• v POHODÌ klokan

    Zdravím, při zhlédnutí dnešních cen Epiconů se vás ptám: ročník 2007 nebo 2008? Mám na mysli 120 mm LOD. Pro 2008 mluví jednoznačně váha (1800 vs 1970g) ale dokonce i cena. Jak je to s pevností a kvalitou zpracování? Němáte někdo informace? Vím, že ročník 2008 asi málo z vás má a tudíž nebude k dispozici info o odolnosti a tak, ale stejně, jakákoliv informace uživatele bude vítána. Díky

    0 0
    • voshi  

      Sorry to bude off topic jak stehno ale jak dlouho Ti to roste? :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Nový Epicon ve verzi LOD nebo RLD ale nemá 1800g. Má pořád cca 2kg včetně ocelových nohou.

      1800g má Epicon TAD, který má rychlé snižování zdvihu + hliníkové vnitřní nohy a je dražší (než LOD a RLD).

      0 0
      • MlokCZ  

        Pevnost je standardní pro neodlehčené 32mm vidlice, tedy na úrovni Recona, RVL.

        Pokud to má být na fulla, tak bych osobně vzal upraveného Epicona TAD, kvůli snižování zdvihu + ta váha dolu také není k zahození. Ale je to už 8500.

        Na HT pak TAD nemá moc cedu, stejně na HT bude potřeba ho nechat na 100mm, maximálně na 120 (ale to už na moc HT nebude vhodné).

        0 0
      • Lišák  

        Letošní Epicony mají Al sloupek, budou o něco lehčí. Al nohy má jen TAD.

        http://www.srsuntour-cycling.com/…1d/index.php?…

        0 0
        • MlokCZ  

          Vycházím z údajů, co má Milan na stránkách a tam má psané 2kg pro RLC a LOD verzi. Takže možná lehčí budou, ale určitě budou stále znatelně těžší než TAD verze, která má těch 1800g.

          0 0
          • Lišák  

            Jj, TAD s HS expanzí=můj sen :-) Snad někdy příště.

            0 0
          • tomek  

            My máme skladem verzi s ocelovým krkem i s duralovým krkem a vše záleží na specifikaci při objednávání vidlic na Taiwanu…

            Pak se ta hmotnost liší…

            0 0
    • xentar  

      napiš milanovi slancovi, o těhle vidlicích u nás myslím ví nejvíc, ani dovozce je imho nemá po technický stránce tak zmáknutý

      0 0
    • Oakey  

      Změny by se ádajně měly odehrát hlavně v lepších stírácích, který tolik nedřou černou barvu na vnitřních nohách a i ta barva celkové by měla bejt kvalitnější.

      Sám mám Epicon 08 ve stovkovym zdvihu, ale už upravený od Milana, takže tam sou použitý jiný stíráky a taky je to hlavně překopaný na otevřenou lázeň. Vidlice ještě nemá najeto ani 100km a pořád tak nějak dolaďuju a hledám to svoje ideální nastavení, takže s nějakym hodnocenim funkce a trvanlivosti posečkám.

      Jinak zpracování na první pohled je v daný cenový skupině na špici a možná i lepší než pár vidlic z vyšších kategorií. Sice ovládací prvky nejsou nějak bravurně zpracovaný, ale viděl sem i horší.

      A k tý tuhosti, zatim sem neměl problém, že by se vidlice nějako kroutila, nebo vibrovala.

      Akorát, taková estetická, poznámka – ty nápisy Epicon na bocích nohou sou dam docela fušérsky nalepený, protože je pod tim vzduch, tudíž sou tam bubliny, ale naštěstí to de vidět jenom z blízka, ale stejně zamrzí.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ta černá se na ocelových nohách stejně dříve nebo později sedře. Já vidím jako nejlepší řešení pro ty co jim to esteticky vadí si ji nechat strhnout rovnou při koupení u Milana při koupi nebo jít do TAD verze (ale samozřejmě je blbost jít do dražší TAD jen kvůli barvě), kde bude ta barva držet.

        0 0
      • xentar  

        s nápisy souhlas, já je stejně plánuju dát dolů a nalepit tam ěnco vlastního, třeba velkou nálepku čemby :) co se týká pevnosti v krutu, tak jsem porovnával epicon s rebou a epicon mi přišel v krutu o něco pevnější, ale to je jen pocit, naorzdíl od měření citlivosti na váze. Zato s laděním jsme neměl problém, Milan mi to připravil perfektně.

        0 0
      • milan1  

        Přiznám se, že to z fotek nerozeznám ale bubliny nejsou na obtiscích pouze na krycí fólii, ta je tam pouze pro ochranu při transportu a jako pečeť novosti, stejně jako jiné fólie třeba na dsplejích. Fólii strhnout a tento problém zmizí. Nastavení není tak složité. Tlak přibližný uvádím v návodu a není problém dle svého stylu jízdy se mírně odlišit. Citlivost na počátku se zachovává, dosažení dorazu a celkové využívání zdvihu je s vyšším tlakem hůže dosažitelné. Nic jiného v nastavování tlaku není třeba hledat. Expanzní útlum není také složitý případ, kope, nebo nekope a je hotovo. Víc možností nastavení tam není stejně ale jako u mnoha osttaních vidlic.

        0 0
        • la-da  

          Na některých je pár bublin i pod tím nápisem, třeba na té mojí. Ale pokud to někomu vadí tak náprava je stejná – strhnout a hotovo :-)

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Můžu se tedy vás, jako odborníka, zeptat, jaké jsou technické rozdíly mezi těmito ročníky epiconu? Třeba v zamykání apod.?Díky

          0 0
          • milan1  

            Ale proč musím ještě zvlášť potvrzovat něco, co je tady už správně řečeno? Samozřejmě duralový krk je odlišnost, kterou musí pozant každý barva stříbrná a černá je výrazně odlišná. Stíráky jsou taky drobně odlišné ale pochybuju, že tohle by někdo kladoucí takový dotaz rozeznal napohled. Technicky výrazněji se potom liší jenom TAD verze ale to je o něčem jiném a dotaz byl na LOD verzi. Vše tohle je tady ale už dříve a správně popsané.

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              OK, sorry, jen jsem chtěl slyšet co nejvíc dostupných informací. Takže závěrečné slovo je, že na ročníku v podstatě nezáleží, že? To je to, co jsem chtěl slyšet :)

              0 0
      • Lišák  

        Jehlou bublinu propíchni a nehtem vytlač vzduch.

        0 0
    • destr  

      Jak poznam verzi 08 od 07?

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Ten Epicon TAD na tuning test vypadá víc než zajímavě,dobrá alternativa pro bajkové nesnoby nebo bajkery s omezeným rozpočtem

      0 0
      • prozac  

        Už ji někdo viděl v reálu? Ví se, kdy bude k dostání?

        0 0
        • milan1  

          Verze TAD není stále dostupná, mohu jenom předat informaci, kterou mám, že je na cestě, nic víc. Kdyby někdo z mého okolí ( třeba Xentar) nebo kdokoliv jiný měl zájem, může se zatím jenom zkušebně svézt na verzi, kterou jsem připravil z vidlice XC PRO. Funkčně to je obdoba oné očekávané verze TAD u Epiconu. Mám na ní zamykání z Epicona a snižování, které bylo už na starších verzích XC PRO.

          0 0
          • menzic  

            měl bych taky dotaz. mám epicona asi dva měsíce loňskej model, najeto asi 800 km. po cca 100 km se objevila vůle ve vidlici, ale nezdá se že by se zvětšovala. Chci se zeptat jestli je to běžný jev nebo vada?

            0 0
          • Vranik  

            mam Epicon 2007, neupraveny, je mozno jej k vam poslat na upravu, a jaka je pripadne cena? diky

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.