elektromotor Bafang (Apache) TS 250W

4 nepřečtené
  • bobess

Zdravím všechny bikery a zároveň prosím o radu, nebo spíš recenzi. Rozhodl jsem se přestavět svůj Scott Aspect 10 (2012) na ebike. Projel jsem web křížem krážem a vypladl mi z toho tenhle motor: Bafang (Apache) TS 250W s akumulátorem Apache Power R7 36V / 19,2 Ah. Tuhle kombinaci volím, protože: a) Motor má torzní čidlo (pokud jsem správně pochopil jeho funkci, tak čím intenzivněji člověk šlape, tím víc mu motor pomáhá – ostatní „Bafangové“ ho nemají. b) nechci se při ježdění flákat, takže 250W bude v pohodě i pro 95 kg chlapa (doufám). c) souvisí s bodem „b“ – motor mi dovolí díky volnoběžce a nízké váze šlapat s minimální dopomocí nebo i bez (hlavně na rovině, do kopce si pomůžu). d) chci jezdit lehký terén – kombinace lesních a polních cest, kořeny nevadí, hlavně co nejméně asfaltu – a zároveň prodloužit dojezdovou vzdálenost na max., proto ta silná baterie. Ještě něco o jezdci: 53 let, 190 cm, 95 kg, pořád hodně vydrží :). Pokud máte chuť se mi k tomuhle výběru vyjádřit, budu moc rád. Předem díky všem. Robert

0 0
    • Mireklbc  

Ahoj, já myslím že v poho. Předpokládám, že nchceš investovat více a chceš si ponechat původní kolo. Neměl by to být problém a podle toho co vím od lidí co jezdí na Bafangu tak budeš spokojen. Mám úplně stejné parametry jako ty jel jsem se na tom projet u stavitele a bylo to fajn.

0 0
    • Pavel2072  

Motor mám cca 3 roky a mám najeto 4500km. Baterku jsem dal 16Ah. Mám vyzkoušeno že ujedu 70km ve středně těžkého terénu. Většinou jedu na 2. že čtyř stupňů. Letos jsem ho přendal na MTB kolo. Má větší kazetu 51 zubů. Na předchozím treku jsem nevyjel všechny kopce.

Letos se mi začalo z motoru ozývat nějaké vrzání. Po testu motor škube v té části úvrati, kde zabírán. Mám podezření na torzním snímač. Budu hledat v zimė opravnu.

Jinak pro srovnání, věk 63 a 100kg ????

0 0
      • Vilém  

Skoda, ze tu naposled byl tri roky pred tim, nez sis to koupil.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.