Dovolena v Rakousku pod stanem

4 nepřečtené
  • kadlec

    Kluci, chceme jet se zenou a s dcerou (9 let) nekam do Rakouska k jezerum (Solna komora) a nejlepe pod stan. Na turistiku a jezdeni na kolech. Na kolo spis neco pohodovejsiho kolem jezera a cyklostezky. Nemate nejaky tip? Co jsem koukal na kempy, tak auta nejsou u stanu a ja bych rad mel auto u stanu. A nevim, jak se tam resi s kolama, idealne nejaka uschovna, mit kolo u stanu mam strach. Verim, ze mistni ho necornou, ale bude tam myslim dost smejdu, jako v zime na horach…

    0 0
    • Johny.Merida  

      Jezdim k Mondsee, kemp Austria poblíž feratoveho ráje Drachenwand… někdy nás s autem u stanu nechali, někdy ne…podle zaplnění kempu…kola jsme si zamykali na noc do auta.

      0 0
    • Johny_r  

      S kolama neporadím, ale projeli jsme Rakousko se stanem několikrát a vždycky jsme měli auto u stanu nebo do pár metrů od něj. Tím, že chceme i elektriku, tak často dostaneme místo v sekci pro karavany, kde samozřejmě není s autem problém.

      Jestli můžu radit, vyhnul bych se kempům vysloveně u jezer. To je stejný, jako u moře – čím blíž je voda, tím je kemp dražší a hnusnější (nebo aspoň jedno z toho).

      Přímo u jezera jsme byli v Seefeldu (Attersee), kde kemp nebyl špatnej, ale byl drahej. Pak jsme byli v Eurocampu trochu jižněji, taky u jezera, kde to nebylo drahý, ale kemp patřil nějakýmu sdružení mladejch rakouskejch komunistů a podle toho to tam vypadalo. Bordel jak fyzickej, tak organizační.

      Jinak namátkou:

      http://www.campinggoessl.com/ – byl jsem tam pře 15 lety, takže za nic neručím. Je to u jezera, ale relativně bokem od těch hlavních. Tehdy to drahý nebylo. Kemp standard, ale místo krásný – jezera, skály, málo lidí.

      http://www.campingmartina.at/ – Golling, taky dávno, tehdy začínali, teď to z fotek vypadá líp. Dobrý výchozí bod pro Hallein, Salzburg nebo i Berchtesgaden, jinak kemp je v městečku, takže v dosahu je civilizace, ale jinak nic zvláštního.

      http://www.camping-kastenhof.at/ – St. Johann im Pongau, už trochu jižněji, spíš do hor než k jezerům

      V Rakousku bych vymyslel další spoustu kempů, ale jsou to jiné oblasti než chceš. Každopádně žádnej kemp v Rakousku nebyl vysloveně průšvih (snad až na ten komunistickej skanzen), některý byly nádherný, jiný jen pěkný. Nevím, jakou máš zkušenost s kempováním po Evropě, ale je to o dost snazší než u nás. Kempy na západě cílí na německý a holandský důchodce v karavanech, takže je tam čisto, klid, koupelna místy lepší než má člověk doma. U nás je kemp ubytování pro socky, co nemaj na hotel a podle toho to taky vypadá. Poslední dva roky jsem jezdil po Čechách a Moravě a můžu zodpovědně říct, že najít pěknej kemp u nás dá o hodně víc práce než na západě.

      4 1
    • kadlec  

      Kluci diky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.