• RudaRR

    Zdarec riders… Zkoušel z Vás už někdo podobný držák na řídítka?

    https://www.ispace.cz/…e-holder-l18

    Je to za pár kaček, vypadá bytelně a na bajkování kdy potřebuješ vidět na mapu mi přijde fajn.

    Jakou s tím máte zkušenost, na co se u podobných držáků zaměřit?

    0 0
    • HadVoe  

      Ahoj,

      poridil jsem dívce a rodičům silikonového pavouka a plná spokonost. drží – ještě nevypadl a je to take minimalisticke..

      https://www.koloshop.cz/…n-cerna.html

      0 0
    • RadimCep  

      Tyhle držáky jsou tak na cyklostezku. Pokud s tím chceš někde bajkovat, tak ideáně QuadLock. Případně Topeak má taky nějaký držáky. Jsou sice dražší, ale dokáže to ten telefon opravdu udržet a ty pouzdra i uchránit.

      0 0
      • xtonda  

        Jestli je to kovové jak píší, tak bych tomu věřil rozhodně víc než plastovému quadlocku.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jestli nepotřebuješ šmatlat po displeji ale stačí ti třeba jen ako navigace, tak bych se tomuto vyhnul a bral spíš kryt co jde přidělat na řidítka. Já se osobně na tyhle držáky vysral, je to stejně k hovnu když někam jedu daleko tak mám navigaci.

      0 0
    • kiwaf  

      https://a.aliexpress.com/_mN5AzsL

      Mam tenhle a drzi fest, telefon se ani nehne.

      0 0
      • wego1991  

        ten sem měl chvíli taky – držel, ale QL je QL.

        0 0
      • jIrI___  

        Povrzuju, z tohodle telefon nevypadne. Jen mi vadilo, že je telefon poměrně vysoko nad řidítky.

        0 0
        • pepek  

          Jj, takový sterilizátor :-)

          0 0
          • jIrI___  

            I tak se to dá říct. Proto jsem skončil u silikonového držáku, který v případě potřeby uhne :)

            0 0
      • xtonda  

        GUB mám taky, trochu jiný model a drží to perfektně.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Ja poridil tohle. Protikus jsem nalepil na pouzdro telefonu a zatim drzi. Zpracovani samotneho drzaku je bytelne. Uvazuji ze poridim i druhy https://www.alza.cz/…d5593200.htm?…

      Libi se mi, ze pri jizde nejde videt, a cena.

      0 0
    • Johny_r  

      Potřeboval bych nějaký držák na větší telefon (6,5"). Priority jsou dvě – nesmí z toho vypadnout a nízká cena. Chci to jen jako nouzovku pro ojedinělý použití než pořídím nějakou navigaci. Jenom na silnici nebo nějakou polňačku, žádný traily, sjezdy, skokdy a podobný věci.

      Co tohle?

      https://www.alza.cz/…d5874525.htm

      Díky

      0 0
      • Kos_CZ  

        Pokud jde o to ho neztratit, tak v pohodě. Pokud nevadí, že se bude mobil za jízdy klepat jak drahý pes, tak potom taky OK.

        0 0
        • Johny_r  

          Tak vzhledem k zamýšlenému využití bych to klepání asi přežil, nicméně pokud máš tip na něco, co se za podobné peníze klepat nebude, tak sem s tím :-).

          0 0
        • Johny_r  

          Ještě jsem narazil na tohle. Na rámu by se to asi moc klepat nemuselo.

          https://www.alza.cz/…d6329994.htm

          Jako na traily to zrovna není a ani to neplánuju ale na nějakej výjimečnej delší přejezd, kde bych chtěl mít mobil po ruce/na očích, to možná není blbý řešení. Většina těch držáků na řídítka mi na velkej mobil přijde taková pochybná a když je to pevnější, tak je to většinou nějaká strašlivá konstrukce, kde je mobil 5cm nad řídítkama a koupí první ránu. Stojí to teda víc než ten silikonovej pavouk, ale zase to možná má větší užitnou hodnotu. Co myslíte? Máte to někdo? Zatím jsem se neodhodlal ke koupi navigace a když jedu v neznámým terénu a každejch 300m stavím, slejzám a lovím v kapse mobil, abych se podíval do mapy, dost mi to kazí zážitek z vyjížďky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tohle drží dobře, ale přes fólii v rukavkách toho moc nenaťukáš.

            0 0
            • Johny_r  

              Dobrá poznámka! Ono i jenom zapínání tlačítkem po straně by mohl být problém. Dík

              0 0
              • Smazaný účet  

                Zas ty držáky, co jdou přes displej, mohou něco aktivovat, si nevybereš :)

                0 0
                • Johny_r  

                  No, tak na kapacitním displeji by silikonovej pásek asi nic aktivovat neměl, ne? Ještě se mi nestalo, že by mi na displeji fungovalo něco jinýho než prst.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Asi máš pravdu, mě se líbil ten Quad lock, ale jen pro telefony, na který maj kryty, jinak to máš přilepený oboustrankou.

                    0 0
                    • K2  

                      Ten držák můžeš přilepit na silikový obal nebo jiný kryt, který si koupíš na mobil

                      0 0
                      • wego1991  

                        Řešil sem toto u QL asi před 2 lety. Nemám Apple ani Samsung, takže přímo kryt se zabudovaným protikusem u mě nešel a musel sem lepit buď na obal nebo záda mobilu. Chtěl sem na obal s tím, že když budu chtít QL používat nasadím na mobil obal. Měl sem asi 4 kryty (průhledný silikon, černý ohebný plast, pogumovaný tvrdý plast) a ani na jednom to nedrželo pořádně. Takže sem nakonec lepil na záda (hliníkové) mobilu. Drží už přes 2 roky. I přímo QL to uváděl na obalu, že na některé druhy plastů to přilepit nejde. Ještě doplním, že origo 3M co na tom protikuse byla moc nelepila, takže sem si koupil oboustranku od Pattexu (červenou) a drží to fest, že za to můžu zvednout kolo. Takže abych to shrnul, tak na to, že ti to bude držet na obalu bych moc nespoléhal…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Co taky chtít od držáku za přes litr že? :)

                          0 0
                          • wego1991  

                            Cena šílená o tom žádná. Při koupi sem k mému překvapení zjistil, že v balení není ten nalepovací protikus, takže pokud si dobře vzpomínám, tak dalších cca +400 Kč. Ale zas na druhou stranu funguje naprosto perfektně a když ho nezničíš, tak to je na ,,doživotí'' a jen přelepuješ bazmek na nový mobil. Já nakonec koupit i držák na paži na běhání a pak ty univerzální čudlíky např. do auta, kuchyně atd.

                            0 0
              • RomanH  

                Ano, muze to byt problem. Zalezi na telefonu a aplikacich, ktere chces pri jizde pouzivat. Mne ta brasna s nejaky starym HTC v kombinaci s Locusem a telefonovanim moc nevyhovovala, navic mi lehce prekazela pri jizde ze sedla.

                Takze pokud mas trosku vode/prachu odolnej mobil, doporucoval bych neco otevreneho. Nebo spesl obal pro konkretni typ mobilu, kde mas vyvedeny i ty tlacitka. Zase ale bacha, pokud to chces kombinovat s powerbankou.

                0 0
                • Johny_r  

                  Mobil mám v krytu (zezadu plast, na stranách silikon). A na displeji mám sklo. Mobil má IP68, takže odolný v zásadě je. Primárně potřebuju fakt spíš něco, do čeho ho zapnu i s tým krytem a v čem mi neuletí z řídítek, případně se nezničí mlácením se o řídítka. Stejně ho asi nechci mít trvale zapnutej, to by baterka za celej den nedala, ale chci mít možnost ho rychle zapnout (ideálně za jízdy), mrknout na mapu a jet dál, aniž bych ho musel tahat z kapsy atd. atd. Kdybych někam pod něj případně mohl schovat i powerbanku, bylo by to optimální (v tom silikonovým pavouku si to celkem umím i představit), ale není to podmínka.

                  0 0
            • K2  

              Měl jsem pouzdro Topeek s folii přes displej a bojoval jsem s odlesky na sluníčku + po cca 1 hodině navigace s displejem na max se mi telefon v pouzdře začal přehřívat a sám se z bezpečnostních důvodů vypnul.

              Do cíle jsem to měl cca 15 min a pěkně mě to pozlobilo

              0 0
    • RomanH  

      Ja ted na moto objednal toto . Chtel jsem, aby to bylo pro pripad deste zakrytovane. Uvidime, az to dorazi.

      0 0
    • Johny_r  

      Tak nakonec jsem koupil GUB 86. Za 350 je to solidní kus hliníku. Uchytil jsem to na víčko hlávka. Ani se nehne, telefon v něm drží jako přibitej. Trochu jsem se bál, že chybí nějaký podepření spodku (že by telefon mohl vyjet), ale to absolutně nehrozí. Projel jsem s tím všemožný terény od silnice pod sjezd v terénu, kde o drncání nebyla nouze a telefon (6,4", sklo vepředu i vzadu, takže dost těžkej plus kryt) se ani nehnul. Za limitující považuju umístění, protože velkej telefon na hlávku trčí nad rám a při nějaký větší akci (pád ze sedla dopředu, šlapání ve stoje apod.) hrozí, že ho z toho člověk vykopne. Na druhou stranu umístění na objímku na řídítka dostává ten velkej krám do polohy, kde fakt trčí do prostoru, což nepovažuju za ideální. Kupoval jsem to kvůli výjimečnýmu použití, jinak to hodlám řešit Garminem. Nicméně pokud jde o držák samotný, tak za mě velký plus. Neobjevil jsem žádný mouchy. Jakýkoli silikon, o kterým jsem původně uvažoval nebude o moc levnější, za to bude o hodně míň pevný.

      0 0
      • jIrI___  

        Mohl bys prosím dát fotku. jak vypadá telefon v tom držáku na představci? Ideálně z boku, ať jde vidět jak vysoko je telefon nad představcem. Díky.

        Mi se líbí tento systém, ale je nutno nalepit protikus na telefon a jelikož na něm mám celkem tvarově divoká záda a plastový kryt se na něj nevyrábí, tak si nejsem jist, jak moc dobře by ten nalepený protikus držel…

        0 0
        • Johny_r  

          No, já jsem právě nechtě nic nikam lepit, protože to použiju jednou za uherák. Vyfotit to někdy můžu, ale už jsem to sundal, tak nevím, kdy se k tomu zase dostanu. Nicméně zadní deska toho držáku je vysoká možná něco přes 1 cm. Je k tomu dlouhej šroub, takže víčko hlávka zůstává na místě, tohle se na něj jen přiloží a sešroubuje tím delším šroubem. Když jsem do toho upnul telefon, tak se horní hranou opíral o druhej konec představce (objímka pro řídítka), čímž získal další styčnej bod. Takže na představci vysloveně neleží, ale víc než tak 1cm nad ním nebude (dole víc, nahoře míň). Teda já mám představec otočenej směrem nahoru, když má někdo představec dolů, tak se to bude chovat jinak a u řídítek to bude asi v luftu. Každopádně i bez jakýkoli další opory to ten telefon drží dokonale. Stačí lehce přitáhnout, žádný drcení. Jsou k tomu pěnový nálepky na vnitřek těch pacek a já mám ještě silikonovej okraj krytu, takže se to vůči sobě nehnulo ani o milimetr.

          Jo, a je potřeba si uvědomit, že telefon nebude přesně v ose představce, ale nějakej cm vedle, protože v ose je ten držák, když je zavřenej. Tím šroubem se ale vysouvá jen jeden bok, takže čím širší telefon, tím víc mimo střed bude. Pro mě nepodstatný detail vzhledem k funkci.

          0 0
        • babkanakole  

          Mám SP connect, s nalepeným protikusem na profilovaném odolném zadním krytu telefonu. Dokonce na prasáka odlepeno z minulého mobilu a „dočasně“ přilepené původní 3M samolepící páskou, co na tom je, na ten nový. Drží to na dvou proužcích cca 1cm x 5cm, což jsou ta rovná místa. Ta dočasnost tam funguje jak těch 14 dní lockdownu.

          Na HT mám držák v představci, a naježděno s tím mám s tímhle mobilem (a tím dočasným řešením) loni po všelijakém terénu něco přes 1000 km, drží to dobře. Předchozí mobil takhle najezdil tak 2000 km.

          0 0
          • jIrI___  

            Dobrá zpráva :). Záda mojeho navigačního telefonu vypadají takto a vzhledem k tomu, že stále nenacházím držák, který by mi plně vyhovoval, uvažuju o zasazení Garmin bajonetu do tištěného těla přesně dle mých představ a na telefon pak nalepit garminovský protikus.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.