delka stredove osy pro kliky STX-RC

11 nepřečtených
  • sramek

    Ahoj potrebuju koupit ke svym klikam STX-RC stredovou osu.

    Chtel jsem kvalitni a jeste prodavanou SHIMANO BB-UN55

    Doporucena delka pro spravnou retezovou linku je 110,5mm.

    Shimano dela ale pouze 110mm. Jediny kdo to dela je VP Components a to se mi moc kupovat nechce. Je rozdil 0,5mm nejak znat na razeni?

    Misto u ramu mam urcite vic nez 0.5mm respektive 0.25mm, protoze pocitam ze delka se deli na obe strany. Diky

    0 0
    • kyl  

      0,5mm bych vůbec neřešil.

      0 0
    • Jakobo  

      Zkus sehnat BB-UN51, ty byly vecne, o te 55 se to zrovna rict neda. Obcas se podari sehnat zapadlou v nejakem kamenaku, na netu uz ji najdes tezko a na ebay jsou za astronomicke ceny.

      0 0
      • sramek  

        Diky za tip, clovek by rekl ze ta co spada k sade LX,XT bude kvalitnejsi. Pocital jsem alespon s 6000km

        0 0
        • Jakobo  

          Jinak osu od VP jsem mel na kole dobre 15 000 km, otocil jsem na ni 3 kliky FC-m311 a nakonec jsem kolo prodal. Jedine co, ze jednou za 2 roky jsem vyklepl loziska, vypral v benzinu a nacpal vazelinou. Takze bych rekl, ze vydrzi dyl, nez Shimano osy. Pokud lozisko nejde na sucho, tak je takrka nesmrtelne. To by platilo i o tom Shimanu, ale rozdelat se neda, tak po vyplaveni vazeliny jde do kopru.

          0 0
          • Jakobo  

            Muzes tam dat tuto, 111 mm je v pohode, pokud sezenes 110, tak tim lip. Ona je duta a oprav du lehka. Na prumyslech, jak jsem psal vys, jednou za cas rozdelas a namazes loziska. http://www.cyklosen.cz/…11–4H-BSA-Al

            0 0
          • sramek  

            OK tak idealni, pokud je kvalitni a jdou promazat loziska jdu do ni. Nejlepsi je zkusenost z provozu. Ty loziska jsou na ty ose nejak zalisovany?

            0 0
            • Jakobo  

              V zasade je to jedno. Muzes zkusit prvne to Shimano, 6000 km asi vydrzi a pak treba koupis na prumyslech, Shimano uz stejne asi nebude k dostani.

              Nebo jinak. Pokud ti jde o hmotnost, kup SunRace, oproti Shimanu bude tak o 100 g lehci, pac ma dutou osu. Loziska z misky vyklepnes pomerne snadno, ale chce to delat pres mosaz nebo drevo.

              To BB-UN55 mam nove na expedicnim biku a po 1800 km natezko zatim v pohode. Na na netu jsem ale cetl celkem negativni zkusenosti.

              Co ovsem moc nechapu je leva miska, ktera ma o 5 mm vetsi prumer nez osa, takze v extremnim pripade, kdy se leva miska povoli (coz by se u BSA nemelo stat) bude osa drzet jen na prave strane. Ta leva jen drzi osu celem. U tech BB-UN51 tohle bylo natesno a leva miska mela navic nejaky gumovy lak.

              0 0
              • sramek  

                Dal jsem na tebe a objednal osu VP Componets, ty ji navic jako jediny maji presne v 110,5mm Diky

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.