• ada

    Cauky, kamarat pre znamych s cykovozikmi organizuje z Brna vyletik na Dunajsku cyklostezku. Este by sa mu hodilo par ludi, aby sa zaplatil autobus a cena nebola vysoka. Mozno sa najde niekto z Brna, kto by mal zaujem. Bus bude mat pasy na kazdej sedacke, a tak sa bude dat pripevnit autosedacka. Nie je to zajazd, kazdy si moze jazdit svojim tempom, ale ma to vyhody, ze vsetku bagaz odvezie bus a bicyklovat sa moze nalahko+ nenarocna polpenzia. Prikladam info (kamos robi u Kudrnu sprievodcu, tak to ma formu katalogveho textu :-)) aj s kontaktom:

    DUNAJSKÁ CYKLOSTEZKA

    cyklostezkou z Linze do Tullnu s vozíky i bez vozíků

    Termín: 4.-8.6. 2008

    Cena: 3850 Kč (děti do 6 let zdarma, do 18 let 2100 Kč)

    Náročnost: 1

    Pohodový odpočinkový skorotýden v malebném rakouském kraji v okolí majestátního Dunaje. Klasika určená převážně milovníkům historie, památek, nenáročného poježdění a tudíž ideální pro jízdu s dětskými vozíky, na in-lainouvých bruslých a jednokolkách. Zažijeme pestré bicyklování výše či níže nad údolím řeky s nádhernými kostely, starobylými kláštery a zámky. Kopce nám však během našich toulek těžkou hlavu či nohy dělat nebudou. Trasy jsou plánované tak, aby pokud je to alespoň trochu možné měli více variant, aaby i ti kteří si chtějí dát trošku více do děla měli tuto možnost.

    1. Ve středu ráno odjezd z Brna do Dolního Rakouska k městu Linz, kde bychom měli být někdy popoledni. Tam přímo z kempu podnikneme první cyklovýlet. Kromě možností krátkých výpadů do okolí, bude možno absolvovat dva okruhy. Kratší asi 20 km vede okolo přítoku řeky Enns do Dunaje, dále přes MAUTHAUSEN (krásnou tržní obec nechvalně zapsanou do naší paměti existencí koncentračního tábora) a městečko Enns. Delším okruhem, který vede přes vesničku St. Florian, si přidáme dalších 20 km, .

    2. Budeme pokračovat po levém břehu Dunaje, kde navštívíme MITTERKIRCHEN s keltským městečkem Keltendorf, jezera v Eizendorfu a malebný Grein – 32 km. Zcela výjimečně si můžeme najet pár výškových metrů, když si cestu protáhneme přes Klam a nebo odpolední vyjížďkou na druhý břeh Dunaje ke klášteru Ardager.

    3. V pátek navštívíme historický YBBS a nezapomenutelný MELK s tisíciletým benediktinským klášterem v barokním slohu, čnícím na vysokém ostrohu nad Dunajem – 35 km.

    4. Cyklostezka povede vinařskými obcemi kraje Wachau (UNESCO). Kde mimo jiné navštívíme opevněný kostel St. Michael, historickou perlu DÜRNSTEIN s hradem, kde byl vězněn anglický král Richard Lví Srdce a přístavní město KREMS – město mostů, kostelů a úrodných vinic – 41km. Přídavek benediktínský klášter Götweig (největší Rakouský klášter) – 18km.

    5. Poslední den se lužními lesy prošlapeme k dostavěné a zakonzervované atomové elektrárně Zwentendorf a naše putování zakončíme v historickém TULLN s římskou tvrzí z počátku letopočtu (43km) a pak již vyrazíme zpět domů.

    Nástupní místa: Brno,

    Doporučený typ kola: silniční, trekové

    Povrch: 90% asfalt, 10% šotolinaCena zahrnuje: dopravu autobusem včetně kol a dětských vozíků, 4× ubytování v kempech, kudrnovská polopenze, pojištění léč. výloh a 2× pišingr

    Je také možnost zajištění zapůjčení vozíků

    Kontakt: Vilda Dvořák, vilik@kudrna.cz, 737267425, 6042727211

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.