• kassar007

    Jelikož pro mě cyklistická pauza začala už před cca 2 měsíci (ne z důvodu chladu, ale zranění), mám čas přemýšlet a vybírat nové věci na nastávající sezonu. Chtěl bych si koupit DH dres (kalhoty a dres s dlouhým rukávem), ale tady nastává moje tápání. Při prohlížení různých kolekcí a nabídek se prolínají věci na DH a MX. Je nějaký rozdíl mezi těmito kusy oblečení nebo je jedno co si vyberu. Pokud budete mít s nějakým kusem resp. značkou dobré zkušenosti, budu rád za odkaz.

    Dík za radu

    0 0
    • kali222  

      sice to u me uz peknejch par let neni aktualni, ale stihl jsem ujezdit/vyrust z 2× troy lee design, 2× fox, 1× thor a 1× monty (mx styl) podle me je to stejny DH i MX stale. jen jsou v nabidce i „volnejsi“ modely, jako static od thoru, ktery ma jiny material(obecne tyhle volnejsi nemaji tolik takovych tech pruznych dilu, nebo ne ve stejnem rozsahu) a i volnejsi strih a volnejsi nohavice. u klasikejch mx kalhot sem mival problemy s delkou nohavic, protoze vuci trupu mam trosku delsi nohy a u MX kalhot se pocita s tim, ze nohavice budou ve skornich. takze jsem mel rad fox, protze mely na konci nohavice gumu. thor mi prijde nejlepsi strihem a ty troy se mi vzdycky moc libily, nastesti doba kdy moc byla v cr okolo 7500,– a ja nevedel kde lip, je fuc :)

      kdybych dneska uvazoval. tak skocim do tech volnejsich strihu s odepinatelnou nohavici. do toho „trenyrky s chranicema“ + nejake vyssi chranice nad koleno jako ma ixs-tusim :) ale to uz pro me neni. snad se vyjadri nekdo kompetentnejsi :)

      ps:vidle na rb uz doma? : )

      0 0
      • Radek Broz  

        Tak já budu trochu oponovat. Mě jsou konkrétně ty Thor Static fakt hodně krátký. Další taky rozhodně budou dole s elastickou manžetou, volný už ne – chytá se to za převodník.

        0 0
        • kali222  

          ja jsem napsal, ze u klasickejch mx sem mival problem s delkou, tyhle volnejsi jsem nidky nejezdil a ani tam nepisu „ty volne to resi“- bez zk tezko .-). nechytam za slovo-upresnuji. jinak s tim, ze bych do nich skocil, jsem zase nedopsal myslenku(skoda, ale jsem trosku zbrklej), pouzil bych je jako kratke. za me jsou totiz delsi nez klasicke kratke MX. dlouhe tedy s gumou viz vyse.

          0 0
          • Radek Broz  

            Já tě nijak nechytám za slovo – jen prostě jinej názor, za mě Static ani jiný volný už ne. A když si je vezmu bez nohavic jako krátký, přijdou mi taky kratší než třeba krátký Foxy.

            Já mám teda problém, že jsem poměrně hubene, takže když si vezmu MX kalhoty dělaný na vyžraný hobby motoX jezdce – padesátníky, tak mi jsou sakra krátký. Když najdu dobře dlouhý, vejdu se tam dvakrát.

            0 0
            • kassar007  

              tak ja mam problem presne obracenej :-) … jsem pomerne dobre stavenej (nerozumej tluty) a obcas se do neceho nevejdu.

              Ale jestli jsem tedy dobre pochopil, rozdil mezi DH a MX neni.

              0 0
              • kali222  

                to asi nebude problem, jen kdyz ma treba nekdo delsi nohy a vezme si kuli tomu o velikost vetsi, tak by se mu do oblasti sedacich partii vesly spise dve řitě :D a jeste by se tam …

                :D. proste delat manekyna a opravdu kvalitni pozy v MX kalhotach, neni diky strihu pro kazdyho a vubec jednoduchy no :D

                0 0
                • kassar007  

                  :-D no… jelikoz pozovat nehodlam a budu vystlan chranici, misto se vzdy hodi

                  0 0
              • Radek Broz  

                Ne, není – pokud značka nabízí oboje,(TLD, FOX…) je to to samý.

                0 0
                • kassar007  

                  dik … prave od foxe i tld se mi veci libi, tak aspon bude usnadnen vyber

                  0 0
      • kassar007  

        Dikes poznamky :-) najdu na webu. Prave, ze jsem videl jak s gumou tak bez. Proto jsem si rikal, ze lidi co stim maji zkusenost tu bude asi vic.

        Jinak vidle uz uz ma p. Heinik, tak ze asi prespristi tyden bude slozeno :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.