• pitos

    Uvažuji o tomto batohu pro přítelkyni. www.bagbike.cz/?… Je to ale outdoorový model takže by mě zajímalo zda s ním nemá někdo zkušenost na biku. Zajímá mě třeba jak sedí při jízdě na zádech,zda nechytá o přilbu,prostě jak se sním jezdí. Taky můžete dát nějaké tipy na jiné batohy.Podmínkou je obsah mezi 20l-25l,cena kolem 2000kč i s rezervoárem a nejlépe dámský model,či pánský otestovaný ženou. Děkuji.

    0 0
    • Luka  

      no, muzu ti doporucit MULE od kejmlu. je vybornej… a otestovanej… tenhle nevim… proc jsou batohy damsky a pansky? to je jako kdyby byl damskej/panskej toaletak.

      0 0
      • Elwing  

        Mule je parádní, pokud budu jezdit, tak ho na sezónu chci taky. Akorátní na jakoukoli vyjížďku. Jenže nemá 20 l jak si pitos přeje.

        0 0
        • pitos  

          Jo,Mule je možná parádní ale strašně prťavej.Nic pod 20l neberu. To jaký je rozdíl přesně nevím ale pokud vím tak ženy mají jinou anatomii(aspoň některé)a třeba popruhy jsou jinak vedeny či co. A k velikosti,už má jeden 13l a je to málo,sám necháou jak tu tolik lidí používá na celodení výlety tak malé batohy.

          0 0
          • Elwing  

            tyjo tak to nevím. Mě na celodenní výlety stačí a to tam tahám takový ženský zbytečnosti jako třeba lesk na rty a voňavku ;)

            0 0
            • pitos  

              Když pobalím nářadí,dvě duše,náhradní oblečení+přivle­čení,svačinu+ty­činky,pláštěn­ku a třeba foťák(malej),mapy tak ti zaručuji ze ti Mule bude malej. A to jsem na něco určitě zapoměl.

              0 0
              • Elwing  

                no jo ale tohle tahá chlap a né ženská :)

                0 0
                • pitos  

                  Chudák tvůj přítel:-)Toto taháme oba

                  0 0
                  • Elwing  

                    ale kdepak, vybral si mě, má mě :) já když sebou na kole třeba tahám ručník a plavky, nebo prostě něco vetšího tak vozím tenhle. Drží na zádech skvěle ale jezdit se stím nedá, je fakt obří a na kole pak nejsem vůbec obratná. to spíš jen tak na vejlety k vodě. ale jinak je to pro mě spíš víceúčelový batoh, ne přímo na kolo.

                    0 0
                    • pitos  

                      Jo dík za tip,na tenhle jsem se včera díval v obchodě,má 25l a taky se mi moc na kolo nezdál.Navíc nemá rezervoar a cena byla ke dvoum tisícům+rezervoar a jsem na 3tis. Asi koupím tu Helenu a uvidím,vypadá v pohodě. Dík

                      0 0
                  • Manas  

                    Taham to, aspon pak to sundam a sem pekelne rychlej :-)

                    0 0
              • gargamel  

                nezapoměl si na nic, ale máš tam toho spoustu navíc;-)

                0 0
                • pitos  

                  tak schválně,co?

                  0 0
                  • gargamel  

                    třeba náhradní oblečení

                    0 0
                    • pitos  

                      Tak třeba bez náhradních ponožek bych do hor nejel.Dale dres či termo triko

                      0 0
                      • Lišák  

                        Na jednodenní výlet přece nepotřebuješ náhradní ponožky? Když promokneš, tak máš stejně mokrý boty a pokud do nich vlezeš v suchých fuskách…

                        Dres a termotriko+pláš­těnku+duši+le­pení+vercajk+2l vody ve vaku+nějaký tatranky vozím v Axon Brook velikosti 8l.

                        www.vseprokolo.cz/…listu/Batohy

                        0 0
                        • pitos  

                          Ja se tady nechci přít co vše vozím a co potřebuji.Je to moje věc a vím co chci. Náhradní ponožky jsou pro mě a věčinu mých přátel nepostradatel­né.Boty nemusí být uplně promočené a ponožky nasají vlhko.Převlíct je třeba při návratu domů či při pozezení v hospůdce je nenahraditelné. Jo a zapoměl jsi přivlečení jako větrovka,návleky na ruce a kolena.Věř že v horách se ti to vše třeba jen při večerním návratu domů hodí.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Neber to jako nějaký rýpání! Jenom mě udivilo, co s sebou vozíš. Já používám někdy pláštěnku místo větrovky. Mám od Sýkory a smotaná je do ruličky 12cm, průměr 7cm.

                            0 0
                            • pitos  

                              Neboj neberu to jako rýpání,jen jezdím nějaký čas a vím co vozím.Jezdím převážně po Beskydech a to nikdy nepodceňuji,už jsem to párkrát udělal a nikdy to nedopadlo moc dobře:)

                              0 0
                          • Lišák  

                            Rukávky a kolena vozím vždycky.

                            0 0
                          • gargamel  

                            Ale jo, přivlečení je jasný. Vozim třeba bundošku a jedno triko, nebo dres a návleky, ale to je všechno tak skladný, že mi 9l batoh stačí.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Právě proto je MULE tak suprovej. Co se do něj nevejde, to je sebou už zbytečný :-) Je ale pravda, že nářadí včetně duše a pumpičku vozim na rámu a v podsedlové brašničce (hlavně proto, že když jedu jen na chvíli, tak si Camela neberu).

                            0 0
                  • Páník  

                    lahvace, burty…:)

                    0 0
              • Jirik123  

                zvlastni ze me se to same vejde do 2,4 litroveho hydrapaku streamline + podsedlove kapsy:-) ale pro me svaca znamena 4 tycinky.

                0 0
              • Luka  

                tohle vsechno a jeste plastenku, penezenku, klice, mobil a fotak pomerne velkej se tam v naproste pohode vejde. …narozdil od meho axona ktery je papirove vetsi, ale nevejde se do nej ani polovina tech veci…

                0 0
              • coffield  

                Na co potřebuješ tolik píčovin? Oblečení + přivlečení…? A to všechno ostatní tam včetně malého foťáku a 2L tekutiny narveš. Když jedeš na celej den, přidáš ještě třeba podsedlovou brašničku a světlomety necháš zavěšené na rámu. Pokud nechrtíš, jídlo se dá v ČR vždycky nějak koupit (naopak – je to přednost ;-). A pokud chrtíš, potřebuješ hlavně energii do svalů, ne objem do žaludku. Navíc musíš neustále doplňovat tekutiny, takže 3L stejně vypiješ třikrát a v tom ti žádné 20L T.E.L.E. nepomůže. A windstopperovou bunda/vestu nebo rukávy už pak do M.U.L.E. nacpeš jako nic.

                0 0
                • pitos  

                  Opravdu nevím o co ti jde.Už jsem to tady vysvětloval.Asi sis to nečetl:(Ja vůbec nejsem zvědavej na to co mám vozit a co ne. Chtěl jsem jenom poradit batoh!Jestli nemáš co nabídnout a chceš psát o píčovinách(ci­tujitě)tak už tu nepiš.Děkuji:)

                  0 0
                  • pepek  

                    NO jo, ale ty lanka? Teda, kdybych jel na Gardu, tak si je možná dám do auta. Ale jinak jsem za 14 let urval jediné řadicí lanko vlastní blbostí. Pokud nesereš na údržbu, tak náhradní lanko nepotřebuješ.

                    0 0
                  • borda  

                    no, taky jsem na to měl rozepsanou odpověď… ovšem nejlepší je, že dotyčný evidentně nepochopil, že největší p......a je ověšovat kolo, když už se táhneš s batohem :-))

                    0 0
                    • pitos  

                      To už bych zas rypal do něho a to se snažím nedělat:/

                      0 0
                      • borda  

                        proto jsem tu svoji odpověď smazal (no, byla dost ostrá), ale nakonec mi to stejně nedalo :-)

                        0 0
                    • coffield  

                      Malou kapsičku pod sedlo to vždycky snese. Ono to na celoodpruženém kole, které má téměř vždy přes 12 kilo (a s velikostí nad 19" většinou reálně přes 13), stejně neudělá až tak velký rozdíl. Něco jiného je, když si člověk jako holandský turista dá na řídítka krabici pod mapu, do rámu macatou kapsu, na nosič za sedlovku pověsí další kostku a pod sedlo umístí malý „stan“. O tom ale není řeč. Jsem jednoznačně střízlivokapsičkář, pokud jde o celodeňáky.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Mám stejný názor, vozim malou podsedlovou s nářadím a duší. A další důvod k tomu mám, že ji tam trvale nechávám a nemusim řešit, kam s nářadím, když jedu na chvilku a neberu si camel.

                        0 0
                  • coffield  

                    Sorry. Čtu jen prvních pět příspěvků ;-)

                    0 0
                • goofy  

                  Si asi jeste nebyl v Beskydech co? Vyjel jsi vubec nekde mimo Prahu? ;-)

                  Jo a to bylo jenom popichnuti, nechci flame.

                  0 0
      • RomanH  

        MULE je (byval) super. Mam jeste ten starej s uzkym uzaverem. Ty soucasne mi uz prijdou moc „hamatne“ a zbytecne tezke (hlavne ze maji v popruhu zabudovane ovladani na MP3…). Letos jsem chtel koupit zene Camel k vanocum – dlouho jsem se rozhodoval mezi letosnim „muzskym“ LOBO a zenskym Magic 06 – ten nakonec zvitezil(3 litry zena nevypije a navic je ten Magic celkove kratsi a drobnejsi).

        0 0
    • žofka  

      přesně – Mule je fakt výbornej – po všech různejch levnějších verzích prostě zjistíš, že má cenu si připlatit.

      0 0
      • pitos  

        Klidně si připlatím ale tento batoh nepřichází v uvahu.

        0 0
      • žofka  

        …já zase nechápu, co potřebuješ všechno tahat, na cyklovíkend mi Mule bohatě stačil, navíc je lepší mít menší baťoh na zádech obzvlášť pro holku…myslim, že několik vrstev oblečení, plnej vak, plavky, náhradní ponožky atd., mobil, mapa, pár kosmetickejch vychytávek a sváča je docela fér, ne?

        0 0
        • pitos  

          ještě jsi zapoměla na náředí:-)No a toto se ti tam nevleze a když ano tak ho máš max.narvany a to není uplně nejlepší. Dobré věčí batohy sedí výborně a jsou naplněny tak akorát. To nemluvím o tom že se dají použít na třeba dvou denní výlety.MUle ne.

          0 0
          • game_over  

            naradi ??? co sebou nosis golasadu :)) nejaky multiklic se ti vejde i do zadni kapsy u dresu :)

            0 0
            • pitos  

              multiklíč,nyto­vač,centrklíč,i­zolačka,staho­vací pásky,montpáky,mo­bilní olej. Bohužel nemám to vše v tom multiklíči, mezi nářadí počítám i pumpu

              0 0
            • pitos  

              Jo a dvě duše+lepení

              0 0
              • žofka  

                tim vyplníš díry, to se vejde:o) Helena nevypadá špatně, jen Mule je pro holku (nejen podle mě)akorátní velikost, větší bych už nechtěla, jízdu bych si rozhodně tak neužila a o nářadí se snad podělíte – nebo taháte oba stejný věci?

                0 0
                • Alesh  

                  Hello Zofko! :-) I pro mne je MULE akuratni, jen s sebou vozim gumovej provazek se zdrhovadlem – vyuzivam hlavne na podzim a na jare, kdyz vyrazim v mikine. Pres den ji prigumicukuju na wemblouda a odpoledne zase s radosti natahnu. Ovsem na cely vikend (coz temer nejezdim, a kdyz, tak na chatu, kde mam komplet zazemi a vic nez v podstate na 1 denni vyjizdku nepotrebuju) bych uzil neco vetsiho…

                  0 0
          • wroum  

            nechci se hadat, ale Zofce se tam fakt vejde vsechno co potrebuje na 2 dny (jezdime tak na chatu – jeden den tam a a pak z5) a na naradi nezapomela – to vozim ja :-D

            0 0
            • Lišák  

              Jj, vrabcak taky vozí jenom náhradní duši, pumpu a montpáky. Kdyby náhodou ;-)

              0 0
          • ota  

            no já ovlivněn oblibou málem mule koupil. jak jsem si ho u Jahody osahal,hned jsem bral blowfish.

            0 0
    • Scotty  

      Mám MULE a vejde se mi tam všechno!!! :))

      0 0
      • pitos  

        Neser:)a kdo ti půjčuje oblečení když ti je zima?Máš nějakou krátkou pamět:))

        0 0
        • Scotty  

          :))

          0 0
        • game_over  

          do MULE se mu vejde vsechno a kdyz ne vozi tebe :)))

          0 0
          • pitos  

            No právě že nevejde ale on to nějak tady nechce přiznat:)

            0 0
            • Scotty  

              Tak jo,jéédnou jsem podcenil počasí a hned je z toho tragédie :o).. za to MULE nemůže!! TO byla moje blbost :))

              0 0
              • pitos  

                Mule za to opravdu nemůže!Tvoje blbost byla že sis ho koupil.He:) Jinak by mě zajímalo kdy odzimuješ protože letošní zima už končí:)V sobotu se jedem projed tak bys mohl s náma.?

                0 0
                • Scotty  

                  Končí?? Teprve začíná :)) Přes víkend jsem na horách (na lyžích) a odzimuju až se vrátím z Alp :),pak už budu mít sněhu dost a můžem zas na bajka!!

                  0 0
    • termit  

      mam camelbak hawg…je vetsi nez mule a jsem moc spokojen…nicmene zensky pohled na tento baglik nemam…

      0 0
      • Luka  

        staci kdyz se ji bude libit… muzu rict ze treba axon co se tyce popruhu vs. prsni vycpavky nas dam neni zrovna stastne reseny, ale kejml sedi paradne!

        0 0
        • termit  

          www.cyklomania.cz/…amelBak-Hawg

          to je on…ale taky nesplnuje onech 20l…nicmene ja se do nej sbalim na celej den i s pritelkou…a doufam, ze se do nej sbalim v lete i na petidenni prejezd bilych karpat :-p

          0 0
          • Luka  

            no.. na me uz je to precijen dost velky… me vyhovuje ta mula velikosti.. obcas ho kradu sefovi domacnosti, a nemuzu si stezovat. na druhou stranu ten axon ma super postreni kapsicky, na mobil a kapesnik idealni :)

            0 0
            • termit  

              je vetsi…to je pravda…ale diky tem paskum zvenku se da scucnout do malyho objemu, ze nevadi kdyz neni plnej…veci se ti v nem nemelou…a 3 litrovej reservoar je taky super…

              nicmene chapu, ze mule vyhovuje…taky jsem o nem uvazoval..jen jsem se pak rozhodl pro vetsi variantu :)

              0 0
      • pitos  

        Ten Hawg nevypadá špatně ale v katalogu je 13.1l,na netu píšou 15l.Docela by mě zajímal ale musel bych ho vidět na vlastní oči.Také ta cena je už trošku více než jsem počítal. Dík za tip.

        0 0
        • gargamel  

          ještě nevypadá špatně Ventoux od Camelu viz. www.progresscycle.cz/firma.asp?… a Transalp, ale jsou to modely 2005, tak nevim, jestli se prodávaj.

          0 0
          • pitos  

            Ventoux vypadá výborně!Je dost bodobný te heleně ale ta je novější a pro ženy.Jinak super tip.Dík

            0 0
        • termit  

          ono je to tim, ze prosel promenou…jestlis koukal na starej, tak ma 13l a jestli na novejsi model tak ten ma 15l…tvych 20l co chces to nema, ale za pohled asi stoji…:)

          0 0
    • reidy  

      No pitos jezdí jako opravdový „CAMEL“ to se ti nechci dotknout, ale už ti chybí jen náhradní blembák a 3-troje brejle. No a holce kup MULE, a její trika hoď na svůj hrb a vem i její „duši“ a máš to. Nic ve zlém, mám taky mule a vozím v něm vše + čelovku silvu i s pouzdrem. A velikost je až, až, Jinak nedej na řeči a kup, co se vám líbí, doporučuji vyzkoušet. Nebo!!!!… viz obrázek

      0 0
    • pitos  

      Tak vám všem děkuji za rady co si na hory sebou vzít a nevzít:) Přítelkyně už jeden 13l. batoh má a potřebuje věčí.To jsem si nevymyslel já.Už jsem to psal,věčí batoh je univerzálnější,dá se v pohodě využít i na vícedenní výlety a při tom jednodenním nemusí být nacpaný k prasknutí ale je naplněn tak akorát, kvalitní batoh sedí tak že o něm ani nevíte. Je pravda že někdy raději vezmu o dvě věci více než aby mi pak jedna chyběla.Nevím kde jezdíte vy ale tady má věčina mých přátel víceobjemové batohy a nikomu to nepříjde nijak divné,jde o zvyk a také o to v jakých lokalitách se pohybujete. Jo a ještě vozíme lehké chrániče.

      JO a na foto zleva:13l,20l a 25l:)

      0 0
      • goofy  

        No ja vozim Hydrapak Boracho. Objem nejakych 20l, bral jsem ho hlavne proto, ze na neho jde uchytit integrala a chranice. No a cena je taky prizniva. www.cykloexpert.cz/…apak-boracho

        Foto jak vypada v realu: bike-forum.cz/img/u­pload/forum/500193­.jpg bike-forum.cz/img/u­pload/forum/500194­.jpg

        0 0
        • pitos  

          Ahoj goofy,to nevypadá špatně.A co ten vak na pití,jsi s ním spokojenej?Pije se s něho dobře?Naustek nepropouští?Mužeš porovnat s Camelbakem?

          0 0
          • goofy  

            No Camela jsem nejezdil, ale Hydrapak ma urcite rozhodne lip resene plneni. Prijedes, prevratis vak naruby, vyplachnes, utres uterkou a je po problemu. Nehrozi zadna plisen. Naustek pokud se zavre netece, ale mam ho zatim kratce. Nekteri mivaji prej problemy s tim, ze ho prokousnou. Doufam, ze se to nestane, a kdyz je, tak tam tusim sedi naustek z Camelu, takze by sly vymenit.

            0 0
    • borda  

      zkus ješte mrknou na dakine nomad nebo ventoux, jsou trošku dražší, trošku fr ale skvělý. než jsme si koupili dakiny, taky jsem myslel, že camelbag je nejlepší :-). Ovšem využití skutečně pouze pro lidi, kterým nestačí na dva dny 3 l přepravního prostoru :-)

      0 0
      • borda  

        sorry, ne ventoux ale apex. nějak se mi to motá

        0 0
        • pitos  

          Apex už je trochu moc velký,mě by se ale zamlouval.Nomad je GUT ještě zvážím.Díky

          0 0
          • goofy  

            O tom Nomadu jsem taky uvazoval, ale po vyzkouseni jsem nakonec zustal u Hydrapaku. A u mne je kazda koruna znat.

            0 0
          • Andrzej  

            apex je obluda, nedavno sem ho poridil jako vetsi batoh, mam este 10l karrimor, tam se vleze vsechno, ale hodne natesno, na slovensku nebo v alpach je maly. do apexu sem nedavno strcil kartonek 6 budvaru a skoro se to v nem ztratilo :] nomad je sikovna velikost. ale celkove mne moc batohy dakine nepresvedcily, ze by to bylo neco super… ma to jiny design nez vetsina batohu na kolo, ale pytel na vodu ma maly otvor a celkove treba karrimor sedni nesrovnatelne lip na zadech. dakine hraje trosku vic na image.......

            0 0
    • kankrlicek  

      Na delší cesty vozím 20l Deuter Transalp. 3l vak se tam vejde pohodlně. Akorát, když je batoh úplně narvaný, tak si ho musím pustit trochu níž, než ho obvykle vozím, aby nedocházelo ke kontaktu s helmou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.