Detske kolo vel. 16" - koupit nebo půjčit?

14 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Řešíme v 3.5 letech přechod z 12" odrážedla a výškou nám sedí kola vel. 16. Místní prodejce kromě klasického prodeje nabízí i zapůjčení v ročních intervalech dokonce s možností průběžné změny velikosti, bude-li skladem. V tomto případě se jedná o Scott Scale 16".

    Máte nějaké zkušenosti s obdobnou zápůjčkou dětských kol a řešili byste potřebu kola v tomto věku raději nákupem nebo ročním pronájmem? Vlastně ani netuším, jak rychle se v tomto věku střídají velikosti, či jak jednoduše/obtížně se pak v případě nákupu kvalitnější dětské kolo prodává.

    0 0
    • nitraq  

      Když vidím, že ten Scott je za 11k, zkus se podívat po Beany Zero 16. Váží o dost míň (5,5 kg oproti 7 u Scottu), je za 8 nový, na bazarech se občas vyskytuje a prodáš pak obratem za 6, s chvilkou čekání za 7. Máme doma a co tak sleduji bazary, prodal bych jej snadno.

      0 0
    • Johny_r  

      16" kolo vydrží dítěti tak 1–2 roky (podle toho, kdy začne a jak rychle roste). Záleží na tom, kolik stojí pronájem. Protože většina dětí nemá šanci kolo zničit, jako dobré řešení se mi jeví koupit jeté a pak prodat. Při troše štěstí ho prodáš za stejné peníze, jako jsi ho koupil.

      2 0
    • kocers  

      Ten Scott je strašně těžký a dají se najít mnohem lepší kola.Namátkou již zmíněný Beany Zero 16, WOOM 3, Early rider 16, Rascal16, …Pokud ještě je, tak bych klidně sáhl po tomto RACALU 16 Za rok za dva ho prodáte pomalu za stejnou cenu (s aktuálním vývojem cen možná i za víc) Jinak doporučuji na FB přidat se do skupiny BAZAR – Lehká dětská kola

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nad Rascal 16 jsem taky uvažoval, jen jsem si nevšimnul toho rozdílu v hmotnosti. Pokud se to na bazarech prodává dobře, pak je asi lepší objednat rovnou nový kus.

        0 0
        • kocers  

          Jak už padlo navrchu. Kolo bude mládě jezdit rok, max dva. Za tu dobu (pokud to neni prase), to na tom kole nebude ani poznat. Takže pokud seženeš neomláceného rascala pod 10tKč, tak o novém nemá cenu uvažovat. Rozdíl v prodejní ceně pro tebe mezi bazarem a novým bude rozhodně menší, než když teď koupíš nové.

          0 0
          • Smazaný účet  

            záruka?

            0 0
            • gerrard  

              Co chceš řešit se zárukou na dětském kole?

              2 0
            • kocers  

              Pokud vyžaduješ záruku, tak kup nové, ale ono se tam nemá co pokazit. Hlavně teda pokazit v tom smyslu, aby to šlo na záruku uplatnit (to by musel prsknout rám a to u dětí asi moc nehrozí)

              0 0
    • kycis  

      Vahove podstate srovnatelne kolecko jako ten Scott ti prodam za dvojku :-) Dokonce je take zlute, staci doplnit Scott nalepky. je to Amulet.

      0 0
    • Baf13  

      Nebál bych se vůbec jít do kola Amulet. Letošní modely jsou velice povedené a váhové i cenově jsou na tom výborně.

      https://www.amuletbikes.cz/…-2022-amulet

      https://www.amuletbikes.cz/…-2022-amulet

      0 0
    • dědek mohy  

      Jak už psali jiní, jdi do koupě. Ale ne toho Scottu, ale nějakého super lehkého kola (my měli Early Ridera). Dítěti se bude lépe jezdit a prodáš možná i se ziskem (pokud koupíš na bazaru)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.