• Zapp_Brannigan

    Ahoj, koupil jsem staší silničku. Je osazena Ultegrou 6500.

    A nastal problém v dualech na páce pro 9kazetu. Né vždy ale párkrát když jsem řadil na lehčí převod páka jakoby nezacvakla a chodila na prázdno. Nekladla žádný odpor. Musel jsem přeřadit na těžší převod a pak už to nějakou dobu šlo. Ale opakovalo se to.

    Měl by někdo radu ?

    Díky Martin

    0 0
    • couffy  

      Řešil jsem něco podobného,pomohlo vyčištění lihem a znovu namázání vazelínou ve spreji,je řídká a než ztuhne tak krásně zateče všude,mě tohle pomohlo.

      0 0
    • pee.tr  

      Taky se mi to občas děje, ale jsem línej se pusit do rozebírání. Nemusím řadit těžší, mě pomůže, když páku jakoby lehce při řazení vezmu do krutu (těžko to popsat). Mám s tím z kdysi dávna zkušenost i z MTB, kde mi taky sem tam nechtělo přeřadit, ale tam na malý převodník. Stupňovalo se to v chladu. Určitě za to můžou nečistoty, zatuhlé mazivo, nebo unavené pružiny. Ať to je jakýkoliv z těch tří uvedených důvodů, výsledkem je, že se nevrací západky do zoubků v tom řazení (tak nějak to tam myslím, tehdy bylo, od tý doby jsem to nerozebíral, páč jsem na to neměl nervy :-) ). Ještě to může být očesený ozubení v tom řazení, do něhož zas nechce zapadnout ta západka, která jím otáčí při máčknutí řadící páčky.

      0 0
    • pepazdepa-84  

      Mě to dělá stará ultegra na zimáku také. Línej jsem na to to řešit, protože směrem dolů nikam nespěchám. Popravdě mi to dělala i ultegra 2011. A také je pravda, že s campou jsem tohle nezažil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.