Endura FS260 jetstream zimni dres

13 nepřečtených
  • deekay

    Uvazuju o nakupu nejakeho teplejsiho dresu/dresobundy. Pouziti ciste na bike. Do oka mi padlo tohle od endury:

    http://www.bikeradar.com/…jersey-33583

    Zkousel jsem si v MKV sportu, celkem mi to padlo, kolem krku teda trochu volnejsi. Predni cast je takovy zvlastni tvrdsi softshell, nicim nepodsity, zadek a boky fleece.

    Zajimalo by me, zda ma s timhle nekdo zkusenost. Hlavne co se tyka prodysnosti. Jsem z tech lidi co se opravdu hodne poti, i kdybych jel v 10ti stupnich jen v triku, takze cim vetsi prodysnost tim lepe.

    Dalsi co jsem zkousel a sedlo to, co se tyka strihu a materialu, lepe byl Phantom od Gore Bike Wear.

    http://www.competitivecyclist.com/…85.11.1.html

    Cena uz pomerne vysoka a celkem me odrazovalo, ze je to cele softshell, coz si myslim, ze bude dychat hure nez zada a boky z fleecu u te endury(ale mozna se pletu). Pokud by to fungovalo skvele, jsem ochotny ty penize dat, ale obavam se, ze hledam nemoznou kombinaci.

    Vim ze je tu uz x threadu ohledne obleceni na podzim/zima, nicmene k temdle dvoum produktum jsem tu zadne moudra nenasel.

    Diky vsem.

    0 0
    • BB  

      Mám to druhé a je to nejlepší kus hadru, co jsem kdy na kolo měl. Ve studeném létě se to vozí jako vesta, v zimě se s tím dá tak do nuly bez problémů.

      0 0
      • jeffino  

        Mám to první, je to super dejchá to slušně a je to parádní neprofuk, ale do deště to určitě nebude, pod to nějaký slušný termoprádlo, nejlépe něco rolákoidního charakteru… ještě mám od nich prstový rukavky taky slušný, za ty prachy spokojenost, pokud by peníze nebyly limitem dá se najít určitě něco lepšího.

        0 0
        • deekay  

          Diky obema panove.

          Co se penez tyka, samozrejme ze cim levneji poridim, tim lepe, ale zase chci aby to melo cenu. Radsi dam ty penize do vybaveni, co mi dovoli komfortne stravit na kole delsi cas bez toho abych chlepal kosu a riskoval nemoc, nez honit gramy.

          Prozatim pouzivam moira mono+navleky+pres to slaba fleecka+vesticka od kalase se sitovanyma zadama, pripadne moira duo dlouha s rolakem a opet fleecka+ vesticka do vetsiho chladu. Idealni to neni, protoe ta fleecka je normalniho strihu, pomerne kratka a bez gum na koncich rukavu, takze hledam, zda bude nejake vylepseni.

          Do deste to vicemene ani nepotrebuju, zaprve se snazim za deste nejezdit, zadruhe vozim vetrovku Zephrr od Izumi v batohu a ta docela slusne odolava i vode, pokud to neni vylozene prutrz. Ale prave v ni (stejne jako v zadny jiny vetrovce co sem zkousel) muzu jezdit maximalne tak v desti, nebo z kopce, nebo fakt zlehka. Prvni kopecek, nebo vyssi tepy a jsem pod ni skrz naskrz.

          0 0
          • Debustrol  

            Přesně tuhle Enduru jsem cca 2 týdny v MKV sportu zkoušel a řikal jsem si že to přesně odpovídá tomu co chci.

            Lehká ultra prodyšná bundička jaro/podzim, ale jediný co mě trošku odrazuje je její drezový střih. Ještě pořád rozmýšlim.

            Když jsi nakousl termoprádlo, tak místo Moiry bych doporučil Sensor – na tělo je daleko příjemnější.

            0 0
            • deekay  

              Ten dresovy strih neni uplne ono, Gore mi sedla opravdu lepe, jak mikina. Ale mohlo by to byt i horsi.

              Moira mi na tele vubec nevadi. Akorat se mi vzdycky stejne ta prvni vrstva uplne nacuca a je fuk, jestli je to moira nebo Craft od kteryho mam par kousku taky. Nevim, jestli by nejaky jiny pradlo fungovalo lepe, ale pochybuju o tom. Pod baglem (coz je logicky) a na hrudi/brise mam vzdy uplne nasaklo i kdyz vestu rozepinam.

              0 0
          • jeffino  

            Jinak pokud bych nevěděl co s penězi, zajímavě vypadá tohle:

            http://www.pearlizumi.com/…1131010.html

            0 0
            • deekay  

              P.I. ma pekne udelany veci, ale todle imho bude uz fakt do zimy. Jinymi slovy, u celosoftshe­llovych veci se bojim, ze me neudejchaji. Ja bych chtel neco v cem se da jezdit treba od +10 do –5 s tim, ze se to bude ladit spodnima vrstvama.

              Ta nachylnost na natrzeni u Endury, jak pises o kus nize me celkem prekvapila. Pravda je, ze mi ten enduracky softshell co pouzili na tomhle dresu prisel strukturou takovy jiny, nez to co znam.

              Jeste se zeptam, jak to nasava vlhkost? Jde mi o to, jestli je realne v tomdle vydrzet treba 3–4h venku, s tim ze v pulce prohodim trebas spodni moiru za suchou.

              0 0
              • jeffino  

                stalo se mi to na rukávu, ne že bych to roztrhl, ale jde o spíše takovej škrábanec,bacha na rychlý pohyby nějaký škubnutí okamžitě se to chytá a trhá (např. nějaký trny), jinak pot mi zatím vždy pobralo termoprádlo a pokud jak píšeš ho třeba vyměníš za suchý, tak bez problémů.

                0 0
    • Blunderbuss  

      Mám tu „dresobundu“ Endura FS260 Jetstream. Je to opravdu něco mezi dresem a bundou. Vzal jsem si ji o číslo větší (L-ko), aby byla trochu volnější a mohl si pod ni vzít více vrstev termoprádla. Zatím jsem v ní jel párkrát v teplotách okolo 10°C a měl pod ní jen rolák Moira Ultralight New a přes něj jedno tenké triko s dlouhým rukávem a bylo to OK.

      0 0
      • jeffino  

        Ta Endura má taky jednu nevýhodu, není moc odolná proti oděru, ty softshellový panely jsou strašně náchylný k zadrhnutí až roztrhnutí, jezdím v ní denně takže už se mi to i trochu podařilo, ale jinak fakt super

        0 0
      • m4rkus  

        Jak je na tom v teplotách kolem 0? Pokud jsi jí už jel, co jsi měl pod ní?

        0 0
        • jeffino  

          Tyhle hadry nehřejou,to je asi každýmu jasný i když je tam nějakej micro fleace, používám bud jedno termotriko s dlouhým rukávem a ted když jsou ráno zamrzlý kaluže tak jako první vrstvu hodím tenkou moiru a na to teprv to termotriko, ale je to dost idividuální, protože můj práh zimy je trochu posunutej:-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.