• defender

    Nazdar. rad bych si dovezl kolo ze statu. Myslim, ze kdyz nebude zrovna zabaleny v originalni krabici a bude nest znaky jistiho opotrebeni tak by nemel byt problem z clem. Nemate nekdo skusenost, jak to je s preclenim? Co sem studoval celni zakon tak veci na sportovni ucely by clu podlehat nemely. Rovnako majetek, ktery si clovek bere kdyz se stehuje s mista prechodniho pobytu. Dik za rady

    0 0
    • kubad  

      pokud si ho povezeš sebou a nebude zrovna zářit novotou tak by neměl byt problém.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • stařík  

      „Jak to není z USA, tak se to pánům nelíbí“, pokud někdo chce tohohle krasavce made in USA , tak je volnej.

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      ja som si zo sebou doviezol jekylla, vid. profil, vtedy ma vysiel presne na polovicku co stal tu (a to bol dolar za 50 Sk). Mal som ho rozobraty a zabaleny vo velkej batozine aj ostatnymi vecami. Nikot ma nekontroloval, nikto sa na nic nepytal… V USA sa oplati kupovat hlavne Gary Fischer, v europe je hrozne predrazeny…ked pojdem zasa do USA, urcite i zasa nejake kolo donesiem

      0 0
      • speedy gonzales  

        ja taky:-)))

        0 0
        • Vlado Jekyll  

          ja sa tiez volam slavik :-)

          0 0
          • speedy gonzales  

            tak to je parada jak jsou ti slavici mazani,co?:-))

            0 0
            • Vlado Jekyll  

              myslis karla gotta? :-))))

              0 0
              • defender  

                Diky Vlado. Tak nejak to planujem aj ja. Akurat neviem, ci mi ten Scalpel neprereze kufor. Ale podla mna by nemali byt problemy – teoreticky. Ak je to moje a pouzivane. To by ta mohli preclit kludne za diamantovy prsten, a zlate rolexky.

                0 0
                • defender  

                  A este k teme cannondale vs. ostatne. Mal som moznosti si odskusat Specilized epic za 3100 dolacov s vidlou fox, a porovnat ho tak so scalpelom s leftynou. Musim povedat, ze mne osobne sa viac pacila lefty. A taktiez mi viac vyhovoval system zadneho odpruzenia u scalpelu ako brainshock pri Epicovi. Tym nechcem do neba vychvalovat cannondale. Nie je mozne odhalit po 10 minutach jazdy na bicykli vsetky jeho klady a zapory. Len chcem povedat, aby ludia nekritizovali veci, o ktorych iba poculi.

                  A posledna vec. Nech mi nikto nehovori, ze cannony su predrazene. Predrazene su cannony iba u nas. A samozrejme su predrazene komponenty na cannony, ak sa kupuju zvlast.

                  0 0
      • goofy  

        Az tam zase nekdy pojedes, tak mi neco do toho kufriku priber, jo? Uz mam vybrano.. neco takoveho: www.pinkbike.com/photo/1463620/

        :o)))

        0 0
        • defender  

          No, tolko miesta asi mat nebudem. Ale mozno nabuduce.

          0 0
          • goofy  

            No to bylo jenom tak. je mi jasne, ze budes mit praci dovezt jedno kolo :-)

            0 0
            • defender  

              Ja viem, ze to bolo zo srandy. Ale ceny bajkov u nas vobec nepotesia. Dokonca tie ceny podkopavaju dobre meno znacky.

              0 0
              • goofy  

                No treba takovy IH u nas vubec nesezenu a v Evrope to neni o moc lepsi…

                0 0
    • Windblow  

      daň na kola z US je 11% + DPH, ale použité kolo si dovezeš v klidu bez a k letence si připlať sport eq. cca za 100 USD většina výrobců kol má mezinárodní záruku a upltníš ji i u českého zastoupení

      0 0
      • defender  

        Tiez predopokladam, ze by mi bike nemali preclit, ak nie je novy. Akurat som rozmylslal, ze by som ho pripoistil. Bojim sa, ze by mi mohli vyrubit clo z ceny poistneho. Ale to ze sa za pouzite veci nemusi platit dan je celkom logicke. Bohuzial zakony casto logike odporuju.

        0 0
      • capo  

        To co jsi napsal předpokládám funguje jen při situaci, kdy letím z USA sám a kolo si vezu jako zavazadlo, že? Varianta pošty asi tuhle možnost neproclení nenabízí, pokud bych nedosvědčil, že se stěhuji z USA do ČR… S tou mezinárodní zárukou máš nějakou zkušenost? Já bych tomu naopak moc nevěřil. Třeba Gary Fisher dává záruku jen na prvního majitele kola, dalším nikoliv…

        0 0
        • defender  

          Co sa tyka medzinarodnej zaruky, viem, ze cannondale svoju celosvetovu zaruku na ramy pred par rokmi zrusil.

          0 0
    • l.smetana  

      Zdravím,

      nebudu zakládat nové téma a využiju tohle.

      Momentálně jsem v USA, ještě si tu 3 měsíce pobudu a chystám se dovést kolo k nám do. Kolo bude kupované z druhé ruky. Je nějaká možnost to dneska dotáhnout bez CLA a DPH?

      Můžu uvést,že ho mám používané a že ho vlastním déle,než 3 měsíce (nevlastním), jenže pak by chtěli vidět účet a ten já nemám. Prodejce má účet pouze 2 roky starý,jenže to jsem tu zase nebyl já abych řekl,že jsem to koupil. Jak na to?

      Díky moc

      0 0
      • Tomcat  

        Ano muže to jít podvodem se všemi případnýma následky. Levné věci se tam prostě nevyplatí kupovat, jednoduší je to tam prodat.

        0 0
      • tonik666  

        Přivezl jsem si takto dvě. Podle mě se píše čestné prohlášení, že ho vlastníš déle než 6 měsíců, pokud by byl nějaký problém. (Dovézt věci bez cla a DPH si můžeš když se stěhuješ z ciziny domů a musíš prokázat, že je vlastníš déle než 6 mesíců).

        Prakticky to proběhlo tak, že jsem přijel na pražské letiště, zašel za celníkem co tam stál (ještě bez krabice), řekl mu, že se stěhuju z USA a přivezl jsem si dvě použitá kola, co jsem koupil za 700 a 200 dolarů a jestli je to ok. Pak jsem šel s krabicí a kufrem, on do ní ledabyle nahlédl a víc to neřešil. Takže v pohodě. V krabici jsem měl 2 rámy, 3 párky kol a vidle.

        Díly jsem posílal v krabici přes polonez parcel service s knihami a dalšími věcmi, jsou velmi levní.

        0 0
        • l.smetana  

          No, je fakt,že 6 měsíců tady budu. Spíš mě teďkom napadlo, že mohu říci, že jsem si ho koupil přes net a schoval u známého. V podstatě to zas tak velký podvod nebude, koupit jsem ho koupil, jsem tu déle než měsíců a účet k tomu mít budu A kvůli toho,že tady koupím kolo s top komponenty mě to svědomí zas tak trápit nebude ;) Nejsou to drogy, je to „jen“ kolo..

          0 0
          • tonik666  

            žádný známý bych tam nemíchal, prostě přes inzerát jakmile jsem přijel, je použité, cena nízká, a není pravděpodobné že by do toho ryli

            0 0
      • tonik666  

        Také se ujisti, že tad na bazaru neseženeš něco srovnatelného, za cenu to usa kola+nákladů přepravy. Přeprava kola je docela nákladná (pokud neletíš s BA, kde můžeš mít kolo zadarmo místo jednoho kufru) a riziko konfliku s celníky existuje.

        0 0
        • l.smetana  

          ..Neseženu, tahle značka tady snad není (Marin, konkrétně Quake 7.3 – ne za tu cenu). S příplatkem v letadle počítám 50 Euro- Lufthanssa

          0 0
          • tonik666  

            Za kolo mezi kontinenty je to E150/USD 200. Link

            0 0
            • l.smetana  

              No ale to je přímo jako sportovní pomůcka. Pokud bych to ale chtěl uhrát jako kufr?? Každopádně, pokud by to nešlo,tak bych to musel udělat takhle,což se mi moc nechce dalších 200 za dopravu..

              0 0
              • tonik666  

                Pokud se vejdeš do maximálních možných rozměrů kufru, tak to nebude problém. Kolo většinou bývá v nadrozměrné krabici, a za to ten poplatek.

                Taky počítej, že ti tu krabici pravděpodobně otevře letištní bezpečnostní služba, takže dobře označ vršek, aby se to na ně nevysypalo obráceně. Mě letěla otevřená (nic se neztratilo ani nepoškodilo)

                0 0
                • l.smetana  

                  No sakra..S lepením všeho k rámu počítám + rám do nějakého něčeho (pravděpodobně izolace), ale že by letěla otevřena,s tím sem zatím nepočítal. Takže jak, přilepit rám ke krabici? :D Resp. vyndávali ti to?

                  0 0
                  • tonik666  

                    Já u toho nebyl. Myslím, že se jim krabice nevešla do rentgenu, tak ji minimálně částěčně vybalili. A nebo se jim nezdála po rentgenu, tak se do ní dívali. Nevím, věci tam byly narovnané podobně jako jsem je tam dal já. Nevím jaké přesně mají postupy. Každopádně jsem tam měl vložený lístek, že to prohledávali američtí bezpečáci.

                    0 0
                    • l.smetana  

                      U rentgenu už vlastně ty nejseš,nebo jo? U nadměrných to udělají před tebou, u sportovních pomůcek netuším,jestli nemají něco uvnitř…Každopádně byl jsem se podívat tady na letišti a jak jsem viděl, jak to tam jedna gorila (rozuměj vysoká žena s prackama jak můj trup a po obličeji jak nepovedený chlap) hází, tak mě málem brali..Všechno,co v těch kufrech bylo muselo být snad přetočené na tisíc způsobů.

                      0 0
                      • tonik666  

                        Mě nic nepoškodili, nebo aspoň ne tak abych si všiml.

                        Kup si na amazonu „Packing Tape“ a „Bubble wrap“ a všechno dokonale obal. Když dobře vybereš, akorát se vejdeš s oběma věcma do 25 dolarů a budeš mít super saver free shipping.

                        0 0
                  • tonik666  

                    Kup si na amazonu „Packing Tape“ a „Bubble wrap“, určitě najdeš balení, které ti dohromady akorát dá USD 25 a bude mít Super Saver Free sHipping, a všechno dokonale obal.

                    0 0
                    • l.smetana  

                      Jojo,taky bych to tak viděl. Našel jsem to za 22 dolarů oboje, tak uvidím. Ještě se musím mrknout na velikost 2. zavazadla, jestli bych to náhodou neuhrál jako kufr.

                      0 0
                    • l.smetana  

                      Tak mě ještě napadlo, nedalo by se kolo rozložit do 2 kufrů? Nevím ale jak s předním troujůhelníkem,jes­tli se vleze..Nezkoušel jste to někdo?

                      0 0
                      • l.smetana  

                        Tak jsem napsal přímo do Lufthansy, jak že to tam s tím mají. Né,že by mi odpověděli, ale oni mě radši v eseji sdělí, že jsem vybral špatné „vlákno“ na dotaz. Kdo by to byl čekal,že v „přeprava“ to nemá co dělat. Raději mě napsali,ať si teda milostivě zavolám do Německa z Ameriky, že tam mi to oznámí.

                        Kdyby alespoň ty jejich stránky byly přehledné..

                        Mimoto,kam to mám poslat,to mi už neřekli. Tomu já říkám podpora zákazníka!

                        Takže se ptám tady, mnohem ochotnějších lidí, nevíte, jak by se dalo přepravit kolo,aniž by se to muselo uhrát jako sportovní potřeba? Za 2. kufr je příplatek 50 Euro, za sport. pomůcku 200. Nemá někdo zkušenost s rozložením kola do 2 kufrů? Problém je,že nemám kolo u sebe, tudíž to nedokážu přiměřit..Děkuji :)

                        0 0
                        • tonik666  

                          Podle mě je to naprosto jasné. V kuftu můžeš mít co chceš (mimo zakázaných nebezpečných věcí), pokud splníš stanovené rozměry a hmotnost. Smíš mít jeden kufr zadarmo.

                          Maximální dimenze pro kufr je součet stran 158cm a 23kg. Link

                          Podle mě pokud to bude standardně vypadající kufr, tak ho nikdo měřit nebude, ale budou prudit pokud bude těžký.

                          Druhý kufr do 158cm a 23 kg je za EUR 50, každé porušení pravidla je + 50 EUR. Link

                          Každý další kufr nad 2 je za 150 EUR.

                          Krabice na kolo je za 150, platíš a může mít 15–32kg a délku do 2m, a pokud překračuješ rozměr nebo váhu standardního zavazadla (tj. deklaruješ to jako sportovní zavatadlo) nesmíš tam mít nic ze svého kufru, jinak když na to přijdou, tak ti ta nachargujou.

                          Rám fulla podle mě do velkého kufru rozložíš. Spíš bych se bál, že tam nedáš kola, jsou velmi neskladná.

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.