• saintjv

    Borci co jezdite vic vzadu z tehle dvou? Nejaky negativni zkusenosti? Nechci dozadu DDcko, vozim tvrdou vlozku takze mi to prijde zbytecny.

    Anketa: Borci co jezdite vic vzadu?

    0 0
    • Mr.Duck  

      Zalezi co od toho chces.

      Dissector je pro me ciste zavodni guma. Neskutecne zabavna, dobre citelna a genialne se s ni vzadu zataci. Prijde mi ze ale celkove brzdi a drzi o neco min nez DHR2, a ma takovy „float“ coz presne od zadni gumy ve velky rychlosti chci.

      DHR bych nasadil spis jako takovy univerzal, na skaly a pomalejsi technicke jezdeni. A prave jako univerzal je to asi jedna z nejlepsich zadnich gum minimalne z nabidky Maxxis.

      Co jezdim vic ale neodpovim, protoze uz rok jsem vozil Assegai predek/zadek, a na EN ted Butcher T9 predek/zadek. Zrovna ten Assegai vzadu na DH podle me neni nejlepsi na takovy bezny podminky, ale je tam od posledniho zavodu a jeste zije tak co se s tim budu ***** :)

      0 0
      • saintjv  

        jj souhlas asegaie davam na predek. driv jsem jezdil klisku DHF takze ted zkusim tohle. Hele ja jezdim techniku ale protoze bydlim u prahy tak vetsina prejezdu a transferu je áčko nebo proste cesty. takze nechci gumu u ktery budu mit pocit ze me nekdo drzi za zadni kolo… Mam tu i v okoli nejaky trialparky kde si clovek muze slusne zaskakat. Gumy mam obe doma. Takze je ve finale budu mit na kole obe.

        0 0
        • Breakpain  

          Popravdě, na techniku bych se nebál DHR II (to prostě brzdí úplně jinak a mnohem déle …). Letos budu na DHčku jezdit obě kola DHR II a uvidíme, předtím tam byl Asseg.

          Na enduro po okolí Prahy mám Asseg + Aggres. (Agress bo byl doma, jinak bych dal šanci Dissec). Pokud nebudu spokojený, tak přejdu na DHR II 2× nebo Asseg + DHR II.

          0 0
          • Atilla  

            Taky jsem vozil kombo DHR+DHR v DH, ale assegai na předním funguje o kus lépe na tvrdém a prašném. A vlastně i všude jinde

            0 0
        • Dejv0  

          Podle toho co většinou vidim na Stravě, bych dozadu dal Rekona. Nicméně Ticháč, LES nebo Stříbro jsem taky dlouho drtil na DHR, než jsem prozřel, totální vopruz, ale jestli tě to baví. :)

          0 0
          • saintjv  

            No ver mi, ze tam kde jezdim ja na stribru, a okoli rekona fakt ne:))) to nechces…

            0 0
          • Atilla  

            Oběšenec na rekonu?

            0 0
            • Dejv0  

              O tom ale vůbec nebyla řeč.

              0 0
            • Manas  

              Dal sem to loni na podzim na Ardentu v 26" a 2.3 .. slo to.

              0 0
              • Atilla  

                Neříkám, že to nejde. Brácha to dal na HT s fastrackem v noci na oči. Ale proč..

                0 0
                • Manas  

                  Ono uprimne, s tim jak to tam je rozjebany, a vymlety tak mi to nedava smysl pro jezdeni vubec. To radsi okolo plotu trailem … Takhle to je jen o brzdach a udrzeni rovnovahy v mensi rychlosti …

                  0 0
                • Breakpain  

                  V noci? :D Tak to je moc … noční ježdění nemusím a kór v noci tohle :-) …

                  0 0
                  • goofy  

                    V noci se jezdí jenom z hospody… :-D

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Tak jestli mel motivacni hladinku, tak chapu ;)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Ne, byli jsme u v Praze u kámoše a po ForBikes jsme jeli na vyjížďku a tohle byl bonbonek nakonec. Druhý den jsme objeli snad všechny Frantovi traily + DH Všenory.

                        0 0
    • Carloss  

      Pokud to bude i do parků, tak DHR, má větší boční figury, takže trvá trochu déle než se otrhají. Přímo Dissector jsem nejel, ale HighRoller má stejné boční figury a šly hrozně rychle do kopru.

      0 0
    • Breakpain  

      Jestli se nepletu, tak DHR II v EXO není moc odolná (čti je to poddimenzovaný, neodpovídá to standardu EXO u Maxxisu). Záleží, jak agresivně s tím budeš jezdit a jestli tam máš šutry.

      Jestli se tohle zlepšilo u EXO+ nemám ověřeno ;-) … ber to jako „věcnou“.

      0 0
      • goofy  

        Vozím DHRII vzadu bez vložky a pohoda. Ale jezdím tužku… :-D

        0 0
        • Breakpain  

          DHR II a Aggres mi v pouhem EXO prijdou jako papir a oba jsem rizl.

          Pravda, nejsem uplne vybiravy ve stope, proste to nekam jede ;) a ani nejsem nejlehci.

          A kdyz jsem prochazel net, tak vic nez smula je to u tehle dvou pravidlo. Kdyz si das vedle jine EXO, tak je to poznat i rukou, jakej papir to je. Kazdopadne jsou lide, kterym to funguje, to se nepru ;).

          0 0
          • Derwen  

            Mám to stejně, nyní vzadu Vittoria Mazza Enduro, vozím nižší tlak a půlka sezóny bez defektu, ťuk ťuk.

            0 0
          • goofy  

            Jak říkám.. Sám jsem překvapený, že jsem žádné DHRII zatím neřízl, a to mám metrák živé váhy… DHF už jsem prorazil.

            btw: teď jsem to určitě zakřikl, a budu prorážet jak na běžícím páse. :-D

            0 0
      • Atilla  

        Co se týče odolnosti tak vložka + DHR EXO mám zatím lepší statistiku nez Aggresor DD + vložka;), ale třeba náhoda. I kámoš 3ti vyjížďka a Aggresor DD říznutý nad patkou.

        0 0
    • JakeF  

      DHR má o třídu víc gripu, Dissector líp jede a je s ním víc zábavy.

      Na ježdění za svý Dissector, na bikeparky a závody DHR. Když jezdíš obojí, tak HR II.

      2 0
      • saintjv  

        Jo to dava smysl.

        0 0
      • Salkrikaltor  

        Přihřál bych si polívčičku, co Dissector vs. Minion SS na ježdění za svý? Na celoroční převážně suché použití, flowtraily, přesuny a takové to motání se po okolních skocích s minimem skal.

        0 0
      • theedge  

        Jo s tím celkem souhlasím. Mám dva zadní záplety na lítačku mám Dissector EXO v Dual a na Enduro vozím DHR II EXO+ Terra. Musím říct že Dissector mne celkem pozitivně překvapil v hrabance kde se zakusuje celkem pěkně, na ježdění taky fajn. Kde bych se o něj bál, tak hodně kamenitý traily typu Rychleby a TT kde se ty jemnější figury dřív obrzdí než na DHR II.

        Dřív jsem jezdil i DHR II v Dualu a přišlo mi že se na tom dá jezdit za svoje taky velmi dobře – asi líp než na takovým Agressorovi.

        0 0
    • Honza03  

      Momentálně jezdím Assg exo+ v gripu na předku a DHR II 2,4 terra na DD na zadku a je to asi nejlepší kombo co jsem měl. Rok jsem jezdil vzadu Diss EXO+ 120tpi a jede to o trošičku lépe, ale ne zas o moc, největší rozdíl vidím při jízdě do kopce kde DHR je mnohem lepší a obecně lépe brzdí. Největší problém který jsem s Diss měl byla odolnost, vzorek je víc otevřený a je jednoduší do běhounu udělat díru (letos už dělají 60TPI verzi tak třeba to už bude lepší). Na techničtější trialy bych se držel DHR je to prostě jistější jízda.

      0 0
    • maajkee  

      Dissector mě velmi mile překvapil, jezdím právě z 99% za svý a s dhr jsem se zbytečně trápil, dissector překvapil jak v kameni tak na hrabance. Líp jede a nijak mě na můj SKILL nelimituje.

      0 0
    • saintjv  

      Pokud by to nekoho zajimalo pred sezonou, tak jen par postrehu a zkusenosti k tomu dissectoru.

      Co se tyce jizdnich vlastnosti, tak po vsech smerech predcil ocekavani. Fakt rozumna predvidatelna guma, ktera je navic lehka. Mel jsem vzdy verzi Max Terra Exo+ 2,4 a 2,6.

      Jenze tady vsechny pozitiva konci… Je to snad nejhorsi guma co se trvanlivosti nebo spise odolnosti tyce. Dal jsem ji letos sanci 4× a na kole tohle uz opravdu nechci. Jezdim na karbonovych rafcich a s vlozkou, se kterou mam letite zkusenosti. Pred tim jsem na kole mel WTB trailboss a pak Agresora verzeExo+.

      Tu gumu jsem nekolikrat(6×) riznul i na trailech, ktery nebyly zadny extraeduro. Stacilo proste nepatrne otreni se o podklad nebo kamen ci koren a doslo k bocnimu proriznuti toho plaste. Musim rict ze jsem se s tim opravdu vyvztekal a neverim, ze bych mel 6× stejnou smulu na boku a u tech dalsich plastu, ktery jezdili DH parky, finale ligure a podobny veci, proste nic, ze bych mel jen stesti… fakt nevim cim to je, jestli vlozkou? Mozna ze byla ta guma az prilis na tesno?

      Kazdopadne ted tam mam DHR II Exo+ a uz jsem s tim delal fakt nepekny veci a ta guma proste doopravdy drzi… je tam par znamek ostrych kamenu ale ta guma furt jede dal.

      Kazdopadne dalsi guma ktera dostane sanci budou ty novy kontiky,,,,

      1 0
      • MirosPikos  

        To si mi neudělal radost. Mám připravenou na jaro EXO+ (starý) 2.4"

        0 0
      • mr.antik  

        Tak teď uplně nevim jestli mám mít radost, ale mám tu zásobu dvou nových DHR II a jednoho Disectoru… A takhle v ruce mi to nepřijde nějak jako odlišný

        0 0
      • maajkee  

        Měl jsem dissector celou jednu sezónu na zadku, jezdím převážně přírodní enduro traily, občas tt, nejaky to blinduro, enduro tt a nikde jsem ho neriznul, paradoxně jsem riznuk jen dhr ktery jsem dával na blinduro na Slapech :)

        Ale je logicky, když je dissector lehčí než dhr, že nekde ten matroš chybět musi.

        0 0
      • Atilla  

        To jsem zvědav co řekneš na conti. Mám DH Argotal a casing je tak sotva DD. Rozhodně to má daleko k DH od maxxisu. Na předek ok. A co koukám na recenze na bike24, atd, tak enduro casing je slabší než EXO a váhu dělají špunty. Ale ta směs od Continentalu super soft asi víc vydrží je to tvrdší než maxxgrip o kus. Tak jsem si teď vzal za dobře do srajd na jaro Maxxgrip shorty 2 a na Léto tentokrát maxxterra assegai EXO+ 60tpi.

        1 0
        • maajkee  

          Ty to máš super, že máš traily kousek od baráku, my co to máme 20km na traily potřebujeme holt aby ta guma i jela :)

          0 0
          • Atilla  

            Zase máš fyzičku:) Každopádně mít to na trail 20km, tak si radši vezmu auto a jedu do Liberce kde si dáš 1200–1500m a perfektně se svezeš.

            0 0
            • goofy  

              Já to mám taky na traily 20 – 35 km, a i když mám celkem light gumy, tak jezdím autem. Už jenom pro tu úsporu času, než tam člověk dojede… :-)

              0 0
              • Atilla  

                Tak ono kdybych to měl tak daleko, tak ani nemám enduro, ale jen Trailbike a DHčko

                0 0
                • goofy  

                  No tak mě to zas nevadí hodit to kolo na tu střechu. Nad trailbikem jsem taky uvažoval, ale občas by pode mnou celkem trpěl, a dva kola bych neuživil. :-)

                  0 0
                • theedge  

                  Tak myslím že to není o vzdálenosti k trailům ale o tom jaký ty traily chceš jezdit :-) vzdálenosti 20 –35 km se taky přibližuju autem. Nedovedu si představit že bych se někam 40 – 60 km ( myšleno tam a zpět ) přibližoval na kole za endurem :-D

                  Jinak k Dissectorovi – jezdil jsem ho v EXO Dual celou sezonu na druhým výpletu tady na lokálech a turistice a ani jeden defekt. Ale nemáme to tu moc kamenitý. Na enduro zápletu vozím DHR EXO+

                  Ale já prostě jezdím tužku a nedefektím :-)

                  0 0
          • jonti  

            Mam to na traily asi 5 km pres sidliste a pole do kopce a stejne mi kombinace DHR Exo a Rekon Exo pripada az prilis. Kdyz nebylo mokro nejvic mi vyhovovalo Rekon 2,4 Exo/Racing Ralph 2,35, co jelo a jeste s tim slo jezdit traily.

            Ale to je tim, ze jezdim vetsinou na XC plastich a nemam rad, kdyz to nejede.

            0 0
    • bimjeam  

      Zdar, netrhajú sa vám bočné štuple na dissectore?

      Mám ho vpredu a po sezóne sú všetky bočné figúry z vnútornej strany tak do polovice natrhnuté po celom obvode plášťa.

      Zadný Nobby Nic, kde by som pri rezaní zákrut flekom skôr čakal takéto poškodenie je paradoxne úplne ok.

      0 0
    • doubleingram  

      Tusite pls sirku DHR II 2,4 WT na i30 rafku?

      Je tak zasadni rozdil EXO vs EXO+, mam 80 kg, trail bike a nijak agresivne nejezdim, Tocna a pod traily.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.