EnduroSerie - srovnání Klínovec, Zadov, Špičák?

14 nepřečtených
  • pirat

    Zdarec,

    hoši můžete mi lehce porovnat závodní lokality v Čechách Enduro Serie – Klínovec, Zadov, Špičák. Kam nejlépe stojí z Brna těch 400 Km výrazit?

    Kouty, Morávku, Kralíčák, Blinduro mám nejetý. Na 8 enduro závodech už jsem byl, zkušenej jezdec.

    Díkec

    0 0
    • kycis  

      Ahoj, hodim to sem at nezakladam nove vlakno.

      Malyho zaclo hodne bavit jezdit z kopce, a mozna letos nebo pristi rok by chtel zkusit jeden zavod v Enduru, nejspis Klinovec, protoze to tam dobre zna. Je rocnik 2014, takze by spadl do kategorie Grom.

      Nikde ve vyhledavani jsem to nenasel, ani na webu endoroserie jsem detaily nenašel, tak snad nekdo ze zkusenejsich poradi.

      – jake traily se na Klinovci jely? A vyvozy jen lanovka, nebo i nejake slapani?

      • jak je to s doprovodem? Jedou decka samy, nebo s nime muze nekdo jet? Sam by asi nevyresil zadnej technickej problem, a ja bych asi zatim nervove nedal cekat dole v cili jestli se nekde nerozplacnul :)
      • pripadne kdyby chtel jet uz letos, jake traily se jely na Spicaku?

      Nechci ho pustit nekam kde by na to technicky nestacil, Klinovec jezdi v pohode vsechny 3 flowcka, ty jsou lehoucky, Plesivec modra + cervena, kdyz ho na par mistech jistim abych mu dodal odvahu, projede i Enduro variantu Niki, traily v Susici (ty legalni) projel vsechny. Jak narocny jsou trate tahle kaegorie ?

      Dikec

      H.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • novas752  

        Je to jak kde, někdy se jedou 2 stejné RZ jako dospělí, jindy maj trať svoji, to vždycky je v propozicích. Jeden trnasfer většinou jedou, jeden jedou lanovkou. Doprovod je povolen.

        Tam kde je to na společné RZ s dospělýma (těma jednoduššíma RZ) může být obtížnost podobná té klasické červené na Plešivci, spíš trošku lehčí, prostě vymlíkovaný koridor lesem bez nějaké extra úpravy terénu.

        Na Špičáku jeli myslim RZ2 a 5.

        0 0
        • kycis  

          Ty jo, koukam ze na klinovci decka jely 4 RZ, kazdou 2×. Jely zacatek Nemecky, tu letos docela priostrili, musim ji s prckem zkusit projet, uvidime, je tam par tricky mist.

          Ten popis na webu mi prijde hodne optimisticky a uklidnujici proti realite :)

          0 0
      • skaj  

        Malej, 2014, jel loni Spicak. Predtim dal Klinovec do Barona, Plesivec Niki – to byl rekl bych jeho strop (zkusil si i starou DH na Klinovci, ale ta byla moc) Par poznanek:

        • Obtiznost je misty rozhodne vyssi nez Niki. Na jedne RZ byl velkej drop (1m+) do kamenu. Coz je neprijemne zejmena pro mala kola. Zaroven tam byla dvakrat podelna strouha, kde kdyz neumi bunny, zapichne se s malym kolem:) Jinak jsou tezsi mista s Niki srovnatelna, ale ber to tak, ze zavod je dela tezsi. A to do toho muze jeste naprset.
        • Jako doprovod jsem jel za nim bez problemu.
        • Jednou nahoru (Pancir) za svoje, podruhe lanovkou.

        Obecne bych Spicak nedoporucil. Organizace uplne nahovno, nahore se vsecno zastosuje na prvni RZ. Na jejim startu za poradatele sedi nouma, ktery misto toho, aby resil rozestupy jen sedi a cumi… Prckove tam dorazej (jedou za sve a pomalu) a zezadu se na ne tlaci uz kategorie 14+ a ty to samozrejme jedou mnohem rychleji a tlaci pri predjizdeni gromy (druha RZ naopak uz v pohode bez stresu). Ale tohle ma tusim Klinovec vyresene, letos nam bohuzel nevysel casove.

        Jinak jsme tam jeste meli fakt neprijemnou prihodu. Nejaky kluk cca 14 si po padu riditkama rozerval fest nohu na stehne (povrchove, ale chcalo z nej dost). Stal u nej dospelej, co se evidentne bal krve. Tak jsem zastavil a malyho poslal napred (zbyvalo cca 500m erzety). Kluk v soku, stahnul jsem mu nohu dresem a poslal ho bokem na sjezdovku, kde mohl sjet po ceste dolu (Hofmanky, kdo zna). Teklo mu to, ale celkove to nebylo na umreni, mohl chodit, jen to chtelo siti. Proste zadny drama, par stehu to asi nakonec spravilo.

        Ale – opatrne vyrazim po trati dal a tam tatinek, maminka a babi s dedou – zacali na me vriskat, ze jede jejich 14 lety sampion „o venec“ a at uhnu (v tu chvili jsem uz stal na cca 4m siroke trati u mlika a cekal az projede). Neco jsem jim rekl a jedu dal. A za zatackou stoji urvanej ten muj trouba, protoze ho ta banda dementu dorvala uplne stejne (rvali na 7letyho kluka sproste)… Popravde – sel jsem ho utesit, dojeli jsme do cile, ale tyhle kreteni ho uplne rozebrali. Uz nechtel jet dal – nakonec si dal rict. Ale mluvi o tom dodneska. Jeste ted jsem nasranej… V tu chvili, byt tam pro malyho nekdo jinej, bych jim asi sel neco durazne vysvetlit osobne. Nesnasim tyhle ambiciozni bezmozky… A jeste navic se te situaci dalo uplne predejit, jednoduchym prohozenim poradi RZ a rozumnou poradatelskou sluzbou.

        0 0
        • kycis  

          Dik za obsahlej report!

          Tak Spicak skrtam a nechame to na pristi rok na Klinovec :)

          Do ty doby zas potrenuje a zesili a zazitek bude lepsi.

          Jinak ty ukriceny ambiciozni rodice je duvod, proc neche jezdit XC zavody, jsem myslel ze se tady toho zbavime, ach jo :(

          Ty tou Niki myslis tu novou variantu co plynule navazuje na Jump sekci, nebu i tu starou variantu co se k ni stransferuje kus po asfaltu? At vim s cim srovnavas.

          Diky

          0 0
          • skaj  

            Tu starou enduro. Kazdopadne podle moji zkusenosti sjede nesmysl, ale jsou pro nej tezka mista se sklonem, kde se mu zasekne kolo za koren/sutr (a on nema silu ho vyrvat). Dost casto veci, co na velkem kole jsou v pohode a tezke ti neprijdou. To byl treba problem na DH na Klinovci kde se v lese zapichaval za koreny. Letos asi vede jinak, jeste jsem ji nejel.

            Kazdopadne nekteri rodice na kolovych sportech jsou totalni tupci, tam se schazi totalni odpad – popravde horsi jsem nepotkal (hazena, volejbal, fotbal – vsechno v pohode)

            Ale takhle, vetsina doprovodu, co jela s klukama, si to tam prijela uzit stejne jako my. Tohle bylo par vyjimek, co pokazi zazitek.

            Ale kdyby nekdo jel vsechno, porovnani Zadova , Klinovce a Spicaku z pohledu ditete bych taky uvital.

            0 0
            • kycis  

              Jo jo, to zapichovani je velka nevyhoda, malej ma jeste 24" kolo. Ale zas jak se to maly kolecko dokaze otocit v ostrejch zatackach nebo kolem stromu, to je neco. A ja tam za nim lamu 29" :-D

              0 0
          • mais  

            ambiciozmi ukriceny rodice jsou u kazde detske aktivity bohuzel, letos zkusenost lyze na Javoru a mistni prebor v narodni hazene par volu na deti v nasem tymu rvalo, ze to mladsi starsim zkazili a byli az treti ze bez tech mladsich by nedali dohromady ani tym jim nedoslo

            0 0
            • raw 4  

              Zrovna u národní hazený je to úplně směšný.. Naštěstí tohle jsem nezažil ani já ani můj prcek na normální hazený..

              0 0
            • skaj  

              Moje zkusenost je, ze cim vetsi vidlaci, tim vetsi problem. A narodni hazena jsou vidlaci vzdycky:)

              Idealni je v tomhle handball, kde zrusili pro male pocitani vysledku uplne. Zahrajou si vsichni a nikomu to nechybi. Ale porad musim rict, ze oproti casu meho mladi se to posunulo k lepsimu snad vsude.

              0 0
              • raw 4  

                Přesně… Já jsem tohle za mě nezažil nikdy a to jsem zrovna nehrál pralesní ligu. Ale na Moravě to bylo dycky víc hecly, kor v Zubří a na Severu :-) Zda se mi že vyloženě ambiciozni lidé jsou otázka posledních 20 let, kdy se víc projevují.. Naštěstí to není v hazeny.

                Jinak ten přístup bez počítání a je to hra mi přijde strašně fajn.. Bohužel členská základna se mi zdá čím dál menší..

                Sorry za off topic.

                0 0
                • skaj  

                  Morava v hazene jsou pacienti doted (jeste porad jsem v obraze). Tam se to, co se delo ve Stahlavech v divizi delo/deje v nejvyssi soutezi bezne. V dorostu na nas v Zubri lili slivovici,Karvina umyslne zacatky od 9 (pro plzenaky) apod… (A byli na to nalezite pysni) Kdyz jsem tam pak parkrat byl a videl vic nez halu, pochopil jsem, proc vzdycky u nas sli na nakup do obchodaku:) (vse cca 25let zpet)

                  A uz koncim s offtopicem, jen posunuju nahoru, aby nekdo porovnal Spicak se zbytkem:)

                  0 0
                  • raw 4  

                    Tak to jsem možná proti tobě hrál I. ligu mladšího a staršího dorostu.. Jo v Zubri jsem dostal na křídle deštníkem.

                    Končím s off topicem

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.