• orgoj.chorchoj

    Mate nekdo tuseni jak to letos dopadne s extreme bike brdy?

    Lonsky rocnik byl tusim pro „enormni zajem“ zruseny a o tom letosnim jsou informace na strankach transbrd pomerne skromne:- http://www.transbrdy.cz/…me-bike-brdy Ze by zase smula?

    0 0
    • martin_bakov  

      Ne ze bych si pral aby byly extremni brdy zrusene ale nejake to dobrodruzstvi lze zkusit ten samy den i v Lomnici nad Popelkou kde se jede krkonossky maraton nejdelsi trasa 94km / 2550m.

      0 0
    • karliner  

      Co jsem tak včera slyšel, tak ani letos ExBB nebudou (a zřejmě už nikdy), ale jak píše Martin – Krkonošský maraton je také moc pěkný i když Krkonošema nevede snad ani metr jeho trasy :-)))

      0 0
      • martin_bakov  

        No a kudlou v zadech Extreme brdum asi taky zakrouti KPZ Praha – Karlstejn…

        0 0
      • orgoj.chorchoj  

        Das ist pech : Mam to tu za humny tak jsem si je chtel konecne zkusit. No jeste zbyva Krakatit.

        Kolikrat se vlastne ExBB jely?

        0 0
        • McBlacky  

          podle mě 3× ofiko celý. Ale jen jednou po pořádný trase. 2× už po krácený a tuněný lesákama.

          Krakatit je fajn, taky asi pojedu

          0 0
          • fousek  

            Hehe ja sem jel asi posledni rocnik, takze asi ten zkracenej, ale bylo to asi nejvyzivnejsi co sem kdy jel.

            0 0
            • Jenda  

              no to sem to jel taky, sice desnej humac bo zima a bahno ale jinak me ta trasa nenadchla – par hezkejch useku ale silene dlouhy prejezdy po nudnejch satolinkach takze tam mi vzdycky borci na prehustenejch skoroslickach ujeli a pak se jim clovek akorat musel vyhejbat v lese. Navic startovny relativne vysoky a v igelitce akorat reklamni letaky, jidlo v cili plastikovej tomy food – no zadna skoda ze to skoncilo.

              0 0
              • fousek  

                Souhlas, ono natahnout 100km v zajimyvym terenu je temer nemozny.

                0 0
                • McBlacky  

                  …vyjednat o ochranářema a lesákama.

                  Jinak by to zle šlo i v okolo Berounky :)

                  0 0
                  • Jenda  

                    No povoleni je vzdycky problem. Jenze si pamatuju jak Michal Dalecky pred prvnim rocnikem berounskyho pseudomaratonu sem dal k pripominkovani trasu a napr. na moji pripominku ze proc na zacatek jet na zdejcinu po silnici kdyz to de krasne lesem reagoval dost podrazdene. Ja mam dojem ze jeho cilem bylo spis organizovat masovky na kterejch neco trhne a tam proste teren byt nemuze. Kdyz si predstavim prave maraton s Berouna na Deda po modry pak neco pojezdit nahore, zluta (po drobnych upravach) smer Nizbor uhnout na stradonice podel vody do Nizbora trada na Chynavu a motat se v udoli Kacaku, pak by se dalo dostat zajimavejma sjezdama pres Sykorici do Zloukovic, horem pres Nizbor a zase hamstat nahoru na Deda a po modry zase dolu tak myslim ze by to byl peknej zavod a nemuselo byt tam byt animoc asfaltu.

                    0 0
                    • karliner  

                      To máš naprostou pravdu. Ale trend poptávky směřuje k masovkám s ne moc technicky obtížnou trasu (viz jak dopadly TransBrdy) a dlouhé a náročné tratě jsou na ústupu a může si je dovolit jen několik pořadatelů.

                      0 0
                    • Medunka  

                      Musím se Michala zastat, je málo organizátorů jako on, kdo do závodů investoval tolik času a chuti a vím z druhé strany, že zrovna trasa Berounského maratonu byla dost ovlivněna tím, že na některé úseky povolení nedostal a rok od roku to bylo či je horší…

                      Trasa TB se změnila, pokud jsem to pochopila správně, poté, co Michal se jiz tomu nemohl věnovat tak jak chtěl a závod se vrátil zpět do KPŽ a organizace je na spolku Trans Brdy

                      0 0
                      • fousek  

                        Jj taky sem neco zaslech ze zmena trati Berouna byla vpodstate jen kvuli ochranarum. jednou nebo vice let byla dlouha trasa fakt dlouha a ne dve kolecka kratky.

                        A taky je pravda ze treba eXbb nikdy nebyl masovej zavod a pod Sporkou ho uz vubec nepustili i kdyz startujicich bylo cca stejne jako minuly rocniky a pocasi myslim ze bylo taky luxusni.

                        0 0
                        • prvniodkonce  

                          Není někde mapa staré trasy Berouna? Neznám ji, ale viděl jsem šipky u Karlova, docela by mě zajímalo, kudy to vedlo…

                          0 0
                    • McBlacky  

                      na místa co píšeš bys povolení pro závod nedostal. Kačák je rezervace, u Děda nevím.

                      v reálu dostat povolení na cesty které nejsou víc jak 3m široké asfalty a šotoliny je těžký

                      0 0
                      • fousek  

                        Ded rezervace neni, ale aktivisti dokazou zakazat v tomhle state uplne vsechno, kdyby nakou osvicenou hlavu z jejich rad napadlo ze se bude treba platit ekologicka dan z jizdniho kola tak verim tomu ze do roka budeme vypisovat slozenku

                        0 0
                    • Mike TB  

                      Ahoj, pokusim se reagovat. 1. duvod proc delam start do kopce a po sirsich cestach je proto aby se nedelaly spunty. Ano vim, ze je mnoho lepsich cest, ale ja jako poradatel musim volit kompromis pro vsechny. Mam objeto hodne zavodu a vim co dokaze zavodnika nastvat a to ze musim diky spuntum a spatne technice slezat z kola je jednou z veci. Jel jsem Karlstejn (i Chrudim) pred casem a pet kilaku jsme po desti sli pesky. Uz nikdy vice. Sudety jsou taky po startu po silnici (nebo sirokych cestach do kopce), Malevil taky, Drasal taky, duvod je jasny. Mesto nahoru na Zdejcinu ciste kvuli BBM a B24 udelalo cyklostezku aby se nejelo po silnici, myslim, ze je to ted ok. 2. kdybych chtel delat masovky, tak neutikam z KPZ s TB. Byznys to pro me fakt neni. BBM a B24 delam proto ze to proste delam rad a je to pro me urcita forma odreagovani. 3. Trasa BBM je takova jaka je a bohuzel to neni mozne zmenit. V prvnim roce jsme jeli kolem Jachymova az do 1. zony CHKO coz jeden rok povolili a dalsi uz ne (i to je o lidech). Musime jen ve 3 zone a jeste jen po okraji (Nizbor). Mluvi do toho lesaci, vlastnici pozemku, odbory ZP, obce, chko apod. Ted delame zmeny diky chystanemu NP aby to proslo na trvalo. Treba u Ceskeho Krasu mame povoleni do 2013. Musime se chovat dobre a nedelat prus..y, pak nam to tu povoli dlouhodobe. Kacak je chraneny, vim ze zabita rokle by byla vyzivna, ale zatim bohuzel (delam na tom). 4. dovedete si predstavit namotat trasu kolem dedu? Kolik je tam ruznych odbocek a cesticek? Kolik lidi by bylo potreba na trati (ted je to 60 lidi)? Mozna by jste si to mohl se mnou jeden rok vyzkouset vcetne vsech papiru a mozna i zmenite nazor. Byl jsem u toho v roce 2000 s KPZ kdy se jel v Beroune maraton a 90% lidi na dedu zablouodilo. Ja uz si podobnym diskuzim prosel pred lety, tak uz me to nevadi, ale tak jednoduche to tady kolem Prahy s mnozstvim cest, silnic, chataru apod. neni. Abych se vratil k eXBB, tak mohu v nedeli zjistit aktualni stav. Vsechny akce TB, eXBB a WTB jsem opustil uplne v klidu diky menu pracovnimu zaneprazdneni, uz v tom nejedu a prijdu pomoci na trat. Dve akce mi uplne staci.

                      0 0
                      • Jenda  

                        ad Blacky – ded aspon driv byval v pohode, vzdyt se tamjeste pred par lety jezdil DH.

                        abych byl trochu konstruktivni – chapu ze motat trat jenom na Dedu je pro spoustu lidi oser, nicmene z prikladu mostu je videt ze na srovnatelnym kopci se za urcitych okolnosti da udelat super trat ale holt je to pro par jedincu a je nutny udelat ulitbu i davum ktery to zaplatej. Porad si myslim ze start na deda je v pohode – nez to dojede z berouna po asfaltu k ty kaplicce kde zacina ostry stoupani po modry tak je to siroky az az a dostatecne do kopce (kaplicka je na stejny urovni jak Zdejcina) na to aby se to pred tim roztrhalo. Pak se da pokracovat po cerveny na Lisek a zluta Nizbor – tam ale asi neni sance sehnat povoleni takze misto toho na Zdejcinu vicemene po zeleny a pak po polnackach nad Stradonice a do Nizbora. Odtud po modry Chynavska myslivna a cervena smer Sykorice, odpojit se na Zelenou smer Zlabek ale po prejeti silnice nepokracovat zlabkem dolu ale drzet se vpravo a vzit to kolrm pripadne pres Vysoky Vrch pod Kysice. Cervena nahoru na Kysicky a Markuv Mlyn nebo na Nouzov a pokracovat po modry do Unhoste a zpet po zluty a pak zase modry na ten Markuv Mlyn dojet na Podkozi a modrou nebo zelenou nahoru na svarovskou Lipu a dalu neznacenou sterkovkou pod zabitou rokli – treba by ji smerem nahoru povolili. Jestli mate povoleni pro Cesky kras tak do nej uz je to jen kousek a tam se da namotat druha pulka trati.

                        Me je jasny ze ziskat vsechna povoleni je extremne narocny a predstava ze se to jeden rok povede a druhej ne je silena. I siramcove dovedu predstavit co to obnasi takova organizace a proto se do toho nepoustim. Jenom mam proste dojem ze nez se snazit natahnout trasu smerem proti proudu Berounky je lepsi to tahnout smerem Kladno. To co jsem napsal je z valny casti po sirokejch lesnich cestach (coz asi sam dobre vite) ale preci jenom je tam minimum asfaltu a neni to podle me uplne nezajimavy.

                        0 0
                        • fousek  

                          Nezkusil by si nakou trasu naklikat na cykloserveru? Muzes klidne i s tema usekama co by je nepovolili? Okolo Berouna to znam jen smer Zdice a Koneprusy + Ded

                          0 0
                          • Jenda  

                            no nekdy to zkusit muzu, ted jsem trochu zasekanej pracovne

                            0 0
                          • Jenda  

                            tak jsem se vybitchoval, napr. neco takovyhoto. http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

                            Blby je ze nektery fajnovosti v mape chybej – zejmena vyjezd na Vysokej vrch. Popis je nasledujici – Od zeleny na zlabku se hned odpojujes po siroky v pravo, pak tam po cca 1km odhyba doprava siroka satolina a po ni jedes az se dostanes do ostry pravy ale ty pokracujes rovne, podjedes draty a ve chvili kdy to zacne klesat a vidis v lese nalevo kopec tak hledej pesinu (celkem siroka) prave smer ten kopec – je to nakonec dost ostry stoupani, kdyz tam vyjedes tam muzes dojet az k ty rozhledne ale jinak se drzis spis smerem v pravo a to te pesinka navede na technickej kratkej sjezd kde se pod nim das doprava a pak klesas vicemene rovne prejedes silnici a drzis se spis vlevo a to te vyhodi dole pod Kysickama.

                            0 0
                            • fousek  

                              Diky, to prevyseni je docela masakrozni, to bych nidky nerek ze se da takovy namotat v cechach a zvlast kolem Berouna.

                              Ted o prazdninach to nekdy zkusim, aspon poradne testnu Garmina jak si poradi s navigaci v terenu

                              0 0
                    • Bulda  

                      no tak zrovna jím organizovaná berounská 24hodinovka je masovka jak brno :)) a ani ten berounskej maraton se KPž nevyrovná

                      0 0
          • Bulda  

            ono se to úplně nejdříve jmenovalo jen bike brdy, ještě mam někde tričko, bylo to 100km, Ex měly být 120, ale nakonec se vlastně smrskly taky na těch 100

            :(

            0 0
            • McBlacky  

              to jo. Pak se to udělalo jako ExBB, první ročník byla jen vyjíždka – to jsme jeli spolu a s pořadatelem. Na konci guláš, po cestě refresh. Full trasa, včetně serpentinek kamenejch a bažiny. Nakonec jsme každej dali dobrovolně 100kč.

              pak se jel závod už po modifikovaný trase to si pamatuju protože jsme byl 4celkově a 3v kat. Rok na to pohár v maratonu, ten hroznej marast zima, déšť. Vyhrál to Hannes brutálním časem. Taky si to pamatuju, namotal jsem šalt a málem umřel cestou z Jinců do Let na singlespeedu 44*11. Loni už se nejelo.

              0 0
        • Darkson  

          Krakatit je moc pěknej závod. ostatně spoustu úseků má s exBB společnejch. letos se dokonce jede jako ČP MX

          0 0
        • Greyhound  

          Já jel ExBB myslím v roce 2006, nevím jestli to byla už ta zkrácená trasa, ale každopádně mě to tehdy vytrestalo snad víc než Sudety co jsem jel krátce poté, krásnej a těžkej závod to byl, škoda že už se nepojede :-/

          0 0
          • Darkson  

            2006 to byla snad nejdelší varianta, těch 100 km. to tam snad ještě byly všechny pěkný úseky. já jel poprvé 2004, to jsem ještě tolik nejezil a vůbec netušil, do čeho jdu, ale moc se mi to tenkrát líbilo.

            btw, udělal bych v létě vyjížďku po té klasické trase, tj. včetně Kazatelny, Kuchyňky, bažiny atd.

            0 0
            • karliner  

              nabízí se termín 10/7, kdy měl být závod

              0 0
              • Darkson  

                to se mě bohužel nehodí, ale můžem udělat anketu. viděl bych to na 31.7. nebo 1.8.:-)

                0 0
                • JakeF  

                  Tak v tomhle termínu bych jel možná taky :-). Odkud by se startovalo? Z Řevnic?

                  0 0
            • Greyhound  

              Tehdy to myslím bylo lehce přes stovku, jsem nostalgicky vygooglil Ječňákovy fotky a náročnost si pamatuju dobře, docela mě rozesmálo jak se tam v cíli s poměrně nepřítomným výrazem kroutim na zemi nad plánem trati jak úplná troska :-) Vyjížďku bych rozhodně dal!

              0 0
            • Medunka  

              2006 měla být trasa nejdřív 204,5 km a pak to zkrátili na těch 100 – ale bylo to super, to jako jo. (Od té doby mě nemá rád Meesha, páč to byl jeho první dlouhý maraton, potkali sme se někde na 40 km a já 60 km do něj hustila, že to objede celé, že ho na asfalt nepustím :-))

              0 0
            • Thidney  

              2006 to jsem snad jel s otčímem, ten magor stihnul sbírat na Plešivci houby a ještě dojet v kategorii rakví na bednu ,) Mě tenkrát vytrestalo nový sedlo a nový tretry /blbost na kvadrát/ ještě že jsem za Plešivcem přešel z ionťáku k pivu, jinak bych zhebl.

              Vyjížďka, to zní fajn, potřebuju nový sedlo a boty…

              0 0
            • crom  

              vyjizdku pojedu:)

              0 0
      • Pi†el  

        Souhlas. S Krkonosema to nema spolecnyho nic. By se to spis melo jmenovat „Maraton Rajem“

        0 0
    • ¨MZ  

      asi před měsícem jsem psal mail pořadateli a ten mi sdělil, že letos opět nic :-( Údajně je nezařadili do ČP v maratonu, asi z toho plynou nějaké finance, a samotný maraton se při předpokládané nízké účasti nevyplatí pořádat. Dneska už je jiná doba, pryč jsou ty časy, kdy to pořádali lidi s nadšením bez ohledu na zisk. Na Bike Brdy a později na Etreme Bike Brdy bylo vždycky kolem stovky startujících a šlo to.

      0 0
      • McBlacky  

        to jo ale bylo to dotovaný vždycky. Je fakt že křížit to letos s KPŽ Karlštejn to je konec.

        0 0
        • Bumerangista  

          Namotat extrémní trať v kopci se dá skoro všude, o tom organizace závodu až zas tak není, i když je to určitě to nejzajímavější. Když to srovnáš jinými podniky, které si budují tradici, tak tohle je prostě odpískané na několik let dopředu.

          Borcům se už do toho prostě nechce a nebyli schopni předat to někomu dalšímu. Proto je vždycky lepší, když závody organizuje nějaká parta, která existuje i mimo tu akci, podle mne, a která to bere jako svoje promo, viz Sudety, Most, Šela, atd… nebo do toho zapojit celé městečko, viz Úpice, Jedomělice, atd…

          0 0
          • martin_bakov  

            pro me to nehraje roli, ja cekam na letni kontrolu rek pod tvym vedenim protoze Vase vyletni je moje zavodni :)

            0 0
        • Bulda  

          jak píše karliner, to je jiná cílová skupina „bikerů“, ale je holt o dost větší :))

          0 0
    • Smazaný účet  

      takže tuhle položku na sobotu škrtám, jo? :-(

      zbývá ještě Karlštejn a Grafiman

      http://grafickepapiry.cz/…an/propozice

      to je dilema :-S

      0 0
      • McBlacky  

        Karlštejn, je to za barákem…

        0 0
        • Smazaný účet  

          asi jo, na ten triatlon bych se musel víc připravovat…

          takže to zas bude závůdek tréninkově s focením :-) v pátek jdu běhat…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.