• Lopaky

    Cau mohl by mi nekdo rict jak se chova enduro na asfaltu (po rovine a do kopce)

    Kopec ma tak 2 km a rovina 4 km rovina a pak uz jaem v lese

    Tak abych tam nedojel a za 5 min jel zpet protoze bych byl unavenej

    0 0
    • LRRTM1  

      Normálně. Jezdím občas do práce 5km a jede se mi radostně ;-)

      0 0
    • MirosPikos  

      A to se budeš ptát každej den v novým vlákně nebo jak to zamýšlíš?

      Bez problému ujedeš třeba 30 km na asfaltu (já si včera dal takovou klasiku po Třeboňsku). Lehce přes 30 km, celkem v tempu a úplně v pohodě. Samozřejmě že na gravelu nebo XC raketě by se jelo po poznání líp. Ale na chuti piva to nemělo žádný vliv, ba naopak, to pivo chutnalo ještě líp :)

      Může mít Enduro kolem 14 kg +/- nebo třeba 16 +/-. Taky jezdí jeden místní na starším Mondrakeru, to má snad 17 kilo a 190 zdvihy. Tedy spíš už takový DH s jednokorunkou. A jezdí na tom i akce typu Javornický Pazdřivec nebo Satanský drtikol, kde jsou přesuny ryze XC.

      0 0
      • LM  

        Hodně záleží jaký máš nazutý pláště. Se semislickem vzadu se to i po asfaltu dá, ale jak tam máš obutýho něco zubatějšího v měkčí směsi, tak se asfaltu začneš spíš vyhýbat :-).

        0 0
        • MirosPikos  

          Momentálně Kenda Hellkat vepředu a Nevegal2 vzadu. Obojí 2.4. Celkem zubatý (hlavně Hellkat) a měkký pláště. Ale zase jsou lehký a Nevegal celkem odvaluje. Doma mám ještě CRR 26" s CrossMarkama a raději si na tyhle výlety kolem komína po šotolině beru Endurko (RB Bandit 675). Chci se projet, unavit a napít. Nechci trhat rekordy. Ikdyž… stejně cestou občas nějaký KOM udělám.

          0 0
      • Lopaky  

        Ja prave nevim jake kolo si vybrat koukal jsem na enduro canyon strive cf 8.0

        https://www.canyon.com/….0/1681.html

        A nebo giant reign

        0 0
    • l-e-t-o  

      Jezdím na svém Commencalu Meta AM V4 se 160/150 zdvihy klidně i 60–70 km (občas i víc) kolem Prahy, kdy je i dost věcí po asfaltu po stezce kolem Vltavy. Dá se na tom jet úplně v pohodě. Samozřejmě nějaká chrtí raketa pojede jinak rychle, ale na normální ježdění a honění se za každou sekundou a desetinkou v průměrné rychlosti bez problémů.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Proste neres. Kup si enduro jake chces a uplne normalne stim pojezdis presuny. Ne neni to jako cistokrevne DH. Ale pokud nemas fyzicku tak i ten tvuj 6km presun te na xc rakete pekne unavi, takze tak. :)

      0 0
    • lukan  

      tvl co to je za dotaz :-D

      to musíš mít mizernou fyzičku, když předpokládáš, že by tě mohlo 6km po asfaltu tak odrovnat, že bys to mohl ten den zabalit :-D

      0 0
    • doubleingram  

      To jsou perly, boze :D

      0 0
    • TheJD  

      Bez si nekam pujcit silnicni kolo, aby jsi zjistil, jestli tech 6 km po asfaltu vubec das na tom kole. Pokud ano, opakuj na XC. Pokud to das i na XC, opakuj na enduru. Odpoved na svou otazku budes mit, jakmile to na nekterem kole nedas, nebo to das i na enduru. Neni zac.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Řešíš nesmysly. Rekord mám z Jihlavy na Vranov na sjezďáku a odpoledne jsem se v klidu potápěl a hrál nohejbal… Sice už v životě takovou hovadinu neudělám, ale očividně to jde přežít a sázka je sázka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.