslím však, že pro sváteční freeridery (jako jsem např. já), je to vyloženě nutnost..(fullface, lokty, kolena.. páteřák ani ne, pokud se nechystáš lítat).

            Ale určitě se tam dá vyřádit i na místních XC okruzích.. nutno říci, že místní XC = slušné enduro.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.