Dotaz tupouna 2 - stavitelna sedlovka

18 nepřečtených
  • jerrry

    Po obecnem uspechu meho dotazu na tema plast Schwalbe – vazne jste mi se svymi odpovedmi pomohli – bych se optal jeste jednou :

    Potreboval bych se zkusenejsima zkonzultovat nasledujici vec.Jako zacatecnik a neumetel resim typicky problem pri kazdem drsnejsim sjezdu (podotykam ze „drsnejsi“ je pojem relativni, proto neuvadim nejaky priklad) – ze mam moc vysoko sedlo. Uz jsem si kvulivatomu parkrat vystoupil. Coz v mem veku nepotesi .. uz kvuliva nabourane jesitnosti a taky kvuliva tomu ze to obcas boli ;-)

    Pouzit klasicky postup = zasunout pred vlastnim sjezdem sedlo rucne se mi moc nechce,protoze a) jsem linej a za b) mi sedlovka jeste donedavna do ramu samovolne zajizdela a ted, kdyz konecne drzi (utahl jsem ji jak prase), se mi s ni proste nechce hejbat.

    takze reseni je teziste dozadu – na to, ze si muzu sednout az za sedlo jsem prisel, ale preci jen, mam dycky pocit ze si tim rikam o o poradnou tlamu. Az jednou poletim i tak, tak tedy nevim jak se z poza toho sedla budu dostavat …

    No a ted jsem objevil takovy ty vehementy co umoznuji pomerne rychle a pohodlne menit vysku sedla – bud Maverick Speedball (www.maverickbike.com/…productID/48) nebo Gravity Dropper (gravitydropper­.com/GravityDrop­per.html).

    Tady by me vazne zajimal vas nazor, nebo zkusenosti, pokud to nekdo ma nebo zkousel (v historii je jen par prispevku z pocatku roku a to vetsinou jen teoreticky)

    Oba vyrobci nabizi jak typ s ovladanim zpod sedla, tak typ s „dalkovym“ ovladanim. Dalkac je asi pohodlnejsi, ale kdyz jsem koukal na fotky, tak mi trosku vadi ten dalsi kabl na kole navic – prijde mi, ze zas tak casto se to neprepina a ovladani cudlikem pod sedlem by bylo taky vyhovujici. Oba modely nabizi standardni posun o 3" nebo extra verzi s 4". Prijdou vam ty 3" jako dost, kdyz uz kvuli tomu kupujete takovy hejblo ? A co treba vaha- je to o neco tezsi – kolem 450g, coz je nejakejch 200g navic, coz mi pro normalni jezdeni neprijde jako nic zasadniho –

    Takze co vy nato ? Prijde vam to jako nezbytny, zajimavy, debilovina ? Jdete do toho ? A kdyz jo tak model s dalkacem nebo bez. A co ten posun 3" ? Staci, maolo ? moc ? DIky predem za nazory

    0 0
    • Pavlos  

      3" se mi zda celkem malo;)

      0 0
    • jarek.cz  

      Co se funkce tyce, tak to muze byt dobra vec, ale vzhledove se mi to vubec nelibi… to radsi slezu a zasunu sedlo nebo hodim obcas tlamu, nez bych to vozil na kole ;-)

      Jinak 3" je podle me dostacujici…

      0 0
      • Blackbiker  

        mně nedostačuje ani 7":-):-)

        0 0
      • jerrry  

        no treba ten Maverick je imho docela hezkej kus trubky. Ten dropper uz tak hezkej neni, i kdyz ve VELU (cca dva mesice zpatky) je fotka Droppera v cerne barve a to je vyrazne lepsi nez to co maji na svych strankach …

        0 0
    • Blackbiker  

      teleskopy jsou vhodné pro stroje typu Rb monster a pod.Tam kde delší sedlovka nejde použít kvůli např.tlumiči.Do klasického horáka je toto zbytečné. Radím – před prudkým sjezdem slézt z kola a sedlovku snížit. Pokud se nechce tak to je problém:-) Já to tak dělám stále-taky jediné co na první pohled vypadá opotřebovaně je právě sedlovka. Nyní řeším trošku zajímavý a ojedinělý případ.Sedlovku 450 mm dlouhou:-)Vím, že tím mnohé pobavím:-)Proto to tu taky píšu,ne:-):-) BB.

      0 0
    • pitos  

      Já z výškou sedlovky hýbu neustále,záleží kde se pohybuji. Nepříjde mi to vůbec divné a ani mě to nijak neobtěžuje.Raději si nastavím posed tak jak mě v určité situaci vyhovuje než bych se trápil třeba s moc vysunutou sedlovkou.

      Tu sedlovku co sis vybral bych osobně nechtěl ale věřím že to může fungovat a někomu vyhovovat.

      0 0
    • TorpEdo  

      Speedballa vozim necelej rok a dost jsem si na něj zvyknul. Je to sice další věc která může odejít, je „těžkej“, má drobnej torzní vakl, cena tušim mezi 7 – 8000 …, ale stejně bych do něj šel znova. Nebaví mě u každýho sjezdu laborovat se sedlem a tady je to tak snadný a praktický. Taky záleží co máš za rám, protože Speedball se dělá jen 30.9 nebo 31.6. Gravity­droppery jsou 26.8, 27, 27.2 a redukce.

      0 0
      • JSt  

        to je dost malo muziky, za ty love. jednou takova hmotnost, a hlavne vakl by mi vadil. kor kdyz zasunout sedlo s rychloupinakem je otazka okamziku.

        0 0
      • jerrry  

        no $$ jsou relativni – uz jsem v zivote vyhodil vic penez za podstatne vetsi chobotiny. Ohledne vaklu jsem na netu neco nasel, ale co jsem cetl tak nikdo ho nepozoroval za jizdy. A vaha 250g navic ? To snad nemuze nikdo brat jako vaznou zavadu – vozime tisic jinejch kramu co dohromady vazi vic. Mozna zavodak co honi kazdej gram, ale ten zas nepotrebuje tohle.

        jinak ty mas standardni 3"? A model s dalkacem nebo bez ? Co se prumeru tyka, to je OK, vcera jsem meril nahrubo sedlovku a ma 31 – coz je asi blbost – musel bych to zmerit poradne, ale obecne ten rozmer je OK.

        0 0
        • TorpEdo  

          Mám starší s ovládánim pod sedlem a ani nevim že dělalj něco jinýho než 3 palce. Úplně dolu to až tak často nedávám, ale pár cm stáhnu skoro před každou „technikou“, ne jen DH. Ten vakl je vážně minimální a za jízdy neznatelnej. Nedávno jsem projížděl 2 testovací kola a v terénu byl doslova nešťastnej, Speedball je totiž návykovej.

          0 0
          • jerrry  

            mas pravdu – SB dela jen 3". jen GD umi i 4". Uz jsem z toho zblblej :-) DIky za info

            0 0
    • Andrzej  

      na zacatecinka celkem dobry dotaz..... je to vic nez zajimave reseni, bohuzel neznam osobne nikoho, kdo to ma delsi dobu, jenom jeden clovek na zelandu, ten si to nemohl vynachvalit, ale nestihnul to behem me pritomnosti odskouset delsi dobou. ale uvidim jak se to osvedci tady z bf treba tk. jinak ja teda dost casto sedlovku posouvam, ale parkrat uz sem mi podarilo mit takovou vysku, ze este slo slapat a pritom v kratsich technickych sjezdech neprekazela.

      0 0
    • Omen  

      no 7–8 to je mazec líbilo by se mi to mám rb monster ale za tak max 2–3 tis

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.