Doporučíte komponenty na Author Instinct 29 2010?

13 nepřečtených
  • Robert06

    Ahoj,chodím jsem jako čtenář už skoro 2 roky a konečně jsem se rozhodl pro změnu kola.Současného Authora Spirit 26" (1997) chci doplnit Author Instinct 29" (2010).Vím,že Author zde není úplně oblíbený,ale mě doposud pro mé potřeby vyhovoval,tak nechci měnit.

    Mám rám,který chci během zimy postupně nastrojit,tak bych byl vděčný,za doporučení komponentů.Měřím 182cm,váha 105kg,roční nájezd kolem 2tis.km,8O% po silnici,zbytek polní a lesní cesty.Chtěl bych nějaký kompromis kvalita vs. cena.

    Hlavové složení : http://www.kupkolo.cz/…a-acb_z4650/ nebo http://www.kupkolo.cz/…-1–8_z89793/ původně jsem koukal na nějaké levné Force (asi 140,–Kč),ale nevím,jestli je to správná cesta

    Vidlice : http://www.kupkolo.cz/…2012_z90280/ nebo http://www.kupkolo.cz/…2013_z91421/ vím,že se tu hodně doporučuje Reba,ale ta cena je už zase vyšší,popř. možná bych se nebránil pevné vidlici,ale odpružená láká(cestou do práce je dost kostkovatých úseků

    Kliky : tady zatím nevím,jestli 3×9,nebo 3×10,doporučované jsou SLX,docela se mi líbí tyhle Deore http://www.kupkolo.cz/…75mm_z90500/

    Kola : má smysl řešit pevnou osu?Nehodlám závodit,spíše to turistické ježdění,zajímavé mi přijdou tyhle WTB s možností použití bezduše,ale nechci,aby se pode mnou kroutily http://www.bike-eshop.cz/…cerna-32-der

    To je zatím asi vše,předem moc děkuji za případné reakce k doporučení komponentů

    Robert

    0 0
    • Robert06  

      Nikdo neporadí? :-(

      0 0
      • Jakobo  

        Mne se ten Instinct libil tak, jak se prodaval. Ke konci roku za tech 21 t to byla super cena.

        Tak podle tvoji penezenky a co se ti libi neni na tom nic sloziteho. Razeni dnes uz 3×10, cenove to vyjde nastejno a dily budou na trhu dyl. Hlavne si dopredu spocti, na kolik te ta stavba vyjde, jestli nebude levnejsi koupit Radona na bike-discount.

        0 0
        • Robert06  

          Diky za reakci…jde mi hlavně o to,najít kompromis cena/kvalita,třeba u těch klik si myslím,že by mohlo stačit Deore,poznám rozdíl Deore SLX při turistické jízdě?N bike-discount jsem se díval nedávno na základě zdejších reakcí.

          0 0
      • McBlacky  

        z toho co tam máš hlavko spíš to FSA, ale osobně bych radši ritchey. Vidli radši recon než rst, ale rebou bys to nezkazil. Kola s pevnou osou pokud je ta volba určitě, to ale záleží na rámu a vidlici. Kroutit se 29" kola budou seriový XC s kulatými dráty všechny, za cenu lepšího ráfku celý kola nebudou nic extra to je asi jasný

        0 0
      • Jakobo  

        Kolik do toho chces vrazit? Pocitam stavba te nakonec prijde hodne pres 15000 Kc (vidle 4, kola 3, brzdy 2, razeni, hazka, smyk, retez a kliky 4, predstavec, rodla, sedlovka, sedlo, hlavove 2, pak pedaly, gripy, bowdeny…)

        Stejne musis na vidlici pridat tak 3000, u tebe je pevna osa je nutnost, nejlevnejsi Epicon stoji kolem 6000.

        Pokud kolo nechces stavet vylozene pro radost, tak si fakt pockej na nejake slusne kolo na bike-discount. Toto je sice pres limit, ale pevne osy a tusim tapered krk, pri tvoji hmotnosti asi idealni.

        0 0
        • Robert06  

          Je to přesně jak píšeš,kola mě baví a když jsem si na jaře koupil STX náboje a zapletl s úspěchem do stávajících ráfků,tak jsem se rozhodl,že si kolo postavím – baví mě to,budou dlouhé zimní večery:)Začnu se tedy ubírat myšlenkou pevné přední osy

          0 0
          • michomin  

            Vycházej z toho, co jsi napsal v titulním příspěvku. 1600 km silnice, 400 polní cesty. Maximálně. Na to obvykle stačí kros. Nicméně, chceš horské kolo, budiž, ale nemá smysl ho vybavovat viz rady výše. Tvým potřebám více než bohatě stačí zmiňovaný Recon nebo RST, pevná osa je v tomto případě nesmysl. Ty kliky Deore FC-M612, no já nevím. Mají převody 40–30–22, tvému využití by se spíš hodily Deore FC-590 (42–32–24), když se tedy bavíme o desetikvaltu. U kol bych ti zejména doporučil náboje s hladkými koncovkami (ne závit) aby kola vždy dosedla do patek stejně a nedošlo ke škrtání kotouče o destičky při každém manipulaci s koly, třeba http://www.cyklonemcik.cz/…erdisc-29-xt , připlať si 300 za nerezové dráty a s poštovným máš za 2 850,– přijatelná kola, tvým potřebám naprosto vyhovující. No a máš kolo v cajku. Rám, vidlice, kola, zbytek v Deore a máš solidní kolo.

            0 0
            • Robert06  

              Krosové jsem zavrhl kvůli zdejším diskuzím,u těch klik vycházím z toho,že moje současné kliky STX-RC mají na velké pile 42z (kola 26"),takže si myslím,že díky většímu obvodu 29" bude stačit 40z velká pila,ale třeba se pletu.Díky za info o těch nábojích,myslel jsem,že na konci mají vždycky závit:)

              0 0
          • makimaki  

            Tady je vzor jak vypadal v originálu, nebylo to špatně vybavené – když to dáš dokupy obdobně budeš spokojen, jen Hayesy nejsou moc oblíbené, mě ale dostačují.

            http://www.cyklobazar.cz/…nstinct-29-/

            0 0
            • Robert06  

              Díky za odkaz,brzdy nevím jestli tyto http://www.kupkolo.cz/…erna_z90265/ ,nebo si připlatit za http://www.kupkolo.cz/…oucu_z90632/ pravda je,že v polabí,kde jezdím,brzdy moc nepoužívám.

              0 0
              • Jakobo  

                Postav to cele na Deore, razeni dnes uz urcite 3×10, kliky podle svoji optimalni kadence a kde jezdis. Jestli ale svihas casto po silnicich jak pises, tak bych dal klasiku 42, 32, 22, o nejmensi prevody neprijdes a rychle ti aspon nebudou chybet. Navic je o cosi levnejsi, ale to uz je na tobe.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.