Effective Top Tube u Treka Fuela EX

12 nepřečtených
  • Milan_P

    Uvažuj o Trekovi ,ale jsem docela překvapenej „absurdní“ délkou těchto kolo. Při virtuální velikosti 18,5 což by byla velikost pro mě je ETT 609mm. Pro mě ideální ETT je zhuruba 590mm což by měla 17,5 ale tam bych asi nevystačil ani se 400mm sedlovkou. Pár lidí tady treky jezdí tak mě určitě vysvětlí proč jsou tydle kola tak dlouhý? Docela pochybuji že takovoudle délku spraví třeba představec.

    0 0
    • kubad  

      proč by těch 20mm nespravil představec? nebo řídítka s větším prohnutím k jezdci? nebo širší řídítka? nebo kombinace všeho?

      0 0
    • jIrI___  

      Můj názor na to je takový, že se Trek snažil udělat nízký rám pro dobré manévrování, ale aby byl stále dostatečně dlouhý. Tj. délka sedlové trubky např. 18,5" a většina ostatních rozměrů jakoby to byl 19,5". Na první pohled mě ta geometrie taky zaskočila.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Jsou lidi, kteří mají kratší nohy a neradi jezdí na štaflích :-)

      0 0
    • Lister  

      Jsou to parádně udělaná kola s krásnou geometríí, já zase nechápu ty tlupy osmnáctek s efektivní délkou 580mm – na to se přece nemůže nikdo naskládat :-)

      0 0
      • nobody  

        ale může :)

        0 0
        • Lister  

          No však jistě :-)

          A proto je dobře, že jsou některá kola kratší a některá delší. osobně ale nechápu snahu některých, za každou cenu si koupit kolo s geometrii, která jim vůbec nevyhovuje.

          IMHO je dost hloupé ptát se(nebo si stěžovat) někde na foru, zda mi to bude vyhovovat, zda mi vystačí sedlovka – to se dá přece vše velmi jednoduše proměřit a zrovna dostatečná délka sedlovky je parametr, který si může ověřit úplně jednoduše.

          0 0
    • MlokCZ  

      Jak už bylo psáno. Proporce každého jedince jsou různé.

      Treky jsou ideální kola pro lidi, co mají spíše kratší nohy a delší ruce nebo chtějí extra chrtí posed a takových se najde spousta.

      Pro opačnou kategorii jako jsem já, tedy kteří mají delší nohy, superkrátké ruce a ještě spíše kratší trup, tak se taková geometrie vůbec nehodí.

      Měřím 182cm, efektivní délku horní rámové trubky potřebu 580–590mm, ideálně někde uprostřed intervalu a to pro 9cm představec a už pro mě ideální řídítka, která vozím. A 6,5cm představec bych na takovém kole už rozhodně vozit nechtěl.

      Představce pod 9cm už mi nesedí, ve výjezdech a na rovině už je pak příliš malá váha na předním kole. A 17,5ka by už byla na hraně výškově, potřebuju aspoň 18tku.

      0 0
    • Žabák Tom  

      A co si to kolo prostě vyzkoušet? Trek EXo by neměl bejt problém si půjčit u prodejce a zkusit si různý velikosti rámu.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce