Elektrokolo - PPC IV aneb pokračování

873 nepřečtených
  • PavelK10

    Volné pokračování…pro příznivce i odpůrce elektrokol.

    0 1
    • onuce  

      Chci jen podotknout, že odpůrců by nebylo, kdyby nebylo positivní diskriminace e-biků, vůči jiným jednostopým motorovým vozidlům. Jako každá positivní diskriminace, tak i tato přináší jen zbytečné rozepře a nesnášenlivost. To jen, abych se vymanil snad z nálepky odpůrce…

      3 4
      • DaSnail  

        Ty si pozitívne diskriminovaný s 3stopovým motorovým vozidlom.

        0 0
        • onuce  

          To právě vůbec nevím. Nevím, za co jsem oficiálně považován. Jen nedávno na mne z okénka mercedesu, starého, nějaký mladík hulákal: máš ject po chodníku ty de..le! Na druhou stranu mě často míjí policie, státní i městská, a nic. Zrovna včera, když jsem seděl na „židličce“ uprostřed dopravní zácpy na hlavním průtahu Plzní, připadal jsem si takový nepatřičný a bezmocný.

          2 0
          • Georrge  

            Zkus se zamyslet nad tim, kolik prostoru s tim vehyklem zaberes. Pak ti mozna dojde, za co jsi povazovan :)

            1 0
            • onuce  

              Vaše odpověď otázkou k zamyšlení mi nepomohla. Na šířku měří vehikl 63cm. Za co jsem tedy považován? Děkuji.

              0 0
              • tomxxx  

                Na druhou stranu, takovej tlustoprd zabere klidně víc jak 63cm a taky nemusí stát v koloně mezi autama.

                Jinak jde o to, jakou máš rychlost. Ty vozítka pro důchodce a elektrický vozejky mají max rychlost podobnou chůzi.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • onuce  

                  Přípomoc funguje do 15km/h, efektivně cca do 12km/h.

                  0 0
                • onuce  

                  Tak teď, když znáte rozměry i maximální papírovou rychlost, dokáže někdo říci, kam patřím? Na chodník, cyklostezku, silnici? Pan Georrge sic výše machroval, ale zřejmě neví nic. Možná to neví nikdo, možná ani policie. Možná se na mne zapomnělo…

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 1
                  • Janes  

                    Patříte do rezervace :-).

                    0 0
                    • onuce  

                      No tak ale vážně, pane Janesi. Teď se právě hodí, že máte patent na mísu. Jak to tedy opravdu je? Děkuji.

                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 2
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 1
      • Georrge  

        O jake diskriminaci to mluvis?

        0 0
    • PavelK10  

      Každé má svoje kouzlo…kolo …ekolo …motorka. Každé i svoje negativa. Je fajn, že si každý může vybrat co bude jezdit… Buďme rádi za ty současné možnosti. Před 100 lety nebyly a za 100let kdo ví co bude. Pořád jsem ani po 1000++++ příspěvcích nepochopil ( nepočítám exotické příspěvky ala Vuk a Onuce) co až tak některým vadí na ekolech, že je to nutí dělat ze sebe idi..... a chovat se jak řidiči, co jim praskly nervy na ucpané cestě. Do lesa, na hory, do přírody se chodíme zbavit všedních starostí…a je jedno, jestli pěšky, na kole, nebo elektrokole. Máme se na sebe usmívat, chovat se ohleduplně, zdravit se s úsměvem, pokecat o nových věcech…a ne vybíjet si vztek na ostatních. Ano, elektrokola způsobily přeplňováni některých míst…ale jsou tisíce dalších vhodných míst. Ano ekola pomáhají do kopce…ale cyklozážitky jsou minimálně stejné jak bez motoru. Starší a nemocnější můžou dále jezdit více km, zdatnější můžou využít dopomoc ke zdolávání předtím nepředstavitelných výjezdů. 99% lidí co ekola kritizuje na nich žádný opravdu pořádný kopec nevyjelo…Ale myslí si, že o tom ví všechno…To je nelogické a nesmyslné. Normálně logicky uvažující člověk by neměl posuzovat něco, s čím nemá vlastní zkušenost a hádat se s těmi, co vlastní zkušenosti mají… Tím zesměšňuje hlavně sebe…

      4 2
      • onuce  

        „Máme se na sebe usmívat, chovat se ohleduplně, zdravit se s úsměvem, pokecat o nových věcech…a ne vybíjet si vztek na ostatních“

        Vítejte v ideálním, utopickém světě à la komunismus. Zjevně Vám schází trocha té lidské intolerance.

        2 4
        • PavelK10  

          Právě že „nám“ ta trocha tolerance (doufám že většině) neschází

          2 0
          • onuce  

            Psal jsem o intoleranci, zdravé intoleranci, ne neupřímné, a vesměs hrané, toleranci.

            2 0
            • Harley-Davidson  

              Jj, ta zdravá nesnášenlivost a nerespektování druhých musí chybět snad každému ( ironie). Naštěstí jsou tu „osoby“ jako ty a vše to uvedeš do rovnováhy.

              1 0
              • onuce  

                Lépe tedy, dle Vaší ironie, tolerovat i zlo? Nebo když ne přímo zlo, tak třeba nedobré tendence? S falešným úsměvem a pohodlnou lhostejností.

                2 0
      • Mustafa  

        Jestli jsi Tebou zmiňované nepochopil ani po 1000++++ příspěvcích, možná bys neměl příčinu nepochopení hledat u oponentů.

        1 1
      • Smazaný účet  

        Ecko dostalo do lesu i lidi od kterych se usmevu nedockam a pak me stve jeste to protlacovani ecek (kvuli zisku vyrobcu), vsem co by si vystacili s klasickym.

        2 0
        • Cavendish  

          Od tebe se lidi taky moc úsměvu nedočkají. Zatím tu působíš jako celkem slušný zabedněnec a pruďas.

          0 1
          • DaSnail  

            Ale notak, trochu empatie. Keby si mal aspergerov syndróm, artrózu páteře, celiakiu, ploché nohy, kŕčové žily, malý výtah a nikdo by ti nechcel vyrobit 8,5kg efull za 500–800€ aj ty by si bol pekne ********.

            2 0
            • Smazaný účet  

              Kouknete vsichni se na modely 2015–2017. Tam se naslo spoustu takovych kousku. V roce 2019 mi je nabizeli jako vyprodej za snizenou cenu a kdyz to koupim v bazaru, tak dosahnu toho, co tady pise DaSnail.

              HT 9,5kg focus karbon xt 2500€

              HT 10,5kg focus karbon slx 1600€

              Full 150mm fox dtswiss fox34 xt 11,8kg 2400€

              Full 120mm scott slx 12,4kg 2600€

              Merida, Giant trance 2 cube 140 13,5kg 2000€

              Vsechno 2×11 slx nebo xt a bezduse.

              0 0
    • Smazaný účet  

      DaSnail napsal :Daj si presmyk po misku

      Predelavka na 2×11 by me vysla na 8500kc. Neni misto kudy vest lanko. XT 8000 presmyk nema adapter. U lisovanych misek to neni proveditelne, sedlova trubka neumoznuje osazeni presmyku, protoze v jejim stredu se nachazi tlumic. Kliky nepasuji do misek. Vetsina dnesnych trail AM ramu neumoznuje predelani na 2×11.

      Info od vyrobce

      Snižování hmotnosti při navrhování našich kol není podmínkou. Vývoj se pak může zaměřit na jiné vylepšení a snižuje se riziko praskáni rámu. Dvoupřevodníky u celoodpružených kol jsme přestali osázet, kvůli omezování výrobnich návrhu s použitím přesmykače a jednodušší výrobě. Kola s jednopřevodníkem jsou na trhu zcela dostupné a není třeba se jich bát. Dostupné sa stávaji taky i elektrokola pro kondične slabší zákazniky

      Chapu je, jako vyrobce bych delal to same.

      Protlacovani ecek, ma nasledek odmitnuti vyroby ultralehkych levnych kol s 2plackou, na kterych by se kondicne slabsi zakaznici tolik nenadreli a nameli potrebu resit koupi ecka. Kolo bez baterky, motoru, elektroniky a bez prizpusobovani robustnejsiho ramu je logicky o hodne levnejsi.

      Nikdo mi nenamluvi, ze vyssi cena ultralehkych kol je kvuli jich nedostatku. Ecka nezdrazela. A i ty nejdrazsi klasicka kola maji 1×12. Kolo s 2×11 se neda ani vyskladat. Vytahnout ze supliku starsi dokumentaci a udelat ram na zakazku, by bylo drazsi, nez dat inzerat na starsi zavodni model 2017 za 4nasobnou cenu od nekoho, kdo ho taky nechce prodat.

      0 0
      • MlokCZ  

        kol s 2plackou, na kterych by se kondicne slabsi zakaznici tolik nenadreli

        Co máš pořád s tou dvouplackou a nadřením se, to je úplný nesmysl.

        2×11 Shimano má v podstatě stejný rozsah jako 1×12 (rozdíl v rozsahu jsou 3%, což není ani čtvrtina jednoho převodu, tedy naprosto zanedbatelné). Tedy žádné převody navíc s 2×11 Shimano nezískáš a nemůže se s 1×12 nadřít víc.

        Jedině Sram má u 2×11 díky kazetě začínající 10z pastorkem o trochu větší rozsah, ale pořád to je oproti 1×12 jen o 1 převod. A pokud je někdo slabší, tak samozřejmě vynechá ten nejtěžší a ohledně nadření na tom bude opět úplně stejně s 1×12, jen si už nepřišlápne při rychlostech nad 40km/h (což je na biku úplně fuk).

        Jediná nevýhoda u 1×12 byla (a pořád je) u Sramu, kde jsou kazety z jednoho kusu a k tomu pěkně drahé. A to pak nepotěší, když někdo sjede nejmenší pastorky, jak se poměrně běžně stává.

        U Shimana jsou kazety jednak o něco levnější (až tedy na to, že aktuálně nejsou dostupné), ale hlavně k tomu jsou k mání malé pastorky samostatně (kazeta v části menších pastorků není z jendoho kusu).

        0 0
        • PavelK10  

          Přesně, přece nebudu brečet že nekoupím Pedro žvýkačky když můžu koupit Orbitky. Ano chápu nostalgii, ale poptávku určuje trh.

          0 0
        • Smazaný účet  

          1×12 je o hodne drazsi, retez, kazeta, rychejsi rozladeni, rychlejsi opotrebeni, vetsi skoky mezi pastorky, retez do kriza, pomalejsi prerazeni pres vice pastorku, celej cas na krajnich pastorcich, nemuzu kupovat stejnou retez i spojku jako na silnicku a vymenit ji kde se drive opotrebi.

          U 27,5" 30z bude chybet na silnici tezky prevod . Kazeta 9–52 se prodava za 6000kc a je nedostupna. XT 11sp je levna a dostupna vsude. Krajni pastorky jsou maslo, protoze se nepocita s nima dlouha jizda. Pocita se jizda k lesu nebo na maraton autem a do kopce zdatnejsim zakaznikum nebude vadit chybejici pastorek. Slabsi at si koupi ecko, coz je nesmysl, kvuli hmotnosti ecka.

          38/24–11–46 je velkej rozsah. 38/24–9–52 by bylo jeste vice.

          0 0
          • MlokCZ  

            A přitom většina toho co píšeš jsou úplné nesmysly, já narozdíl od tebe mám na některých kolech 2×11, na některých 1×12 a dlouhodobě vše jezdím:

            • začněmě skoky mezi pastorky u Sramu, 11sp a 12sp kazety jsou zcela totožné, liší se pouze tím, že 12sp. má největší pastorek navíz → odstupňování je zcela totožné
            • u Shimana se odstupňování mírně liší, ale rozdíl je minimální (naopak za mě na 11sp. Shimano kazetě jsou někde skoky moc malé, jediný lepší skok u 11sp. kazety je začátek 11–13, to je jediný trochu nepříjemný skok u 1×12, tedy 10–12)
            • cena je pro některé komponenty i přesně naopak, i ta nejlevnější GX kazeta pro 2×11 (začínající 10z pastorkem, aby to mělo nějaký smysl a přineslo aspoň ten mírně větší rozsah, jinak bych pro 2×11 už neměl žádný důvod) je dražší než SLX 12sp. kazeta
            • u řetězů jsou mírně dražší 12sp., ale vydrží mi také i déle
            • tedy rychlejší opotřebení rozhodně obecně neplatí, to závisí na konkrétním případu zejména jak kdo vozí velkou placku a jak moc řadí nejmenší pastorky
            • řetěz se u 2×11 kříží úplně stejně, pokud na velkou jezdíš celou kazetu (a není důvod to nedělat, protože přesně tak to nejdéle vydrží, rychle to odrovnou právě příliš brzdké shazování na malou)
            • křížení ničemu nevadí, rozhodně vadí méně než ježdění malé placky (na malé placce je rychlé opotřební)
            • pomalejší přeřazení o více pastorků tak leda ve tvojem snu
            • celý čas na krajních pastorcích také leda tak ve tvém snu (tedy já u 1×12sp. krajní pastorky jezdím nejméně z celé kazety)
            • s tou spojkou zase nějaká tvoje fantasmagorie (proč bys nějakou spojku někam měnil, naprostý nesmysl)
            • proč bys měl dávat kazetu 9–52? To bys měl pak o dost větší rozsah než u 2×11 Shimana.
            • když je stejný rozsah (1×12 Shimano vs 2×11 Shimano), tak nemůže chybět nikdy žádný převod (tedy pokud by už nechyběl u 2×11), pokud se zvolí vhodná velikost převodníku

            2×11 je u Shimana 36/26 + 11–42 a u Sramu pak 36/24 + 10–42. To co jsi uvedl jsou jen nefunkční tvoje bláboly (k tomu nejsou přehazky, které poberou takový rozsah, ani větší než 42 pastorek není vhodný pro 11sp. přehazky, 38–24 v 11sp. také neexistuje).

            Pouze u Sramu je tak o něco větší rozsah než má 1×12, ale zase právě třeba za tu nevýhodu dražších kazet z jednoho kusu (oproti Shimanu 1×12).

            Ale jako vždy píšeš jeden bláblo za druhým. Dnes mám výjimečně náladu na to reagovat, i když je jasné, že je to zcela zbytečné.

            K 2×11 bych napsal za sebe jediné dvě výhody. Při použití Sramu o ten 1 převod navíc (pokud ho někdo opravdu potřebuje, většina ho potřebovat nebude).

            A pak mi 2×11 Sram řadí o chlup lépe než 1×12 Shimano. Ale i to Shimano když je dobře seřízené, tak řadí výborně.

            U 1×12 tu zase zůstává, že to prostě nepadá. I když pro mě to není takový rozdíl, 2×11 Sram shodím v terénu jen ojediněle (už to není tedy takový problém jako býval dříve s přehazkou bez brzdy).

            1 0
            • Cavendish  

              A já vůl si doma už rok střádám díly na low*cost bike.

              Deore M61× 2×10 36/22 11–34 a ty mě napíšeš takovou slohovku.

              Styď se!

              2 0
            • Smazaný účet  

              Celou jizdu 35km na 38/11 po silnici a pak 5km lesem na 24/42. Slx. Focus raven 2015 10,5kg 2×10 27,5" zkousel jsem 15 kol.

              36/24– 11/46 je do kopce ideal jenom po silnici nekdy chyby jeste jeden tezky prevod. Na 27,5"

              Retez 11sp 13€ spojka 2,5€. 12sp 26€. Spojka 5€.

              Nahradnich spojek 11sp mam nekolik, kdyz se v terenu protrhne retez.a retez taky. Silnicka nema 1×12. Retezi nevadi 105 nebo xt.

              Xt kazeta 11–46 60€. Kcnc 9–52 250€.

              Ty prevody tam chyby. Kdybych to nemel odzkouseno, nepsal bych blaboly. Kdyz mas nohy jako po vosim utoku a kolo si dovezes autem, nevidis problem.

              Koukni na ta videa z odkazu a na tu diskuzi mtbiker.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Když někdo sjede nejmenší pastorky, jak se běžně (na elektomotokole) stává… :)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • PavelK10  

      https://vtm.zive.cz/…default.aspx

      Za mě ta 1 verze by byla fajn do práce a asfalt. Do lesa to už asi bude trochu něco jiného než současný ebike. Ale nebudu odsuzovat něco, o čem nic nevím

      0 0
      • Mustafa  

        Druhá varianta ( bez šlapek ) je imho budoucností tohoto segmentu cyklistiky. Postupem času tato kategorie ,,nízkováhových emotorek " pravděpodobně vytlačí aktuální formu ebiků někam na úroveň aktuální obliby fatbiků – své příznivce to i nadále mít bude ale bude to výrazně okrajová záležitost.

        0 0
        • PavelK10  

          Tak to si opravdu myslím že to tak nebude…nebo aspoň tedy doufám

          1 0
          • psbiker  

            Proč ne, adeptů s akcelátorem nebo 30 kadencí je hromada. Jediné co tomu brání je malý dojezd pouze na baterii a nějaké ta legislativa, ale to se snadno prolobuje. Vývoj v cyklistice nezastavíš :)

            0 0
          • Mustafa  

            Protože se na to díváš víceméně tunelovou optikou sportovce – někoho kdo si ať už na biku nebo ebiku chce ( i ) zamakat. Jenže s tím jak jsou ekola dostupnější, tak se do segmentu jejich uživatelů přesouvá stále více těch, kteří jej mají čistě jako dopravní prostředek. A těm bude absence nutnosti připomáhat spíše vyhovovat. Můj tip je takový, že kupní síla té množiny , která chce čistě dopravní prostředek bude do trendu ebiků stále více ,,kecat". Ostatně, ono to je vidět i na ulicích. U dětí stále převažují klasická kola ale stále častěji jsou vidět na něčem, co jede samo. A nepřijde mi pravděpodobné, že budou-li si mít v budoucnu vybrat mezi ,,s přípomocí" nebo ,,bez přípomoci", tak že zvolí tu namáhavější variantu. To bude další závažíčko na váhách ve prospěch ,, bez přípomoci". Samozřejmě, možná se pletu.

            1 0
    • PavelK10  

      http://ebike-mtb.com/…-pw-x3-2022/

      Nové motory Yamaha

      0 0
      • Tanguero  

        No hezké, motorek je o 300g lehčí, ale co baterka? Já chci e-bike co nejlehčí, ale za rozumné peníze. Jezdím každý den do práce, dohromady 30km. Když jedu na vyjížďku, max 80km, na ebajku možná 100, ale to už bych měl místo zadku karbanátek. K čemu je mi dojezd 150km, když akumulátor váží 5kg. Mě stačí poloviční a přípomoc na EKO, nebo do kopce. Ale kde takové kolo sehnat?

        0 0
        • MlokCZ  

          Modelů cílených na hmotnost s menší baterií (375Wh) je na trhu už celá řada (kola typu Levo SL). Akorát s tím už rozhodně žádných 100km neujedeš, pokud tedy nepojedeš znatelnou část s vypnutým motorem.

          150km dojezd (pokud to nemá být celé po rovině) je utopie i s větší baterkou.

          5kg mít nemusí ani větší baterka. Mám 750Wh baterku, která má 3,55kg.

          A ta hmotnost u ebiků se děsně přeceňuje. Po nějaké době ježdění už ji nevnímám vůbec a v podstatě mi ani vůbec nevadí a v některých situacích ji naopak ocením.

          Už jsem se sžil s hmotností i při pokusu něco skočit (kde mě nevynese sám terén). Už v podstatě dám to co na klasice, jen se musím více soustředit při tom. A naopak když to potáhnu nechtěně i trochu více za pedály (tedy místo bunny hopu je to více prasoskok), tak to nemá tendenci se točit do strany, jako má trochu u klasiky.

          Podstatné je, že všechna zásadní hmotnost navíc (motor, baterka) je odpružená.

          Jediné, kde mi ta vyšší hmotnost vadí je převoz na střeše auta (nemám na autě kouli, takže musím vozit na střeše). Teď nejde o naložení na střechu, to jsem zvládnul i sám (a může někdo případně pomoct).

          Jde ale o nosnost nosičů, kde všechno je do 20kg. Pořídil jsem Thule upride, do kterého to jde upnout dobře a drží to také dobře. Ale nechtěl jsem to hrotit přes ten limit 20kg (i když by to nejspíš nebyl žádný problém), tak to vozím bez baterky. A to je komplikace, aby v případě deště nenateklo kam nemá.

          Takže díru po baterce jsem obaloval smršťovačkou. Funguje to dobře, těsní to dobře, jen je to cca 3 minuty zbytečné práce navíc při každém převozu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Bez baterky se do těch 20kg vejdou už v pohodě.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
        • Modus2  

          Moje baterka (normální lionka za 150 USD) má 440 Wh a váží 2,5 kg. S průměrnou přípomocí 100W, což je pro středně trénovaného cyklistu dostatečný, tedy vydrží cca 4 hodiny. Bez problémů s ní na silničce ujedu 100+ km, díky přípomoci s průměrem min. 30 km/h.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jet na necem co ma nad 15kg bez pomoci motoru a nejedna se o DH je nesmysl. 14kg celopero ktere by nemelo zadny odpor motoru a ten bych zapnul jen misto 2 nejvetsich pastorku.

            Ecka jsou tezka, protoze se pocita, ze na nich budou jezdit i tloustici 145kg, co kolo bez pomoci neutahnou. Udelet 12kg ecko s vykonni baterkou a s certifikaci nosnosti do 70kg neni problem. Jenom zakazniku by nebylo moc a jak by dokazali pri reklamaci, zda nan nesednul 110kg chlap.

            0 1
            • MlokCZ  

              Se 145kg se rozhodně nepočítá. Většína éček mají maximální povolený váhový limit 130–150kg. To je ale hmotnost celku, takže jezdec tak maximálně 105–125kg.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • psbiker  

                Co když vážím 135 a chci pokořit každý vrchol a sjet i téměř kolmý trail, dát si při tom do těla a bez námahy? Co pak?

                0 1
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • roud  

                  Dát si do těla bez námahy :D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Bylo to mysleno jinak, psbiker si da do tela svaly pri vyjezdu a taky i mozgem, pri technickem sjezdu. Bez namahy pak uzije technickej sjezd a trail s bunnyhopy, kde neni hmotnost kola na obtiz.

                    0 0
                    • Janes  

                      .

                      0 0
                    • psbiker  

                      Bunny hopy si užívám na obrubník, ne patník, abych slečny ohromil menším zemětřasem :)

                      1 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                    • psbiker  

                      135 nemám, ale vrchař nejsem.. Nohy jako po vosím útoku :)

                      0 0
                • Janes  

                  My, kluci s touto váhou, takový cypoviny neděláme, bo soudnost..

                  .

                  1 0
                  • Smazaný účet  

                    Vy jinou moznost nemate, nazhubnete tak to hodite za hlavu. Ja na to vahu mam porad na to myslim a staci jenom vhodne kolo. Vyrobci se ho kvuli zisku z ecek rozhodli prestat delat.

                    0 0
                    • Janes  

                      Omyl, mně to nelákalo nikdy. Jsem duší asfaltožrout, tam jsem doma. Do terénu raději pěšky. Je to něco jiného, zvlášt, když u toho sbírám houby, jako tyhle dva dny.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Na asfalt je spis silnicka na 8bar slickoch a jeste ji sebou vemes do terenu pesky na houby. Kdyz chces kouknout nekde pod ker, kolo nechas 5m vedle obehnes okoli a pak se s kolem presunes kousek dal. Jako dopravni prostredek k lesu je to idealni.

                        0 0
                        • Janes  

                          Když jsem jezdil na žiletce, nikde jsem nestavil, okolo asfaltu mě nic nezajímalo. Na mojí starý silničce by Tvoje zadnice zažila středověk, vozil jsem 19ky pláště na 110 psů. :-)

                          Jinak, chatu mám na kraji lesa, kolo netřeba…

                          0 0
                  • BabbaJagga  

                    A kterou část cypoviny myslíš, tu nahoru nebo tu dolů? :)

                    0 0
                • MlokCZ  

                  Pak bych doporučoval nechat se vyšetřit.

                  0 0
      • Tanguero  

        smazano

        0 0
      • Tanguero  

        smazano

        0 0
    • psbiker  

      Přínos cyklistice to sice není, ale jestli místo bílé dodávky pojede něco takového, bude to na silnicích hned příjemnější:

      https://www.idnes.cz/…automoto_fdv

      0 0
      • Janes  

        Evropa přichází na to, co je v Asii běžné…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na pohled to vypada jako babetta a zalouzilo by si to poradne kontroly. Kazde odblokovane kolo zabavit. V Cine si je nedovoli odblokovat a tam ecka neberou k sobe do pokoje ubytovny 1×2m.

        0 0
        • Cavendish  

          Jestli chceš něco kontrolovat, tak začni u načipovaných osobních aut. Možná se budeš divit…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tady jde o stoupajici pocet smrtelnych nehod ecek a ne o rakovinu z emisi. Ja chci jit v klidu jako chodec beze zraneni. Kolize s eckari jsou caste a ne jeste vytezovat sanitky. Obsazena hospoda eckari, na stole vodka, krik. Ti stamgasti zpusobi nemeni. Jenom tam dojedou na ecku.

            Elektrarny zpusobuji horsi emise. I tezba lithia znecistuje planetu a vyroba vodni turbiny taky. Veterne elektrarny zabiji ptaky.

            Nejvic bio je jenom kolo. Jenom je nesmi menit pokazde, kdyz prijdou s novejsi geometrii.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Francie vs. upravená elektrokola: Za posun maximálky hrozí pokuta 800 tisíc a rok vězení

      https://www.auto.cz/…ezeni-133716

      0 0
      • Cavendish  

        Nejdůležitější z toho článku je toto

        ,,Nový zákon se nevztahuje jen na samotné majitele, ale i prodejce a výrobce. Pokud se prodávajícímu prokáže, že nabízel upravená kola, případně program pro jejich úpravu, tomu hrozí stejně tučná pokuta a vězení až na dva roky.”

        Má se začít u prodejců, jak sem už jednou řekl a bude klid.

        Bosch jim do toho stejně hodil vidle. Jednotka se při pokusu p manipulaci zamkne a naser si :)

        0 0
        • psbiker  

          Zákony jsou zákony a zdravý rozum taktéž.

          0 0
        • roud  

          Všechno se dá obejít stejně jako v autě se najde způsob jak jednotku obejít nebo odemknout :/

          0 0
        • Modus2  

          Nejvyšší čas změnit EU limit na US normu 32 km/h a bude klid.

          1 1
          • Smazaný účet  

            U mtb jo. U silnicek je to porad malo. Dochazim po silnici 5km vzdalenost za 7minut. Koukam na displej sviti tam nekdy 38, nekdy 33 a nekdy 45km/h. Predstavuju si, ze mam na kole bombu jako ve filmu s tim autobusem a nesmim jet pod 25km/h. Pokud mi nekdo nevjede do jizdni drahy, da se to zvladnout. U nas je cyklomagistrala, 70km dlouha rovina. Kdyby to byla idealni rovina a nefoukal vitr, klidne by mohl nastavit limit bomby na 32km/h. Na 5km jizdy je to zvladnutelne. Vsichni resite 25km do kopce, ja nejezdim kopce. Silnice jsou malokdy do kopce a i to az na konci uzavrene vsi, kde stezka pokracuje lesem. Prevod 52–11 je idealni pri bezvetri a 190m klesani na 18km. Plaste mam 700×25c schwalbe lugano 8bar.

            0 0
      • Janes  

        Stejná pakárna jako třicítka ve městě. Voni jim to jejich arabáši vysvětlí, až budou u moci, a nebude to dlouho trvat.

        0 1
    • zdenal8  

      Tvl zase ten hodně nepovedenej fotošop.

      0 0
    • Smazaný účet  

      https://m.facebook.com/story.php?…

      Štvorica cyklistov uviazla v ústi Kláštorskej rokliny.

      0 0
      • Cavendish  

        To ale jen ukazuje na demenci těch lidí. Jsou v horách a nemají ani baterku….

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kdyz to jde zaridit v jinych zemich, ze se dement nedostane k stroji se kterym neumi zachazet a jede do nepristupneho terenu, melo by to jit i tady. Cechoslovaci jsou takova sorta lidi, v sandalech se zrani v Tatrach, porad jeste poznaceni totalitou chteji honem vse vyzkouset. Na jizdu po silnici kupujou celopera, protoze to hezky vypada. Cim drazsi, tim lepsi. Sleduju videa prodejcu. Zakaznici chteji vetsinou nejvykonnejsi ecka. Pujcovny maji levnejsi, ktere v boostu vydrzi jenom pulku trasy.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            3 1
          • bessinka  

            Bohužel moc sjízdných silnic v Československu není. Proto se kupují celopéra a SUV.

            0 0
    • Smazaný účet  

      https://elektrokolobezky.heureka.cz/…ma-1000-pro/#…

      Tohle souhlasim. Takhle se to dela. Vyrobce nastavil maximalku 35km/h, coz je o 3km vice jako usa limit a dojezd 35km. Pokud by to bylo omezeno na 25km/h, vsichni by ji odblokovali. 45km/h na ktere vsazi jine kolobezky, je nebezpecne a snizuje dojezd. I tech 35km dojezd je malo, kdyz to nema pedaly a neni to skladna kolobezka do mesta. Prujezdnost kol je supr. Do terenu by se ptalo alespon 60km.

      Kolobezkare ktere dosahuji vic jak 35km/h a nesplnuji ridicske podminky motorky, by meli tvrde trestat jako ve Francii. Nikdo je nekontroluje, jezdi i na boltu ve dvojici. Pujcit bolt jenom na ridicak jako v Nemecku a pri jizde ve dvojici nebo po chodniku jim ho sebrat.

      0 0
    • iron.hide  

      :D

      1 0
      • Janes  

        Mlho, na Vuka nemáš :-)

        2 0
        • iron.hide  

          Ne na vuka fakt nemam, on sa tu hra na pepicka, pritom je to len slovensky troll. Uzite si ho :)

          1 0
          • Janes  

            A teď ještě něco, co nevíme :-). Od vás k nám vůbec proudí divné existence …

            1 0
          • Smazaný účet  

            Nekdo mi tady postnul ukazku z filmu jeste vetsi blbec nez jsme doufali. Za trolla bych ho nepovazoval. Si to protireci.

            Troll dela osklivou praci vedome zamerne, aby nastval lidi kolem. Ja pisu co pokladam za pravdu. Kdyz mi ecko nesedlo, tak mi proste nesedlo, pokladam ho za hruzu a pisu veci, ktere se mi na nem nelibi, co by se mohlo zlepsit. Dtest taky prideli horsim produktum min procent. Treba televize nebo notebooky. Nektere maji vsechny mozne funkce, spoustu pripojitelnych zarizeni a jsou levnejsi nez jine.

            0 0
    • Mobidyk1  

      jedno se musí éčkám nechat, s jejich nástupem si na kole bez motoru zase po cca 20 letech začínám připadat jako pankáč. Když dorazím smradlavej potem a žíznivej k hospodě, mám pocit mezi tlustejma strejdama se zaparkovanýma Crussisema jako opravdovej vyvrhel.

      3 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        2 1
      • PavelK10  

        Smradlavej potem a žíznivej dojíždím i na ebiku. Jaké si to uděláš takové to máš…

        2 1
      • Prasopes  

        jj, mě to pivo i nějak víc chutná, když můžu před tím přelétnout opovržlivým pohledem přípomocňáky a ty jejich monstra:-) mám víc pocit, že si to zasloužím, to dřív nebylo, když vypadali jako sportovci všichni:-)

        prostě se odděluje zrno od plev, vlastně docela pozitivní jev…

        1 1
        • Harley-Davidson  

          Zkus si ublinknout. Pocit převahy se tím ještě znásobí. A navíc tvé opovržení pochopí i ti kteří nepochopili tvůj pohled a do té doby se na tebe mile usmívali. Pak už bude následovat jen prozření a pálení elektrokol.

          0 3
          • Smazaný účet  

            Člověče vyser se na to debilní a trapné fake id, už ti bylo vícekrát řečeno, že ti to nikdo nežere … :-/

            0 0
            • Harley-Davidson  

              Obsluha fichtlu pozná fake ID :-). A terazky mi povedztě, Hermod, čo vy si predstavujetě pod takým slovom fake ID?

              0 1
              • Smazaný účet  

                Jako Janes jsi rozhodně lepší (a vtipnější). Vždyť ani toho fichtla jsi nevymyslel sám … (nehledě na to, že ten fichtl by nejspíš toho tvého vysněného haryka předjel). Raději ještě zvaž to velké A, ať se sny promění ve skutečnost. :-)

                1 0
                • Harley-Davidson  

                  Takže ještě jednou. Třeba se dočkám odpovědi.

                  A terazky mi povedztě, Hermod, čo vy si predstavujetě pod takým slovom fake ID?

                  Jo a fichtl používám, protože jsi to tak sám nazval. Nevím, proč ti to teď vadí.

                  Jo a moje elektrokolo by to tvoje kolo (kdybys nějaké měl :-) ) také předjelo.

                  0 1
                  • Smazaný účet  

                    No to je přece každá druhá a další registrace téhož člověka na internetovém fóru.

                    0 0
                    • Harley-Davidson  

                      Aha, a která je moje první, druhá atd?

                      Edit. teď jsem to pochopil. podle sebe soudím tebe. Hele Vuku, já vím, že máš více ID, ale vymyslet si, že jezdíš na fichtlu :-) a prej 180 :-))))

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No tvoje první je Janes … ale s tím Vukem jsi vedle. Moje první id bylo smazáno už hezkých pár let zpátky, a v současnosti jiné než Hermod nepoužívám.

                        0 0
                        • Harley-Davidson  

                          S tím Janesem jsi vedle stejně jako, že to na čem jezdíš je motorka :-)

                          Jiné než Harley-Davidson ( mám několik motocyklů této značky) nepoužívám.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ale no tak. :-) Jestli je to pravda, jistě budeš znát jejich typy z paměti a napíšeš je sem do dvou minut!

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jinak neřikám, že haryky jsou zlý … ale přece jenom, až budu mít víc najeto, spíš půjdu do něčeho čtyřválcovýho a litrovýho. Třeba Hondu CB1100, nebo Yamahu XJRo.

                            0 0
                        • Janes  

                          Není, bobánku, není, jsi stejně vedle, jako se svými názory na elektrokola…

                          A když už tady tak fichtlujete, troška historie…

                          https://cs.wikipedia.org/…Karl_Fichtel

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        Hermoda urcit za mne to je k smichu. Admin vi podle IP ze jsem Vuk, i kdyz docela sverazny. Motocykl bych neuzvedl ani ridicak nemam na motorku. Ani tolik penez. Kolo muze byt zakryto prehozem vedle postele 10 let a netreba platit pojisteni. 2× za rok si vyjet nekam. Kde bych ho parkoval? Harley-Davidson vyzniva jako falesny profil. To jsem si vsimnul i ja. Nejspis jako utok na Hermoda. Zeptejte se na me na mtbikeru.

                        0 0
                • Janes  

                  Ty vogo, tak Ty jsi víc mimo mísu, než Onuce :-))

                  0 0
            • Modus2  

              Tedy pánové, nestačím žasnout nad tím, co řešíte. Vůbec netuším jak to souvisí s přínosem éček pro cyklistiku. :-)

              0 0
              • BabbaJagga  

                Měli bychom si upřímně přiznat, ze dosud tady ani v předešlých dílech nic konkrétního v tomto duchu nezaznělo.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No hele, jestli bylo Pavlovým cílem kočkování, tak dobrý. Jestli bylo cílem cokoli seriózního o elektrokolech, tak neměl volit provokativní název.

                  0 0
                  • PavelK10  

                    Myslím že ečkaře název neprovokuje.

                    1 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 1
      • bessinka  

        Já se nejvíce potím při placení.

        1 0
    • Harley-Davidson  

      Naštěstí jsou punkoví bikeři úplně jiný level než strejci chlastající vodku a ničící přírodu.

      0 2
    • Harley-Davidson  

      Něco pro Vuka

      asi ebikeři, kteří si po vodce spletli kolo a jeli domu na pankáče.

      https://prazsky.denik.cz/…08-1mvl.html

      https://zlinsky.denik.cz/…0210623.html

      https://www.idnes.cz/…e-zpravy_khr

      a tady pankáči co to dali za svoje

      https://polar.cz/…vovali-marne

      Atd. mohl bych tady pokračovat dále a dále. Tohle mi zabilo 5 minut života. Kdybych tomu věnoval čas a energii co Vuk mám toho tak na 5 stránek.

      Jen v jedno kolo věřit budeš. Elektrokolo je zlo. :-)

      0 2
    • PavelK10  

      Už i Petra Vlhova to pochopila :)

      2 2
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Lišák  

        Doba si to žádá, kdo nemá na kole motor, jako by nebyl.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • iron.hide  

        no todlecto :-O :/

        asi reklama

        0 0
        • PavelK10  

          Nevím, náhodně jsem si toho všimnul. Ona v rámci přípravy jezdí na kole i na motorce. Tak proč ne ebike.

          0 0
    • PavelK10  

      Nový přírůstek v rodině, odpoledne první testovačka 

      0 0
      • Cavendish  

        Nevypadá to zle no

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • mr.garisson  

        Neberte to prosím jako flame, ale už docela dlouho přemýšlím nad tím, proč vlastně není společně s tím motorem integrovaná i převodovka? Odpadla by nějaká drahá kazeta, přehazovačka, převodník, jenž se stejnak opotřebuje a nahradil by se jen dvěma pastorky. Řazení by šlo jak mechanicky, tak elektronicky, steně je k dispozici velká baterka a rám se uzpůsobuje komponentům tak jako tak.

        1 0
        • PavelK10  

          https://www.bikeandride.cz/…-remen-news/

          Váha a cena je zatím proti…

          2 0
          • Smazaný účet  

            Shimano Nexus 8sp SG-C6001.

            Kdyz nebude mit protislapnou brzdu. Udelat by se dala i vetsi.

            0 0
          • mr.garisson  

            Ta cena je fakt astronomická. Když si vezmu, že vlastně potřebuješ na kompletní kolo ještě kola, vidlici, brzdy… Navíc ten řemen bude v blátě trouble maker. Ale hezké vidět, že ten vývoj se zase o něco posunul.

            0 0
            • pepek  

              Kam se posunul? Toto je už 30 let stále znova oživovaná mrtvola. Místo bezproblémového řetězu a hazky máš řemen a převodovku s mnohem větším odporem. Plus váha a cena. Stačí se podívat na tu odkrytou převodovku, tolik koleček a ložisek nechceš pohánět.

              0 0
              • mr.garisson  

                Však ty to nepoháníš, to dělá motor, ne? Místo řemenu je lepší řetěz, o tom žádná. Na normální kolo bez motoru je to nesmysl, ty odpory jsou vyšší, než s přehazovačkou, to nerozporuju.

                0 0
                • MlokCZ  

                  S tímhle přístup bys na ebiku daleko nedojel.

                  Na ebiku má smysl šetřit energii i bez převodovky, natož ji plýtvat ještě převodovkou. Tedy pokud chceš jezdit i delší trasy. Na 1–2h kolem baráku by to šlo, tam je kapacitní rezerva slušná.

                  I nepřehánět to s plášti (super pomalé i když super držící) je i na ebiku hodně znát v dojezdu.

                  Za mě a co bych s tím chtěl jezdit bych začal plýtvat až tak cca s baterkou s kapacitou 1500Wh+ (k čemu to má sakra daleko, třeba Bosch nově konečně přišel také aspoň se 750Wh baterkou a i tu má už těžkou až až). A převodovka by rozhodně nebyla to první na co bych energii z baterky obětoval.

                  1 0
                • Smazaný účet  

                  baterka neni zatim atomovy reaktor.

                  0 0
        • Modus2  

          Sturmey Archer 5 Speed transmission:

          https://www.f1authentics.com/…-team-ebike/

          0 0
    • Harley-Davidson  

      Něco pro Vuka do jeho databáze.

      Vrtulníky nestačily odvážet zraněné cyklisty z Jeseníků

      Tak koho zažalovat? Výrobce, prodejce kol? Správce trailu? Majitele cyklostezky?

      1 1
      • BabbaJagga  

        A souvislost s názvem vlákna?

        1 0
      • PavelK10  

        Žalovat? Sport byl, je i bude vždy spojen s určitým rizikem. Ale to je každá lidská činnost. Cyklistů přibylo, přibylo i úrazů. Jak překvapující…

        0 0
      • Smazaný účet  

        diky :)

        Zajimave komentare diskuze

        …YouTube je plný videí, kde se tyto krkolomné sjezdy v podání těch co to umí, vidí. Poté se to některým může zdát velmi jednoduché. Bohužel opak je pravdou…

        …Mám chatu přímo pod lanovkou v Koutech a slyším pořád záchranku. Proč se stále vyhazují peníze za lidí kteří nechtějí dodržovat bezpečnost…

        …Nikdo vám neukáže sanitky, které stojí u trati a hlavně dojezdů závodů, například v Dolomitech…

        …Takový je bohužel dnes trend. Zmanipulovat dav aby aby jim všem prodali ty svá kolečka za nemalé peníze.Tak rozbagruji lesy v chráněných lokalitách.Udelají tomu obrovskou reklamu jaké je to skvělé vyjet si do přírody na kole a jaký je to skvělý zážitek pustit se s ním z kopce mezi stromy.Tak dav jde nakoupí kola a letí z kopce dolů a rozvinou si hubu…

        …Co je tam tak nechat. To by byl teprv adrenalin. Takhle to je : já budu vymyslet blbosti a riskovat život a zdraví, abych se pobavil, a když se něco stane, tak ať mě někdo zachrání. Mělo by se to takovým „sportovcům“ nechávat zaplatit…

        …Nejhorší možná kombinace je, když prázdninoví cyklisté propadnout iluzi, že mohou jet TDF či MS v cyklokrosu nebo trialu. Pak se nelze divit že to takhle dopadá.....

        …Já je v létě pozoroval na Lipně. Kola za desítky tisíc, lidé na nich rádoby sportovci oblečený jako na tour de France. Po celoročním vysedávání v kanceláři sednou na bicykl a jedou jako o život.....

        …Tolik cyklistů i na půjčených koloběžkách letících dolů mezi turisty jen tak neuvidíte nikde v zahraničí.Peníze ,peníze, hloupost a pocit adrenalínu vítězí…

        …Když se dnes podíváte po svém okolí tak uvidíte hodně lidí co má nějaký úraz na noze nebo ruce. Příčina je celkem jednoduchá. Dnešní mládež již není tak zdatná jako my co jsme se narodili před rokem 1989. Ono všechno před rokem 1989 opravdu nebylo tak špatné jak nyní blbnou děti ve škole. Daleko více jsme měli tělocviku a dělali jsme různé sporty. Dnešní děti nemají žádnou kondici, ale mají odvahu vlézt na různá zařízení, která dobrou kondici vyžadují. Když je někdo diletant a si udělá pořádný úraz, tak bych ho tu jeho léčbu nechal zaplatit. Napřed musí mít všeobecnou sportovní průpravu a pak může machrovat…

        …Já jezdím na řízek s bramborami a ten druhý na uhlí nebo uran. Je to tak dobře pro tuto Zemi…

        …Neexistuje regulace jejich půjčování. Často si je berou lidi kteří na normálním kole nejednou jak je rok dlouhý s tím, že se na něm tolik nenadřou do kopce. To je sice pravda ovšem jezdit na tom z kopce je zase podstatně náročnější na zvládnutí. Lidé které by se do těch hor nikdy nedostali protože na to nemají schopnosti a fyzičku se tam najednou dostanou a úrazů přibývá…

        …Tak to je tady co bydlim zcela normalni. Kvrdlaj se na kolech za sto litru, vohaknuty jak vitez tour de france po silnici prvni tridy a pres prikop je cyklisticka stezka. Obcas maji s sebou i deti. A zkuste na ne houknout!…

        …od PC přímo za adrenalinem bez denní praxe!!…

        …dříve jezdili v horách ti, co ma to měli, myslím fyzicky. Dnes tam jezdí sráči, co na to mají, bohužel, finančně…

        1 0
        • Harley-Davidson  

          Věděl jsem, že neodoláš. Jinak myslím, že nešlo o trial, ale trail.

          Jen mi chybí info, kdo to všechno zaplatí.?

          0 0
        • Nitroglycerin  

          Na tebe docela srozumitelný a dobrý příspěvek. Chválím beze srandy, máš víceméně pravdu.

          Akorát problém zdaleka není jen v éčkách ale v lidech celkově. Tuhle pohodlnost a rozežranost lze vztáhnout téměř na jakoukoliv oblast života a zábavy naší relativně bohaté společnosti. Je nás moc, máme se dobře, tak vymýšlíme kraviny.

          0 1
          • Harley-Davidson  

            Co je na tom dobrého? Jsou to jen stejné kecy jaké mají staří, zapšklý jedinci k mládeži již od začátku lidství.

            3 2
          • Modus2  

            Ty vukoviny jsou v zásadě furt stejný, „elektrokola zhouba lidstva“. Netvrdím, že jsem z hromadnýho rozšíření éček nějak zvlášť nadšený, ale stejně mi to je je drek platný, dokud bude poptávka, bude i nabídka. A nedá se vyloučit, že až to přeroste nějakou únosnou míru, přijde i nějaká regulace, např. zákazy vjezdu do určitých lokalit, atp.

            0 0
        • Tanguero  

          Narodil jsem se v roce 1971, za socíku byli dvě hodiny tělocviku týdně jak na základce, tak na střední škole. S tím sportováním to taky nebylo zas tak žhavé, pokud na to rodiče neměli, tak maximálně čutání na plácku mezi paneláky a chození do pionýra. Jen nebyli počítače, mobily a v TV max 5 programů (CT1, CT2, STV2, Ostereich 1 a Ost2) a koukat se dalo jen na máloco. Tož co jiného měl i děcka dělat..

          1 0
          • onuce  

            Jsem rok výroby 1970 a do Pionýra jsem nechodil, ačkoli jsem na něm jezdil. Tedy jen párkrát na půjčeném pařezu.

            0 0
            • Janes  

              Jsem ročník 1960 a do Pionýra jsem nechodil, bo mě tam nevzali. Z pomsty jsem potom na ničem, co neslo název Pionýr, nejezdil .-)

              0 0
              • BabbaJagga  

                V Mladém světě si prý tehdy nějaký milovník mladých děvčat nechal zveřejnit seznamovací inzerát: Vyměním ojetého Pionýra za neojetou pionýrku…

                0 0
              • onuce  

                Vy jste chtěl, a nevzali. Já ani nechtěl.

                0 0
                • Janes  

                  Opravdu nevím, co jsem v osmi letech chtěl, nebo nechtěl. Jako syn pána, nestraníka, co neschvaloval okupaci a rozšiřoval 2000 slov jsem stejně na výběr neměl…stejně jako několikrát později…

                  0 0
                  • onuce  

                    Ale psal jste, že Vás nevzali. Aby Vás mohli nevzít, musel jste nejprve chtít, žádat. To je logický předpoklad.

                    0 1
                    • Janes  

                      Prostě došli za všema spolužákama a nacpali je do té organizace, tak jsem se zeptal…když to ještě několikrát později udělali znova, již jsem se neptal.

                      Podotýkám, že na rozdíl od Vás, se toto událo v roce 1968…ale Vy jste byl samozřejmě o deset let později v osmi letech již přesvědčený antikomunista… jste holt výjimečný..

                      0 0
                      • onuce  

                        V osmi letech jsem byl přesvědčený individualista, což, ano, znamená i antikomunista.

                        0 0
                        • Janes  

                          A teď ještě tu o Sněhurce…

                          1 0
                          • onuce  

                            Je to pravda, neměl jsem žádné kamarády, nezáviďte pane. I Vy jste je mohl nemít, kdybyste byl skutečný individualista, potažmo tedy přesvědčený antikomunista.

                            0 0
                            • Cavendish  

                              V 8 letech si ani pořádně nevěděl co to je komunismus.

                              Kamarády si neměl z jiného důvodu, to se neboj.

                              2 0
                              • onuce  

                                Ano, přesně tak. V osmi letech to byl opravdu jen individualismus a přirozený odpor k organizování, nařizování, a hromadným akcím. Jenže to je právě, při pohledu zpět, skutečný antikomunismus. Ryzí antikomunismus prýštící přímo již z dětské duše. Nehraný, spontánní.

                                0 0
                                • Cavendish  

                                  V tom případě to ale byla tvoje paličatost….ne vědomí odpor ke komunismu, nic víc

                                  2 0
                                  • onuce  

                                    Vědomý možná tehdy ne, však přirozený a o to cennější.

                                    0 0
                                    • Janes  

                                      Ano, jistě ne vědomý, to jsem Vám právě neveřil. Ale samozřejmě, někdo je solitér a někdo ne, já jsem již na půl cesty, ale kamarády stále potřebuji a zaplaťtennahoře, dosud nějaké mám. Jít na pivo sám, to bych nedal…A občas se projet na kole krajinou s nějakou menší sestavou, to má taky něco do sebe.

                                      1 0
                                      • onuce  

                                        Kdybyste neměl s kým jít na pivo, jen by Vám to prospělo. A jezdit v sestavě musí být dost o nervy, neustále se někomu přizpůsobovat… Pokud jedete sám, ve všem si vyhovíte.

                                        1 1
                                        •  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                          1 0
                                      • onuce  

                                        S tou sestavou, to jste mi připomněl. Nedávno jsem míjel, píši teď o odlehlejším koutě přírody, skupinku skutečných cyklistů. Světe div se. Jenže i ona již byla červivá. Ve svém středu totiž měli jednoho přitloustlého na e-biku.

                                        0 0
                                        •  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                          3 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
          • ladys  

            Dost sportů se dalo dělat prakticky zadarmo.

            Boty trenky, triko a registrace…

            Venkovní program byl plnej lítání na kole,stromy, koupání, hokej na rybníku, parkovišti.

            Byla to spousta zábavy :D

            0 0
        • GFhifi  

          Tebe prostě sere,že všichni na to mají,jen ty ne.Tak tady nefňukej a něco s tím udělej,

          1 3
          • Smazaný účet  

            tyhle nazory jsou jenom copy,paste z komentaru jinych, aby je nemuseli pracne vyhledavat.

            Nejdriv rekni invalidovi na koleckovem kresle, at s tim neco dela. Nekdo proste nemuze ze zdravotnich duvodu neco s tim delat.

            Dochazi ti argumenty, tak uz pises nepravdive nazory. Clovek, ktery nejdriv mysli, napise, ze proste mi ecko nesedlo. Invalid na koleckovem kresle, taky nikdy nebude splhat na Everest.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Souhrn ruznych nazoru, at to mame pohromade.

      Cast eckaru kazi jmeno cyklistice a vznikaji hejty. Z duvodu pomoci motora sa cyklistom muze stat jakekoliv nemehlo.

      V tezkych kopcich mas na ebiku vyssi watty, protoze udrzis jet v kadenci a v technickych mistech udrzis porad posilat vysoky vykon, na normalnim kole se clovek vetsinou vic sekne, spadne kadence, zvysi se sila, ale vykon je ve finale nizsi, nez kdyz jedes frekvencne bez zaseku. Takze se na ecku nadres vic a ani o tom nevis. (ebik neni pro duchodce)

      biker bez motora bude musiet tlacit a nezadycha sa.

      Pokud jezdíš na 40 let starým kole, tak se nedivím, že Tě to nebaví. Zkus si půjčit něco nového. Možná zjistíš, že ten motor není nezbytně nutný. ;-)

      Motor ti pomáhá v závislosti na to jak šlapeš, takže pokud šlapeš jak lemra, motor na tebe se*e, pokud makáš tak dopomůže (ale režim EKO jen velice vlažně, prakticky jen dorovnání váhy oproti normal karbon MTB). Si koupí ekolo a pak si dají eko přípomoc, jen aby kompenzovali váhu kola. Za ty prachy, co je to stálo by mohli mít kolo o 15 a víc kilo lehčí a nemuseli by nic kompenzovat. (Motor aby pomahal, potrebuje aspon kadenciu 20)

      Realita je takova, ze ebiku bude raketove pribyvat a ja bych byl rad, aby to slo aspon tim rozumnym smysluplnym smerem. Neni to ulehceni v pravem slova smyslu, spis jina disciplina. A to je problem, ze ebiky jsou tak zamichane a tlacene obchodniky na ukor normalnich kol.

      Hodne tomu „pomahaji“ ty necyklisticke brandy typu Crussis, a spol, ktere udelaly na trhu zasadni zasah a tradicni obchodnici se tomu trendu dost podrizuji, protoze vidi ty prodeje. A hodne je znat i Haibike syndrom atd., marketing je nastaveny tak, ze proc si vlastne kupovat normalni kolo, kdyz ecko je ve vsem lepsi a jeste se mene nadres. Realita je pak ale o dost jinde. Jestliže to vypne nad 25 km/h, tak je to asi dost na pytel, na co pak tahat takovej těžkej krám na průměrnou trasu XC, kde mám vyšší rychlostní průměr, než dopomoc a tím pádem bych jel celou dobu za svoje? To se fakt vyplatí max na prudší stoupání, kde tu rychlost s přípomocí využiješ.

      Kdyz nekdo jezdi na ekole do prace (pouziva ho jako dopravni prostredek) nebo pro manzelku nekde na poflakovani po cyklostezce, protoze by to jinak neujela, nemam s tim problem. Ale obcas to sportovni pojeti nekterych jedincu je fakt ubohe a zvlastni. Tuhle jsem mijel rodinku na kolech, dve dcery a manzelka na normalnich kolech, fotrik mladej chlapik, max 40 let, byl na ebajku. Holky utrapeny a otraveny a fotr rika: „Tak jedte normalne tudy po rovine, ja si tady dam jeste vyslap pres kopec, pockejte na me, sejdeme se na druhy strane.

      Jindy jsem zase jel na hory a na takovem miste s vyhlidkou a stankem, kam normalne moc lidi na kole nedojede, byla skupinka elektrikaru, kteri by tam samozrejme za svoje taky nikdy nedojeli. Vetsinou jsou tam chodci/ turisti a par schopnejsich cyklistu. Tito borci po pivku velmi hlasite rozebirali, jak si dneska makli a jak to bylo vostry, a prakticky vsechny tam obtezovali svou pritomnosti. Byli nahlas, delali ramena, bylo jich moc, svoje motorovy kola roztahany vsude, kde to slo. To me fakt otravilo a jsem si jistej, ze za chvili to tam zakazou vsem kolum, bez rozdilu.

      To je to, co me na tom hrozne sere, casto se zkratka ty lidi neumi chovat a nemaji jakoukoliv soudnost. Vrha to spatny svetlo na uz tak docela rozporuplnou povest cyklistu a casem to odnesou vsichni, nejen elektrikari.

      To je i ta masirka doby, vsechno a hned, co nejvice v nejkratsi dobe atd. Jak bych slysel toho bucka v bikesalonu: "dam si tam turbicko a trailik si diky tomu sjedu 8×. Lidí je prostě moc, bohatnou a zákonitě se cpou na zajímavá místa i v přírodě. Dříve na těch místech převažovali jen místní – pěšáci, pak s rozšířením aut přijeli pěšáci ze vzdálenějšího okolí, „vynálezem“ mtb začalo přibývat bikerů, no a dneska přibyli navíc e-kolisti. A mezi všemi skupinami najdeš slušné lidi i hovada co se neumí chovat. Kdo na klasickem kole umí jet 30km/h nebo víc, umí to kolo i slušně ovládat. U e-cyklistů začátečníku nebo tech hovad tohle neplatí.

      Jeden místní prodejce mi říkal, že přijde strejda, že by chtěl kolo. Při nabídce a ukázce nějakého obstojného klasického v relaci 20tis ho pokoušejí mdloby, že to je úplně mimo jeho představy a možnosti, ale v momentě kdy přejdou k éčku, tak strejda vytahuje bez problémů 40tyček a odjíždí. Případně další éčko s manželkou po boku… Osobni zkusenost s rodici. Za kolo by to nikdy nedali, za kolo s motorem to daji, protoze to nemaji ve stejne cenove kategorii.

      Pointa je v tom, že člověk co se o kola vůbec nezajímá a viděl maximálně, že „běžná“ kola se v Tescu dají pořídit za 2,5–4tis, tak je pro něj nemyslitelné dát za normální kolo 20tis. Ale za ten nový objev samohybu se všemi benefity co to pro člověka přináší je ochoten klidně 40tis vysypat, nebo o tom aktivně uvažovat.

      Ekolo je pro nekoho módni trend a potrebuje ho jako fetiš , rituál , kolektiv… …bez kterého ty projevy veřejně nedává najevo.

      Jezdíš tam, kde by ses normálně nedostal. Takže víc lidí se dostane tam, kde by normálně nebyli a z toho mohou pramenit zákazy. E-bikeři se cpou tam, kam se jinak na normálním kole nedostaneš, už třeba z důvodů omezení fyzičkou. E-biker cestou dolů na mnohem těžším kole nechává stopu ještě výraznější. Ten, kdo jede za svý, tu cestu projede méně krát než ten na éčku (pokud si dávají stejně do tela) a vzhledem k vyšší váze soustavy zanechají větší stopy.

      Roky tu fungovala prirozena regulace, at pesich, tak cyklistu, ze se nekam mohli dostat jen diky sve fyzicce. Fungovalo to. Ted se ta prirozena regulace prolomila tim, ze se nesmyslne zaradilo kolo s motorem mezi kola a dostalo jejich vyhody. To zarazeni kol s motorem mezi kola melo drive svoje opodstatneni a vetsinou se to tykalo kola s dodelanym jendoduchym benzinovym motorem. Ucel techto kol byl ciste pracovni. Nikdo s tim nejezdil pro zabavu po lese. Teto berlicky se chytnuly vyrobci a cele se to zvrtlo. Neni to problem stari vs. mladi.

      Lidi na ečkách jezdí tam, kam by se vydalo jen velmi málo jedinců na normálním kole.

      Ty lidi by tam nešli pěšky, ale na ečku to daj a tak se zkrátka začalo zavírat ;-) Zavírají se cesty komplet pro kola, nikdo neřeší jestli klasika nebo ečko a ani to nikdo řešit nebude. Těch cest, který se třeba v Jižním Tyrolsku už zavřelo pořád přibývá. Sice to není nic překotnýho, ale je to jen do prvního závažnějšího problému, pak to půjde šmahem ;-) Klasický turisti, kterým někdo naplánuje při dovolený jeden den výlet nejsou problém. Problém jsou ti, co si řeknou: Mámo dneska se podíváme na Kolmannhütte, ale protože ty tam nedojdeš, tak si půjčíme ebika.

      Co se tyka e-kol a e-kolobežek, tak legislativa je jasna. Problem je, ze to nikdo nekontroluje. Ja osobne nemam problem s tim, aby ekola jezdila rychleji nez 25km/h, ale mam problem s tim, aby se na ne v takovem pripade koukalo jako na mopedy. Tj. zadne cyklostezky, zadna priroda. Ale to nekteri ekolisti nechtej, protoze oni chtej mit vyhody kol, ale zaroven tam jezdit rychle i 50km/h s dopomoci. Lidi co na tom takhle jezdí, by na klasice nikde jinde než po rovině 5 km k nejbližší občerstvovně nepřežili. Takže asi ano, tihle si máknou více.

      Místo, aby člověk jel třeba na kolobezce, nebo šel pěšky, tak jen stoji a veze se. Spravne by elektrokolobezka mela jet bez pomoci 6km/h. Z nejakeho duvodu si na to aplikovali pravidla pro elektrokola, tj. 25km/h a vykon.

      Nedávno sem sledoval ekolistov, kteří po příjezdu na zámek kola opřeli do nějakého tvaru stříhaného stromku živého plotu. Když obsluha je upozornila, že támhle je použitelný stojen a do zámku je zákaz vjezdu na kole měli plnou hubu keců. Většinou ve smyslu že ho nemá co poučovat protože na kole jezdil už v roce 1960. Pokud se tito seniori ucili jezdit jeste na kolech po wehrmachtu, tak predpokladam ze pitomci se stali jeste v dobe neelektricke, takze ekolo s jejich chovanim ma pramalo spolecneho. Ekolo jim maximalne umozni prodlouzit akcni radius, kde vsude mohou ukazovat ze jsou pitomci, ale pitomce nebo slusne lidi z nich neudela.

      Loni jsem byl svědkem dvou otočení, kvůli stromům. Jednou pár kolem 50let nezvládl na hřebenu přetáhnout svá E kola přes dva padlé stromy a museli se vrátit. Podruhé chlap kolem 40 let,(vypadal masožravě) to po třetím stromu vzal a také se vrátil(bylo jich tam přes cestu tak 8kousků, ale to nevěděl). Každopádně, padlé stromy fungují jak proti motorkám tak i proti výletníkům s kolem na baterku.

      Kdyby se to neprodávalo tak ceny dolů moc nepůjdou protože pro výrobce, obchodníka je v nějaký moment lepší neprodejný kus zlikvidovat, nebo dát na náhradní díly. Než to prodat nějaký socce co ho pak bude prudit s servisem.

      Co bych e-kolům já osobně upřel, je vjezd tam, kde už je kol i e-kol dohromady prostě moc. Čistě z toho důvodu, aby tam ještě nějaký čas mohla i kola normální. Je tady samo paralela, že kola zas zahušťují prostor pro všechny turisty (pěší, cyklo) Jenže tady není problém je od sebe odlišit a když je to neúnosné, holt zakázat vjezd (vstup) jen části z nich. Pokud lide nevidi rozdil, ze u pohybu vlastni silou, se k tomu, aby ses nekam dostal, musis postupne dopracovat a tim se prirozene naucis chovat, tak to mne prijde smutne. Po zmáčknutí toho čudlíku na čipnutém ekole u nekterých, se stane z e-cyklisty řidič, který řídil vozidlo bez technického osvědčení a povinného ručení.

      Osobne nemám elektrikárov príliš v láske, mám s nimi zopár nepríjemných skúseností.. Na ilustráciu uvediem aspoň jednu konkrétnu, stalo sa to cca pre 8 rokmi. Vtedy som ešte ani netušil, že niečo také ako e-bike existuje, do reality ma „uviedol“ jeden starší pán, veľmi sa mi potom ospravedlňoval.. Cca v polovici jednej bratislavskej lesoparkovej asfaltovej stojky ma začal z ľavej strany obiehať na svojom stroji, keď tu zrazu nezvládol pilotáž (alebo mu náhle odišla baterka..) a hodilo ho to priamo ma mňa. Našťastie som stihol ešte zareagovať úhybným offroad manévrom, našťastie som mal vtedy horský bike, za vyše tri desaťročia mám niečo najazdené, takže sa vlastne nič nestalo.. Odvtedy sa mám vždy veľmi na pozore, keď za sebou začujem charakteristický bzukot, človek nikdy nevie, aký hochštapler sa na neho práve doťahuje. Radšej sa vždy uhnem úplne na pravú krajnicu a myslím si svoje.. Horšie je to ale v teréne, kde je minimum miesta na predbiehanie. V stúpaniach sú elektrikári zákonite rýchlejší, ale v rovinatejších technických pasážach sa karta obracia a tí menej skúsení sa často dopúšťajú jazdeckých kiksov, čím ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných.. Počul som o prípade, keď sa manželský pár vydal spolu na e-bikový trailový trip, pani bohužiaľ nezvládla kormidlo svojho ťažkého tátoša a s mnohopočetnými zlomeninami musela do nemocnice.. Za peniaze investované do elektriky sa dá kúpiť ľahučký celokarbónový stroj, na ktorom by kratšie trasy zvládol jazdiť aj človek bez kondície a som ochotný staviť sa o všetky svoje bicykle, že by ihneď prepadli kúzlu jazdenia za svoje a už nikdy nezatúžili presedlať na 25 kg ťažkú mašinu, ak nebyvaju v Alpach.

      Ekologia ebiku. Ide o použité batérie a ich recykláciu. Stači sa otočiť okolo seba a zistime, koľko baterii sa nachadza vo vsetkom bez čoho si svoj život mnohí z nas ani nevedia predstaviť. Mobily, tablety, notebooky, smart zariadenia, auta, kolobežky a ine. Stači sa trošku pomotať po nete a človek je hneď v obraze ako a kde sa baterky recykluju. Za chviľku sa nam budu po prirode povaľovať kde jake baterie lebo napr ani sam predajca ebikov stare baterie neodobera ( schvalne som sa ho na to pytal ), zberne suroviny o to nemaju ziadny zaujem, takze bud to odovzdate niekde alebo sa to vyhodi. Este sme nezvladli problematiky s plastovymi flašami a už sa nam tu objavuje dalši problem. Nechcem tu otvarat nejaku EKO diskusiu ale mne na Ebikoch, Eautach,Ekolo­bezkach najviac vadi toto. Bohužiaľ aj predaj a vyroba tohto tovaru sa riadi trhom a konzumom a je iba nas, či tomu podľahneme alebo nie.

      Je to o ebikeroch. Statisticky sa ich najde viac. Pretoze pomoc motora dovoli dostat sa do terenu kazdemu tupelu co by inak sedel pri pive a nevie sa chovat aj pri tom pive. Kto je zdatny, jazdi aktivne, pozna etiketu a je schopny ovladat svoj bik. Ked je ebik dostupny pre vsetkych, v lese ich je potom tolko, ze si pani na zahradke myslela, ci je tam nejaky pretek. Prave tieto tupela, kazia meno cyklistike a kvoli tomu su hejty. Kto pracuje na svojej kondicke, vacsinou ma v hlave viac rozumu. Tito ebikeri ani nepoznaju nevyhody ebikov. Ked zistia, ze to nad 25km/h netaha, daju si ho odblokovat.

      Jezdec ma dane zony, kde se pohybuje. Kdyz vezmu treba 250W, coz je rekneme nejakych 3,67 W/kg v mem pripade, zakladni tempo, tak na rovine na aero silnicce jedu nejakych 34–35. Na gravelu to je kolem 33 a na top biku to je treba 32. Na 18kg ebiku, ktery je poskladany smysluplne- lehke zaplety a top plaste, tak jedu kolem 28–29. Porad beru idealni podminky a rovinu. Na obycejnem starem kole je ta rychlost treba kolem 26 na tomhle vykonu. V kopci je ten ekvivalent mnohem horsi a tam tezky ebike ztraci vyrazne. Abych dorovnal rychlost normalniho dobreho mtb na asfaltu v 7–8% sklonu, tak ten narust bude urcite kolem 40–50W. Ale jsou to ciste steady zateze, kdyz se bude akcelerovat, tak ebike na tom bude samozrejme jeste hur. Kdyz jsem delal test na zakladni pripomoc u Shimana, tak jsem jel svoji kompenzaci 185W na 120 tf a do kopce to vychazelo ekvivalentu 430W na silnicce. Realne ta ebike souprava jela kolem 480W, aby plus minus stacila silnicce.

      0 6
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 1
      • Modus2  

        Pán ráčí být grafoman a nebo státem uznaný blázen? Kdo by ty hámotiny četl?

        2 0
        • Smazaný účet  

          Vy jste je cetli, kazdy den kousek a nekteri prispevek jste mozna prehledli, Ja si je odkladam, at jsou pohromade. Neboj knihu Elektrokolo zhouba cyklistiky, psat nehodlam. :)

          0 0
          • Janes  

            Nečetli…

            1 0
            • Harley-Davidson  

              já to četl celé. Jaké dojmy to ve mne zanechalo jsem popsal níže.

              omlouvám se za vynechané i přidané čárky.

              0 0
              • Modus2  

                „já to četl celé“ Pán ráčí býti masochista? :-)

                0 0
                • Harley-Davidson  

                  Snažím se být spravedlivý, tedy než se k příspěvku vyjádřím celé to přečtu. Třeba tam bude i něco rozumného :-). Ale ani já nesahám dvakrát na horká kamna.

                  2 0
          • Nitroglycerin  

            Ano, našel jsem tam i svůj odstavec:-)

            Ale že si někdo dělá výpisky ze žvanění na fóru? Sakra, chlape, bereš na to něco? :-)

            0 0
            • Modus2  

              Ani zvýšená medikace už nezabírá, je to chronický. :-)

              1 0
    • Smazaný účet  

      https://myturiec.sme.sk/…liciach.html

      Bikeri v horách na Turci ohrozujú turistov, často jazdia agresívne

      0 0
      • Harley-Davidson  

        Už na vojně jsem si všiml, že vy migranti ze Slovenska když se rozčílíte začnete hůtoriť nějakou splácaninou, které je těžko rozumět, stejně jako Babiš. Řekl bych, že jsi si s ním blízký nejen původem.

        Jinak tvůj příspěvek na mne působí asi takto:

        Bla, Bla, Bla, jablka, hrušky, hodinky, holinky, bla, bla, jablóčike, hodinke, motýle, bla, bla. Nikdy nustúpím, pametajtě si to, nikdy. Jen já mám právo jezdit na kole, kam budu chtít.

        Nevím jestli tahle republika, tolik takto kvalitních imigrantů ze Slovenska zvládne.

        0 1
        • BabbaJagga  

          Než se příště začneš navážet do vyjadřování migrantů ze Slovenska (nebo odjinud), zopakuj si před tím základy češtiny, ty vlastenče…

          0 0
          • Harley-Davidson  

            Koukám, že moc cyklistů nežere maso. Někdy to zkus. Mozek bílkoviny potřebuje.

            Ty jsi taky imigrant, nebo snad volič Babiše?

            0 1
            • BabbaJagga  

              Maso konzumuji pravidelně, o mé psychické ani fyzické zdraví nemusíš mít zbytečné obavy. Ale děkuji za starost.

              Nejsem imigrant ve smyslu, jak ho chápeš a prezentuješ, náš rod je na území Čech usazen prokazatelně již více než 3 století.

              Nejsem voličem Babiše a jeho sekty.

              Na rozdíl od tebe jsem nebyl na vojně, to mi možná chybí.

              A myslím si, že kdyby ses v cizině dostal do maléru nebo se rozčílil, také bys začal překotně hůtoriť česky. Mám ovšem podezření, že jinak než česky se stejně nedomluvíš ;)

              0 0
              • Harley-Davidson  

                Tak jen v bodech a snad to tentokrát pochopíš

                1. kdybych emigroval do ciziny určitě bych se naučil jazyk země, která mi dala možnost v ní žít, využívat výhod a to přesto, že jsem se tam nenarodil
                2. na diskuzích bych určitě nepoužíval rodný jazyk
                3. nedovolil bych si jako imigrant rozhodovat kdo má právo kdy a kam v dané zemi jít, popřípadě požadovat zavádění jakékoli nové restrikce po občanech dané země
                4. jestliže se někdo při psaní příspěvku dostane do psychického rozpoložení, že je schopen psát pouze v rodném jazyce, měl by ihned navštívit lékaře
                5. bohužel co se týká imigrantů ze Slovenska znal jsem pouze ty gumy na vojně a Babiše, kteří to měli podobné jako Vuk a byla to vždy známka nízké inteligence a psychického „zdraví“

                Edit:

                A ještě bych poprosil vypsat ty mé prohřešky proti základům češtiny, ať se jich příště vyvaruji. Děkuji.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ja mam 3/4 rodiny v CR (Kralovohradecko, Frideckomistecko), rodice jsou odtud, mama mluvi cesky a ja umim taky. Pokud nektere slovo poslovenstim, muzete to prominout. I Trailhunter nekdy cekne slovensky. Havirov, Breclav, Uherske Hradise, Vsetin. Co pak je to za Cecha, ktery nerozumi slovenstine? Decka stravi vikend na Slovensku a doma v Praze zacnou michat slovenstinu. Slovaci maji spoustu nareci. Zahoraky, Vychodnare, Rusini a jsou tam i madari, romove, nemci, par arabu, italove, ukrajinci,

                  0 0
                  • Harley-Davidson  

                    Ty raději navštiv co nejdříve lékaře. Podívej se na ten svůj pamflet. Nejprve česky a s diakritikou, následně vynecháš diakritiku a píšeš slovensky, pak česky bez diakritiky a následně slovensky s diakritikou a naopak. To podle toho jak moc tě vědomí vlastní důležitosti dostane do varu. O obsahu se nedá nic napsat, protože žádný není. Ty si dokážeš protiřečit ve dvou větách po sobě jdoucích a tvoje hluboké „myšlenky“ skáčou všemi směry.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      TO DLOUHE JSEM NEPSAL JA. Je to jenom copy/paste – sbirka ruznych prispevku od ruznych lidi. Kdo by to editoval?

                      Vyhledej starsi temata, neco z toho tam najdes.

                      0 0
                      • Prasopes  

                        sbírat si příspěvky z diskuzí je ale na návštěvu lékaře také:-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ja studuju nevyhody ecek, abych mohl pak argumentovat. I studenti VS to tak delaji.

                          0 0
                          • pepek  

                            Kde budeš argumentovat?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              nejspis tady, jako ted tim dlouhym prispevkem. Najdete si chvili cas to precist, at jste v obraze.

                              0 0
                              • Prasopes  

                                Jo, to rozhodně uděláme:-)))

                                2 0
                              • pepek  

                                A nechceš se angažovat raději na těch Novinkách, tam budeš mít daleko větší publicitu a ti lidé tam tě budou mít rádi.

                                2 0
                          • psbiker  

                            Tak teď, aby si měl úplnější pohled, se zaměř ze studijních důvodů i na ty výhody. Obracet problematiku ze všech stran může být užitečné :)

                            2 0
                            • Smazaný účet  

                              Jsem hubeny, poskozena pater, ecko se nevejde do vytahu, neuzvednu ho nad vanu pres 60cm dvere, abych ho osplichnil, financne jsem na tom bidne, kopce v okoli bydliste nemam, prekazky na vyjezdu… nac budu studovat vyhody?

                              Nekdo napsal, ze mi proste ecko nesedlo a pri to pisu jenom z flustrace.

                              0 0
                              • psbiker  

                                Bereš to jenom podle sebe, někomu éčko pomůže.

                                1 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                              • Janes  

                                Pane, nejste Vy příbuzný s panem Onuce?

                                1 0
                      • Harley-Davidson  

                        Takže ty uděláš CTRL-C, CTRL-V bez toho aby sis to vůbec přečetl a zjistil, že to vůbec jako celek nedává smysl? Bez toho abys to nějak uvedl? Prostě je to dlouhý, negativní, hodně písmenek, hodněx slovo ebike a to je celé? Jsem rád, že lidé jako ty a Babiš jste moji spoluobčané ( pro vegetariány – ironie). Už se nedivím, že jde vše do kopru.

                        2 0
                        • DaSnail  

                          Ale Vuk žije na Slovensku. Keby imigroval do Česka, tak ho zvolíte za ministra dopravy a potom ukáže ebikerom zač je toho loketvole.

                          3 0
                          • Harley-Davidson  

                            Dík za info. Přiznám se, že já si nedokážu představit, že bych na forech v různých státech radil jak negativně přistupovat k části jejich spoluobčanů vč. navrhování tvrdých represí vůči nim. Navíc ve věcech o kterých nevím vůbec nic.

                            Když už lezu na fora v jiných zemích vždy mi jde o řešení nějakého technického problému. Politiku a dojmy do toho nepletu.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              CR i SR jsou v EU schengenu a porad jsme bratri.

                              0 0
                              • pepek  

                                Bratři? Furt jste ještě ve válečném stavu s USA a Ruskem

                                1 0
                                • BabbaJagga  

                                  Jak to? Vždyť od Rusa nedávno dobrovolně přijali ekonomickou – pardon, vakcinační, – pomoc.

                                  0 0
                              • Harley-Davidson  

                                Na tyhle komunistické kecy o bratrství já neslyším. Ty budeš nejspíš brácha i s Rusákama ( slované). S těmi máte hodně podobnou mentalitu.

                                0 0
                                • BabbaJagga  

                                  Nevidět to zde, nikdy bych nevěřil, že se stačí přestěhovat do Zittau a z jednoho je hnedle lepšočlověk… co mi to jen připomíná, 30.léta minulého století?

                                  0 0
                                  • Harley-Davidson  

                                    Tohle jsi vyčetl z mého příspěvku? Tebe nezachrání ani dvě kila masa denně. Komu není dáno.....

                                    Věnuj se čárkám. Když budeš mít volno můžeš i tečkám.

                                    0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ctrl neni treba, jsou na to urcena specialni tlacitka copy paste, nebo oznacim levym a pravym tlacitkem mysky vybehne nabidka kopirovat, nebo v mobilu podrzet prst na textu. Klavesnice se prodava za 200kc, myska za 100kc a pc za 2700kc.

                          Za levne ecko si muzu poridit 20 pocitacu, za kolo z bazaru 6 pocitacu a kamaradi maji ecka cenove jako 40 pocitacu. Temer me prekotilo, pri te cene. Jako slusna fabie a peugeot z bazaru.

                          0 0
                          • Cavendish  

                            Ty máš kamarády?

                            1 0
                          • Janes  

                            Klavesnice se prodava za 200kc, myska za 100kc a pc za 2700kc.

                            To se hned pozná, že kladete důraz na kvalitu :-)))

                            1 0
                          • Harley-Davidson  

                            Takže na rovinu. Ty by sis to éčko pořídil, ale nemáš na to a potřebuješ si to nějak okecat. A když máš diváky a dokonce i nějaký souhlas se najde, hned je ten život jednodušší.

                            2 0
                • BabbaJagga  

                  Čárky k oddělování vět v souvětích – leckde ti chybí a jinde je cpeš i tam, kam nepatří. Není zač.

                  0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • PavelK10  

      https://m.youtube.com/watch?…

      Ebike závody

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 0
    • Smazaný účet  

      https://www.tvnoviny.sk/…ej-kolobezke

      Kdyby nebyla elektricka,mozna jeste mohl zit. Znam pripad kdy motor nechetene potahl jezdce do krizovatky, nebo si nekdo splete brzdu s plynem v aute. Elektricke dopravni prostredky nepatri lidem, kteri je nedokazou poradne ovladat, jeste je precipujou a jezdi co to da i ve dvou (pokud jsou urcene pro jednoho)

      0 0
      • Nitroglycerin  

        No jestli mají do 50 kg/kus, tak můžou i ve dvou, ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kazdej 50kg kus udela ve stresu pohyb jinym smerem a rizeni se neda udrzet. To je horsi jak radne nezajisteny naklad privesu.

          0 0
      • Cavendish  

        Vjel do křižovatky, kde ho srazilo auto. Pravděpodobně by zemřel u na obyčejné koloběžce…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Musime jezdit na produktech urcenych pro tluste, coz je priserne flustrujici a neferove.

      Pro lidi pod 65kg, jsou nove kola velice tezke. Kola pro dospele s nosnosti do 75–80kg se nevyrabi. Jen do 130kg. :(

      0 0
      • Cavendish  

        Protože není důvod vyrábět kola s nosností do 80Kg. 90% populace by na to nemohla vlézt. Průměrný chlap má 80Kg, k to u nějaká výbava a třeba batoh. Plus kolo které se do toho taky často počítá a si na 100kg.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Smazaný účet  

          Velikost XS, S, 27,5" jako damska, mohli mit certifikaci do 80kg. 60–70kg zena s batohem, by byla na tom jako 100kg muz na normalnim kole. Proc by na nej mel sedat 190cm/100kg chlap?

          0 0
          • Cavendish  

            Protože je to blbost z výrobního hlediska. Proč by měl výrobce dělat několik řad rámu s různou nosností? Kdo chce lehké kolo, osloví specializované firmy jako Uno

            0 0
            • Smazaný účet  

              a zaplatim 500 000kc?

              0 0
              • Cavendish  

                Chceš? Zaplať….Nechceš zaplatit? Mlč a jdi jinam….

                A na nějakou speciálku by to stačilo třetina

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ja mam platit kvuli tomu ze nejsem tlustej?

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Budeš platit kvůli tomu, že trh směřuje jinak než si blb VUK přeje…

                    To je jako s autama. Už 15 let se dělají šroty a né auta. A taky se s tím musím smířit

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      A nebo taky ne. Můžeš jezdit s poctivým, 16 let starým a dobře udržovaným autem, dokud se nerozpadne.

                      1 0
                      • Cavendish  

                        Tak, zatím to tak dělám. 1997, 2001 a 2007. Ale až jednou přijde jejich čas, co potom?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Zalozit fabriku na vyrobu poctivych produktu. Nynejsi vyrobci to maji jednodussi, staci zmenit strategii. Ten kdo s tim prijde prvni, ovládne trh. Jenom musi udelat poradnou reklamu a nazorne ve videu zduraznit vsechny nevyhody co tady porad vykladam.

                          0 0
      • Janes  

        Právě, jenom do 130 kg, což já osobně považuji za diskriminaci.

        0 0
        • Lišák  

          Když neskáčeš, a já myslím, že ne, tak nebude problém ani 150. ;-)

          1 0
          • PavelK10  

            Každá sportovní věc by měla být předimenzovaná. Bohužel není. Co se mi za život podařilo polámat to by byla pěkná kupa…

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 1
            • Smazaný účet  

              No jo tvl, tohle téma tu ještě nezaznělo. Co se stane s motorem, baterkou atd., když křupne rám elektrokola?

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
    • Smazaný účet  

      Zajimalo by me, zda ti svatecni eckari co se na ecku tezce zrani, si ho jeste nekdy pujci. Nejaka statistika by nebyla?

      0 0
      • Cavendish  

        To procento zranění je tak malé, že statistika nemá smysl. Většina lidi na tom jede po rovině 15km/h. To je jeden nemůže ani poradně odřít, natož těžce zranit

        1 0
        • Smazaný účet  

          Nasel jsem ve zpravodajstvi pres 100 clanku o umrti a zraneni na elektrokolech, v nekterem clanku figuruje vice nehod a ne vsechny zraneni se dostanou do medii. HZS si vede kolonku nehod na eckach.

          Pujci si jednou ecko, prolame si kosti, pujci si ho opet?

          0 3
          • Cavendish  

            Denně si kosti poláme daleko (možná 10×) víc klasických bikerů. Ale to je nuda, tak se o tom nepíše.

            3 0
          • dedek55  

            Vaše „starosti“ na mou hlavu :-)) nebýt ebajkerů tak nemáte proč žít :-)))

            1 0
          • DaSnail  

            Včera bolo v správach dvaja mrtví slovenskí ebikeri v Chorvátsku.

            Zomreli by aji keby mali mechabiky alebo išli pešo, ale to by ta v e-džiháde nemalo ovplyvnit.

            0 1
            • pepek  

              Tak určitě! Pro Vuka: mrtvý ebiker=dobrý ebiker.

              0 1
            • onuce  

              Nevím, co se přesně stalo, ale nesouhlasím s Vámi. Pravděpodobně by nezemřeli, neboť bez e-bike by tam vůbec nebyli. A o tom to je.

              4 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • DaSnail  

                Auto prešlo do protismeru a zrazilo ich. Keby si tam bol ty, Vuk by si odškrtol prvého e-trikera.

                1 0
                • onuce  

                  No, víte, s tím mým e-trikem… Často je mi zde předhazován. Jen tedy pár faktů. Olověné aku cca 6Ah při 24V. To samo o sobě se nedá s výkonem, kapacita plus napětí, e-bikových aku vůbec srovnat. Navíc můj stroj váží sám přes padesát kg, celkově i s nákupem atakuji 150kg. Kdybych výrazněji používal přípomoc, ujel bych doslova pár kilometrů. Používám tedy k výjezdu krátkých „stojek“ a hlavně k rychlému odpichu v provozu na křižovatkách. Do hor, byť po asfaltu, bych se s tím nevydal. Proto před cestou do Říma půjde elektromotor pryč, dám osvědčené lehké převody

                  0 1
                  • Janes  

                    Nemachrujte, já se svý e-bikem 150 kg hravě překonávám, a to bez nákupu…

                    Kdybych výrazněji používal přípomoc, ujel bych doslova pár kilometrů.-

                    To mám stejné, tak kde je, kua, ten rozdíl? V tom, že máte o kolečko víc?

                    3 0
                  • DaSnail  

                    Ale ja nemám problém s tým, že máš motor. Sám si časom pravdepodobne ebike kúpim. Prý je to supr.

                    1 0
      • Lišák  

        Já se na jízdním kole dolámal za dosavadní život 2× tak, že jsem byl déle, než 2 měsíce na neschopence. Jízdní kolo si nemusím půjčovat. Několik jich vlastním. A na nich jezdím, navzdory úrazům.

        2 1
        • Smazaný účet  

          Me zajima jestli se opet pokusi jezdit i ti, co se na prvni jizde temer zabili.

          0 1
          • dedek55  

            Co takhle se někoho z nich optat ? A neotravovat tu s takovými stupidními otázkami … Fakt děsné :-)

            4 0
          • Lišák  

            Kolik procent z celkového počtu prvoelektrojezdců se opravdu zrakví? Nula nula prd?

            2 0
            • Smazaný účet  

              Podle pujcovny byly pripady, kdy se napoprve nekdo tezce zranil. Krome seznameni s ovladanim displeje od provozovatele, partner pomahal zene na to ecko nasednout a rozbehnout se, jako kdyz se dite uci jezdit.

              0 0
              • psbiker  

                Nemusí se zrakvit napoprvé. Množství zraněných, hospitalizovaných a mrtvých. Temná stránka e-cyklistiky o které sluníčkový marketing nemluví.

                1 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 1
                • Smazaný účet  

                  Marketing ma spoustu stinnych stranek. Pokud je prebytek komodity pak ji zlikvidujou. Prodat ji levneji je nepripustne. Prebytek kavy vysypali do more.

                  Tata mel za sociku 3000kcs cisty plat a koupil mi na hokej helmu za 100kcs.

                  Ted pri cene helmy (70e) by musel vydelavat 2100e v cistem jako primar v nemocnici coz je o hodne vic nez prumer.

                  A lide chvali dnesni vyssi zivotni uroven. Uroven vyssi neni, jenom je dostupne zbozi, lidi se zadluzujou, maji 2 zamestnani a daji se zmanipulovat reklamou. Zadny delnik, nebo prodavacka navydelava 90k brutto.

                  0 0
                  • Janes  

                    Mám jenom jedno zaměstnání, dluhy nemám…jsem já vůbec normální???

                    0 0
                  • Nitroglycerin  

                    Ty jsi těžkej případ, ach jo.

                    Velmi orientačně – ceny i platy se od plyše zvedly cca 10×, takže jsme na tom přibližně stejně. Spousta lidí má „jen“ jednu práci a přitom splacené bydlení, děti na školách a i to éčko si můžou dovolit koupit a … nabít:-).

                    Pokud jeden zdroj příjmů nestačí, pak je potřeba s tím něco dělat, no.

                    1 0
                    • Smazaný účet  

                      Platy se zvedli 10×, ceny 30×.

                      0 0
                      • PavelK10  

                        https://zpravy.aktualne.cz/…02590604f2e/

                        Něco je dostupnější…celkově se to nezhoršilo

                        0 0
                      • Janes  

                        V roce 1990 jsem kupoval barevnou televizi za 16 400,–, letos za 16 000,–…jak je to možné?

                        1 0
                        • Smazaný účet  

                          Levne je to co delaji automaty ve velkem mnozstvi a vydrzi to 2 roky. Nac mi je televize, kdyz nezaplatim ani najem ani zadnej sport?

                          Zamestnavatel nechce platit zbytecne zamestnance, protoze si chce koupit luxusni auto a postavit velkej barak, letat na bora bora, vlastnit jachtu…

                          Pocet zamestnancu ma takovej, aby se sedreli a hodil je do odpadu.

                          Me se vyplata zvedla jenom 5× max 6× za 25let, u stejne profese elektro a zamestnavatel bydli v necem jako zamek opocno s 5 limuzinama.

                          0 0
                          • Nitroglycerin  

                            A co ti bránilo jít dávno jinam, nebo si založit vlastní živnost?

                            Jsem v menší české firmě už od konce minulého tisíciletí a nestěžuju si. Ale kdyby se mi práce, ohodnocení a kolektiv nelíbili, šel bych již dávno pryč. Vlastně jsem tam nastoupil po škole a postgraduálu (nedokončeném). Když o tom přemýšlím, moje CVčko, pokud ho ještě někdy budu potřebovat psát, bude dost nudné čtení:-)

                            3 0
                          • Janes  

                            Tak nebreč a začni něco pořádného dělat…se nedivím, že ti zaměstnavatel nezvedá mzdu, když celý den píšeš na internetových sešlostech tyhle svoje nesmyslné bolševické nářky, místo toho, abys pracoval.

                            3 0
                          • Modus2  

                            „Me se vyplata zvedla jenom 5× max 6× za 25let“ Smutný příběh, asi dělají něco špatně pane Vuk, zkusil bych nějaký tvrdý restart. :-)

                            0 0
    • GFhifi  

      Ale to je jen tvůj problém.Co ti brání jít jinam.Buď si víc nezasloužíš,nebo jsi blbý,že tam stále jsi.Brečíš hezky,ale na špatném hrobě.

      2 0
    • Smazaný účet  

      Na takovychhle mopedech jezdi u nas bez helmy, zpetnych zrcadel 60km/h a nikdo je nezastavuje. Nekteri to maji elektricky a taky vubec neslapou.

      Vyjedou na chodnik a nic. Lidi to berou jako legalni ekolo. Ja bych povolil ecko bez papiru jenom pro invalidni trikolku do 6km/h a tohle by zmizelo ze silnic a chodniku, protoze by to nepreslo technickou kontrolou. E-kolobezky z aliexresu bez certifikatu taky ne.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Janes  

        Per tam velkou, přidej …čajíčku…

        0 0
        • ladys  

          Stejně jak to kolo na youtube, pokud jede někde mimo komunikaci je vše formálně v pořádku.

          Na silnici ,stejně jako tvoje čipnutý ečko to nemá co dělat…

          1 0
          • Janes  

            Úplně klidně s ním na silnici mohu, jen nesmím zmáčknout ten kouzelný knoflík. Ten samozřejmě mačkám pouze mimo civilizaci.....a dokaž mi, že kecám .....

            0 0
            • Smazaný účet  

              S babettou taky nemuzes bez ridicaku na silnici i kdyz neni nastartovana. Policista nevi zda to za rohem nezapnes.

              0 1
              • Janes  

                Policista samozřejmě neví ani o mém kouzelném tlačítku, takže nemá důvod jakkoliv se vzrušovat :-))

                Neřeš a nepřepínej…

                1 0
                • Smazaný účet  

                  To je pak lhani a zneuziti vzhledu kola. Udelam z propisky vystrelovaci zarizeni, nepotrebuju zbrojni prukaz a klidne s tim muzu do banky.

                  0 0
                  • Janes  

                    A jaký je v reálu rozdíl mezi zablokovaným e- kolem a odblokovatelným e-kolem v zablokovaném režimu?

                    1 0
                    • Smazaný účet  

                      A jaky je rozdil v babette kdyz neni nastarovana a jede jenom na pedaly.

                      0 0
                      • Janes  

                        Odpovídat na otázku otázkou je vrcholně nezdvořilé, dej si výchovný políček…

                        1 2
                        • Smazaný účet  

                          neni tam otaznik. Je to jenom konstatovani. Vsichni vime, ze je to jenom legislativne povoleno a zneuziti vzhledu kol.

                          Ve Francii dostali rozum. Pokuta za odblokovani hrozi i prodejcum.

                          https://www.auto.cz/…ezeni-133716

                          0 0
                          • Janes  

                            To, že neumíš dát na konec věty tázací otazník, který tam patří, z ní neudělá konstatování.

                            *A jaký je v reálu rozdíl mezi zablokovaným e- kolem a odblokovatelným e-kolem v zablokovaném režimu***?**

                            Odpověz, prosím, a nekličkuj..

                            1 0
                  • DaSnail  

                    Tie piktogramy na banke sú zlo. Ked musím nechat vonku na chodníku mobil a cigy, tak z toho nemám dobrý pocit.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Smrtelny uraz na elektrokole byl zaznamenan jiz v 19 stoleti.

      https://www.bejvavalo.cz/…elektrokola/

      0 1
    • Smazaný účet  

      Elektrokolo ma nekolik nevyhod. Zde jsou popsany.

      https://www.zdravijakovasen.cz/…okolo-je-hit

      Je na obtiz i ted, natoz pak senioru. Reklamy ecek o negativach nemluvi.

      0 1
      • Janes  

        Bojuj, Forreste, bojuj…

        1 1
        • Smazaný účet  

          Pravdou je, ze polovina nejzarytejsich eckaru, chteji mit legislativni vyhody klasickych kol. Ne vsichni. Na youtube mluvil nekdo, ze by problem s registraci kolobezky nemel. Pri by nastal pokles tech deti, duchodcu, rodin, ktere ani neznaji dopravni predpisy. 11lety kluk by ted nelezel v nemocnici.

          Ecka krome vyssi hmotnosti, ceny, drazsimu servisu, poruchovosti, hlidani baterky jeji opotrebeni, delkou nabijeni, jsou vetsim lakadlem zlodeju, driv se opotrebujou plaste i vsechny komponenty.

          0 0
          • Cavendish  

            Tak tomu dáme povinné ručení. Třeba stejné, jako má skůtr 50ccm. Takže 500kč za rok. No a co dál? Čemu to pomůže?

            1 0
            • DaSnail  

              Vyšší poslání Vučí naplněno bude…

              1 0
            • Smazaný účet  

              Co dal? Prece ridicak a vsechno jako pro skutr50. 11lete dite, nebo 2 opili hosi na kolobezce uz to nebudou mit tak lehke. Rodinky s detma bez helem taky ne. To se budou vybirat pokuty a brat ridicaky :)))

              0 0
              • Cavendish  

                Netahej sem kolobezky. Já mluvím o e-bikach.

                1 0
                • Smazaný účet  

                  Mluvim o vsech e-vozidlech, krome invalidnich trikolek.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Jenže obecně o tom mluvit nemůžeš. Musíš to rozdělovat. Protože nějakou e-koloběžku nebo e-monokolo si můžou koupit i to dítě. Na něco z bazaru si našetří i z kapesného. Ale na bazarový e-bike za 25 nebo nový za za 60 litrů těžko…

                    0 0
                    • psbiker  

                      Tak ty 60kg ‚Harleye‘ jsou nelegální na silnici už teď, chápu tedy, že jezdí výhradně po chodníku :)

                      1 0
      • Cavendish  

        Jak zaseklej kafemlejnek

        3 0
        • Betaron  

          Je obdivuhodné, kterak kolega Vuk (určitě kdysi budoucí ečkař) bojuje statečně s větrnými mlýny…

          2 1
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            3 1
          • Smazaný účet  

            V predchodzi tematu kdyz jsem se stezoval na baterky, mi bylo odpesano, ze nemam dlouhodobe pocitat s pokrocenim vyvoje baterii.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Trend ecek je i na Slovensku https://dennikn.sk/…j-rok-a-pol/

      Cituju:

      Elektrobicykle sprístupňujú hory aj menej zdatným turistom. Niekedy precenia svoje schopnosti a dochádza k úrazom, najmä pri zjazdoch z kopca. Už prvý dojem z e-bikeu je pri porovnaní s klasickým bicyklom iný. Elektrobicykel váži vyše 25 kíl, čo ovplyvňuje aj to, ako sa na ňom jazdí. Najmä ak idete dolu kopcom. Vďaka väčšej hmotnosti elektrobicykel na brzdenie nereaguje tak rýchlo ako ten bežný.

      0 1
    • Harley-Davidson  

      Včera jsem byl na výletě s celou rodinkou a cestou jsme jeli přes takovou chatovou oblast. Dva měšťáci tam řezali dříví motorovou pilou. Jeden z nich, abychom to slyšeli, říká druhému, že prý bez těch elktrokol by sem ti lidé nikdy nepřijeli. TAk já na manželku, aby to slyšeli, bez těch motorových pil by si nikdy to dřevo nenařezali. Nevím, ale vyznávám heslo, kdo si dřevo v lese ručně nepopílí, neodnese domu a pěkně ručně nenaseká, ten si nezaslouží topit dřevem.

      0 2
      • Smazaný účet  

        Problem elektrokol je jeich velka hmotnost, mala ucinnost, vyssi cena, nesmi se namocit a jeste muze dojit k explozi baterky pri nabijeni.

        Na benzin to zatim nema. Rychle tankovani, levnejsi, vyssi ucinnost, zadna baterka, ktera by degradovala. Kdyz uz pomoc motoru, tak benzin. Benzinak doma v garazi neexploduje. Jeste jsem neslysel o vzplanuti babetty. I kdyz jo, na jejich pocet a kolik let se na nich jezdi, je to min jak u kolobezek nebo elekrokol. Benzin se da donest kamaradem s 1l lahvi z nejblizsi cerpacky a dojezd bude delsi, nez tezka draha baterka za 25 000kc, kterou treba mit koupenou a po case degraduje. U benzinu netreba vozit sebou nabijecku a nekde hodiny sedet pri nabijeni. Benzin.motor je jenom hlucnejsi ale jinak o hodne silnejsi tocivy moment.

        Haibike xduro 9 vs Harley-Davidson vyhrava Harley-davidson. U haibiku bude nejspis jeste par let vyhoda jezdeni po prechodu pro chodce.

        0 0
        • Cavendish  

          Kam na ty bláboly chodíš? Baterka za 25 tisíc? Ježdění po přechodu? To nemůžeš ani normálním kolem..

          A ještě sem nečetl jediný článek o tom, že by někomu v ČR bouchl e-bike.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak nesmysly tu píše sice pořád dokola, ale ta baterka je jedna z mála výjimek, kdy to tak v reálu i být v některém případě může.

            Některé baterky jsou sice i o dost levnější, ale mohou být naopak i ještě dražší.

            Mám na ebiku tuhle baterii:

            https://www.fitstore24.com/…v-20ah-750wh

            je to dražší provedení v karbonovém pouzdru, ale i ta levnější varianta s alu pouzdrem není zrovna nejlevnější (a o moc méně než těch 25tis. to není aní v tom levnějším provedení).

            https://www.rotwildstore-koblenz.de/…e-750wh.html

            A třeba Bosch baterky nejsou o moc levnější

            https://www.fitstore24.com/…5-horizontal

            https://r2-bike.com/…h-Horizontal

            1 1
            • Modus2  

              Za „značku“ se holt musí připlatit, i když je to leckdy srovnatelná kvalita s no name zbožím. A ještě to ti previti mají vymyšlený tak, aby to nešlo tim neznačkovým ani náhodou nahradit. :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak na jednu stranu tam noname baterku nedám, jak píšeš, protože je to custom baterka pro daný rám. Na druhou stranu je to 750Wh baterka, která má 3,5kg.

                0 0
                • Modus2  

                  Dát za baterku 750Wh 1.200 éček by se mi asi ani trochu nelíbilo. Kdysi jsem někde četl, že automobilky mají 1/3 tržeb za náhradní díly. A kdyby to auto bylo z těch dílů sestavený, stalo by 2–3× víc. Zdá se, že u éček to bude stejný. :-)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak to mně také ne, ale na to asi jen tak nedojde. Při slušném zacházení (ne příliš často baterku úplně vybít, nenechávat dlouho plně nabitou, tzn. skladovat na 60–80% a na plnou kapacitu dobíjet co nejtěsněji před jízdou) nějaký ten rok vydrží bez nějaké výrazně větší ztráty kapacity. A tedy musela by jedině někdy po konci záruky zcela odejít.

                    A až už trochu více ztratí kapacitu, tak to už stejně bude nejvyšší čas pořídit nějaký nový ebike, zvlášť když vývoj jde u nich hodně rychle dopředu :-)

                    A jako záložní kolo se to dá přežít i s o něco menší kapacitou baterie.

                    Baterie jsou jistě cenově slušně natažené, ale na druhou stranu když vezmu v úvahu jen kolik je v tom 21700 článků (minimálně 40) a kolik stojí slušný jeden takový článek

                    https://www.alza.cz/…d5792529.htm

                    0 1
            • Cavendish  

              Tak já bych si teda novou na éčko nekupoval. Za 6–12k seženeš repasované 300–500wh a ty sou v drtivé většině e-biků.

              0 0
              • MlokCZ  

                To je sice hezké, akorát tedy 500Wh baterka by mi nestačila, ani kdyby byla plně srovnatelná s originál novou. Ta 750Wh je tak akorát, že už mě moc neomezuje a jdou s ní jezdit 100km trasy s převýšením až ke 2000m s většinou terénu a přitom nemuset přetězovat svoji problematickou šlachu tím, že bych musel jet více km na ECO nebo dokonce úplně bez dopomoci.

                Klidně bych si ale dokázal představit i 1000Wh baterku (kdyby nebyl problém přílišné narůstající hmotnosti, u Bosche je dost těžká i ta nová 750Wh).

                A na většině ebiků, možná tak většině levnějších ošizených. Ale jinak Bosh i Shimano mělo také do teď 625Wh+ a nově i Bosch bude mít na lepších modelech také 750Wh. Tedy teď už bude 750Wh standard na plnotučných modelch. A k tomu bude souběžně druhá větev odlehčených modelů s poloviční baterkou pro ty, co s tím nechtějí jezdit delší trasy.

                0 1
                • Cavendish  

                  No dobře, ale to seš ty. Drtivá většina uživatelů jsou starší lidi na kolech Crusis a MTF, kteří do toho pak nebudou chtít cpát peníze. Takže nějaká super ultra karbon baterka s kapacitou 750 nebude 95% lidí vůbec zajímat :)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  a co tak si poridit ecko, ktere ma jenom 325Wh baterku a na ram se daji nacvaknout jeste 2 stejne externi? Zatim co se jedna nabiji na casovaci zasuvku pod dohledem nekoho z rodiny na dalsi muzes jezdit. Jedna bude opotrebena, vymenis jenom jednu externi.

                  Muzes si pak zvolit pocet baterek podle delky trasy, abys nemusel na 30km vyjizdku tahat 1000Wh.

                  Lepsi je zastavit se nekde v Gratzi nebo Mariboru na kafe a tankvani a dojet do Chorvatska na motocyklu a pojedes pres 100km/h.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Mimořádné zareaguju na ten první odstavec, který vypadá jako rozumný dotaz.

                    Takové řešení pro mě není vůbec vhodné z celé řady důvodů:

                    • více malých baterií má daleko horší poměr hmotnost vs kapacita, protože ve výsledku je tam daleko více obalu (ta moje 750Wh baterka váží jako většina jiných 500Wh levnějších baterek jiných výrobců)
                    • opotřebené budou ve výsledku možná ještě rychleji ty 2–3 s menší kapacitou, protože když vezmeš na kratší vyjížďku baterku s malou kapacitou, kterou celou vycucneš, tak odejde násobně rychleji než baterka s větší kapacitou, kterou budeš vybíjet třeba jen k 50%
                    • na rámu není rozumně místo pro další externí baterky, protože tlumič a protože jeden košík na láhev (který tam rozhodně chci), tedy takové rozumné řešení na trhu není a v batohu baterku rozhodně vozit nebudu
                    • jedna větší integrovaná baterie ve spodní části spodní rámové trubky zajistí daleko lepší vlastnosti kola, protože nižší těžiště (třeba do výjezdů je to tak znatelně lepší než lehké klasické kolo, díky hmotnosti navíc s nízko položením těžištěm se přední kolo zvedá o hodně později v prudkých výjezdech)
                    • nabíjet baterie do zásoby předem je nesmysl, tím akorát ještě zkrátíš životnost (čím kratší dobu bude skladována plně nabitá, tím lépe)
                    • i když se jede kratší vyjíždka (když je málo času), tak lze využít i tu větší kapacitu, můžeš si dovolit vyšší úroveň přípomoci
                    • často dopředu nevím, jak vyjížďka bude dlouhá, řeším až dle nálady jak se mi chce během vyjížďky (takže, abych preventivně stejně vozil všechny baterie prakticky vždy)
                    • už tak na 40km vyjížďce v dostatečných kopcích se dá vybít i ta 750Wh baterka i při mojich 70kg (a že na ebiku se jezdí cíleně hodně kopců)
                    0 1
                    • Smazaný účet  

                      takova ramova, ktera se da rozebrat na dilky a ma 1000Wh 1kg se zatim nevyrabi. Kraceni zivotnosti uskladnene energie u benzinu nehrozi.

                      0 0
              • Dvojan1  

                Máš pravdu, ale třeba baterie Shimano se nerepasuje.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Bezne se jezdi na kole, ekole i skutru po prechodu. Ja ne. Cetl jsi tech 30 clanku o pozaru ecek, co jsem tady v predchozi diskuzi dal? Delaji to powerbanky, elektromobily, elektrokola, elektrokolobezky i mobilni telefony a pozar baterek se tezko hasi.

            0 0
            • Cavendish  

              Běžně se možná jezdí, ale je to v rozporu s pravidlem. Takže tu neplácej blbost, že si e-bike užívá toho, že může jezdit po přechodu. Nemůže…

              0 0
          • Smazaný účet  

            Požiar elektrokolobežky pri nabíjani v byte

            https://www.facebook.com/…49913592345/

            Prodejna elektrokol vyhořela kvůli porouchané baterii

            https://kolinsky.denik.cz/…0190424.html

            V koupelně vzplála nabitá baterie do elektrokola, kvůli technické závadě

            https://www.idnes.cz/…e-zpravy_skn

            Žilina Explózia elektrickej kolobežky šokovala sídlisko

            https://www.noviny.sk/…ala-sidlisko

            V Košiciach na balkóne horela kolobežka

            https://kosice.dnes24.sk/…bezka-396501

            Požiar elektrokolobežky

            https://www.youtube.com/watch?…

            TECHNICKÁ ZÁVADA ELEKTROKOLA ZPŮSOBILA POŽÁR V GARÁŽI

            https://www.tvmorava.cz/…zar_v_garazi

            Elektrokolo vzplálo v Hodolanech během nabíjení, oheň poškodil i dům

            https://olomoucky.denik.cz/…0210226.html

            Elektrokola na Lipně v plamenech! Škoda se vyšplhala na více než 100 tisíc korun

            https://elektrickevozy.cz/…-nad-vltavou

            Požár baterie elektrokola

            https://www.hzscr.cz/…trokola.aspx

            Hořící baterie z elektrokol zaměstnala pražské hasiče, museli ji utopit

            https://www.pozary.cz/…i-ji-utopit/

            Pomoc, hoří mi elektrokolo! Co dělat, když se vznítí baterie

            https://www.idnes.cz/…_na-kolo_taj

            Co udělat s baterií elektrokola co se chystá vzplanout? A jak to poznám?

            https://www.kolotipy.cz/…k-to-poznam/

            Požár kůlny v Letohradě mohla způsobit elektrokoloběžka

            https://orlicky.denik.cz/…0210701.html

            Požar elektrokolobežky

            https://www.facebook.com/…417126032452

            Požiar elektrickej kolobežky

            https://www.youtube.com/watch?…

            Horiaca batéria e-bicykla

            https://www.youtube.com/watch?…

            Poziar elektrobicykla

            https://www.facebook.com/…421168708600

            Elektrickú kolobežku zachvátil obrovský požiar priamo na ulici

            https://fontech.startitup.sk/…mo-na-ulici/

            Vo vlaku cestujúcej vzbĺkla powerbanka. Uložená bola v kabelke

            https://www.mojandroid.sk/…anka-poziar/

            Požár v obchodě s elektronikou na Benešovce způsobila krabice na zapnutém sporáku. V ní byla powerbanka

            https://hradecka.drbna.cz/…erbanka.html

            Matka stihla z požáru vynést jen dvě děti: Chlapec zemřel po třech dnech v nemocnici (od novej powerbanky)

            https://www.blesk.cz/…mocnici.html

            Riziko požiaru batérií je kritické. Známy elektromobil je na odpis, vyše 70 000 kusov zvolali do servisu

            https://fontech.startitup.sk/…-do-servisu/

            Požiar, ktorý nie je možné uhasiť. Megabatéria Tesly sa nečakane vznietila

            https://fontech.startitup.sk/…e-vznietila/

            Ďalší čierny deň pre elektrický Hyundai. Obľúbený model znova zachvátili požiare batérie

            https://fontech.startitup.sk/…are-baterie/

            Jeden z najpredávanejších elektromobilov v EÚ zhorel do tla. Matka s dieťaťom tesne ušli smrti

            https://fontech.startitup.sk/…-usli-smrti/

            Co udělat s baterií elektrokola co se chystá vzplanout? A jak to poznám?

            https://www.kolotipy.cz/…k-to-poznam/

            Samovznícení a exploze – Znám případy kdy baterie explodovala a byl to mazec.

            https://www.velofiala.cz/…loze-baterii

            Požáry elektromobilů: Opravdu jsou tak nebezpečné? A co na to hasiči?

            https://www.auto.cz/…asici-132775

            Bezpečný Galaxy Note 7 zřejmě explodoval v průběhu letu

            https://mobilizujeme.cz/…prubehu-letu

            Horiaci segway

            https://youtu.be/CUgbmCSmSNY?…

            Horiaci laptop

            https://youtu.be/jTbUP0sGQT8?t=28

            Výbuch baterie laptopu

            https://www.youtube.com/watch?…

            Výbuch baterie laptopu

            https://youtu.be/vS6KA_Si-m8

            Hasenie baterie

            https://youtu.be/nXnoCJAZBD4

            Uhasit hořící baterii není jen tak…

            https://www.facebook.com/watch/?…

            Hořící Li-Ion články z elektrokol hasiči museli ponořit do vody

            http://jvpress.cz/…rit-do-vody/

            Hořící baterie elektrických aut: mediální hra nebo vážné nebezpečí?

            https://www.hybrid.cz/…e-nebezpeci/

            Chevroletu Volt se při crash testu vznítily baterie

            https://www.hybrid.cz/…ily-baterie/

            Tesla Model S: bezpečně hořící auto

            https://www.hybrid.cz/…horici-auto/

            VIDEO: jak roztrhat elektromobil Tesla Model S na kousky, Vyproštení osoby z elektromobilu

            https://www.hybrid.cz/…s-na-kousky/

            0 0
            • pepek  

              Pošli to všechno Muskovi, tady je tě škoda.

              1 0
              • ladys  

                Tam rozhodují jen peníze, najdi si jak se hasí lithiové baterky…

                0 0
                • pepek  

                  Snad nechceš tvrdit, že jsi nečetl uplně všechny zde uveřejněné Vukovo odkazy?!

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  A co vyresi ze umis uhasit baterku? Jak ji uhasis doma v obyvaku? Nebo ti nevadi pozar v byte, nebo u souseda nad vama?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Doufám tedy, že doma nikdy nemáš mobil, abys náhodou nevyhořel…

                    1 0
                  • BabbaJagga  

                    Hasiči na to mají speciální kontejnery, doma by snad stačil dřez, vana, umyvadlo?

                    0 0
                    • ladys  

                      :D co z tou kontaminovanou vodou? Kolik těch kontejnerů bude muset být ?

                      0 0
                      • BabbaJagga  

                        Mě se neptej, ptej se toho, kdo vymyslel baterie, které hoří. Já jen reagoval na Vuka – co dělat, když zahoří baterie doma. No a vodu po tom týdnu, dvou normálně vypustíš. Vždyť kolika lidem se to doma asi tak přihodí?

                        0 0
              • Modus2  

                Pro začátek by možná stačil BESIP. :-)

                0 0
            • Cavendish  

              To se divím, že sem ještě na živu. 3× mobil 2× NTB 2× hodinky Garmin 1× akuvrtačka 5× cyklo svítilna jeden e-bike a powerbanka a sluchátka. To už sem měl 5× vyhořet ne?

              1 0
        • Cavendish  

          Spalovací motor nemá vyšší účinnost než elektromotor, má menší točivý moment a na litr benzinu za 33Kč ujedu méně než na 1kWh za 6Kč.

          O ono vozit u sebe 60L benzínu není pro nehodě taky nijak zvlášť bezpečné ;)

          0 0
          • Smazaný účet  

            spalovaci ma vetsi tocivy moment za prevodovkou, protoze ma i 11 000otacek.

            Hodna CB500× maximalni vykon 35 kW pri 8 600 ot./min. tocivy moment 43 Nm pri 6 500 ot./min.

            Motorek osazen v elektrokole by 200kg motocykl nepotahnul a baterka by taky dlouho nevydrzela.

            0 0
        • onuce  

          Nemůžete srovnávat Harley s jakýmkoli e-bikem. Harley je plnotučný poctivý motocykl, zatímco e-biky jsou jen účelové hybridy. Vlastně jakés outdoorové rehabilitační rotopedy, viz třeba výše ta šlacha. Hlavně však tento kříženec kola a motorky slouží pro legální motocross ve volné přírodě. Kdyby toto legislativní zvýhodnění oproti běžným terénním motocyklům padlo, zůstala by jen nevýhoda technického paskvilu cyklokomponentů se silným motorem. Místo zbytečných e-biků by se pak prosadila cestovní e-kola. Ale ani ta nelze srovnávat s Harleyem, ačkoli jsou rozhodně užitečnější ;)

          3 1
          • Cavendish  

            A víte vůbec, co je to motokros? Já myslím, že spíš ne…ale je vtipný jak se tu legálností ohání někdo, kdo vědomě porušil zákaz vstupu do vojenského prostoru a po Brdech zakopává sudy se zásobami a zakládá si ohně, aby si udělal stejky…

            2 1
            • onuce  

              Jenže já to vše dělal poctivě nelegálně, tedy o své újmě. Na rozdíl od e-bikerů, jež se vezou na vlně pokrytecké legálnosti.

              Do Vojenského prostoru mohl nelegálně každý, stejně jako já. Masňáky s propustkou nepočítám. A přesto nás tam chodilo jen omezené množství skalních. A nyní, když se tam může legálně? Brdy jsou přelidněné, pře e-bikované… Prostě mrtvé. Nu a kdyby tedy e-biky byly v přírodě nelegální, stejně jako jiné motocykly, zůstalo by jen pár poctivých skalních… Již žádný problém plynoucí z masovosti.

              1 1
              • Cavendish  

                Poctivě nelegálně….už radši nic neříkej

                Po cestách můžeš legálně všude a je jedno jestli máš motorku, kolo nebo e-bike. Pokud tam teda není vyloženě zákaz. Nelegální je lítat po lesích mimo cesty. A co je špatného na tom, že lidi jezdi do Brd? Jsou snad tvoje? Je to legální? Je….tak co.

                0 0
                • onuce  

                  Co je na tom špatného… No nic, když se takto ptáte. Jen já již tam nejezdím. Tedy pokud pominu občasné brusinkové výpady, jenže i ty brusinky jsou hrubě prořídlé.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Znovu se ptám, co je špatného na tom, že někdo jezdí do Brd? Ty si tam za celou dobu svého působení nadělal víc škody, než všichni tihle éčkaři dohromady.

                    1 1
                    • onuce  

                      Špatné je množství, davy. A vše, co to s sebou přináší. Snad Vám to zde nemusím konkrétně popisovat. A žádné škody jsem v Brdech nenapáchal, samozřejmě. Tedy pokud nepočítám krátkodobé pozastavení ostrých střeleb.

                      1 0
                      • Cavendish  

                        Žádné davy se nekonají. To je jenom ve tvé hlavě. Smiř se s tím, že i ostatní chcou jezdit na nová místa.

                        3 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          • Smazaný účet  

            Teda, já jsem si myslel, že na umělecké slovní obraty k expresivnímu vyjadřování zavrženíhodnosti elektrokol, jsem tu největší machr já. Ovšem outdoorové rehabilitační rotopedy jsem nevymyslel ani já. :-) Bravo pane Onuce!

            0 0
      • BabbaJagga  

        Hezky jsi jim to nandal. Určitě jsi nyní v očích celé rodiny ještě větší frajer než před vyjížďkou.

        1 0
        • Harley-Davidson  

          díky, ale asi jsi to nepochopil. Oni to nandali mně a celé mé rodině, já jen trapně opakoval jejich skvělý vtip s jinými proměnnými. Sám bych na to nikdy nepřišel.

          0 0
          • BabbaJagga  

            Ale jo, pochopil jsem to dobře.

            1 0
            • Harley-Davidson  

              To je dobře. Potom ovšem nedává tvůj předchozí příspěvek smysl.

              0 0
              • BabbaJagga  

                Dává, ale to lidi jako ty nikdy nepochopí :)

                1 0
                • Harley-Davidson  

                  Ty musíš být ženská ( učitelka). Potom ustupuji, opravdu tvé „myšlenkové“ pochody nemám šanci pochopit. Ale až budu chtít vysvětlit co jsem jak myslel, nebo jak pochopit situace u kterých jsem, narozdíl od tebe, fyzicky byl, určitě se ozvu.

                  Opravdu se věnuj čárkám a tečkám a myšlení přenech jiným. Koukám, že jsem ti jednou šlápl na nožičku a ty teď budeš plácat u každého mého příspěvku. Doporučuji ti se realizovat ve svých hodinách češtiny na základní škole. Těm dětem budeš mentálně stačit.

                  0 2
                  • BabbaJagga  

                    Děkuji ti za podrobnou psychoanalýzu a doporučení. Bohužel tě musím zklamat, manželka mi neustále tvrdí, že jsem fakt chlapák, a na učitelování se v 50 letech už dávat nebudu. Brzo se chystám na výlet do Oybinu, tak se tam třeba potkáme.

                    0 0
                    • Janes  

                      Tak na to se přijedu podívat :-)

                      0 0
                      • BabbaJagga  

                        My nemáme rádi nezvané hosty ;-)

                        0 0
                        • Janes  

                          Myslel jsem, že bych vám to soudcoval, ale křena vám dělat nehodlám :-)

                          0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                    •  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                    • Harley-Davidson  

                      TAk to zase prrr. Ještě vám ta manželství neodhlasovali. Takže partnerka. Ale chápu že i v těchto svazcích musí být jedna za mámu a druhá za „chlapáka“.

                      Tečky, čárky, morseovka.

                      0 1
                      • BabbaJagga  

                        Jestli máš pocit, že jsi úžasně vtipný, tak s klidem běž k zrcadlu, podívej se na sebe a udělej to, co zde kolega Janes už někomu doporučoval: dej si pár facek. Nebo možná někoho popros. Ty penise.

                        0 0
                        • Harley-Davidson  

                          Vtipný být nepotřebuji. Stačí mi, že ženská jako ty to nedává – chlapáku :-) . Ale dej to přečíst partnerce (mámě) a určitě u ní budeš ještě větší frajerka, jak jsi mi to nandala. A to ještě před výletem do Oybinu. Co teprve tam. To si holky užijete. Chápu tvoji potřebu zmínit penis. Bohužel ten ve vašem vztahu bude vždy chybět.

                          0 2
                          • BabbaJagga  

                            Jsem rád, že intuice neselhala a že jsem se v tobě nemýlil. Howgh.

                            0 0
                          • bikerGT  

                            Nepřijdeš si ani trochu trapně, když se chováš jako blbeček?

                            1 0
    • Smazaný účet  

      Pokud by se horska ecka nevyrabeli, mene zdatni by jezdili jenom tolik, co by zvladali. Vubec by to nebylo tak jak nekteri pisou, ze by nejezdili vubec.

      1 1
    • Smazaný účet  

      Je tohle moped kdyz to jede bez slapani 25km/h 55km dojezd? Pri 15km/h 75km dojezd. Pri slapani 80km

      Pokud se to odblokuje dojezd bude kratsi a usmevne budete jezdit nelegalne po silnicich, beze strachu z nejakeho postihu. Vsichni vime, ze se to zatim neresi, kvuli prodejnosti.

      https://www.xiaomiplanet.cz/…-predaji-14/

      0 0
      • Cavendish  

        Čistě na elektriku to jede jen 15km/h. Maximální omezená na 25km/h. Za mě v pořádku.

        1 1
        • Smazaný účet  

          Bez slapani to uz neni kolo a po odblokovani je co moped.

          0 0
          • Cavendish  

            Omezená rychlost na 25km/h motor max 250W a šlapání je splněno. Legislativně je to elektrokolo

            0 1
            • Smazaný účet  

              Vzdit si to vetsina odblokuje. Ten motor je vykonnejsi jenom je zablokovan.

              Papir znese vsechno. Vzhled nikoliv. Pokud to ma vzhled kola, muze to mit i 2kw motor a nikdo to resit nebude.

              0 0
              • Cavendish  

                Tak tu pořád nefňukej a pošli ba vládu změnu zákonu a zajdi i na policejní zkušebnu a řekni jim co mají dělat ne?

                0 2
                • Smazaný účet  

                  Z tveho vyjadrovani primo srsi protlacovani vseho elektrickeho, na uroven bez omezovani a privirani oci u prestupku na kole. Kvuli tomu je takova poptavka po vsem elektrickem. Mozna bys souhlasil, kdyby se u elektromobilu zrusila povinnost ridicaku. Vzdyt je to invalidni vozik a odblokovani ani rychlost nebudeme kontrolovat. Kazdopadne by se prodej elektromobilu zvedl. Dnes jsem take videl nekolik cyklistu projet prechod pro chodce cca 30km/h.

                  0 0
                  • Hedus  

                    Dali ti dnes vycházky, nebo jsi vše sledoval s očky smutně nalepenými na okenní sklo ?

                    2 2
                  • Cavendish  

                    Protlačování? Několikrát sem tu řekl, že bych limit nad 25km/h nezvedal a že by se mělo stát nelegálním nabízení čipu, ne jenom jejich používání.

                    Klidně ať na to daji podmínku řidičáku pro AM, A1 nebo B.

                    1 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 1
            • MlokCZ  

              Není. Bez šlapání smí jet elektrokolo maximálně 6km/h.

              2 0
              • Cavendish  

                Takže to spadá legislativně kam? Segway?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak jak to je v tom odkazu to jednoduše na pozemní komunikace vůbec nesmí. Podle mě by to už spadalo pod elektrický skútr a tedy pak vyžadovalo vše od registrace, přes řidičák, povinné ručení, …

                  1 0
    • bessinka  

      Nějaké novinky v tématu?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Elektropohon neni vhodny vsude, napr na Sibiri. Dieselova auta nesmou vypinat motor. Pokud se neujme treba jadro, diesel nic nenahradi. Elektropohon potrebuje elektrarnu. Vlaky, lode, letadla, ponorky, normalni vrtulniky, rakety, motorove pily v hustem lese. Nic z toho neni na baterky. I nouzovy zdroj v budovach se resi diesel nebo benzin agregatem. Velka hmotnost, mala ucinnost, rychle starnuti beterek.

        0 0
        • pepek  

          Kolik soudruhů ebajkerů bajkuje v zimě na Sibiři?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Baterky jsou jenom jako nouzovy kratkodoby zdroj. Zatim ta jejich nedokonalost nejvic kazi mnoha lidma ospevovany epohon. Pristich 20 let necekam zadne zlepseni. Jestli ma pomahat motor, at to ujede 500km a ma to 10kg.

            0 0
        • bikerGT  

          Ponorky na baterky jsou a už dost dlouho.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A kde se dobiji? Ponorky pohani jadro. Starsi diesel.

            Videl jsem film Kursk, zachranni batyskaf nemohl pomoct, protoze baterky to nezvladli. Batyskaf potrebuje lod, nemuze pul roku samostatne operovat nekde v oceanu.

            0 0
            • bikerGT  

              Tak si to dostuduj a nečum na filmy. Nebudu ti dělat infocentrum. Dieselové ponorky měly odjakživa i čistě bateriový provoz. Proč? Kvůli hlučnosti.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Vzdyt sam pises dieselove. Teda dobijeli baterie dieselem. Baterka je na normalni delsi vykonnejsi provoz pitomost a jeste zabira hodne mista a zatezuje stroj. Dnesni technologie si s tim zatim neumi poradit.

                0 0
                • Lišák  

                  Diesel na hladině – pohon a dobití baterií. Pod hladinou elektro. Benzin – elektrické už frčely za císaře pána v naší flotile.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                To je jako pridelat elektromotor na benzinovy motocykl, jako doplnkovy pohon. Lokomotiva je taky elektricka s pantografem, nebo dieselelektricka, nebo parni. Baterkova lokomotiva se da koupit jenom v hrackarstvi.

                0 0
                • Lišák  

                  Ne tak docela:

                  1)

                  2)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Vzdy je tam diesel. Samostatne bateriove jsou nepouzitelne. Ekolo presne ten pripad. Jenom na kratkou vzdalenost. U kolobezek je to jeste hur. Nema ani pedaly.

                    0 0
                    • DaSnail  

                      Diesel? Zatracená elobby, furt lže.

                      0 0
                      • psbiker  

                        Co je víc 2.4 MWh nebo 80 MWh? Lithiová baterie nebo nádrž na naftu?

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nadrz natankuju za par vterin. Kdyz je to tak suprove, proc to neni videt v elektrokolech. To to prodavaji at si nechaji.

                        0 0
                        • Lišák  

                          Nikdo tady netvrdí, že je to super. Jen vyvracíme další tebou uvedenou kravinu, že: Baterkova lokomotiva se da koupit jenom v hrackarstvi.

                          0 0
                          • psbiker  

                            Prodali jednu jedinou, ale zase ujede 560km bez zátěže :) Zbývají ty posunovací, to Mr. VUk opomněl. (Edit opoměl->opomněl)

                            0 0
                            • Janes  

                              Opomněl :-(

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              Od lokomotivy bych ocekaval, ze potahne 5000km 60 vagonu . Jinak to nestoji ani za zminku.

                              0 0
                              • Lišák  

                                Vzhledem k tebou uvedenému nesmyslu: Baterkova lokomotiva se da koupit jenom v hrackarstvi. to za zmínku opravdu stojí!

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  samostatne baterkove lokomotivy nejsou urcene k radnemu dopravnimu uziti. Jenom na posunovani, nebo na kratke vzdalenosti, kde je neprakticke, stavet troleje.

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Baterkova lokomotiva se da koupit jenom v hrackarstvi.

                                    ANO / NE.

                                    Napiš odpověď. Víc netřeba.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Ano, jenom v hrackarstvi.

                                      To baterkove monstrum na posunovani neni normalni lokomotiva.

                                      Definice" lokomotiva" musi splnovat jeji normalni dopravni vyuziti a ne jen nouzove reseni.

                                      0 0
                                      • Lišák  

                                        Definice" lokomotiva" musi splnovat jeji normalni dopravni vyuziti a ne jen nouzove reseni.

                                        Fakt jo? A kdo to určil? Snad ne ty?

                                        0 0
                                      • DaSnail  

                                        Mohol si si ten článoček prečítat, ked chceš mudrovat, ty posunovač :-)

                                        0 0
                                      • Cavendish  

                                        Je to regulérní lokomotiva. Smiř se s tím

                                        0 1
        • bikerGT  

          Aku motorové pily jsou úplně běžná věc.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Baterka je strasna pitimost, ma kratkou vydrz a velkou hmotnost. Proto ekolo nechcu ani nebudu nikdy chtit. Tata najezdil na kole za 40 let bez baterie temer 100 000km.

            Elektromobily taky trpi neduhy.

            1 0
            • bikerGT  

              Baterka je úplně super. Už si neumím představit, jezdit po Evropě jinak než v mé Tesle X.

              0 0
              • bikerGT  

                Mimochodem, přes zimu žiju v Norském Bergenu. Elektromobilů i elektrokol tady jezdí požehnaně.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Po meste. Na 800km trasy ve snehu by si zadny elekronakladak netroufl. Je tam takova zima ze pri moceni po tem zustava rampouch.

                  0 0
        • bikerGT  

          Solary na moji střeše taky nabíjí baterky v garáži a v nouzi na ně jede celý barák.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tady se nemluvi o nouzi, nybrz o normalnim provozu. Na solarni panely se nemuzu u ekola spolehat ani v pripade kdyby to byl solarni slunecnik. Potrebuju jezdit a ne nabijet. Takovej slunecnik nepotahne motor ekola.

            Motorova pila aku nemuze souperit s benzinovou v hustem lese dlouhou dobu.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Ja chci jezdit 160km za 6hod bez zastaveni, krome sesednuti a vybehnuti s kolem na rameni po schodech, prelozit ho pres 2m plot, prolezt pres plot taky a jet dal. Zkuste souperit s vasima eckama na TdF 260km. Baterka je draha, tezka, ma kratkou vydrz, muze vzplanout, treba hlidat spotrebu, 7 hodin nabijet. 3,8kg silnicku zadne ecko nenahradi kdyz mam 50kg. Jede na Praded asfaltka? Kdyztak ji vynesu na zadech jako ostatni pesi v terenu.

      https://www.google.com/…vor/%3famp=1

      0 0
      • bikerGT  

        Nikoho nezajímá co ty chceš.

        0 1
        • Betaron  

          podle těch zmatených výplodů typuji, že je ogara osmák čí deváťák ZŠ

          0 0
          • Smazaný účet  

            Elektrokolo kvuli sve hmotnosti bez slapani temer okamzite zpomaluje. Na silnicce se vezu setrvacnosti 500m na stejne silnici.

            0 1
            • dedek55  

              30 sekund šlapat , potom jet 500 metrů zadarmo :-)))) Další perla od Vás :-)))

              0 0
            • bikerGT  

              Naopak, setrvacnost elektrokola je mnohem větší a to, jak se e-bike rozjizdi i z mirneho kopecku, to se da kompenzovat na kole jen hodne usilovnym prislapovanim.

              A tak nejak je uplne hloupe, srovnavat jablka a hrusky. Tedy ecko v podobe robusniho bajku versus stihlou silnicku na 23 plastich.

              0 0
      • dedek55  

        Vaše fobie a panická hrůza z baterií je úchvatná :-) Váš život musí být děsivý když si neustále představujete jak vám exploduje baterie třeba v hodinkách a utrhne Vám to ruku . Nebo že uhoříte po vznícení baterie v nástěnných hodinách :-))

        Máte fakt těžký život bez baterií :-))))

        Ze začátku jsem se docela „bavil“ Vašimi argumenty , ale již začínají být dosti trapné . Vymyslete zas něco jiného , at' o zábavu je zde postaráno :-)

        1 0
        • Smazaný účet  

          To nejsou fobie. To jsou neduhy elektropohonu. Vyssi cena, mala vydrz, vyssi hmotnost, mozne vzplanuti, dlouhe nabijeni, styk s vodou, bzuceni motoru, michani se do me kadence, odpor motora, 25km/h, okamzite zpomaleni bez slapani, nepomahani pri kadenci 20…

          0 1
          • dedek55  

            Ten „styk“ je tam velmi důležitý :-)))

            Nechcete psát pro ČT scénáře na silvestra ? :-)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Kamaradovi padlo kolo do prehrady a jeste ho stihl vytahnout. Vzduch v plastoch a ramu ho hned neposlal ke dnu. Dojel na nem domu. Tatovi ukradli kolo pred hospodou a nasel ho za 3 tydny v potoce. Vycistil, namazal a najezdil dalsich 40tis km.

              Ekola jsou ted v hledacku zlodeju, kvuli poptavce a vyssi cene.

              Elektricke razeni bych se bal pouzivat, co kdyz se vybije nebo poroucha? Takhle muzu mit kolo doma rok a pul bez pouziti a zadna baterka nedegraduje. Kdyz se vybije baterka v nastennych hodinach taky to nedela dobre. Cekat do pondeli, oblect se a jit ji sehnat se mi nechce a platit za ni.

              Kukacky jsou nejlepsi. Zadna baterka neni treba.

              Elektrokola si domaci kutil neopravi. Nema servisni kabel a musel bych znat softwer. Lanko razeni vymeni kdekdo. Jak funguje sroubek L a H na hazce se da zjistit pohledem. Nemam rad slozite zarizeni, ktere neumim opravit. V terenu elektroporuchu neopravite. Pri drncani se rozpoji nekde kontakty. Nebo oxidace pri skladovani kola na balkone. 8let jsem mel kolo na balkone bez pouziti. To by baterka uz nesla ani nabit. Stejne kvuli tezsimu servisu nechci bezduse.

              0 1
              • bikerGT  

                „Vzduch v plastoch a ramu ho hned neposlal ke dnu. “

                Tvl, to je prča. :))) :)))

                2 0
                • Cavendish  

                  To není prča, ale úplná **********.

                  1 0
                  • Smazaný účet  

                    to se skutecne stalo, hloubka 5m a jeste chytnul 10cm pod hladinou grip riditka. Ecko by slo honem ke dnu a elektro naodpis.

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Stihl to chytit, protože to prostě stihl. Vzduch na to žádný vliv neměl.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ecko by nestihl

                        0 0
                        • bikerGT  

                          Pouze domněnka. Případně uveď zdroj, který podpoří toto tvrzení. Pokud by to bylo založenou na tvých podmínkách z říše blábolů, tedy objemu vzduchu v rámu a pláštích, pak má éčko tento objem větší, a plocha těchto zavzdušněných částí je také větší, tudíž by se na hladině drželo déle. Váha v tomto nehraje roli.

                          0 1
                          • Smazaný účet  

                            Ecko je 2× tezsi a motor se nesmi ponorit. Klasicke kolo muzou potapeci vytahnout i za 3 tydny. Doma vycistit loziska a jede se dal. Na kole nema co elektronika hledat ani razeni. Lanko za 50kc si predelam sam. Utopenej displej ne. Lanko nepotrebuje 50 let baterku a porad funguje a opravi ho i dite. Displej neopravi nikdo a je 100× drazsi nez lanko.

                            0 0
              • bessinka  

                Vuku máš mezery ve vzdělání.

                https://www.novinky.cz/…ody-40372989

                0 0
          • bikerGT  

            Nejsi ty Andrej Babiš? Ten taky lže az tomu sám věří.

            3 0
          • bikerGT  

            Chudáci invalidé na elektrických vozících. Aby denně dávali 10× Otčenáš a 20× zdrávas Maria, že si vůbec dovolují jezdit na baterky. A navíc ten neefektivní zdroj používali uz za totáče, jak to mohl hodnej komouš vůbec dopustit. Vystavovat invalidy strachu z vody, neefektivní vydrži, děsivé hmotnosti, nízké životnosti a navíc… navíc každej z nás to vidí, v zimě plné ulice stojicich invalidů na vozících, kterym v mrazu klekl zdroj a nedojeli.

            0 0
            • onuce  

              Pro invalidní vozíky se používají bezproblémové olověné aku. I já je mám na svojí kriplkáře. Li-ion, a podobné, jsou sic mnohem lehčí, při stejné kapacitě, ale také citlivější. Jsou tím příslovečným zajícem v pytli. Můžete o ně pečovat jak chcete, ale pokud má nějaký článek drobnou výrobní nedokonalost, což při složitosti… A hlavně záleží, jak, a jak dlouho byly skladované. Třeba aku v mém NB. Udržuji jej nabitý stále na 60% pro maximální životnost, a stejně je po roce zcela mrtvý.

              1 0
              • onuce  

                No a hlavně si libuji, že olověný aku má nejdelší životnost při maximálním nabití. Tedy jej po jízdě jednoduše dobiju a o nic více se nemusím starat. Li-ion však nutno nabíjet jen cca na 60%, a až těsně před jízdou naplno.

                1 0
              • MlokCZ  

                Ten notebook buď byl vadný nebo je to rukama. Baterka v NB vydrží při vhodném zacházení mnohem déle.

                Aktuálně jako druhý notebook používám ještě jeden 7 let starý Dell (celou dobu jsem ho používal já, takže vím jak s ním bylo zacházeno). Baterka má samozřejmě už o trochu nižší kapacitu, ale pořád je to velmi slušné. Přesně jsem to neměřil, ale odhadem je tak na 70–75% oproti tomu, co vydržel jako nový, což mi po 7 letech přijde slušné.

                Pak tu mám první notebook, také Dell a to 4 roky starý a tam ještě ani znatelně nepozoruju snížení kapacity. Při přesném měření by tam asi nejěké snížení kapacity bylo, ale snížení typu do max 10% odhadem při používání nepoznám.

                A na dalším jednom jen rok starém domácím NB, tam ani náznak ztráty kapacity baterie. Ale ten je jen rok starý.

                A to samé u telefonů. Nikdy jsem neměl problém s rychlým odcházením baterek u žádného svého telefonu. Nějaké postupné snižování kapacity tam samozřejmě vždy bylo, ale nic hrozného (typu po 4 letech stále vždy použitelný s kapacitou vždy minimálně 70% toho co na začátku, často ale ještě lepší stav).

                U mobilu jsem přitom nikdy neřešil, že bych nedobíjel do 100% (to je moc velký opruz a stejně jsem nedával nikdy žádný mobil pryč kvůli baterii), ale na druhé straně nikdy zcela nevybíjím (pod 30% se dostanu jen ojediněle, zcela vybitý mobil jsem neměl mnoho let, nevzpomínám na žádný případ).

                Jak může pomoct udržování na 60% opravdu netuším. To bych řekl, že tomu v reálu naopak hodně ublíží. Největší problém je přílišné vybíjení, které na tom bude při dobíjení na 60% mnohem hůře, protože do plného vybití máš mnohem menší rezervu.

                Když už bych omezoval u notebooku nabíjení do maxima, tak možná tak na 95%. Ono většina notebooků má už při plném nabití na 100% (které ukazují) už nějakou rezervu, aby baterka nebyla nabíjena moc.

                Baterka nechat kolem 70% (a nedobít úplně) má smysl v podstatě jen pro dlouhodobější skladování. Tedy u ebiku to rozhodně má smysl, když se na něm nebude delší dobu jezdit (což u mě v zimě někdy nastane).

                U notebooku a telefonu ale tohle aspoň u mě není ten případ, ty používám pořád.

                1 0
                • Janes  

                  Nokia N8. Měl jsem ji přes 6 let, stále v pohodě baterka. Po celou tu dobu přes noc na nabíječce.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ono to nechávání na nabíječce třeba přes noc ničemu moc ani nevadí. To může vadit pouze v případě, že dané zařízení to nemá ošetřené a baterku by přebíjelo.

                    Notebooky tohle mají vyřešené třeba také již řadu let. Teď nemyslím přebíjení baterky nad určitou rozumnou mez, to bylo vyřešené už dávno.

                    Teď myslím i to, že nezačnou dobíjet okamžitě znovu, když se baterka samovolně nepatrně vybije při připojené nabíječce. Většinou to bývá nastavené, že nové nabíjení začne na 95% kam to klesá samovolně dost dlouhou dobu.

                    Čekal bych, že většina telefonů to bude mít také tak ošetřené.

                    Já také skoro vždy nechávám nabíjet telefon přes noc a naopak jsem dříve nabíjel každou noc, abych se vyhýbal situaci, že se baterka zbytečně přes den příliš vybije.

                    Teď co mám baterky 5000mAh+, tak dobíjím obden, i tak nekončím druhý den pod 50%.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      koupit si kolobezku s papirovym dojezdem na eco 9km/h 35km, sport 25km/h 15–18km a kazde rano se na ni hnat 6km do prace, to musim kazdej den nabijet a baterka ma 600cyklu. Uz pri 400 cyklech nevydrzi 12km do prace a z prace a to nekdy bude 10st pod nulou. Kdyz se neco kupuje, at to vydrzi 30 let, bez udrzby jako jazdil tata na ukrajine 40 let a menil jenom retez 2–3×.

                      0 0
                      • Cavendish  

                        Tak si kup tu ukrajinu a přestaň řešit baterky ne? Už tu dávno nemáš co dělat. Evidentně to není tvoje téma, tak sem prosím už nechoď

                        1 0
                • onuce  

                  Nabíjení, a udržování, baterie na šedesáti procentech je v NB přímo režim pro životnost aku. Bez připojení k nabíječce NB nepoužívám, jen opravdu výjimečně. Tedy aku je stále na těch šedesáti.

                  V mobilech baterie žádná není, tak je to trochu jiný případ. Tam je speciální článek, jeden článek, a tedy samozřejmě pravděpodobnost selhání minimální, oproti bateriím sestaveným z mnoha článků.

                  0 0
                  • onuce  

                    Hlavní důvod, proč aku v mobilu má dlouhou životnost je, že se dopravují od výrobce, a potažmo i skladují, nabité právě cca na šedesát procent. Baterie NB a větší, zůstávají zcela vybité, a to i po několik měsíců. Od určité kapacity akumulátoru totiž nesmí být tyto přepravovány letecky z důvodu risika výbuchu. Nevím jak na lodi, ale asi šmahem jsou pro jistotu všechny větší baterie „prázdné“. Mobily se do limitu vejdou, proto nový mobil má při koupi ještě kolem padesáti procent, nový NB je na nule, nelze ani zapnout.

                    0 0
                    • onuce  

                      Jo, a co se týče akupacků e-biků. Zcela jistě jdou od výrobce skrze bezpečnost také na nule. Prodejce je pak samozřejmě nabije, jenže jak dlouho byly skladovány zcela vybité, to nikdo neví. A v tom spočívá ten zajíc v pytli.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Vybuchnout mohou i elektromobily a zatim do podzemnich garazi muzou. LPG auta maji omezene podminky. Elobby to zatim drzi, jako zbytecne nad tim vubec uvazovat.

                      1 0
                      • Janes  

                        Benzínová auta jsou tedy nehořlavá?

                        0 1
                        • Smazaný účet  

                          Benzin nehori bez jiskry. Baterka ma v sobe naakumulovano energii schopne pri poruse vybouchnout.

                          https://www.auto.cz/…asici-132775

                          0 0
                          • bikerGT  

                            Benzín hoří i jen dostatečnou teplotou. Jiskra není potřeba. Stejné riziko poruchy na éčku, jako té, která zažehne benzín.

                            0 1
                          • Janes  

                            V autě nacpaným kabelama je jiskra samozřejmě velký problém :-):-):-)

                            Já teda benzínové auto viděl hořet, jelo, pak zastavilo, zakouřilo se, začalo hořet a z auta vyběhl mužíček, co jenom lomil rukama…

                            0 0
          • Dvojan1  

            To jsi vzal kde, že nepomáhá při kadenci 20? Pomáhá na první šlápnutí.

            0 0
            • bikerGT  

              Éčko potřebuje točky, motor se nízkých fakt trápí a není to ono. V tom má tedy částečně pravdu.

              1 0
              • Cavendish  

                Otázka zní, proč by někdo točil kadenci 20…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Protoze jsem tak zvyklej na silnicce na slickoch 8bar. Tezkej prevod, nekolikrat zaslapnu a vezu se dlouho setrvacnisti, jsem triska, zadny odpor vzduchu. Pak kdyz zpomaluju, zkusim zda uz pedal zabira. Muj pocit po presednuti na tezkou elektrozrudu. Ale i vuci karbon trailu bez motoru je to horsi. Nac jsem si pujcoval tu tezkou zrudu, i kdyz mela jenom 21,5kg a wtb 2,4".

                  Vyrobce dela vsechny kola univetzalni pro 145kg tloustiky. At se hubeni trapi. Kdybych usa vyrobcum dal 100 milionu dolaru at zacnou delat znovu starsi modely, reknou ze je to malo, protoze by se tolik neprodavala ecka. I 100kg lide by sahli nekdy radsi po takovem ultralehkem zavodnim specialu za pulku ceny ecka. Stacila by poradna reklama pro mene zkusene, ze ecko vubec neni treba, zduradznit vsechny jeho neduhy a poptavka by se obratila zpatky na kola. Vyrobce vi jak na lidi. Pridela motor, ostatni komponenty zvoli shimano tourney a lidi to kupujou jenom proto, ze to ma motor. Jaky moment a dalsi parametry je nezajima. Taky se ridi jenom papirovym dojezdem a pak jim to v pulce trasy vypne. Neresi zda budou za 5 let kupovat novou baterku.

                  Mim umyslem je poridit si kolo, televizi na min 25 let pouzivani. Pokud bych mel kolo menit po 10 letech a z toho by byli 6 let bez pouziti rezavet na balkone a pouzito 5× do roka na 160km trasu, tak to nema vubec smysl kupovat. Tatovi jsem dal treking kolo z 1992, misto jeho ukrajiny, protoze ma 3×7 tourney a chvali ho.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Tobě bohužel není pomoci…

                    5 0
                  • Lišák  

                    Já nejsem sportovec, jen jezdím na kole, ale (podle mě) točit 20 otáček za minutu bude nějaký nesmysl. Ovšem pokud ty sportovec jsi, tak to děláš asi správně.

                    2 0
                • Smazaný účet  

                  Pojedu vedle 135kg eckare on bude porad slapat a ja se budu vezt na 3,8kg silnicce bez slapani, minimalni odpor vzduch, minimalni valivy odpor. E silnicka 3,8kg se neda udelat ani pro 50kg jezdce.

                  Chci kolo, ktere se po vybiti bude chovat jako kolo a budu moct v terenu odmontovat motor baterku a hodit he do odpadku, aby neprekazel ten zmetek co vydrzi min, nez me svaly.

                  Lidske svaly jsou na delsi trat pokud se nemeri cas. vyhodnejsi. Ty budes 7 hodin nabijet ja za 7 hodin budu pric.

                  0 0
              • MlokCZ  

                Tohle hodně záleží na konkrétním motoru.

                Třeba Brose má hodně slušný záběr i při naprosto minimálních otáčkách, tedy i při rozjezdu, kdy ještě žádné otáčky nemá.

                Samozřejmě jiná věc je účinnost, ta na minimálních otáčkách dobrá není.

                0 0
              • Dvojan1  

                Pokud dobře řadíš, tak není problém šlapat malou kadencí. Je jasný, že rozjíždět se na 38×11 je blbost.

                0 0
      • Cavendish  

        Proč by proboha někdo závodil na TdF s e.bikem :D Ty vzdálenosti jsou moc velký i některé dnešní elektro auta, natož na e-biky. ty jsou na rozdíl od auta postaveny za jiným účelem než překonávat stovky kilometrů bez nabíjení.

        Já si spotřebu hlídat nemusím. Na Eco najedu 90–100km a to mám celé dvě vyjížďky neboli 5h jízdy. Hrůza co? S to mám jen 300Wh baterku ;) A když dojde? No a co? Nejlehčí převod mám 34:36 nejtěžší 34:12, tak si to v klidu dojedu za své ne? Víš, jak to kvůli váze brutálně frčí z kopce? A po rovině tam není o moc větší rozdíl proti mé 9kg cyklokrosce :-P

        1 0
        • Janes  

          Když bude zájem o elektrotour, tak bude. Přece není žádný problém baterie podle potřeby měnit. Ať už zavedou bateriové " občerstvovačky", nebo to nechají na servisních vozech.

          0 0
          • Modus2  

            Tak toho bych se dožít nechtěl. :-)

            1 0
            • Cavendish  

              To já taky ne

              2 0
              • Lišák  

                Proč?

                1 0
                • Cavendish  

                  Tvl a proč jo? :D

                  0 0
                  • Lišák  

                    Sportovní zážitek, ne? Budoucnost nezadržíš. Elektrokolo je naprosto logickým vývojovým článkem jízdního kola. Další článek už nebude mít pedály. To bude teprve TdF! Konečně budou pořádné rychlosti.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Na to zapomen jeste nejmin 30 let. Nebo maji v supliku nejakej jinej napajeci zdroj?

                      0 0
                      • Cavendish  

                        30 let? za 5–7 let budou ty baterky tak daleko, že dají 200–250 km ;) jen musí Číňan uvolnit patent na grafénové baterie. A pak to půjde samo

                        0 0
          • Smazaný účet  

            A k cemu by to bylo dobre jenom se vezt? V terenu muze jit o techniku jizdy, na slinici neni co jineho resit. Maji tam domestiky a ne baterky.

            Ecko je tezke. Na eco je to po rovne silnici jenom dorovnani hmotnosti 2× levnejsiho kola stejne kategorie. Osobni zkusenost. Do kopce, pokud mate 50kg, ultralehke krabon kolo a 2pĺacku, silne nohy, podkozenou pater, nemate sedave zamestnani, vyjedete bez pomoci pohodlneji, nez na tezkem ecku, u ktreheho nesmite polavit v kadenci, nebo ten zmetek vypne. A pak ho nechate pred barakem, protoze se nevejde do vytahu a nemate ho jak umit nad vanou, aby mohl na koberec a nezustala na nem hlina s vajicky mravencu.

            Vyhodou obycejneho kola, je 2× nizsi hmotnost, 2× nizsi cena, mensi poruchovost, jednoduzsi levnejsi servis, netreba nabijet ani hlidat stav baterky ani kupovat dalsi po par letech. Mezi 2 kopci, kdyz se poroucha, nebi vybije baterka, lidi volaji zachranare.

            Kupovat si ecko aby jsem nemusel tolik slapat a 2 pulku jizdy mam slapat cely cas za sve. Pro vetsinu lidi je pomala jizda nudna, temer vsichni ho maji precipovane, pak vydrzi jeste min. V boost rezimu 35km, bez odblokovani. 500Wh. Pokud by se necipovalo, nebyla by takova poptavka. 25km/h po silnici je nudna pomala jizda a pak je to hruza, slspat ten tezkej kram za vlastni. Z duvodu jeho hmotnosti na nej daji 2,4–2,6 enduro magic mary, nebo wtb verdict plaste. Race king nebo nobby nic 2,25 jsou levnejsi a maji mensi valivy odpor. Treba vsak lehci kolo a hubenejsiho jezdce. Nemuzu za to ze si nekdo smakne pul kg bucku.

            Vsechno dela reklama a ecka si porizujou i hubeni ktery nemaji v miste bydliste zadne vetsi kopce, kvuli sve neznalosti a nedostupnosti levnych lehkych kol s 2 plackou. 55 000kc, 11,5kg, trail celopero, 150mm zdvih, fox 34 fox float, dps elite performance, dt swiss, teleskopka, xt 8000 brzdy a celej pohon, 2×11 36/26 (38/24)-11/42 (11/46)jako tomu bylo pred par lety. Zlata leta 2015–2017 a vyprodeje techto kol v 2019 zo 100k na 60k. To byla radost studovat eshopy a jejich nabidky.

            0 0
            • Cavendish  

              Proč nám to říkáš? Už si to tu vykřičel asi 5×

              Navíc půlka z toho co píšeš jsou bohužel blbosti.

              1 0
            • Harley-Davidson  

              Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo.

              1 0
            • MlokCZ  

              Ecko je tezke. Na eco je to po rovne silnici jenom dorovnani hmotnosti 2× levnejsiho kola stejne kategorie. Osobni zkusenost.

              Úplný nesmysl. Na rovině nepotřebuješ dorovnávat vůbec nic. Všechny rozumné dnešní motory jsou bez vnitřního odporu a na rovině to jede v podstatě stejně jako klasika i se zcela vypnutým motorem. Nějaký naprosto minimální rozdíl tam je za těch cca 10% hmotnosti navíc (na celé soustavě kolo + jezdec), která o těch 10% tedy navýší valivý odpor (v celkovém odporu to dá tak 2–3% rozdílu při rychlosti 25km/h, kde už významná část je odpor vzduchu).

              Na ECO to je pak zcela jednoznačně lehčí než na klasice, ECO je většinou nastaveno (dle konkrétního motoru a dle toho jak to kdo má upravené) na 60% dopomoci.

              Samozřejmě srovnávám vždy stejný typ kola a ne nějaké nesmyslné srovnání typu full vs silnička.

              Na ECO to je to zcela jednoznačně lehčí i do kopce, kde se ta vyšší hmotnost éčka projeví mnohem více než rovině. I když mám na ebiku pomalejší pláště než na biku (oboje full), tak můj odhad je, že ve výjezdu potřebuju jen o cca 20% výkonu navíc na éčku oproti klasice.

              A ECO přitom přidá 60%, tedy o hodně více než co je potřeba pro dorovnání.

              2 0
              • Cavendish  

                Správně, je to přesně takhle. Děkuji

                0 0
              • Smazaný účet  

                Byl jsem na nekolika testovackach a testoval stejnou trasu. Napr. tyhle 2 navzajem.

                Rock Machine BLIZZARD e90–29 2019

                FOCUS Jam C Pro 27,5

                Focus 13,5kg prodavali za 60k, za dalsich 30k se dala znizit hmotnost na 11,8kg, Jenom kazetu mel 42z.

                Rockmachine prodavali za 115k

                Pri vypnuti motoru nebo nad 25km/h to bylo na ecku hruza. Na eco, to bylo po rovne silnici stejne jako na kole. Do 30% kopce stejne. Kdzy jsem mel turbo rezim, tak motor cukal, protoze jsem to nezvladal kadencne. Kopec se mi povedlo vyjet jenom na eco. Nenasel jsem vhodnej prevod abych zvladnul trail, nebo turbo. Nakonec jsem v pulce kopce, zcela unaven na turbe, sesednul abych si oddechl. Rekl jsem, tohle nikdy. Uz abych byl z testovaci jizdy zpatky pujcit si lespi kolo bez motoru.

                0 0
                • Cavendish  

                  Dopadlo to podle očekávání. Zjistil si, že vlastně neumíš jezdit na kole, natož u toho nějak přemýšlet ;)

                  5 0
                  • Smazaný účet  

                    Na motorce je jezdilo lip. Zadna veda.

                    0 0
                    • Lišák  

                      Jak dokážeš jezdit na motorce, když to nedokážeš na pětadvacetikilovém kole s motorem? Tys jezdil na motorce, která má míň, než 25 kg?

                      0 0
                      • Cavendish  

                        Hlavně, jak ji může zvednout…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Od silnicni motorky s malym vykonem neocekavam cyklokros po schodech. Jenom nudnou jizdu. Proto ho doporucuju jenom jako doprvni prostredek, bez sportovniho vyuziti. Babetty 210 plochou drahu nejezdi.

                          0 0
                • Hedus  

                  Ty malý, závistivý, přihlouplý trole, běž už opravdu do prd..le. Zřejmě máš opět vycházku, nebo zaměstnavatel neví, co v pracovní době děláš. Z Tebe musí mít Tvá rodina a okolí opravdu radost. Najdi si ve vlastní flustraci strom a pověs se na něho. Alespoň tu už bude klid.

                  0 4
                • Betaron  

                  Beru názory Vuka se schovívavostí sobě vlastní. Má psychický problém, užírá se a neví, jak se s e-koly vnitřně vyrovnat.

                  Ogare, nepřemýšlej nad těmi elektrokoly tolik a buď rád, že můžeš spokojeně šlapat na klasice ještě alespoň padesát roků. Prostě a jednoduše elektrokolo nepotřebuješ.

                  Ju?

                  0 0
                  • pepek  

                    Vuk pravil: Ani krestanstvi neumlceli ukrizovanim. I kdyby jsem prestal argumentovat . . . Nechápeš, že Vuk se obětuje pro nás všechny? On je vlastně Vuk vykupitel.

                    1 0
                • Nitroglycerin  

                  Hele a když jsou ti ta elektrokola tak odporná, tak proč chodíš na jejich testovačky? Masochista?

                  0 0
        • MlokCZ  

          Budu muset někdy udělat test výhradně na ECO. Bude to tedy jen částečný test, protože tímto způsobem vybít baterii do mrtě ani nedokážu, aniž bych si odvařil svojí šlachu, protože to bude tak 8–10h jízdy (a to si dovolit ještě nemůžu).

          Odhaduju, že by to mohlo dát tak 200km s 1500m výškových nebo 100km s 2500m výškových.

          O rovině mi ani nemluv :-)

          V sobotu na konci 100km trasy převážně terénem byl 10km dojezd po asfaltu skoro rovina (start asi o 15m výškových výše než cíl) a já se pokusil odjet ten úsek ve vláčku, který táhnul výrazně výkonější kamarád na klasice.

          Ebike samotný by problém nebyl žádný. Problém byly pláště jaké tam mám (o dost pomalejší než na klasice) a moje výkonnost vs ta jeho.

          Celé se to jelo 32–35km/h a po cca 8km jsem to musel vzdát a odpojit se, už jsem to nedával (ani fyzicky, ani moje šlacha). Příště už takové věci zkoušet ani raději nebudu. Jendou jsem si to ale zkusit chtěl, jak to půjde/nepůjde a kousnul jsem se, co to šlo.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Kdo si troufne na tezke elektrozrude na takovyhle kousky na valcich ? A jeste kdyz pod vama bydli sousedi.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Cavendish  

        Proč bych měl dávat éčko na válce? A věř tomu, že by to nebyl vůbec problém.

        0 0
        • Smazaný účet  

          haibike xduro 28kg, dh plaste na valcich bez drzeni riditek a o patro niz rodina s detma. To proste neni ono. Kolo by melo byt univerzalni, pohodlny jak na valce, tak na silnici.

          0 0
          • Cavendish  

            Zase si neodpověděl. Proč by někdo dával Trail/DH kolo na válce? Kdo si koupím takové kolo, tak má doma druhé, nějaké obyč, určené na válce. Já mám éčko v garáži a jezdím s ním hlavně v zimě, kdy si nechci ničit CX nebo silničku. Ten neustálý plynulý výkon na pedálech je ve sněhu a vy výjezdech velmi příjemný.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Protoze chci jenom jedno kolo. Dve zabiraji vice mista a jsou to vyhozene penize. Chci neco co se da pouzit univerzalne a je to levne.

              0 0
              • Cavendish  

                V tom případě nechápu, co děláš ve vlákně o e-biku. Není to kolo pro tebe, tak sem už prosím nepiš. Děkuji

                A jedna malá rada. Univerzální kolo neexistuje. Proto mám 3 různá

                4 0
                • Smazaný účet  

                  Castecne univerzalni kola se vyrabely do roku 2017, pak zmizeli 2placky, hmotnost sla nahoru, geometrie a osazeni. Plaste jsou na eckach tlustsi z duvodu hmotnosti. Eckam klesa cena, klasickym stoupa, pokud chce nekdo zavodni corscountry karbon special na XT sade a i ten ma 1placku. Ne ze by rodinkam s detma nabidli stejne modely co v roce 2015–2017 na turistiku. Protlacujou jim ecka.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Žádné univerzální kolo nikdy neexistovalo. A to ani částečně. Sice to kolo umělo všechno, ale všechno to dělalo špatně.

                    2 0
                    • Smazaný účet  

                      To bych prave zadal, nemusim byt borec v jednotlivych disciplinach, jen at to zvladne kazdou na 30%.

                      0 0
                      • Cavendish  

                        Taková kolo je ale tím pádem úplně k ničemu

                        1 0
                        • Smazaný účet  

                          Pro tebe. Pro me je naprosto idealni. 160km po silnici za 5 hodin a pak odbocit do lesa a dat si trail a nakonec ho na zadech vynest po schodech domu a v jedne ruce nad vanou ho osprchovat.

                          0 0
                          • Cavendish  

                            160km za 5h nedáš ani na silnici, natož na 27,5 fullu. Zase plácáš kraviny.

                            0 0
                          • Lišák  

                            To dáváš na té silničce? Máš nějaký fotky toho trailu?

                            1 0
                            • PavelK10  

                              160 km za 5 hod při kadenci 20

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              https://youtu.be/…BuWwXU&t=165

                              Lehcimu staci dat na rafky silnejsi plaste a muze jezdit trail. Pokud ma 60kg nikoliv, je tezky. 70kg tloustikovi to budu tezko vykladat. Zhubnete na 45kg a pocitite jinaci fyzikalni vlastnosti.

                              0 0
                              • Lišák  

                                To seš fakt ty? A tvoje bazarová silnička? A ten trail, na který odbočuješ po 160 km na silnici? Smekám! Seš fakt dobrej! Jenom na tu silnici máš trochu tlustý gumy. Přece jen 160 km po asfaltu a pak kousek po, byť pěkným, trailu… zbytečná dřina na tom áčku, ne? Nebo jsi to před nájezdem na trail přezul?

                                0 0
                              • Cavendish  

                                70kg je tloušťík? LoL… :D

                                0 0
                                • GFhifi  

                                  To víš,on je jak vytřepané trenky,tak mu to tak připadá.

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Protoze je vetsina lidi nad 70kg, poklada se to za normalni hmotnost. Pokud by 99% lidi bylo schizofreniku, taky by to bylo normalni a 1% by bylo zvlastnich, s chybejicim schizem.

                                  Kolo neumi hodnotit co je normalni a co ne.

                                  Kolo vi, ze pokud nan sedne 70kg, je to moc.

                                  Fyzika se obelhat neda.

                                  0 0
                                  • Cavendish  

                                    Co to zase meleš? 70kg je pro kolo moc? Pro 70% populace to je málo

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Pro kolo je 70kg moc. proto starsi modely praskali. Pro kolo je idealni cim mene, tim lepe.

                                      0 0
                                      • Cavendish  

                                        Jasně….A proto je váhový limit většiny kol kolem 125Kg. Protože 70 už je moc. Ty seš fakt génius…

                                        0 0
                                  • GFhifi  

                                    Pokud bereš svých 50kg za normu,tak je 70 moc.Je ale tvoje váha normální.Asi ne,stejně jako ty.

                                    0 0
                                  • bikerGT  

                                    Co to meleš? 70kg je pro člověka normální fyziologicky. I kdyby většina měla tvých 45kg s postelí, normalni to nebude.

                                    0 0
                          • Janes  

                            Musíš si koupit Favorita, jediný skutečný univerzál.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Kdo je tezky ma smulu. Potrebuje robustnejsi kolo, zpusobuje vetsi odpor vzduchu, vetsi valivy odpor a de se mu hur nez pirku. 160km 5hodin neni zas tak tezke. Na Tdf maji prumerku daleko vyssi i pri 280km.

                              0 0
                          • bikerGT  

                            Dáváš na silničce traily? Ukaž.

                            1 0
                          • GFhifi  

                            Ty,s tvojí váhou a kadencí 15?

                            0 0
              • dedek55  

                V tom případě si kupte ekolo . To jde použít na vše :-)))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jak jiz sem psal, Nevejde se do vytahu, mam poskozenou pater, vynasim ho po schodech, prekladam pres plot a nanahanim cas. Jedu pomalu 160km, sem tam mirnej kopec a nemusim resit servis, nabijeni ani spotrebu baterky. A pokud je to bazar da se poridit za 15k. Uz ani v bazaru kola s dt swiss, xt, fox, karbon, 27,5" S nejsou. A ja bych chtel nove, nebo najezdeno 150km.

                  0 0
                  • bikerGT  

                    To ti nechci kazit radost, ale aerodynamickou silničku s XT, Foxkou a na 27.5" kolech prostě neseženeš ani novou, ani se 150km najetých.

                    0 0
                  • Nitroglycerin  

                    Tak si kup normální barák, (e)kolo umyješ hadicí na zahradě, uložíš do garáže nebo do sklepa. Nebudeš muset vymýšlet takové nesmyslné kreace ve výtahu nebo ve vaně.

                    1 0
                  • GFhifi  

                    Ty nemáš poškozenou páteř,ale hlavu.A to tak,že hodně.

                    1 0
              • Harley-Davidson  

                Co si představuješ pod pojmem univerzální kolo?

                0 0
              • DaSnail  

                Toho 27,5" fulla už nemáš?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ja jen upozornuju na to, ze se prestali vyrabet a ten kdo to chce, ho neproda. mozna za 2× tolik.

                  0 0
                  • DaSnail  

                    Takže ho ešte máš? Ked chceš zostat tajemný, kludne napiš „nereknu“ ;-)

                    0 0
                  • bikerGT  

                    Přesně stejnou sběratelskou zkušenost mají ti, co drželi své investiční 26". Teď to buď nechtějí pustit a dál zhodnocují nebo se smíchem pouští za desetinásobek původní ceny.

                    0 0
              • Lišák  

                Však jedno kolo máš. Z toho, co tady píšeš, tak je to nějaká silnička. To mně moc univerzální nepřijde, ale tobě to asi vyhovuje, jinak bys měl ještě jiné kolo, nebo třeba gravel, nebo HT.

                Takže pohoda, ne? Jezdi na silničce, toč frekvence 20 a spokojeně žij.

                2 0
                • bikerGT  

                  Asi má silničku celopéro. S Foxkou, na 27.5" silničních kolech a navíc fixku s převodem 60×10 aby si užil tu správnou kadenci 20.

                  0 0
                  • Prasopes  

                    když chceš dát 160km za 5 hodin s kadencí 20, tak potřebuješ něco speciálního, to je jasný

                    1 0
              • Janes  

                A *****, zase dělám něco špatně. Píšu si, vlastnit 6 kol je špatné, ***** špatné… Tak pravil Vuk, náš vykupitel

                0 0
              • bikerGT  

                Tak měj jenom jedno kolo a neotravuj ty, kteří chtějí mít kol víc a k tomu třeba i elektromoped.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takove kola se uz nevyrabi.

                  0 0
                  • bikerGT  

                    Tak si postav betonovou čekárnu někde na antik burze a třeba se najde někdo, kdo ten imaginární skvost prodá.

                    1 0
                  • Janes  

                    Já nakupoval včas, kde jsi chrápal?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nekdo jeste nemel nastradano, dalsi jeste rostl, dalsi kolo mel ale mu ho stipli, dalsimu ho nekdo vyfoukl, dalsi se zacal zajimat o kola az po jejich vyprodani a sny mu zkazilo brouzdani po internetu a zhlednuti nadupaneho kola z roku 2017 za pakatel.

                      0 0
                      • Lišák  

                        Nemáš tak trošku, no, troškuhodně schízu? Kolik vás v tvé hlavě sídlí? Vždyť přece svoje vysněné kolo máš, tak co furt řešíš?

                        0 0
    • Cavendish  

      Zdravím pana Vuka ze Žďárských vrchů. Dnes je tu krásně, 13st a prší. Tak sem se rozhodl, že se projedu na éčku.

      Celou vyjížďku sem projel na Eco režim a můžu říct, že sem si připadal jako na 10kg karbonovém HT. Úžasné lehce to jelo, nemělo to chybu. Mokré terénní výjezdy se sklonem 10 a více procent jsem absolvoval na režim Tour. V záloze sem ještě měl Sport a Turbo.

      Ten neustálý a plynulý výkon na pedálech mě stoupáním vynesl jedna báseň. To je tak, když člověk umí svoje kolo ovládat ;)

      Bohužel Vás zklamu. Ani po množství kilometrů v mokru mě baterka nezačala hořet a elektronika stále funguje skvěle. Asi mám vadný e-bike. Jinak nechápu, jak je to možné.

      Nemělo to chybu, mám na tváři úsměv od ucha k uchu. Vřele doporučuji ;)

      4 1
      • Smazaný účet  

        Ecko je o hodne financne drazsi nez to 10kg karbonove HT. Focus raven 2015 10,5kg (S), fox 32 100mm, SLX, 38/24 – 11/42, 2,25"x27,5" 1609€ (41 000kc) Ecko treba nabijet, hlidat stav baterky a je s nim tezsi manipulace. Po nekolika letech koupit novou baterku. Mam kolo z roku 1992 a 6 let bylo bez pouziti na balkone. Koupil jsem ho v roce 2000 za 1800kc.

        https://jizdni-kola.heureka.cz/…en-4_0-2015/.

        0 0
        • bikerGT  

          Pěkně hnusná, stará shitka.

          0 0
        • Cavendish  

          Já nezaplatil ani korunu. Vyhrál sem ho v soutěži ,, Do práce na kole” jakožto hlavní cenu ;) vzhledem k tomu, že dojezd na Eco je 95–100km, tak stav baterky řešit nemusím a doma po vyjížďce si to v klidu nabiju.

          3 0
        • Lišák  

          Takže ty nemáš bazarovou silničku za 16 kKč, jak jsi tady někde psal? Co reálné foto toho Focuse? Nebylo by?

          0 0
          • Cavendish  

            On žádný takový kolo nemá. Je to jen troll, co si z nás dělá prdel.

            Nejhorší je, že mě neskutečně serou lidi, kteří jsou opravdu takhle retardovaní. A ještě víc mě serou lidi, co si na ****** jen hrajou…

            0 0
            • Lišák  

              Proto na něj dneska reaguju :-) Bavím se tím. Většinou je mně u řiti.

              edit: S poslední větou naprosto souhlasím!

              0 0
          • Smazaný účet  

            Toho focuse jsem koukal v eshopu rok a pul dokud se v lete 2020 neprodal. Vadi mi to ze takovych kol neni plna prodejna.

            0 0
      • ladys  

        Co ten zážitek, když si to vyjedeš za své?

        U tvého nicku a věku je e-kolo spíš ostuda ;)

        Skus ho hodit do potoka:D

        E-kolo vydrží hodně,výrobce s deštěm a kalužema musí počítat. Ale občas i nějaké blafne

        0 2
        • Cavendish  

          V tom je ten vtip. S tímhle se můžu pustit tam, kam bych s cyklokroskou nevyjel (bike nemám), nebo se tam vůbec nedostal. Pro mě je to zpřístupnění nových míst.

          No s myslím, že to s tou potřebou éčka u mě nebude tak horký ;)

          A nevidím důvod, proč bych se měl stydět. Je to kolo třetího sledu. Drtivou většinu km najedu na CX a silnici

          1 0
          • ladys  

            Možná koupit bike:) jsou tak krásná místa všude v ČR..

            303.46km 11:30:35h 3,446m

            Snažím se taky neflákat …

            0 0
            • Cavendish  

              Pomalu dávám bike dohromady. Po bazarech skupuju díly, tak to snad časem dopadne.

              0 0
          • Smazaný účet  

            S cyklokroskou se dostanes vsude. Potlacis, nebo zvednes a pujdes jako pesak.

            0 1
            • Cavendish  

              Já chci na kole jezdit, ne ho tlačit a nosit. Představa, že dneska v každém druhém prudším kopci budu muset CX nosit v tom hlubokém blátě, to by mě hráblo. Díky éčku sem nemusel šlápnout na zem ;)

              2 0
            • MlokCZ  

              Chodit pěšky je také fajn a také to někdy provozuju, akorát by mě tedy nenapadlo si na to brát tretry a k tomu ještě nesmyslné závaží v podobě kola…

              1 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                1 0
          • onuce  

            Vy sic nevidíte důvod, proč se stydět, jenže ostatní to vidí jinak. Vidí mladého člověka na kole s motorem, nevidí ale, že jste ten stroj nechtěně vyhrál, ani že je pro Vás až ve třetím sledu. Neznalí a nezaujatí na Vás tedy nutně hledí jako na lemru. A ještě jako na lemru socku, když se s takovým e-kolem hrabete těžkým terénem. Takové e-kolo je totiž typicky „dojížděcí“, po silnicích a cyklostezkách. A vůbec, že jste něco vyhrál, nebo prostě získal zdarma, ještě neznamená… Kdyby Vám někdo z recese daroval nafukovací pannu, také byste ji používal?

            0 1
            • Cavendish  

              Ono je mě tak nějak jedno, co si myslí neznalí a nezaujatí :) Na ty se neohlížím a ani nevidím důvod, proč bych to měl dělat. Moji blízcí ví jak to mám nastavené a co dělám a zbytek mě nezajímá.

              Takové kolo je typicky stavěné právě do terénu a jeho snazší zdolávání. To by si měl ale vědět vzhledem k situaci v Brdech ne? Na stezky se naopak absolutně nehodí ;) Že si lidi neumí vybrat správné kolo, nebo ho používají nevhodně, je jich boj.

              Kolo sem původně chtěl prodat, neboť sem dodělával dům a 40 tisíc by se hodilo. Bohužel doklady a tím i záruka zůstala v rukách firmy. Takže nikdo ze zájemců nechtěl nové kolo bez záruky. Další myšlenka byla kolo věnovat tátovi, protože denně dojíždí ke včelám a trápí ho kolena. Odmítl s tím., že sem si ho poctivě vyjezdil v soutěži a mám si ho užívat.

              Nakonec zakročila manželka s tím, že nemáme vhodné kolo pro dětskou sedačku. Takže drtivou většinu času složí mě, manželce a tchyni na vození syna na výlety. Takže, když se na tom občas projedu, tak opravdu nepáchám žádný hrdelní zločin. Ale mrzí mě, že mě poučuje člověk, co sám provozuje e-trojkolku.

              A ještě jedna věc. Když o mé situaci nic nevíte, tak by ste neměl unáhleně vynášet soudy. Kdyby jste se podíval do profilu k tomuhle kolu, mám tam k němu vše důležité napsané.

              3 0
              • onuce  

                Samozřejmě, pokud jste spokojený, vše v pořádku. Jen jsem Vám chtěl nastínit, jak Vás vidí jiní, abyste nepodléhal falešnému sebeklamu.

                0 1
                • Hedus  

                  To je možná pohled chudáka z kolečkového křesla na kterého se tu málem pořádala sbírka. Pane jste den ode dne smutnější, nešťastnější. Jste ten, kdo se přidává k pár jedincům, snažícím se zastupovat davy. Nicméně je to jenom Váš ubohý názor.

                  1 1
                  • onuce  

                    Samozřejmě, prezentuji výhradně svoje vlastní názory. Jak jinak, že? Přec nebudu psát názory cizí.

                    0 0
                    • Hedus  

                      To není prezentace vlastního názoru. Jinak by bylo napsáno: jak Vás vidím já !!!

                      Na rozdíl od: jak Vás vidí jiní !!!

                      2 0
                • Cavendish  

                  Jak říkám, ostatní jsou mě fuk ;) A nevím v čem spočívá ten sebeklam teda…

                  1 0
                  • onuce  

                    V tom, že se nestydíte.

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Nestydím, nemám proč.

                      1 0
                      • onuce  

                        Přesně tak, to je právě ten sebeklam.

                        0 0
                        • Cavendish  

                          Proč se mám stydět? Že jezdím na kole, které mám doma? Nebo proč jako :)

                          0 0
                          • Hedus  

                            Kašli na něj, nemáš se za co a komu zpovídat. A rozhodně ne, asociálovi, jehož životní podmínky jsou veřejně známi :)

                            1 0
                            • Cavendish  

                              Já se jen snažím pochopit, co teda dělám špatně

                              0 0
                              • Janes  

                                Ber to jako poctu, že nemáš stejné názory a životní postoje, jako ten pošahanec.

                                2 1
                              • Hedus  

                                Stačí pochopit jenom to, že je ten pán prostě blbec :)

                                1 1
                          • bikerGT  

                            A nafukovací Onuci bys používal, když bys ji vyhrál?

                            0 0
                          • onuce  

                            „U tvého nicku a věku je e-kolo spíš ostuda“

                            Tímto, výše, to začalo. Bylo to psáno na Vás, a nepsal jsem to já.

                            1 2
                            • Cavendish  

                              Jenže ladys si to nechal vysvětlit a moje argumenty vzal. Ty ne a to je velký rozdíl.

                              Navíc moje přezdívka je spojená s tím, že v týmu jsem byl vždy nejlepší spurter. Navíc sem podobně velký jako Cav a máme i podobný styl. Cav v té době závodil a proto ta přezdívka. Která navíc přišla v době, kdy sem na BF zakládal účet. Dali mě ji kamarádi, já si ji nemyslel. Všude jinde mám nic Wimpi nebo Lemminkeinen ;)

                              1 0
                              • onuce  

                                Dobře, v pohodě. Nicméně já bych se prostě styděl. Ale tím se samozřejmě nemusí nikdo trápit. A nic ve zlém, myslím to všechno dobře. Forum, diskuse.

                                0 0
                                • Cavendish  

                                  Sebereflexe je fajn. Klidně se styď. Já tohle nutkání nemám no. Třeba někdy jindy

                                  1 0
                              • ladys  

                                Moc nevzal, ale snad to byl jen ojedinělý poklesek ;)

                                Tak ti odpustím :D

                                Ve třiceti není výmluva, ani amputace nohy. Pokud tedy člověk chce…

                                0 0
                                • Cavendish  

                                  Fakt mě dojímáte :) e-bike u mě tvoří tak 1/4 nebo 1/5 nájezdu a sem tu za to pomalu pranýřovaný.

                                  Tak když už sem to vyhrál, tak to snad můžu užívat ne? :) Nebo to mam hodit do vody? Jen aby náhodou někdo neřekl, že občas jezdím ve 30 na éčku?

                                  Mě tu prudíte, ale že děti dneska jezdí čím dál víc na plně elektrických strojích nikoho nesere :(

                                  0 1
                                  • ladys  

                                    Kolik je ten nájezd celkem? Ale 20–25% je nezanedbatelný podíl…To není občas…

                                    Osobně by jsem na to ani nenasednul a to jsem podstatně starší. Ani kdyby jsem to vyhrál,dostal, jde o princip.

                                    8,398.8 km

                                    Time 367h 16m

                                    Elev Gain 96,737 m na více není čas..

                                    0 0
                                    • Janes  

                                      Osobně bych nenapsal „by jsem“.

                                      0 0
                                    • BabbaJagga  

                                      Slušný výkon… vzhledem k věku :-)

                                      0 0
                                    • Cavendish  

                                      Nejde o princip ;) jde o to, jak to komu vyhovuje. Až budu pociťovat nějaké snížení fyzické kondice, tak ok. Slezu z toho a budu jezdit jen a jen na klasice. Do té doby nevidím důvod, proč bych na tom nemohl jezdit. Ale já se vlastně nemusím nikomu zpovídat ;)

                                      3 1
                                      • ladys  

                                        Princip je = jak to komu vyhovuje a jak si to zdůvodní sám sobě.

                                        Je otázka jak se zachováš, až to snížení přijde doopravdy…

                                        Zodpovídat se mi nemusíš ;)

                                        Ani to nemyslím útočně ,ale jezdit ve 30ti na ekole je píč…pokud je člověk cyklista.

                                        1 1
                                  • Smazaný účet  

                                    Me nevadi kdo na cem jezdi pokud to vyuziva naplno. Enduro motorkarum taky nic nerikam. Vadi mi ze jsou ecka legislativne jako kola, spousta lidi na techto motorkach porusujou predpisy, dalsi to kupujou s nadsenim za statisice jakoby jim to nevimco dalo a jezdi s tim 2× do mesice roviny, protoze se nechali manipulovat reklamou a to co jezdi by lehce zvladli na kole bez motoru. Dalsi vyjedou do hor a odvazi je vrtulnik.

                                    0 0
                                    • Modus2  

                                      Co je komu do toho, co si jiní koupí, co to stálo a co s tím dělá. Pokud si na to poctivě vydělal, tak ať si to dá třeba na trvalo reznout do kůlny, ostatním je do toho velký kulový.

                                      2 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Nekdo koupil ecko omylem ze sve nezkusenosti a vystacil by si s klasickym kolem. Je to k placi jak nekteri prodejci tahaji penize z kapes lidi co se do kol moc nevyznaji. A zaryti eckari to jeste podporujou.

                                        0 0
                                        • Janes  

                                          Táhni už konečně do zadele, uplakánku zacyklenej.

                                          1 1
                                        • Modus2  

                                          Nikdo tady nic nepodporuje. Chceš éčko, měj éčko, nechceš ho, neměj ho, obojí je správně. Je to svobodná volba a kdo to nechápe je totální mimoň. A to jsem nad miru slušnej.

                                          0 0
                                          • bikerGT  

                                            Omyl. Něco chceš? Zeptej se Vuka, jestli můžeš.

                                            1 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Nechtěl jsem éčko, protože se mi nelíbí idea sportu s jakýmsi usnadněním, a svobodně jsem si zvolil moto, protože jsem se rozhodl za takových okolností raději vyměnit sport za ryzí zážitky. Přesto, to bylo některými cyklisty považováno za zradu.

                                            0 0
                                            • Janes  

                                              Tvoje volba, avšak ne moje. S tím nic nenaděláš. Ale pobrečet si tady můžeš, to jo, jsme demokrati, my, cyklisti.

                                              0 0
                                              • Modus2  

                                                To jistě jsme, ale i demokracie má své meze. :-)

                                                0 0
                                                • Janes  

                                                  Jenom ať si pobrečí..

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Leda tak nad tou vaší demokracií (která má své meze) :-P

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Demokracie není ani moje, ani Tvoje, ta buď je, nebo není…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    No zkrátka pěkně jste se chytili, hlavně Modus. Ohání se svobodnou volbou, která se mu však líbí jen někdy.

                                                    0 0
                                                  • Modus2  

                                                    Demokracie není anarchie, má svá pravidla. :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jsem myslel, že tady na bf jsou zdejší bikeři ideově prakticky vsichni ti nejvolnější, nejsvobodnější a nejvic „cool“ „anarchokapita­listé“!

                                                    Naposled se tohle ostatně logicky a zcela zákonitě projevilo protesty proti plevelení vlákna Vtipy nějakýma motorkama, potřebou pořádku včetně přesného návodu k použití, vykazováním jinam a nakonec smazáním celé té věci. (Přičemž to, co o jízdě na jednostopých strojích píše kolega Krejza, patří z obecného hlediska možná k tomu nejzajímavějšímu a nejhodnotnějšímu, co se tady kdy objevilo.)

                                                    Inu, tak ještě jednou: Ordnung muss sein!

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Kdo mluví o anarchii? Já jsem tady, pokud vím, nic přes čáru nikdy nepsal, akorát jsem chtěl svou vlastní cestu hájit a prezentovat jako legitimní alternativu k nákupu elektrokola v pozdějším věku, toť vše.

                                                    Upřímně, těch lidí, co se jim elektrokolo nelíbí z principu, je tu celkem dost, a ty chci oslovit. Myslím si, že typicky třeba pro pana Onuceho by vhodná motorka (například Yamaha SR 500, kdyby sehnal v bazaru) byla štěstí. Stála by míň než elektrokolo, jela by mu tak akorát, aby se nazabil a přitom někam dojel, mohl by se v ní i hrabat a různě ji vylepšovat, když je kutil, a hlavně by mu vrátila sebevědomí a ty jeho výlety i s grilovačkami (akorát holt by byly v legálním kempu na legálním ohništi). Pohoda …

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Děkuji, ale motocykly mě nikdy nelákaly. Teď již vůbec ne, nemohl bych manipulovat s tak těžkým strojem. Ostatně když, tak ještě nějaké lehké žihadélko, ale význam velkých motocyklů s kufry apod… nechápu. Lepší rovnou auto, třeba menší. A v autíčku člověk nemusí být napěchovaný v helmě, a vůbec vystrojen à la kosmonaut.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Vždyť právě SR 500 je takové lehké žihadélko, právě na to jsem myslel.

                                                    https://www.motorkari.cz/…00x1200_.jpg

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Je to hezký motocykl, ale jak píši, nic pro mne.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Jej, teď jsem si uvědomil, legální kemp… Tak si představuji pravé peklo. Lidi, hluk, lidi, děti, vřískot, nula soukromí. Přitom já již jsem na tom tak, že jsem vyhnal nějaké mladé motorkáře od vyhlídky J.Š.Baara, protože mě rušili při klidném výhledu do kraje, a já tam byl první. Na druhou stranu, kdybych já tam někoho viděl, tak počkám stranou. Respektuji totiž soukromí. A Vy na mne s kempem!

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Já mám legální kemp spojený se socialistickými prázdninami s rodiči, spaním na nafukovacích matracích ve vybrakované bývalé sanitce Škoda 1203, kterou táta koupil od nemocnice a která byla naším osobním vozem, stavební dodávkou i karavanem zároveň. :-) Vůbec by mi nevadilo si to dát znovu …

                                                    1 0
                                                  • onuce  

                                                    Š1203, nebo Taz1500, to bych moc chtěl. Skvělý vůz. Jezdil jsem služební.

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Já chtěl tehdy Barkase, to byl větší punk

                                                    :-)

                                                    0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Hehe, „cyklisti“ !

                                                0 0
                                                • Janes  

                                                  Čekal jsem, kdo si naběhne, nezklamals…definuj, prosím, pojem cyklista. Podle mně jim není pouhý majitel biokola, který ho nepoužívá pro cyklistiku, ale jako dopravní prostředek na nákupy a dojíždění do hospody, ale klidně jím může být člověk využívající e-kolo pro cyklistiku…včil mudruj.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Vždyť si o tom mysli, mopedáři, co jen chceš. :)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Mě nenasereš, jsem husita, přijímám podobojí.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ale tak, no… Pokud se ti ještě někdy podaří jet (někam dál, než pro rohlíky) na kole, napíšeš si to do památníčku.

                                                    To máš holt jako když se začne s každou tou – přípomocí. :)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Neboj, na příští léto si plánuju předčasný důchod. Potom uslyšíš o šíleném seniorovi krosujicím okolí Mácháče na nepřipomocném 29 palcovém biku, nebo na vintážní silničce. I když ta příjde na řadu až o rok později, až se moje váha přiblíží stovce.Potom jí sundám z háků v garáži, dostane repasi a já budu mít duši v peří.

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Kdo je cyklista tady před nedávnem vymezil Bůhblesku. Zhruba si to pamatuju takto: Cyklista je elitní závodník, bývalý elitní závodník, nebo výkonostní cyklista (jakožto on). Ostatní jsou kolisti. Jsi to nečetl?

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Jak víš, že jsem nezávodil? :-)

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    A píšu snad, že nejsi cyklista? ;-)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Neboj, nezávodil jsem na kole :-)

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Ale já nepsal ani že jsi cyklista. Já psal je rozdělení, dle páně Bohablesku. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Cavendish  

                                                    On je Zdendyš v tomhle ohledu stejně vymletej jako Cio…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Zkuste konkurenční vlákno:

                                                    http://www.bike-forum.cz/…-elektrokolu

                                                    Místo řečí o tom, kdo je cyklista a kdo kolista …

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Zalez, motorko :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Radši bys diskusi s Vukem o hoření? :-D

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Ten nahoře se mnou a zlý pryč :-)

                                                    0 0
                                                • Cavendish  

                                                  Áááá, tys tu fakt chyběl…. :(

                                                  0 0
                                    • bikerGT  

                                      Mně zas vadí, že legislativně jsi vlastně taky člověk, navíc svéprávný a s právem volit.

                                      3 0
                                    • DaSnail  

                                      Ty tú svoju silničku tiež nevyužívaš naplno. Jazdíš len v sobotu doobeda po rovine. Na to nepotrebuješ karbon na stopetke, stačilo by ti niečo z tesca. Aj Triban z decathlonu je až moc luxus, ten by si tiež naplno nevyužil. Si len obet marketingu a reklamy.

                                      Logika… :-D

                                      5 0
                                    • Breakpain  

                                      Ja myslim, ze je to jedno, dokud Te svym jednanim neohrozuji. Nic z toho co popisujes tak nezni, takze cajk :) …

                                      A k vrtulniku, „rychlejsi vyhrava“ i v tomto pripade ;0)…

                                      0 0
                                  • Modus2  

                                    „že děti dneska jezdí čím dál víc na plně elektrických strojích nikoho nesere“

                                    Ale jo, sere, rodiče bych za to trestal. :-(

                                    0 0
                        • Janes  

                          Mě spíš fascinuje to, že zde, i přes svůj totálně zpackaný život, který jste si evidentně podělal svými zcestnými názory a postoji, mate5 ještě tolik drzosti zde kázat. Víte co, Sašo…

                          1 2
                • DaSnail  

                  A jak myslíš že jiní vidia teba? Vuk má aspergera, jaká je tvoja výmluva? Ketostrava? ;-)

                  0 0
                  • Janes  

                    Určitě, základním palivem pro mozek je co? Cukr. A základním atributem ketodiety je co?

                    Nula cukru. Výsledkem je…Onuce.

                    1 0
                    • Prasopes  

                      tady bych si dovolil nesouhlasit, pan Onuce byl dost svérázný již před ketodietou

                      1 0
              • Smazaný účet  

                Ze si lidi neumi vybrat spravne kolo a ty je nechas v tom bez pomoci pro jejich boj neni hezke.

                Treba jim pomoct a objektivne sirit vyhody a nevyhody vsech kategorii kol, at si vyberou spravne. U hodne eckaru vidim jenom chvali a i kdyz oni netrpi zadnym negativem, nemeli by negativa opominat.

                Kouknete na Trailhuntera, nebo na lidi z mtbikera, i kdyz ecka prodavaji, nechlubi se nima jako kdyby bylo ecko bez jedineho minusu.

                Oba 2 z vedeni mtbikera sami jezdi 170km 4000m na klasickych kolech. Nemeli jeste zadne sve video s eckem. Jenom kdyz slo o porovnani vyhod a nevyhod. Co se tyce jejich videi s eckama jsou to jenom prezentace protoze je to zivi. Ecko neninuniverzal na vsechno. Taky ma sve mouchy. Pokud neco chvalim, spomenu i nejskou kritiku, treba uzky vytah, i v pripade ze bych bydlel v dome s garazi.

                0 0
                • Cavendish  

                  S výběrem jim má pomoci obchod. Jsou za to placení. Rodina a kamarádi chodí s radami za mnou a jsou spokojení. Ostatní hold musí spolehnout na obchod.

                  Já se éčkem nikde nechlubím. Nikde se s tím neprezentuju, nikomu to necpu. A nedělám to ani s klasickým kolem.

                  Není univerzální a opravdu se nehodí na všechno. To ale nikdo netvrdí.

                  A jen tak pro zajímavost. Do Garáže většinou není potřeba výtah ;)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Obchod jim nepomuze, obchod potrebuje prodat.

                    rodina taky ne, protoze se nevyznaji. Pokud se v rodine jeden vyzna, pak vsichni.

                    0 0
                    • Cavendish  

                      A to jak sem už řekl, není můj problém :) proto máme internet a rouna fora, kde pomoc najdou.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Internet je plny lzi jak jsou ecka dobre bez jedine mouchy.

                        0 0
                        • Cavendish  

                          Teď lžeš ty…uvedl si tu několik odkazů na testy e-boků, kde je lidi otevřeně kritizují.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Lez je to z tveho pohledu. Kritizovani neni lez, jenom poukazovani na chyby.

                            0 1
                            • Cavendish  

                              Napsal si ,,Internet je plny lzi jak jsou ecka dobre bez jedine mouchy." Čímž si vědomě lhal. Ty videa, co si sem postoval, přece mluví na rovinu tak, jak to opravdu je ne? Zamysli se nad tím…protiřečíš si…dost silně

                              1 0
                              • Smazaný účet  

                                Pokud se neznaly zepta na foru a odpovi mu zarytej eckar, ktery mu nespomene nevyhody a zajemce neuvede kvuli sve neznalosti dulezite fakty co by chtel a jake ma podminky, uvede zajemce do omylu.

                                Dobrej doktor je ten, ktery umi vse, podrobne se vyptava a nevynecha zadnou malickost.

                                0 0
                                • Cavendish  

                                  Opět si neodpověděl na to, na co si měl odpovědět. Chápu, nechceš. Sám si se nachytal co?

                                  Už přestáváš v tom trollení být konzistentní. Už si toho naplácal až moc a teď už ani nevíš, co všechno to bylo viď?

                                  0 0
                                • bikerGT  

                                  Omyl z neznalosti. Dobrý doktor je ten s úzkou specializací.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    S uzkou specializaci. Ale na vsechno se vyptava. Jiny se ani nepodiva a rekne to nic neni.

                                    0 0
                                  • Harley-Davidson  

                                    To mám dost. Co má obor, popř. specializace společného s tím, jestli je někdo dobrý doktor nebo špatný? Zeptej se někoho v tvém okolí s mozkem, třeba ti to vysvětlí.

                                    1 1
                                    • Smazaný účet  

                                      Vsiml jsem si ze kdyz napisu stejny koment na mtbkier foru z 2 ruznych uctu, ten z uctu Vuk je bran jako negativni a z jineho pozitivni. Nemelo by ostatnich hodnotit podle predchozich prispevku, nybrz jenom ten konkretni a podvedome ho nehodnotit hur, jenom proto, ze ho napsal Vuk. To je spatna lidska vlastnost u vetsiny lidi. Prvni dojem v novem zamestnani dokaze zpusobit hodne maleru.

                                      To se mi stalo nekolikrat. Napsal jsem stejnou vetu jako 2mesice predtim admin fora a na me se sesypala vlna nenavisti. Admin ziskal pochvalu.

                                      Kdyz neco hezke napise velice neoblibena osoba, ziska nizsi hodnoceni, nez kdyby neco mene hodnotneho napsal nekdo oblibeny.

                                      Tim nemam na mysli muj predchozi prispevek. Proto bikerGT a dalsi takhle reaguji. Maji snahu vse odeme znegativizovat jak jen to je mozne.

                                      0 2
                                      • Janes  

                                        Takže ty se nám tady, ve své zabedněnosti, přiznáváš k podvodu proti pravidlům BF?

                                        Doufám, že to moderátor nenechá bez odezvy…

                                        0 1
                                        • Cavendish  

                                          Píše o MTBiker forum. Možná jsou tam jiná pravidla.

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          kamarad mi poradil dat si jine jmeno. Jeden ucet jsem sam ukoncil a zalozil novej.

                                          Taky dokud me neznali v komentarech na youtube diskuze probihala zcela bez problemu. Utoky od arogantniho namyslence, pouzivajiciho vulgarni nadavky zacali az pro provaleni me identity od jednoho, co me znal. I jemu smazli koment. Utajit mou identitu jiz neslo.

                                          0 0
                                          • bikerGT  

                                            Hele, přejmenuj se třeba každý den, dva nebo tři příspěvky a všichni budou hned vědět, co jsi zač. Ty mentálský názory tě prozradí.

                                            2 1
                                      • Nitroglycerin  

                                        To máš těžký, pár příspěvků od tebe znělo i rozumně ale většinou jsou jak od absolventa pomocný školy. Včetně gramatiky:-/

                                        1 0
                                      • Georrge  

                                        Jsi Vuk, takze to automaticky oznacim jako sracku, stejne jako zbytek tvych prispevku.

                                        2 0
                        • Janes  

                          A BF je plné tvojich lži.

                          0 0
                    • Janes  

                      Obchod jim nepomuze, obchod potrebuje prodat.

                      Vůbec tomu nerozumíš, tak tu nepublikuj takovéto zkratkovité názory.

                      0 0
                • Hedus  

                  Není to náhodou pro to, že nejsou dementní jako ty ?

                  Proč by měli řešit úzký výtah, do kterého nedáš ani kolo a ani e-kolo ?

                  V životě se mají totiž řešit problémy a ne ptákoviny.

                  Na rozdíl od tebe se prostě jenom nezabývají píčo…ama jako ty, malý, flustrovaný chudáček.

                  0 1
                • Nitroglycerin  

                  Jsou mezi námi tací, co jezdí desítky let na kole nebo pár roků e-kole a světe div se: v životě nenatočili žádné video a nešvihli ho hned na net. Vážně se dá na pohodu užít (e)cyklo vyjížďka i bez kamery na hrudi/helmě. I když to možná dneska vypadá, jako totální zaostalost:)

                  0 0
            •  

              Onuce nesmis vsechny soudit podle sebe. Vetsina lidi je normalnich, usmevavych, prejicich a nezavidejicich i kdyz je pravdou, ze v CZ je ten pomer výrazně horsi nez u nas v Nemecku. Ziju v horach na pomezi s vyhledem na Oybin tak mam přímé posouzeni. 99% lidi pohybujicich se po lesich u nas te s usmevem pozdravi a uhne at jedes na klasice nebo na elektrokole. Na české strane je to tak na 60–70%. Jo, holt usmev otvira dvere, urcite jsi to uz nekdy slysel. Mozna by ti pomohlo odstehovat se z města pod skalni převis a zit jako otec Školastykus, urcite bys brzy dosel k osvícení.

              3 1
              • onuce  

                Suďte sebe, podle sebe. Stačí juknout na Vaše příspěvky právě k inkriminovanému e-kolu. Viz screenshoty, Zdendyš alias Buhblesku.

                1 1
                •  

                  Ale no tak Onuce, chovas se nekrestansky a to hned po ranu. Za to zalovani te ceka bozi trest, cineni pokani a mnoho odpustku. A i kdybych to byl ja, tak kazdy clovek ma narok na zmenu zivotni filosofie. Zkus se nad tim zamyslet, radim ti pro tve dobro. Ja z toho nemam nic, vyjma dobreho pocitu, ze jsem schopen pomoci bližnímu svemu.

                  0 2
                  • onuce  

                    Ono je toho mnoho, viz pár dalších screenshotů, jenže to by šlo do nekonečna. Jako třeba Váš názor, že éčkaře nejen nezdravit, ale ani v nouzi jim nepomoci. Již chápu, proč jste změnil identitu.

                    1 0
                    •  

                      " Chytry radu poslouchá, hloupy setrvava v te sve".

                      2 1
                      • onuce  

                        Jde o to, že nyní kážete toleranci… Jste opravdu křesťan každými 25,4mm.

                        1 0
                        •  

                          Odpustil jsem ti drive, nez jsem docetl tva slova, ktera pramení z pomýlenosti.

                          0 1
                      • ladys  

                        Zas další politik…

                        0 0
                        • Lišák  

                          Mopedista (dle vlastních slov), poučen z krizového vývoje.

                          Takových v politice treba!

                          1 1
                          •  

                            Jak u vas dopadly otavy ? Ma byt kruta a dlouha zima.

                            0 1
                    • psbiker  

                      Obávám se, že jste nám zabil BohaBlesku.

                      0 0
                  • Lišák  

                    Za to zalovani te ceka bozi trest, cineni pokani a mnoho odpustku.

                    To není žalování, to se pleteš. To je jen připomenutí chování dotyčného. Víš, dost zmetků spoléhá na to, že lidé mají krátkou paměť.

                    2 1
                    •  

                      Tak tak, dost zmetku si plete ucelove pojmy s dojmy. Napr kdysi Sedy mor v Praze mel v naplni prace udavani ale rikali si strazci poradku.

                      0 1
                    • Smazaný účet  

                      Co vlastně provedl?

                      0 0
    • bessinka  

      Na ježdění do práce nebo na houby asi dobrý. O tom se nedá diskutovat.

      1 0
      • Cavendish  

        V Jihlavě na Boschi nám budou v kolárnách stavět nabíjecí stanice. Jelikož to mám 30km jenom tam, tak to asi v nějaký letní měsíc zkusím a budu pro zajímavost jezdit jen na kole.

        1 1
        • Dvojan1  

          To vyzkoušej. Já takhle už do práce jezdím v létě třetím rokem. Dnes teda bylo ráno trochu chladno, ale ještě se to dalo.

          1 1
          • Janes  

            Tak tady by mě opravdu zajímalo, který dement Ti dal palec dolů. Určitě někdo, kdo si dnes ráno nahříval zadnici v autě.

            0 0
            • Cavendish  

              Já si prdel při +1,2°C v autě nahříval, ale palec dolů sem nedal :D

              0 0
            • Dvojan1  

              Když ho to potěšilo, tak ať. Odpoledne krásných 19st. a to potěšilo zase mne.

              1 0
          • Smazaný účet  

            To je Fenix BC-30?

            0 0
            • Dvojan1  

              Je to obyčejné světlo. Svítí parádně. Výdrž cca 4 hodiny na pack 4 baterie 18650. Na silnici ideální světlo. CZK 326.69 20%OFF | WasaFire XM-L2 LED Bike Light 3000lm Ultra Bright MTB Road Bicycle Front Lights Mini Head Lamp 4 Modes Cycling Headlight Lamps

              https://a.aliexpress.com/_mMfKGci

              0 0
        • Nitroglycerin  

          V Jihlavě na základce (pro Caveho ZŠ Kollárova:-)) ještě před plyšem jsme měli učitele na dílny. Ten jezdil celoročně na nějaký silničce do práce. Každodenně a bez ohledu na počasí.

          0 0
          • Cavendish  

            Tak je dobrej :) Až nebudu mít doma dvě malé děti a rozestavěný barák, tak se o to možná taky pokusím ;)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Vyjadreni dopravnich expertu a soudniho znalce.

      Technologie predbehla dobu.

      https://www.auto.cz/…trole-141035

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vyjadrilo se nekolik soudnich znalcu v odboru dopravy.

        Jak je videt v Rakousku, Nemecku i Francii, nesmi se jezdit po prechodu pro chodce. Jenom Ceska republika ma zatim nejvetsi chaos a zpozdeni v zakonech.

        0 0
        • bikerGT  

          Ale tyhle tvoje pindy nemění nic na tom, že u nás se po přechodu jet může. Se třeba vztekni.

          0 1
    • onuce  

      Mám pro sebe přec jen trochu nadějný postřeh z civilisované země. Pokud musí na cyklostezce značka povolovat vjezd e-kol, zřejmě je na ně nahlíženo jinak, než na bezmotorová kola.

      0 0
      • Cavendish  

        To je značka pro moped, motorku. ne pro e-bike.

        0 0
        • onuce  

          A je po naději! Tak proto tam jeli dva důchodci na benzinových skůtrech. A já myslel, že jsou ujetí. Tedy to není na tom obrázku akumulátor, ale palivová nádrž. Ach jo.

          Ale děkuji za vyvedení z omylu.

          0 0
          • Cavendish  

            Je to vlastně obrázek Babetty nebo Stadionu. Nebo Jawy 555, prostě takových těch malých benzínových mopedů.

            Takže i v Německu je e-bike stále brán jako kolo.

            0 0
      • Nitroglycerin  

        Tedy pár sekund jsem koukal jako puk na ten první obrázek s „překladem do češtiny“. Než takový „překlad“, tak raději nechat v originále, prosím. To je fakt mazec:-)

        Dneska si koukám někteří bez mobilu a internetu ani bez nápovědy správně neutřou zadek.

        0 0
        • onuce  

          A ani tak jsem to s tím zemědělcem nepochopil.

          Nebo ve městě fontánka a cedulka „keine trinkwasser“. Žízeň obrovská. Trinkwasser je jasné, pitná voda. Ale co je „keine“. Kdyby to pitná vida nebyla, snad by napsali jasně „nein“. No ale naštěstí jsem v zápětí objevil na radnici veřejné WC se spoustou vynikající pitné vody. Vše zdarma a v naprosté čistotě. Kam se hrabou ML! Prostě Bavorsko je ráj.

          0 1
          • Smazaný účet  

            Keine znamená žádná a obrat „keine Trinkwasser“ prostě znamená, že voda není pitná.

            0 0
            • onuce  

              Já vím, později jsem si přeložil. Bohužel jsem hlupák předem nestáhl němčinu offline.

              0 0
          • Nitroglycerin  

            Kdybyste měl alespoň pár lekcí němčiny ze ZŠ, znal byste to, mistře.

            Ohledně toho WC na radnici – pevně doufám, že jste tu vynikající vodu pil z .. umyvadla. U Vás člověk nikdy neví:-)

            0 0
            • onuce  

              Pokud máte na mysli „Fučíkův pramen“, tak ne. Plnil jsem si z kohoutku nad umyvadlem vodu do lahve. Jen jsem musel na invalidy, v pánech bylo umyvadlo maličké, lahev se pod kohoutek nevešla.

              0 0
    • MlokCZ  

      Jedno video speciálně pro Vuka:

      https://www.mtbiker.sk/…volenka.html

      zejména v čase od 5:30

      0 0
      • MlokCZ  

        A teď koukám, že on už to musel vidět včera a už tam dokonce stačil nacpat ty svoje „moudra“ v komentářích pod článkem.

        0 0
        • Cavendish  

          Skoda že se to neprectu. Nemám registraci

          0 0
        • Modus2  

          „Vuk • Včera o 13:30 Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje Klikni sem ak si ho želáš napriek tomu zobraziť.“

          Je to divný, ten Vuk má v životě věčnou smůlu. Ani na Slovensku, v jeho rodné řeči, ty jeho bláboly nechce nikdo číst. :-)

          0 0
          • Prasopes  

            fakt je, že Vuk je první člověk tady, kvůli kterému bych ocenil funkci automatického skrývání příspěvků od vybranného uživatele. Já vím že je nemusím číst, ale ono vždycky chvíli trvá, než mi dojde že ten blábol co zrovna čtu je zase od něj

            0 0
    • onuce  

      Hyperbike. To je opravdu výborný název pro e-bike. V každém případě to zní lépe než moped.

      https://elektrickevozy.cz/…edobjednavek

      0 0
      • MlokCZ  

        To spíš mělo být pojmenované kuledrtič a mohli to přihlásit do soutěže o co největší standover…

        0 0
        • Lišák  

          Patrně to navrhoval někdo, kdo viděl kolo jen na obrázku. A to ještě hodně dávno a už si to moc nepamatuje.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Na verejne komunikace u nas se s tim bez ridicaku nesmi. Zadny hyperbike, jednoduse elektromotorka.

        1 0
        • bikerGT  

          Tak zrovna tohle by bylo fajn, kdyby to mohlo jezdit ofiko i po chodníku. V takové rychlosti už klesá riziko srážky s chodcem téměř na nulu.

          0 0
      • Modus2  

        Proč ne, vypadá to zajímavě a své příznivce si to jistě najde. Do města asi dobrý, ale dojezd nebude nic moc, viz specifikace pohonu. Specifications – Battery 700Wh, Motor Up to 1 kW depending on configuration

        0 0
        • PavelK10  

          Všichni se snaží horní trubku zalomit dolů…tady naopak nahoru…trochu sado maso při seskakování :)

          0 0
      • psbiker  

        Na pohodlný city bike to nevypadá. S 50 km/h rychlostí se nevejdou ani pod s-pedelec. A to by pro to chtěli status jízdního kola. No uvidíme co bude za pár let..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.