• dor

    Děcka hrozně rády závodí. My rodiče ne (na kole rádi jezdíme, ale nejsme závodníci :-) ) Zkusili jsme s nimi jednou Kolo pro život (lehce šok z toho kvanta lidí), Tour de Kids. Pak jsem opravdu horkotěžko našla pár takových hezčích závodů v okolí, „regionální“ nebo jak to říct… domácí atmosféra, max. stovka dětí, šanci měly mezi mladšími i děti, které nebyly vyloženě z nějakých klubů. Tyhle akce se ale hrozně špatně hledají. Nemáte tip, jak se o takových závodech dozvědět? Existují různé seznamy dětských závodů, ale to jsou většinou ty velké seriály. Ráda bych dětem dvakrát třikrát do roka závod dopřála, ale popravdě se mi nechce jezdit na akce typu KPŽ třeba sto kilometrů a potkávat tam pořád stejné děti ambiciózních rodičů, které vyzobou pokaždé první místa. Anebo toho chci moc a takhle to nefunguje? :-)

    0 0
    • Pijer  

      Něco se dá vybrat tady Dětské MTB závody 2016

      0 0
    • Breakpain  

      Povýšit trénink dětí na vyšší level, aby vyhrávaly vaše? :) …

      Obávám se, že nějaké % ambiciózních rodičů tam bude vždy ⇒ a ty děcka to vždy vyzobou … Defakto je to i na té „dospělácké“ kategorii ;) …

      ⇒ pokud děcka závody baví, asi budou raději, když je budete opravdu trénovat, aby se časem posunuly nahoru … Až budou starší, budou se prosazovat hůře.

      0 0
      • zderes  

        Naprostý souhlas, na každých závodech se vždy alespoň na první tři místa dostanou trénované děti. V každém kraji se pořádají ne tak profláknuté závody jako je kolo o život. Ty si hlídají děti co trénují (nebo rodiče). Takže je nemožné najít závod, kde vyhraje někdo, kdo zjistí, že v jeho vesnici se jede závod, vytáhne a opráší kolo a postaví se na start. Po pravdě takový závod, který je jen mezi páskami a na louce, kde se stejně dětem blbě jezdí si v podstatě nezadá nic s regionálními závody, které vedou polňačkou, lesem atd. Navíc kolo o život se řadí na start děti podle předchozích výsledků. Pravda, je možnost si zahrát lego nebo si nechat na obličej namalovat tygra. Ale pokud chcete závodit, najděte si něco jiného. Akorát jste nenapsala odkud jste :-)

        Pokud rodiče nejsou sportu aktivně nakloněni A DĚTI TO BAVÍ, je možnost dítě dát do nějakého cykloteamu, kde ho naučí jezdit na kole a závodit. V každém větším městě, ale i v některých menších městech i vesnicích takovéto teamy jsou.

        0 0
    • dor  

      díky za reakce :-)

      No, rodiče rádi sportují, ale zase se mi nechce podřídit vše kolu. Prostě tak rozumně. Na kole jsme denně, všichni, je to součást denního režimu, na kole se jezdí ráno i odpoledne do institucí a zpět :-) Jsme na vsi, tady je vše na kole v dosahu. Jižní Morava.

      Máte pravdu, je to jak to je (to jsem myslela tou svou poznámkou, že toho chci moc a takto to nefunguje), kdybych chtěla, aby děcka uspěla, tak prostě musí makat makat. Mně se líbí, když děti závodí, snaží se, vydávají ze sebe maximum a mají radost z úspěchu. Menší radost už pak mají samozřejmě z neúspěchu, ale snažím se vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat :-) V nejhorším zůstaneme u toho rekreačního ježdění. Nakonec, i to je fajn!

      0 0
      • kpitti  

        U ježdění určitě zůstaňte. Veďte děti ke sportu a v mladším věku co nejpestřejšímu. Co je platné, že je dítě mistr vesmíru na KPŽ, když neumí vylézt na strom a nebo udělat kotrmelec.

        Závodů pro děti je hodně, ale závody se dělají právě z důvodu toho, aby si děti zazávodili a kdo trénuje pravidelně a má talent bude vítězit. Osobně bych viděl cestu spíš v tom najít závod, kde je ta pěkná soutěživá, ale zdravá atmosféra. Nejvíc dělají rodiče, ambiciózní a nesoudní. Věřím, že pokud sami jezdíte na kole a jste soutěživý, tak svým dětem dokážete každý závod, i když zrovna nevyhrají vyhodnotit, pochválit je za výkon a vyzvednout snahu. Děcko má radost když předjede soupeře, zvládne náročnější pasáž, nebo prostě i jen závod dokončí. A dostane pochvalu.

        Nenechte se odradit.

        0 0
    • couffy  

      Ve Znojmě se jezdí VZP Cup,je to seriál asi pěti závodů,pro různé kategorie,od odrážedel až po 12–14let.Do osmi let je to takové hobby amatérské ale výš už je vidět kdo jezdí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.