• Pietro75

    Zdravím. Právě dnes sem se rozhodl ke kompletní renovaci kola Favorit(zatím spíš vyčištění a opravě různých věkem nastřádaných nemocí. Podařilo se mi vyčistit šlapky, střed a nyní zápolím s pastorkem. Když přeřadím na nejlehčí převod pětikolečka, tak se to protočí. Mám vyndanou osu, vysypaný kuličky z ložiska a teď potřebuji povolit další součástku(trub­kovýho tvaru v pastorku, která má dvě drážky a dvě kulatý dirky. Jenže k těm drážkám se nemůžu dostat, abych mohl na ně nasadit klíč, protože mi tam překáží nejmenší kolečko. Poraďte mi prosím, jak by se dala ta kolečka v domácích podmínkách sundat? Vypadá, že jsou šroubovací?? Bič není k dispozici, maximálně svěrák a hasák :) Foto jak to vypadá zkusím nahodit zítra až bude světlo. Díky za konstruktivní nápady.

    0 0
    • Patar  

      Zvolils zcela chybný postup. Vše demontované z náboje naskládej zpět. Na osu musíš nasadit stahovák , který nemáš , řádně dotahnout maticí tak , aby axiálně bez vůle byl zaklesnutý ve výřezech vnitřního tělesa vícekolečka.

      V Náměšti se vyráběly 3 různé rozměry frezenků pro stahování. Potom upneš stahovák do svěráku a proti směru hodinových ručiček se budeš snažit ráfkem otáčet tak, až se závitové spojení s nábojem uvolní. Je lépe použít 4 ruce, aby se vyloučika možnost deformace ráfku během tohoto úkonu. Zanes potom 5– tikolečko doservisu, protože pochybuji o tom, že dalšéí operace zvládneš. , zejména přidržení praporků při zpětné montáži

      Upozorňuji , že napoprvé se Ti nemusí také povést stažení toho 5-tikola bez destrukce vnitřního tělesa i stahováku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.