• Zdena

    Pánové a dámy odborníci,

    potřebuji radu, protože to asi sám nevymyslím. Hrozně rád bych začal jezdit na silničce, jenže nemám přebytečných „5 peněz“ na její koupi v celku. Tak mě napadlo, že koupím sadu (zatím se mi nejvíc líbí tiagra 07 od shimana) a namontuji ji na rám starého favorita. V tom případě ještě vyměním pedály, sedlo, řídítka a náboj zadního kola. S tímto strojem bych odjezdil letošní sezonu a příští rok to přehodil na nový rám, čímž by vzniklo „normální“ silniční kolo.

    A nebo- koupit letos treka a silničku koupit jako komplet příští rok?

    Už jsem byl skoro rozhodnutý použit ten favoriťácký rám, ale začínám mít strach, aby tam nové komponenty tak nějak pasovaly. Přeci jen je to už 17 let starý veterán vyráběný v úplně jiné době.

    Mockrát děkuji za každou myšlenku :)

    0 0
    • Martin  

      budeš mít velké problémy s nacpáním zadní náby do zadní stavby. přítelka má taky favoritovej rám a když nandáváme zadní kolo do vidlice, tak ho tam musíme cpát obouvákem :-)

      jinak bys neměl mít závažnější problémy. akorát bacha aby měl rám patku na přimontování přehazovačky.

      samozřejmě nevyužiješ nové brzdy, ale musíš mít staré favoritové. jinak šlapák tam dostaneš bez problémů a řazení by snad taky mohlo chodit.

      raději si ale trochu víc našetři a třebas se poohlídni po nějakém rámu z bazaru.

      0 0
    • Gorgov  

      proboha ani jedno! Myslel sem že myslíš fakt Treka to by pak rada byla jednoduchá, ale asi ti jde o trekingový kolo. Jestli koupíš sadu a koponenty, pod 15k to nebude, pak už prosim te dej ty 3 litry za ram a necpi to na favorita, akorad bys byl(a) toho nasranej. vim o čem mluvim.

      0 0
    • Volf  

      Já nevím, podle mýho rám dělá kolo a starej Favorit není žádná hitparáda. A třeba toto není nic na čem by se dalo finančně vykrvácet a 1 000 x lepší než ten Favorit. www.bajkshop.cz/detail.php4?…

      0 0
    • sam75  

      podle mě je teda lepší podívat se na bazar kde seženeš za tyhle peníze už slušné kolo a bude mnohem lepší něž to takhle poslepované a časem to vylepšovat

      0 0
    • mr.antik  

      sehnat starší…nic lepšího nevymyslíš. Třeba něco na Shimano 105, třeba sedmikolo, časem to třeba vylepšíš novým rámem atd..

      0 0
    • Luma  

      jestli měříš 160–165cm tak kámoška prodává Duratec atentive na Dura Ace 7kol.dual control za 12000kč.Rám ten samý co mám v profilu akorát menší a světlejší barva

      0 0
    • Vrci  

      A pak je tu ještě jedna možnost. Zajdi do banky, vyber si spotřebák se splatností kolem 5 až 6 let, u kterého je možné provézt předčasné splacení a mimořádnou splátku bez poplatku. Jednotlivé splátky budeš mít na přijatelné nízké úrovni a za rok, dva nebo dřív to celý smázneš.

      0 0
    • Zdena  

      Tak teda oziveni favorita se asi konat nebude… i kdyz na kolo DommHammera bych se mrknul.

      Jak to tak prochazim, tak hybrid treka (cross) a silnicky jsou fitness kola. Mozna idealni kombinace pro me, pro plynuly prechod na cistou silnicku.

      Pujcovat si moc nechci, protoze jeste chodim do skoly.

      Co byste rekli na meridu T3, nebo T2?

      0 0
    • killme  

      zkus zavolat sem 466 535 590, Flos-jizdni kola (nema webovku), Pardubice, je to malej cyklo obchod, ma tam silnicku, ram Fort, sada Sora, za hodne slusny penize.

      neber to jako reklamu, jen je to muj oblibeny obchod, nic na tom nemam…

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.