• adius

    Zdravím,

    rád bych slyšel názor ostatních/zku­šenějších. Mám staré kolo ještě s v-brakes o které pečuji a chtěl bych ho „přikrášlit“, zda to má cenu. Jezdím na něm minimálně obden.

    https://www.cyklobazar.cz/…alcu-v-brake

    Jedná se o tento inzerát. Aktuálně mám vidlici Suntour XCM – už mě to nebaví, mám 66 kilo a pružina je moc tvrdá. Otázkou je:

    • Má to vůbec smysl? Nebo rovnou nový kolo poslouží lépe?
    • Dá se po inzerátu najít funkční komponent?
    • Je cena adekvátní za tak starou vidlici?
    • Počkat na nabídku XCR vidlice za pár stovek?
    • Jiné nápady?

    Na XCR jsem četl kladné ohlasy zvlášť pro lehčí jezdce, jen mám strach, že si moc nepolepším a bude to "opět " podobné.

    Předem děkuji za feedback

    0 0
    • novas752  
      1. Záleží na co má sloužit, ale spíš nemá – na kole s XCM určitě neni jediná slabina jen vidlice. Už jen ty Véčka jsou dávno za zenitem. Samozřejmě jde to vylepšit, ale ekonomicky ani racionálně to neni vůbec rozumný. (Mám 26" na véčkách ještě taky a nedávno jsem se trochu rozhodoval, jestli se to vyplatí nebo ne. Já bych to teda dělal se všim všudy, takže Vidle + kotoučový brzdy + nový kola a rozumně bych se pod 13k nevešel – což je polovina novýho v téměř všech ohledech lepšího kola, takže raději přišetřim a koupim fulla za 65. :D ).
      2. Je to možné, typicky věci sundaný z novýho kola (ale to se 26" vidle s návarkama už dávno netýká) nebo něco ojetý ale dobře udržovaný. Neni ale jednoduchý odhadnout v jakém stavu je daná věc jen z (mizerný) fotky a (přikrášlenýho) popisu.
      3. Podle mě neni. Pokud by byla v dobrém stavu (nevydřená, servisovaná apod.), dal bych za ní tak 2000, víc asi ne. I když kdo ví – 26" vidlí s návarkama je k sehnání málo.
      4. XCR jako v pružině? To by sis moc nepomohl, je to téměř to samé jako XCM – pořád nic moc a hlavní problém „pružina“ by zůstal stejný. Ani XCR Air neni žádnej zázrak, když už upgradovat, tak aspoň Raidon.
      5. Ne :)
      0 0
    • BigEZ  

      Ja koupil synovi bazarovou 26 s tezkou a nechodici XCM a jako jediny upgrade opet bazaroveho Raidona za 1.5t. To mi smysl jeste davalo…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.