• Teofilix

    Zakoupil jsem cyklotrenažer Elite Qubo Digital Smart B+ a teď nevím zda je v pořádku zda kolo po upevnění není úplně fixované, je v pořádku pokud se v trenažeru trochu hýbe? Jsem dost těžká váha a tak mám strach aby se mi to nějak brzy nevykloktalo a váhám zda je to tak správně a nebo mám třeba jen kolo špatně zachycené. Máte někdo trenažer od elite a je to mírné kloktání v pořádku nebo má být zcela pevně držet?

    0 0
    • bagr84  

      Trochu hýbe… to je jak moc trochu? Pár mm normální. V manuálu je popsaný, jak moc má být pravá strana uchycení vyšroubovaná, respektive v jaké poloze má být při dotahování páka, když se dotkne rámu. Máš to podle toho?

      0 0
    • MarinD  

      Nazdar. Je súčasťou balenia aj ovládacia konzola (teda ten „cyklopočítač“) alebo ten sa dokupuje zvlášť?

      Kúpil som tento trenažér a v balení nie je konzola a teraz neviem, kde sa stala chyba.

      0 0
      • beranek666  

        v balení žádný počítač není, brzdná jednotka se ti spáruje třeba s tvým mobilem

        0 0
        •  jarek1  

          Prrosím, pomozte mi někdo s informací, odkud ( z jakého čidla) bere QUOBO Digital Smart + údaj o kadenci, když nemám na klikách čidlo a vše (výkon, rychlost, atd.. včetně kadence vidím na Garminu správně. Začne blbnout jenom tehdy, když např. při rychlosti 20 km/hod přeřadím rychle na mnohem lehčí převod a točím klikami rychle naprázdno. Jakoby vyhodnocoval silové rázy při nerovnoměrném šlapání. Zná někdo odpověď?

          0 0
          • MavasH  

            Nevím, jak Qubo, ale předpokldám, že to bude stejné jak u Rampy – kadenci to bere z „průběhu“ šlapání. Síla vyvinutá na kliky/kazetu/zadní kolo není v rámci jedné otáčky klik konstantní, ale kolísá a vzhledem k tomu, že trenažér tu sílu zná přesně, dokáže z toho zjistit tu kadenci. Nevýhoda je pak v situacích, jak popisuješ – když šlapeš „naprázdno“, trenažér nedostane správné informace o síle a je „zmatený“. U Rampy je možnost připojit drátové čidlo kadence (funguje stejně, jako u „drátových“ cyclocomputerů).

            0 0
        • Mig_all  

          Rozumím tomu dobře, že regulovat zátěž během jízdy lze na tomto trenažeru pouze přes aplikaci v mobilu (placenou)?

          0 0
          • Mig_all  

            ?

            0 0
            • Mig_all  

              ??

              0 0
              •  jarek1  

                regulaci možno provádět z libovolné tréninkové free aplikace pod platformou ios nebo android nebo třeba i windows, ale tam je asi potřeba v pc usb dongle. Nebo je možno použít třeba Garmin 820, snad taky 830 a jiné. Tam je možno nastavit odpor zátěže v menu přístroje. Ale abys využil všechny možnosti trenažeru, bude jistě zábavnější si na podzim připlatit u tebou vybrané aplikace za rozšířené Premium možnosti, t.j. třeba virtuální závody, porovnání výkonu, realistická videa z rozšířenou realitou, budování vyššího levelu FTP…

                0 0
                • Mig_all  

                  Nakonec jsem pořídil „hloupý“ elite qubo s mechanickou regulací, ale jen tak pro zajimavost, např. jakou android free aplikaci je možno k regulaci zátěže použít? Nějaké tipy? (Táta s těmi aplikacemi stále bojuje, tak bych mu poradil.) Sportovní sociální sítě a všechny fičury s tím spojené konkrétně mě moc nebaví, je k tomu potřeba hafo nákladného doplňkového hardwaru a softwaru a jako bonus ještě časově omezené bakšišné pro vývojáře. Snad někdy v budoucnu až někdo napíše opravdu jednoduchou a opravdu přehlednou free aplikaci, která bude kompatibilní s vetšinou free hardwaru a nebude požadovat milion hesel, registrací, připojení a jiných omezení, ale teď to pro mě není na pořadu dne.

                  0 0
    • Petr.VF  

      Ahoj Využiji tento příspěvek pro debatu o nastavení tohoto trenažeru a hodinek.

      Pokud použiji aplikaci elite jsou přenášená data do smartphone korektní a vše je OK. Já jej ale chci používat s Garmin Fenix3 a tam nastává maličký problém. Senzory se všechny spárují, ale hodnota rychlosti pak ukazuje nesmysl. Hledal jsem a našel že hodnota Circumference (obvodu „kola“) je pro trenažér 94,2 – nikde to není v žádném manuálu, až v aplikaci pro smartphone to lze najít.

      Potom když chci tuto hodnotu nastavit v Garmin fenix 3 tak narazím, protože nejmenší možná hodnota nastavitelná v hodinkách je 100. Ten rozdíl není velký (6mm) a při rychlosti 30km/h to pak kecá cca o 1,5–2km/h – což není pro indoor trenink nijak zásadní. Tam přecejen používám spíš hodnotu Watty a Tepy.

      Tak to jen kdyby někdo řešil podobný problém, tak aby to někde mohl najít. Já se s tím zabýval snad 3dny než jsem to alespoň nějak vyřešil.

      P.S.: Napsal jsem garminu aby do dalšího FW opravily možnost zadání menší než 100 – tak uvidíme jestli mé přání vyslyší :-)

      0 0
    • aussy  

      Ahoj, využiju toto vlákno k dotazu.

      Jaký je rozdíl, samozřejmě ne cenový mezi:

      Elite Qubo Digital Smart B+ a Elite Aleno co prodává Decathlon?

      V decathlonu odpověď neznají a na stránkách Elite, trenažer Aleno není, to by mohlo znamenat, že je to typ prodávaný jen v decathlonu, Ale ačkoliv je ALENO smart, tak ho např. Zwift nezná

      Díky za názory. Honza

      0 0
      •  jarek1  

        Aleno není plně Smart, řídí zátěž od rodel, ne přes appku.

        0 0
        • niro125  

          a jaký je rozdíl toho modelu Aleno oproti Elite Qubo Power Mag Smart B+ ? To mám za to, že je fakticky to samé až na konstrukci rámu … ?

          0 0
          • niro125  

            A ještě jeden dotaz pokud někdo bude vědět – jak se instaluje snímač rychlosti Musuro B+ do trenažeru Elite Qubo Power Fluid ? Ten model by to měl podporovat, ale nikde jsem nenašel kam se dává magnet … nebo se tam nalepí jen to čidlo a víc není třeba jek správně krabičku nakonfigurovat ?

            0 0
        • aussy  

          Díky, za reakci, nějak v tom tápu a skoro nikdo se v tom neorientuje, a taky si nechci koupit blbost, takže je určitě lepší přidat tisíc a koupit Qubo Digital smart, že?

          0 0
    • jIrI___  

      Je normální, že při změně zátěž motorek regulátoru odporu nahlas píská?

      0 0
    • Iamx  

      Prosím spolupracuje trenazer elite quobo smart B+ s aplikací Tacx training? Děkuji

      Nejde mi propojit

      0 0
    • Mig_all  

      Zdar, nevíte prosím jak se dostat demontáží krytů k válečku a ložiskům na tomto trenažeru? Nemáte někdo návod, fotky, postup, popis, cokoliv? Ať si něco nezlomím či nepoškodím. U výrobce jsem absolutně nic nenašel. Jedná se mi o vyčištění a možná i promazání ložisek (pokud nejsou krytá), případně jejich výměnu. Z pneu (i těch megadrahých slavných určených přímo pro trenažer), se mi postupně usazovalo velké množství „gumového“ prachu do prostoru válečku, ložisek a možná i do prostoru magnetu. Tím bordelem se prokazatelně zvýšil odpor, který už je docela neúnosný, musím volit velmi lehké převody aby to šlo utočit. Vyfoukat stlačeným vzduchem nemám kde… Rád bych to rozmontoval. Díky za rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.