• Dzordano_Bruno1

    Dneska si tak foukám kolo na poměrně dost vysoký tlak ruční pumpičkou, kterou musíte narazit na šlaufek. Mám cyklo, úzký. Při vytrhávání jsem urval malou matičku, kterou máte uvnitř šlaufku.

    Mám takový dotaz. Bude to ucházet nebo nemusím letět koupit novou duši? nechce se mi kupovat duši, protože dneska jsem v obchodě byl a kupoval novou, kterou jsem ihned narval na kolo…

    0 0
    • Krocan  

      bude to OK, ale voz sebou náhradní duši, protože jak píchneš, tak ti ta potvora zapadne dovnitř a už nebude nic co by těsnilo ventilek, jak to je s foukáním nevim…ale jestli ti zapadne ta „tyčinka“ dovnitř, tak seš nahranej

      mě tohle taky pumpička udělala, ale řekl sem si že když mám náhradní duši, tak ji akorát vyhodim až budu defektit a zatím to neřeším…akorát se bojím toho foukání, protože sem teďka měsíc nejezdil (úraz) a už je to pěkně měkký, takže doufám že to bude držet dokud nepíchnu a že to ten tlak vytlačí a nezapadne to, protože se mi nechce kupovat novou duši:-P

      0 0
    • Vsara  

      JJ … také jsem ji pumpičkou utrhla. A do píchnutí to vydrželo bez problému.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Já jsem to nafouk jako kámen. takže by to mělo nějakou dobu vydržet pořádně nafouknutý. Jen jsem chtěl vědět, jestli jsem dřeveněj jen já nebo se to prostě stane všem.

        Pěkně mi tenhle styl leze na nervy.. Tu tučinku bych řekl, že rve ven ze šlafku tlak v duši/pneu, takže by to teoreticky nemělo nic dělat, ale jakmile píchnu, ujde tlak, tak je konc a duše musí pryč:(

        0 0
        • ludvajus92  

          Taky se mi to stávalo, celkem 3×, tak jsem raději přesedlal na auto ventilek,  od té doby je vše v cajku :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Zlaté autoventilky… :)

          0 0
          • XC-biker1  

            mě se zase u autoventilku stávalo že mi ráfek při foukání malou pumpou pomalu prožezával tu duči co je do půlky nalepena na ventilku, do te doby než ji uplně prořezal… ted mam rafky na galuskove ventilky, takže si vybírat nemůžu :-P

            0 0
            • Wojtek  

              znáš něco, co se jmenuje vrták?

              tak tím to zkus

              :)

              0 0
              • XC-biker1  

                dík, ale nebudu si vrtat do ráfku jen abych si tam mohl dát blbý autoventilek ;) navíc galuskove duše mi vyhovují více… snadnější foukání protože na ten pístek netlačí nic víc než tlak vzduchu… a taky snažší a rychlejší upouštění tlaku, třeba na startu před závodem ;)

                0 0
                • Wojtek  

                  hmm

                  0 0
                • postel  

                  to bych nerek, ten malej hajzl se treba neda foukat kompresorem u pumpy, domacim kompresorem, velkou domaci pumpou, a vypoustim je tak, ze nehtem zmacknu na ventil…v cem je problem?v jed­nom gramu?

                  0 0
                  • Featherbed  

                    Velkou domácí pumpou galuskovej ventilek nenafoukneš? To by mě zajímalo, co dělám blbě, že mi to jde… a dá se koupit redukce, díky který to jde i kompresorem…

                    0 0
                  • Vilém  

                    Existuje redukce, pak to nafouknes cim chces. Navic to vyresi zde popisovany problem s ulomenim maticky galuskoveho ventilku.

                    0 0
                  • Vilém  

                    …jeste dodatek. Potkal jsem uz dost lidi co pri pokusu o foukani galuskoveho ventilku netusili nic o tom, ze by se ta maticka nahore mela povolit a zmacknout.

                    0 0
                  • kubad  

                    :-) LOL

                    0 0
                  • přišlapávač  

                    nene, problém bude v Tobě ;-)

                    0 0
          • MlokCZ  

            To je otázka vkusu. Nikdy v životě jsem galuskový ventilek neurval (nejsem nijak moc šikovný, takže nechápu, co s tím kdo dělá).

            A jsem velmi rád, že už konečně nemáme doma na jediném kole autoventilky. Dnes už se taky na skoro žádných slušných ráfkách nedělá díra na autoventilky a zbytečně tam vrtat větší díru…

            0 0
            • Vilém  

              Taky jsem maticku nikdy neulomil, ale predstavit si to dovedu vcelku zive:) Staci kdyz clovek fouka malou rucni pumpickou, ma vysroubovanou matku ventilu a pak pri foukani zacne pumpickou kyvat.

              0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              On je problém v tom, že člověk fouká malou ruční pumpičkou, kterou musím na ten šlaoufek narvat a pak jak už bylo řečeno s tím kvrdláš, pumpuješ, tak se to při vytrhnutí pumpy prostě urve.

              Ale tlak duše drzí pořád skvěle. Byl jsem to zkontrolovat a ok. Problém bude opravdu jen při píchnutí.

              0 0
              • MlokCZ  

                Malou pumpičkou jsem nafoukal duší spoustu před pár lety (teď už ne, když jsem s UST už skoro dva roky bez defektu a doma mám samozřejmě velkou pumpu), měl jsem i 15 defektů ročně (+ pár defektů na manželky kole) a nikdy jsem neměl problém. A neměl jsem s tím problém ani na silničce, kde to malou pumpičkou byl vždy docela porod nafoukat na tlaky aspoň kolem 100psi a tam to kvrdlání už hrozilo kvůli těm velkým tlakům (a tedy síla na pumpičku byla už také velká). Na biku při těch malých tlakách co foukám (do 35 psi) je malá síla na pumpičce, takže tam je to naprosto v pohodě (ale zase je tam porod ten velký objem pláště).

                0 0
                • Dzordano_Bruno1  

                  No a nebo to kolo prostě přefoukávám.. A pak se to urve, když pumpu vyndavám..

                  Pneu mám tvrdý opravdu jako beton. Ani zmačknout rukou to nejde.. :D

                  0 0
                • Martin  

                  kdo umí, umí :-)

                  za těch víc jak 10 let, co jezdím silnici, jsem nikdy galuskovej ventilek nezničil :-)

                  asi to je rukama

                  0 0
    • N-Dorfin  

      právě dokončuji objednávku a dokupuju duše .. ale jakou dát na plášť 26*2.1 ? Rozměr 26*1.9–2.1 nebo 26*2.1–2.3 ? .. Jaký mezi tím bude rozdíl ? :/ .. Díky ..

      0 0
      • Vilém  

        Vzal bych tu mensi, uz jen kvuli vaze. Jinak i ve 2,4" plasti vozim dusi do 2,1" a nedela to problemy.

        0 0
        • MlokCZ  

          Do jak moc velkých extrémů se odvažuješ u těch menších duší? Do 2,25 používají všichni v partě běžně 1,9–2,1 mírné ultralightky (120g). Do těch 2,4" dáváš těžké obyč nebo také ještě i lehčí kolem těch 120g? Ono přeci jen stěna 0,6mm + roztáhnutí na už znatelně větší objem by nemuselo být ono. Ale třeba to je ještě v pohodě, proto se ptám.

          0 0
          • Vilém  

            Mam tam obycejnou tezkou. Nemyslim nejakou sjezdovou, ale proste uplne obycejna duse, tak kolem 160–180g. S lehkejma jsem tuto kombinaci nezkousel.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.