• BB

    Správa Národního parku České Švýcarsko právě připravuje nový plán péče o toto území, který by měl platit v letech 2009 – 2016. Plán péče je důležitý dokument, který slouží jako podklad pro rozhodování o území. Návrh nového plánu péče o NP České Švýcarsko ovšem výrazně upřednostňuje pěší a dokonce koňskou turistiku, přičemž diskriminuje cyklisty. Důvodem však není ochrana přírody, ale argument tradice pěší turistiky a konfigurace terénu.

    A to nemluvím o dalším připravovaném NP Křivoklátsko, kde mám bohužel chatu. A ještě jednu příhodu z poslední doby. Začal na mě u nás v lese řvát myslivec, ať vypadnu. Zastavil jsem a ptal se, na základě čeho bych měl vypadnout, že neznám zákon, který by ho opravňoval vykázat mě z lesa. Něco blekotal, že ruším zvěř, která se potřebuje schovat před mrazem. Když jsem mu ukázal na čerstvé stopy čtyřkolek a zeptal se ho, co dělá proti nim, tak se mi se smutkem v hlase svěřil, že nic, že se nic dělat nedá. Proto jsou prý fajn cyklisti, že alespoň někde mohou myslivci tlačit na pilu. Srdečně jsme se oba zasmáli a celkem přátelsky se rozloučili. Takže nakonec jsme my bikeři populární, protože jsme snadný kanonenfutr pro různé myslivce, správce národních parků, správce rezervací. Oni by bez nás vlastně ztratili smysl existence.

    0 0
    • redhotrock  

      o tom česko saskym švýcarsku tu někdo nedávno psal, že prý se snad dá něco udělat přes Čembu. Osobně s tim zkušenosti nemám, nestihl jsem reagovat.

      0 0
    • Hejdik  

      Ano to je další z příkladů toho ,jak je v naší republice "podporován "zdravý životní styl a vztah ke sportu.Vždyť není nic jednoduššího,než zakázovat sportobní aktivity kde se dá a sedět na prdeli v kanceláři a zakládat protidrogová centra,pro naši "aktivně žijící mládež,ve kterých budou opět sedět naši skvělí úžedníci.Takže -sportu zbohem a drogám zdar!Smutné,leč reálné.

      0 0
    • speedy gonzales  

      jen upozornuju, ze bezi dva posledni dny, kdy je mozne ozvat se.

      cemba zaslala oficialni dopis a registrujeme dalsich 15 soukromych dopisu s pripominkami.

      elektronickou petici podepsalo pres 150 lidi.

       

      komplet informace ZDE

       

      udelejte taky neco pro to, at mame kde jezdit

      0 0
      • marekvnoucek  

        Tak dopis už napsat a vytisknout nestíhám, tak jsem aspoň podepsal petici.. je to fakt děs, co se v ČR děje.. už před lety, když jsem byl v čs – švajcu jsem všude viděl cedule se zákazy pro cyklisty..přitom lidi, kteří lezou, kam nemají, koně a podobná havěť, zdupe, co se dá.. Je mi z toho smutno, tak snad se našim spojencům z ČEMBA něco podaří.. držim palce!!

        0 0
        • kloubik  

          Souhlas…byli jsme tam loni v létě na dovče a brali kola. Překvapilo mě, že kola jsou tam téměr všude zakázaný a v penzionu nás varovali, že strážci parku rozdávají často veliký pokuty při porušení. Nakonec jsme na kolech bylo všehovšudy dvakrát, protože téměř nikam se na kole nesmí a když, tak jen po široké asfaltce…  Přitom co jsme prochodili pěšky, tak mraky super lesních cest, kde by pěší i cyklisti spolu mohli v pohodě spoluexistovat. Prostě nechápu tenhle přístup…

          0 0
          • kloubik  

            BTW, je zajímavý, že stavba širokejch asfaltek v různejch přírodních parcích správám nevadí…přitom to je fakt ekologie, pustit do lesa tatry, bagry a začít asfaltovat. Myslím, že většina bikerů jim o žádný asfaltky nestojí… Ale v tomhle státě je to jak házení hrachu na zeď.. Asfaltky být museji, protože je potřeba dotovat spřátelené stavební firmy…

            0 0
            • drtyc  

              co tak zacit delat blacklist lokalit, kam se na kole nesmi nebo z vetsi casti nesmi.

              0 0
            • marekvnoucek  

              to  máš naprostou pravdu.. myslim, že kdyby jen někdy zpevnili cestu a nechali to bez asfaltu, tak by udělali líp…

              0 0
      • Frankie  

        Ufff, alespon podepsat jsem stihl … F

        0 0
        • Lišák  

          Já dnes sesmolil i dopis a zítra ho dám na poštu. Snažte se chlapi! Když se chce tak to jde :-)

          0 0
    • speedy gonzales  

      takze petice behem jednoho dne pekne naskocila…nyni pres 250 cyklistu

      0 0
      • hankah  

        jak pise Peta, podpisy za posledni dva dny opravdu rychle pribyly. navecer budu posilat na MZP mail, kde uvedu pocet lidi, kteri nas v podpisove akci podporili, tak doufam, ze se snad to cislo za odpoledne jeste trochu zvysi.

        0 0
    • drtyc  

      Nejvetsi vydobytek svobody v CR od rakouska uherska/protek­toratu/komunis­tu je to, ze te nezavrou za opilecky reci v hospode o politice. Vetsina jeste zda se nezaregistrovala, ze se da do hospody dopravovat i jinak nez pesky a v hospode se nemusi jen nezrizene chlastat a ze existuji taky jine aktivity nez navsteva hospody…

      0 0
    • Forester  

      jen by mě zajímalo, když se tak bouříte proti plánu péče, jestli jste ho vůbec někdo četl. dal jsem si tu práci, že jsem ho přečetl a nic o tom, že se budou omezovat cyklisti na úkor hipoturistiky.

      je to národní park a tak tam z principu platí určitá omezení pohybu. v návrhu plánu péče se praví, že se provede úprava cest tak, aby nedošlo ke konfliktům s pěšáky. A že se nepočítá s rozšířením cyklo cest. To je logické, je to národní park.

      Co se týče tvé poznámky k myslivcům, opět srovnání kulhá. chápu, že laické veřejnosti odkojené seriálem Přátelé zeleného údolí, případně filmem Pod trnkovým keřem :-) splývá dohromady lesník, myslivec a možná i ochránce přírody. Ale ve skutečnosti jsou to tři různé profese, v některých případech se doplňují, ale ve většině případů proti sobě jdoucí.

      takže opět bouře ve sklenici vody. reakcituším dopředu – co kdyby, že. stejně jako u zákazu jízdy v lese.

      Co se týče NP Křivoklátsko, myslím si, že to snad Ratha přejde. bursík je už ze hry a nikoho jiného to nenapadne obnovovat. jinak souhlasím s tím, že by to bylo špatné, pokud by tento park vznikl, ale nikoliv z pohledu cyklistů, i když by se nejspíše objevilo nové omezení, ale z pohledu lesníků.

      howgh, domluvil jsem. snad mě cestou z práce nesrazí auto :-)

      0 0
      • BB  

        BTW ten NP Křivoklátsko není Drátovina, ten to chtěl dělat ve vojenském prostoru Jince, který je úplně mimo jurisdikci samosprávy, natož středočeského kraje, protože je to u Plzně.

        0 0
      • Mamut  

        se nepočítá s rozšířením cyklo cest. To je logické, je to národní park.

        Nie, to nie je logicke. Pesie cesty sa rozsiruju bezne.

        0 0
        • Forester  

          klasika, mluvíš a nečteš, bez urážky.

          v textu je napsáno, cituji: „současný rozsah sítě značených cest nebude významně měněn.“. Nějak v tom nečtu něco o rozšíření, stejně jako v textu se nepíše nic o rušení cyklo cest.

          0 0
          • drtyc  

            no a ty asi zase nepouzivas logicky uvazovani.

            kdyz soucasny cesty nebudou nijak vyznamne zredukovany ani pridany a zaroven vedeni cyklistu nebude v konfliktu s pesimi, tak mi z toho vychazi jedine. ze pesaci prijdou o polovinu cest a cyklisti prijdou o tu druhou polovinu cest. a nebo jedni prijdou o 2/3 a druzi prijdou jenom o 1/3 a nebo jednem zustane vse a druhym nic.

            0 0
          • drtyc  

            a beru zpet. je tam ta sit cest. takze cyklo sit zustane priblizne stejna a pesi sit zustane priblizne stejne. takze jo no.

            0 0
    • flegmaa  

      Je to Kocourkov a ještě k tomu na kolečkách, tak jak i v našich nejvyšších politických kruzích. Ještě jsem to stihl dnes podepsat, ale četl jsem to už minulý týden :-(

      Hlavně, že se tam bude moct na koních, ty vůbec nedělají erozi půdy. Kdo podobnou koňo-cestu viděl, hlavně po dešti, ví o čem mluvím.

      0 0
    • Hobbíkhonzík  

      Tak alespoň podpis na petici.Z toho jakým směrem se dnes ochrana národních parků ubírá je mi dost smutno.

      0 0
    • JakubG  

      Tak aspoň podpis na petici. Jinak mě docela zaujal rozsah a složitost té jejich práce. Vypadá to, jako kdyby byla obornost a důležitost projektu posuzována podle počtu stran. Prostě číst se to moc nedalo…

      0 0
    • speedy gonzales  

      Uběhl nějaký čas, tak shrnu novinky z cele „kauzy“

      Aby cyklisté, pokud opravdu neškodí přírodě, nebyli v Národním parku bráni pouze jako „podřadná“ skupina, provedla ČeMBA celou řadu kroků:

      • ČeMBA zaslala oficiální dopis s připomínkami Ministerstvu životního prostředí.
      • Registrovali jsme více než dvacítku dopisů zaslaných jednotlivými cyklisty, kteří připomínkovali plán péče Národního parku.
      • Zaslané připomínky nyní vyhodnocují pracovníci Národního parku. Výsledky bychom měli znát do dvou až tří týdnů.
      • Pod petici odmítající omezování cyklistů na základě neodborných argumentů se podepsalo přes 400 nespokojených občanů.
      • ČeMBA vydala dvě tiskové zprávy – díky nim vyšly články o „kauze“ v denících, cyklistických magazínech i zpravodajských serverech. O situaci si můžete přečíst například ZDE.
      • Připravili jsme podklady pro natáčení reportáže regionální televize R1 Lyra. Reportáž vám zprostředkujeme na webu ČeMBy.
      • Jsme v kontaktu s Národním parkem a připravujeme společnou schůzku k řešení problému.

      Díky všem, kteří se spolu s námi postavili za cyklisty.

      0 0
    • hmi  

      Zakazany ovoce chutna velmi sladce…;)

      0 0
    • speedy gonzales  

      takze nove infrormace z „kauzy“, tentokrat dobre zpravy:

      Dne 14.5.2009 se zástupci ČeMBy Hanka Hermová a Tomáš Kvasnička sešli
      s pracovníky Správy NP. Na jednání, které bylo vedeno ve velmi
      vstřícné atmosféře, vysvětlili zástupci ČeMBy své výhrady a nabídli
      pomoc při jejich řešení. Pracovníci NP uznali, že některé formulace v
      návrhu plánu péče skutečně nebyly příliš šťastné. Sdělili také, že
      některé části návrhu plánu péče na základě připomínek pozměnili. Nyní
      se tedy čeká na schválení dokumentu ministerstvem životního prostředí.
      Všichni, kteří poslali dopis s připomínkami, bylo jich přes 50, by
      poté měli obdržet písemné vyrozumění, jak bylo s jejich výhradami
      naloženo.

      Hovořilo se také o nových možnostech cyklotras v Národním parku.
      Pracovníci NP sdělili, že přehodnocují „zamknutí“ možností rozvoje a
      zvažují přípravu nových tras pro cyklisty (významnou roli hrají návrhy
      místního čembisty Josefa Waterse).

      Nelze čekat „zázraky na počkání“, ale věříme, že celé snažení je dobrým startem
      férové spolupráce ČeMBy s Národním parkem České Švýcarsko ve prospěch
      cyklistů, a nejen jich.

      0 0
      • Darius  

        v jinem threadu muj dotaz zrejme zapadl, zkusim to tady:

        jako neclen Cemba si dovolim zeptat se zde

        Pred nejakym casem probehly zpravy o chystanem zrizeni narodniho parku v oblasti Krivoklatska. Ted nedavno jsem opet neco zahledl, tusim reportaz z jednani mezi zastupci vlády (MZP?) a mistnimi obcemi. Chtel jsem se zeptat, zda Cemba tento zamer nejak monitoruje ci se ucastni jednani a zda ma nejake blizsi informace o rozsahu parku, pripadne o dopadech vyhlaseni parku pro bikery?

        diky za odpoved

        0 0
        • Evilcleaner  

          je to na webu čemby

          0 0
          • Darius  

            diky, poprve jsem spatne koukal, ted vidim tohle: „BUDE KŘIVOKLÁTSKO BEZ BAJKERŮ? ČeMBA intenzívně vyjednává ve věci připravovaného Národního parku Křivoklátsko. Cílem řady schůzek a jednání je zachování možností pro terénní cyklistiku, které jsou vyhlášením národního parku značně ohrožené.“

            asi je na podrobnosti jeste prilis brzy, ale jako budouciho obyvatele obce na hranici stavajici CHKO me to dost zajima… stejne tak jsem zvedavy, co se stane se spoustou rekreacnich objetku v teto oblasti?

            0 0
            • speedy gonzales  

              na dotaz jsem uz upozornil hanku hermovou, ktera vedla vetsinu jednani, o problematice vi nejvic a urcite napise nejake blizsi podrobnosti. na krivoklatsku spolupracujeme take s mistnima bajkerama, takze pokud by ses chtel zapojit, verim ze bude sance.

              hanka je ted v terenu – pripravuje projekt obnovy stezky v benesove nad ploucnici – budu ji uhanet vecer

              0 0
              • Darius  

                diky

                0 0
                • hankah  

                  Takže k NP Křivoklátsko. NP se skutečně chystá, mohl by vzniknout letos, ale spíš až příští rok.

                  Jednali jsme s vedoucím správy CHKO Křivoklátsko a se zpracovatelem plánu péče pro vznikající národní park. Upozornili jsme je na to, že vyhlášením NP by podle současné legislativy došlo k omezení pohybu cyklistů (zákon 114/1992 Sb., §16 f). Národní park se bude vyhlašovat vlastním zákonem, který ovšem obvykle přejímá ochranné podmínky z obecného zákona 114/1992. Takže se snažíme prozkoumat možnost ovlivnit formulaci týkající se pohybu cyklistů v budoucím vyhlašovacím zákoně a vůbec prověřovat všechny možnosti, jak zachovat současný stav pohybu cyklistů v dotčeném území. V současné době to funguje tak, že ochrana přírody považuje jiné věci za mnohem důležitější, než zrovna přístup cyklistů, což je logické. Takže se snadno stane, že k omezení pohybu cyklistů nedojde záměrně, ale spíš opomenutím. Takže se snažíme tyhle situace analyzovat, předvídat a upozorňovat na ně.

                  Nevím, jestli jsem to takhle ve zkratce popsala dost srozumitelně, jsem po dnešku dost vyšťavená, ale Petr Slavík mě uháněl o rychlou reakci. Pro všechny případy a obecně si myslím, že pokud někdo chce vědět, co čemba dělá a zda se v něčem angažuje, případně upozornit na to, že je potřeba se v něčem angažovat, napište mail. Fakt nemůžeme celé dny sledovat B-F a být hned k dispozici na zodpovězení dotazu, ačkoli to zodpovíme rádi. Taky sem na veřejné fórum pochopitelně nemůžu psát všechny informace z uzavřených jednání. Ale pokud máš o dění na Křivoklátsku zájem, není problém nás kontaktovat a probrat to osobně, máme na Křivoklátsko takovou malou neformální skupinku, která se tím zabývá z různých stran.

                  0 0
                  • BB  

                    dobrá práce, dík

                    0 0
                  • Darius  

                    diky moc za info

                    0 0
                  • BB  

                    Ještě dotaz dobrá vílo. Je už přesně určen rozsah NP. Viděl jsem původní návrh a ten byl dost omezený na malou oblast v okolí Branova a Karlovy Vsi ?

                    0 0
                    • hankah  

                      Jo, rozsah se dost měnil, máme k dispozici poslední verzi návrhu, ale sem ji vystavovat nemůžu, takže kdyžtak po domluvě mailem.

                      Údajně to má být definitivní verze, ale kdoví, jak to ještě bude, to myslím nikdo neví. Každopádně obrovská rozloha to není, ale to je relativní – pro někoho to může být významné omezení, pro někoho zase úplně nevýznamné. Taky záleží na osobních postojích každého – co vnímá jako omezení.

                      0 0
                      • Darius  

                        pokud bys mela cas, rad bych pozadal na email v profilu o priblizny rozsah NP ve stvajici variante, abych vedel, se kterymi cestami se rozloucit a co jeste letos honem legalne projet

                        tvuj email jsem na strankach cemba nenasel

                        skoda, ze se dole zacina tenhle thread zase zvrhavat…

                        0 0
                        • hankah  

                          no problem

                          0 0
                          • Žulda  

                            Ahoj, mohl bych taky poprosit do mailu? Do té oblasti jezdíme z Berouna se sousedem nejradši a kdyby to tam měli zavřít… :(((

                            0 0
                            • hankah  

                              mam mail v profilu, kdo co chce vedet, piste prosim na nej a pripomente se s tim.

                              0 0
      • BB  

        dík za informaci

        0 0
    • Volf  

      návštěvní řád NP České Švýcarsko  spolupracující organizace NP České Švýcarsko

      Úsudek si udělejte každý sám. Někdy ty řeči o diskriminaci jsou dost úsměvné. Já bych byůl třeba za to, aby se začaly stavět MTB kina, kde si hodíš kolo do trenažéru a zkoukneš film, loboval bych za zrušení pohyblivých schodů, protože se po nich blbě jezdí a nejsou vhodné pro MTB a nechal bych je ze zákona nahradit pojíízdnými chodníky, striktně bych trval na vyhzazení odděleného prostoru v restauraci pro MTB / zařídit podobně jako MTB kino /, trval bych na uzákonění vjezdu MTB do ordinací praktických lékařů, zakonem zavádět pláže pro cyklisty, kam by nesměl nikdo, kdo nemá proužky a podobně.

      0 0
      • Sobi  

        Článek 7 CYKLISTIKA Na území NP lze na kolech vjíždět kromě silnic a místních komunikací pouze na cesty vyhrazené a vyznačené Správou NP (dle vyhlášky MDS č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích). Cyklistické trasy vedené mimo silnice a místní komunikace jsou současně dopravními komunikacemi sloužícími činnostem Správy NP a mohou být turistickými trasami pro pěší. Těmto skutečnostem jsou cyklisté povinni přizpůsobit způsob jízdy, zejména respektovat výstražná a omezující značení. Pěší turisté mají na účelových komunikacích v NP přednost před cyklisty, cyklisté je nesmí ohrozit ani omezit. Cyklistika je v NP provozována na vlastní nebezpečí.

        ***** to je ale strašná šikana! Rychle palcáty a na ně! Neodborníky!

        Republiku si rozvracet nedáme!

        0 0
        • Stingray  

          Volfe a Sobi, běžte už vážně do ******… Vemte si silničky a běžte někam onanovat nad asfalt, tohle se už fakt nedá číst. Nejsem členem čemby, ale takhle hanit něčí záslužnou práci můžou jenom vocasové co nikdy nic nedokázali. Všem ostatním se omlouvám za silná slova, ale nemůžu jinak..

          0 0
          • Volf  

            Prosím tímto všechny placené funkcionáře čemby, aby si udělali pořádek se svými ovečkami a ty které absolvovaly studium společenského chování v institutu pro výchovu řeznických psů, buď poučili o tom, co je elementární slušnost a nebo aby je naučili slušnému chování. Tedy za předpokladu, že být hulvát, je hlvní podmíínkou čleství ve vašem spolku.  Poslední dobou co fanoušek to hulvát. Těm slušným se předem omlouvám. Děkuji.

            0 0
            • Volf  

              chtěl jsem napsat NENÍ PODMÍNKOU ČLENSTVÍ

              0 0
            • MaPa  

              Ehm, ale on napsal že není členem Čemby.

              A k tomu tvému příspěvku – ačkoli jsem v rámci tolerance národní parky pro cyklistiku odepsal, diskriminační mi to tedy přijde. Toť můj úsudek. Až začne správa NP povolovat jízdu mimo jejich asfaltové komunikace, pak možná změním názor.

              0 0
          • Sobi  

            Právě naopak… :-))) na těch silničkách se dá jezdit právě na těch singlech co tady „haníme“ :-)))

            0 0
          • Sobi  

            A tady máš důkaz :-)))

            0 0
            • Stingray  

              Jo jestli je to tvoje kolo a opravuješ můj oblíbenej singl za barákem, tak ti moc děkuji a máš můj obdiv že ses tam na tý plečce vyškrabal. To že máme zatím kde po lesích jezdit neznamená že to tak bude i v budoucnu. Je dost míst kde je ježdění omezený a kam bych se chtěl někdy podívat. Je mi jasný že jsou místa kam bajkeři nesmějí z důvodu nepoškozování přírody, ale nevidím důvod proč by jsme nesměli na místa kam můžou pěšáci…

              0 0
              • Sobi  

                Ne není :-))) Já to třeba chápu, videl dost míst zdevastovaných od tvrďáku na DH… a v tom případě má cenu začít u nás u sebe u bikerů. Obecně se dá říct že máš v poslední větě pravdu, ale nejde to aplikovat na 100% pěších cest.

                0 0
                • Stingray  

                  Jo to máš pravdu, třeba to místo co je na fotce hobluju skoro každej den a myslím že za tu erozi může taky Moudras, kterej to tam vymetl v noci po jedný naší vyjíždce a skončil dole v potoce. Nic se mu naštěstí nestalo, ale po tom karambolu jsou lávky nejetelný jak jsme to mi prasata bajkeři všechno rozryli. Zato hodný lesáci to tam moc krásně vyčistili a konečně nám tam nestíněj ty ošklivý stromy. Doufám že si tam udělají co nejdříve asfaltovou cestu aby mohli nerušeně těžit…

                  0 0
                  • Sobi  

                    Všichni okolo jsou špatní? Bohužel traktor je levnější než vrtulník, ikdyž umí lesáci cesty poničit, tak to dělají kvůli činnosti lesa a ne pro svojí potěchu.

                    Samozřejmě by mohly být v mnoha případech šetrnější.

                    0 0
                    • JANLEJ  

                      Hele Sobi, jestli tvoje zvláštní náklonnost k asfaltu a lesákům náhodou není spíše zapříčiněná tvým zaměstnáním, že děláš projektanta, jak tu už několikrát padlo, a jestli náhodou ve spojitosti s tím, že tu stále dokola jako zaseklá gramofonová deska utočíš na ČeMBU, nebojuješ vlastně proti tomu, že někdo všem těm úředníkům a lesákům říká, co vlastně bikeři a cyklisté v lese chtěji, že bikery nebaví jezdit po asfaltu a tím vlastně škodí tvému byznysu a to je celý problém tvého odporu k ČeMBĚ. Prostě někdo ohrožuje tvoji dojnou krávu a ty se teď ozýváš pořád dokola jako nakopnutá husa, ktera nejvíc kejhá. Jinak si totiž tvé činy neumím vysvětlit. Jednou říkáš, že má vzniknout skupina hájící všechny cyklisty, tedy spíš Volfovy v tom přitakáváš a pak tu píšeš proti cyklistům na DH kolech. Jednou ti vadí jakýkoliv zásah do přírody a pak zase ti nevadí, že lesáci někde kvůli těžbě zničí kus lesa se vším všudy, a klidně si k tomu vybudují asfaltku. No bodejť by ne, že, když jim tu asfaltku vyprojektuješ a máš z toho své prachy. Pokud by jsi totiž rozumně pracoval, asi těžko by si tu mohl z normálního zaměstnání furt psát tvé bláboly. To by tě totiž zaměstnavatel brzo vykopl, pač množství udělané práce by se rovnalo 0, soudě podle četnosti a obsáhlosti tvých příspěvků. Prostě podle mě si jen zhrzený asfaltový projektant, kterému vadí, že mu někdo sahá na kšeft a tak okolo sebe kope na všechny strany. Jen buhví co doopravdy dělá VOLF, když nemá v profilu lautr nic vyplněného, jestli to není jen alter účet SOBI 2.

                      PS: jen upozorňuji, že nejsem členem ČeMBY a nemám ani v plánu jim být, jen mě nebaví číst tydle zblitky v každém vlákně, z nichž je pár zasvěceno rozumné věci a ty to takto pokaždé sprasíš.

                      0 0
                      • RomanH  

                        94.23.50.xxx

                        Kvuli tomu jsi se zaregistroval ? To s tim Sobiho byznysem myslis vazne ? Ze je Sobi tak dulezitej, ze dostane zakazku na asfaltovou cestu v lese ? Tech clanku u Cembe / Imbe ve Velu, z toho teprve za kazdym druhym slovem trci byznys… Ale at, ja jim to preju. Jen at neschavaluji urednikum, ze omezeni je spravne a ze to lze resit singltrackem dle jejich modelu. A nebo i to, at jim to tvrdi, ale ne jako organizace zastavajici se bikeru, ale jako projekcni / stavebni firma. Pak to bude fer.

                        0 0
                        • JANLEJ  

                          Ano, to s tím byznysem myslím vážně. Jak je na tom ČeMBA s byznysem nevím, žiju ve Francii, což si jistě podle ip poznal, tak asi určitě VELO nečtu :D, kupodivu ho tu nikdo neprodává. Chodím sem jen pro info, abych věděl, jak to je s bajkováním v zemi, ze které pocházím a proto nemám potřebu sem psát. Jenomže právě toto jsou vlákna, která mě zajímají, kde se mluví o tom, jak se dá a kde se dá bajkovat a silně mi vadí, že posledního půl roku se z těchto vláken stávají nečitelné vyblité flamy sobiho, volfa a dalších spameru.

                          0 0
                        • Evilcleaner  

                          jenže čemba nikdy nenabízela singly výměnnou za zákazy… nevím, opravdu nevím kde na takové nápady a teorie lidi tady chodi. jako by snad čemba měla znamenat konec bikingu v česku. navíc singl je jen jedna z mnoha náplní čemby. mám pocit že to píšu už po milionté

                          0 0
                      • Honza729  

                        Jen mala otazka:

                        Proc nemas v profilu, cituji: „lautr nic vyplneneho“ ?

                        0 0
                      • Sobi  

                        Upřesním pár polopravd či účelových lží:

                        1. nejsem projektant :-))) dělal jsem na realizacích ( dopravky ) a teď koordinuji projekty průmyslových objektů, takže zakázky asf povrchů mě nezajímají a není to má dojná kráva
                        2. k tomu ostatnímu: už jsem to tu psal v čem jsou rozdíly. Jo a co je špatné že vidím že i bikeři dělají bordel v přírodě mirku Dušíne :-))))
                        3. ne není to můj alterego účet, to je jen tvoje paranoia! :-))) Zdravíme žabožrouty! :-)))
                        0 0
          • Volf  

            Jo a nadávej si třeba správě parku, že určitě čembu zapoměla dát do seznamu partnerů se kterými jedná, nebo že nějak opoměla dát do návštěvního řádu zákaz vjezdu cyklistů do parku, aby měla čemba zač bojovat.  A prosím o ukázku konkrétní práce, kterou jsem, zde haněl. Jednak nehaním a za druhé, ještě jsem tu ukázku od nikoho neviděl. Víš prvně zapoj mozek a pak prskej. Jen jsem si dovolil zveřejnit seznam organizací se kterými park spolupracuje a návětěvní řád. To že tam žádnou šikanu nevidím, si hulvátstvím nevymůžeš a nai to nezměníš.

            0 0
            • Stingray  

              řekl bych Volfe, že máš problémy s erekcí z tý silničky. Měl by jsi zkusit zvednout zadek ze sedla na nějakým pořádným singlu aby jsi se trochu prokrvil a bikeforum nebral jako sexuální náhražku. Z tvojich názorů je mi dost na blití..

              0 0
              • Volf  

                Víš budeš se muset smířit s tím, že tvoje problémy, které jsi se zde dost hloupě pokusil podstrčit nejsou normální a přestože rowdies čemby mají patent na rozum a radit nepotřebují, přesto zajsi si s tím k doktorovi, oni dnes dokážou hotové zázraky.

                0 0
              • Honza729  

                Ale no tááák......vis ze timhle degradujes prave ty nazorove oponenty Volfa ? Vzdyt on ma nakonec pravdu, jakmile se objevi nekdo s jinym nez vetsinovym (rozumej zde v threadu) nazorem, je okamzite tercem nadavek.

                Zkus proste tolerovat, ze jsou lide i s jinym nez tvym nazorem. Ulevi se tobe i ostatnim.

                0 0
                • Evilcleaner  

                  jenže tady já vidím největší problém, ne v rozdílných názorech, ale v tom že někteří jedini mají neustále nutkání ostatní otravovat s svým odporem vůči čembě a provokovat tady flame jakmile to je možné. připadá mi to opravdu jako kompenzace něčeho. protože jinak nechápu co je k tomu motivuje.

                  0 0
                  • Honza729  

                    A no tak dobre, tobe to vadi. Mne zas vadi jine veci od jinych lidi. Proste se nezavdecis vsem......Tak proste neraguj a tecka. Podivej se, ja tu lezu na nervy taky nekolika lidem, oni na me nereaguji a jsme vsichni spokojeni, nervy si nedrasame, občanky netrhame......

                     

                    Tak Maňána.....:)

                    0 0
        • Karlos009  

          Tobě se to možná jako šikana nezdá, ale na co je ti potom v NP ten AM full? Můžeš jezdit jenom po místních komunikacích nebo vyznačených cyklostezkách. Pár parků už jsem projel, ale všude jsou to jen asfaltky, nebo šotoliny. A to není moje představa o ježdění. Tobě to vyhovuje?

          0 0
          • zbartos  

            Kdyby alespoň byly Spravou NP vyznačeny jako povolené cyklostezky všechny vhodné (ne slepé !) lesácké dvoustopé cesty (odvozní cesty a přibližovací cesty pro traktory) a jako úlitba AM závislákům i pár cestiček s turistickým pásovým značením KČT, tak by bylo asi zbytečné do toho rýt. Ale podívejte se na plán péče NP České Švýcarsko ! Tam cyklisté mohou jen na pár cest se zanedbatelnou délkou a v podstatě jen výhradně tam, kde nejsou trasy pro koně a pro pěší.

            A podobný scénář může být i v NP Křivoklátsko. Pokud jde jen o opomenutí cyklistů, jak píše HH (i když já tomu na 150% nevěřím a cítím vytěsňování cyklistů jako obecný názor ochrany přírody v ČR) a ČeMBA svým jednáním jim to připomene a počet povolených cyklotras se proti původním záměrům zvýší, potom ČeMBě budiž věčná sláva ! Pokud jde ale o záměr ochrany přírody, tak s tím ČeMBA asi nic nenadělá a je otázkou, zda je v tom případě připravena na organizaci petičních akcí, přesvědčování starostů dotčených obcí (uvnitř NP) a na pořádání demonstrací cyklistů před budovou MŽP…

            0 0
            • Volf  

              to máš sice pravdu, ale vem v potaz to, že ti správcové nebo úředníci parků a chko nejsou žádné trubky a moc dobře vědí, že nějaká čemba není žádný zástupce cyklistů v ČR a podle toho ty výstupy z ,, jednání ,, také vypadají. Pokud celá šikana cyklistů skončí tím, že někam v CHKO nebo národním parku nebudu moci na kole, tak v tom osobně nevidím žádný problém a nehodlám postupovat cestou školního ublíženého žalobníčka, který vykřikuje ale tam ten tam mohl. Je spousta míst kam s kolem nemůžu viz parafráze výše a pokud je toto úlitba bohům, ve smyslu, že vyjma parků budu moci všude, tak je to to co si přeji a co budu podporovat. Jenže čembí šťourání bude mít za následek, že se příslušné instituce zaleknou a budou plošně zakazovat. Proto je třeba aby čemba zanikla dřív než dojde k nevratnému legislativnímu kroku. A to je to o čem se tady stále mluví. Je zde pár zapálených nechci říct bezmozků, ale jen ohlupělých zaslepenců, kteří pro kolo nevidí dál jak na špičku svého čembou zdeformovaného nosu a ti bohužel dávají čembě představu její moci, která končí ale hned po jejich schůzi někde v kotěhůlkách. Jestli dnes legislativa umožňuje zabránit volnému pohybu v přípodě pouze v CHKO a NP, tak jásejme nad tak velkou tolerancí a nedovolme žádné imbě, čembě a já nevím jakým dalším zbytečným spolkům, bay to zde zničil díky své paličatosti a neopodstatněné důležitosti. Já se omlouvám všem slušným lidem zde, kteří sice mají jiný názor, ale dokážou ho formulovast slušně za určité personální paušalizování, ale oni sami nejlépe vědí, že jich se to netýká. A všechny beze zbytku bych jen poprosil, aby udělali úkrok stranou, chvíli přemýšleli, použili vlastní rozum bez mediálních manipulací a pak si samy pro sebe řekli jestli je to v ČR tak špatné s bikováním a jestli potřebují mít zástupce, zástupce zástupce v Bruselu nebo někoho, kdo neustále vytváří problémy, které dosud neexistovali a na na jejich pseudořešení si staví vlastní obživu / nejde o persony, ale o spolek /. 

              0 0
          • Sobi  

            Chápu ochranu NP, proto v NP nejezdím, je tu spousta míst na bikování :-)  Zákazy a regulace v rozumné míře chápu, v náštěvním řádu máš napsáno vše nutné. To by se potom dalo napadat i to že na dálnici s kole nesmíš…že je to nedemokrattické a bezdůvodné omezování…

            Nevyhovuje, ale v tomhle případě chápu, že ochrana přírody je nadřazená jinýmu zájmu. Vše musí být v rozumné míře a z návštěvního řádu, nebo z něčeho jiného nesoudím že se jedná, o brutální zákaz jízdy na kole.

            0 0
            • Karlos009  

              „Zákazy a regulace v rozumné míře chápu“ Já taky, ale tohle není rozhodně žádná rozumná míra. Zbytek viz. Zdeněk B níže.

              0 0
        • Lenka.05  

          Jestli jsem to dobře pochopila z návštěvního řádu, za cesty schválené NP se považují i stezky vyznačené KČT, takže i tam lze v pohodě jezdit bez obav z perzekuce. Co je důležité -  povoleno je také jezdit po silnicích a místních komunikacích. Podle § 6 zákona č. 13/1997 Sb. a § 3 vyhlášky č. 104/1997 Sb. se místní komunikace rozdělují do 4 skupin, za komunikace IV třídy se mimo jiné považují:samostatné chodníky, stezky pro pěší, cyklistické ztezky, cesty v chatových oblastech, podchody, lávky, schody, pěšiny, zklidněné komunikace, obytné a pěší zóny apod. Takže podle tohoto můžu vlastně jezdit všude po pěšinkách a stezkách atd, kromě volného terénu. V návštěvním řádu jsem neviděla žádnou specifikaci třídy místní komunikace, tudíž platí všechny 4 třídy… nebo ne?

           
          0 0
          • Karlos009  

            To by bylo moc hezké, ale bohužel to tak není. Stezky vyznačené KČT, pokud nejsou vyznačeny jako cyklostezky, jsou pouze pro pěší  (přečti si to ještě jednou). A místní komunikace i ty VI. třídy podléhají evidenci. Co není v evidenci není místní komunikace.

            0 0
            • Lenka.05  

              Komunikace IV třídy nepodléhají evidenci, obce jsou povinny vést nějaký přehled… Prase aby se v tom vyznalo :) Jinak dodnes nechápu z čeho pramení dojem, že pěší turisti jsou k přírodě ohleduplnější než cyklisti.

              0 0
              • Sobi  

                Nevím jestli existuje nějaká přesná evidence, ale rozhodující je zakreslení v katastrálních a evidenčních mapách.

                0 0
          • Sobi  

            Prostě někdo pořád hledá problém tam kde není… :-) mužeš všude jezdit pokud to není zakázano buďto dopravním značením, nebo tam kde je to zakázáno výslovně zákonem ( např o NP )

            0 0
          • RomanH  

            Ja to pochopil taky tak. Pokud nebude na znacce KCT vylozene cedulka se zakazem kol, mohu po nich jezdit za dodrzeni pravidla „pesi ma prednost“.

            Cyklistické trasy vedené mimo silnice a místní komunikace jsou současně dopravními komunikacemi sloužícími činnostem Správy NP a mohou být turistickými trasami pro pěší. Těmto skutečnostem jsou cyklisté povinni přizpůsobit způsob jízdy, zejména respektovat výstražná a omezující značení. Pěší turisté mají na účelových komunikacích v NP přednost před cyklisty, cyklisté je nesmí ohrozit ani omezit. 

            0 0
            • Sobi  

              Taky to tak chápu… ;-)

              0 0
            • Darius  

              no to by bylo pekne, ale bojim se, ze to bude trochu jinak:

              Na území NP lze na kolech vjíždět kromě silnic a místních komunikací pouze na cesty vyhrazené a vyznačené Správou NP (dle vyhlášky MDS č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích).

              Z vyse uvedeneho ja chapu, ze na kole muzu jet po silnici, mistni komunikaci a pak pouze tam, kde to dovoli a vyznaci Sprava NP.

              Cyklistické trasy vedené mimo silnice a místní komunikace jsou současně dopravními komunikacemi sloužícími činnostem Správy NP a mohou být turistickými trasami pro pěší. Těmto skutečnostem jsou cyklisté povinni přizpůsobit způsob jízdy, zejména respektovat výstražná a omezující značení. 

              A dale se imo pise, ze tyto Spravou NP vyznacene trasy pro cyklisty slouzi jako komunikace pro Spravu NP a jako trasy pro pesi.

              0 0
              • Barak  

                Tvoje domněnka je zřejmě správná. Alespoň co mi říkal kámoš, který tam na biku byl. Říkal, že ho na nějaké stezce KTČ lapnul zelený mužík, kterého od udělení pokuty odradila až skutečnost, že v mapě, kterou měl kamarád k dispozici byla daná stezka zakreslená jako povolená cyklo. Ačkoliv i tak mohl být pokutován, orgán byl zřejmě taky „člověk“ a řekl mu, kde jsou v té mapě chyby, ale jestli ho příště potká, bude už vypisovat bloček.:-)

                0 0
              • RomanH  

                Ze zkusenosti v Krkonosich / Jesenikach je na vsech zakazanejch cestach preskrtnutej cyklista, prave proto, aby nedochazelo k nejasnostem. At tak ci tak, kazdopadne maji nastroj, jak to regulovat. Ted jde o to, jak rozumni lide budou v prislusne sprave sedet – Jeseniky mi prijdou celkem v pohode, Krkonose proste nezkousnu.

                0 0
      • Honza729  

        Povesim to za tebe.

        Mam mozna hloupy dotaz, ale neni jizda na biku v Narodnim parku opravdu to, co bychom chtit nemeli ? Vzdyt Narodni park, tedy aspon tak jak ho vnimam ja, je parkem, ktery se snazi uchovat prirodu s co nejmensimi zasahy cloveka.

        Jezdeni na biku tomu tak trochu odporuje, ne ?

        0 0
        •  

          a taky by se mohlo stát, že ta „holka z plakátu“ s pár dalšíma „nadšencema“ někoho tam „nahoře“ nasere a ten bude naschvál výmýšlet další omezení příp. zákazy kam cyklisti smět nebudou

          0 0
          • Sobi  

            Ano to je přesně ono kord když dopis je velmi čembisticky arogantní…

            Dopis Čemby

            0 0
          • zbartos  

            Vtip je právě v tom, že nikdo žádné omezení vymýšlet nemusí protože cyklistika je (mimo výše vyjmenované silnice) ze zákona v NP a NPR zakázána. A m.j. i kvůli tomu, že myšlení bolí a instalace a výroba značení stojí dost peněz, nesnaží se ochrana přírody sama od sebe nějaké povolené cyklotrasy v NP a NPR vyznačit. Na to by měli tlačit cyklisté a místní obce (aby měly příjem z těch cyklistů).

            TO Sobi: Jdi do háje s tim ohrožením pří­rody cyklisty. Pokud nevadí, že se někde pohybují pěšáci, tak nemohou vadit ani cyklisté. U lesnické mechanizace versus cyklisté je to podobné, ale tam je probém v tom, že jde často jen o občasný pohyb v době těžeb, prořezávek či pěstebních zásahů s tím, že období bez pohybu lesnických mechanizmů může pak trvat třeba až 5 let....... A co zvěři vadí víc (půdě a ovzduší samozřejmě vadí víc stroje) si nedovolím odhadnout.

            0 0
            • Sobi  

              No já netvrdím že cyklistika ohrožuje přírodu, jen že chápu že někdo nadřazuje dlouhodobou ochranu přírody okamžitým požitkům. Jo a to jsi asi neviděl par zničenej cest od DH viď? Já už jo a plně chápu že to v NP nikdo nechce…

              Je užásné jak se biker prezentuje jako Mirek Dušín a všichni okolo ho chtějí jenom omezovat a perzekuovat. Ono si bohužel za pár věcí můžeme i sami. A pokud se bude vymýšlet pořád nějaký problém, aby se úředníkům nebo samozprávám atd. dokazovalo jak oni tomu nerozumí a jak nás nedemokraticky omezují, tak je to podle mne ještě horší než nedělat nic. Ono se to může otočit proti nám!

              0 0
              • zbartos  

                Pochybuji že DH jezdí v NP či kdekoliv jinde po cestě… Ti jezdí, když tak, po turistické značené trase KČT nebo spíše po průseku či přímo lesem mimo cesty.

                Každopádně je na Správě NP, aby vybrala ty cesty, kde k erozi kvůli pohybu rekreantů nebude docházet nebo/a, aby nedostatečně odolné cesty (většinou asi půjde o značené trasy KČT podobné singlům) nechala zpevnit či dokonce nechala přetrasovat a zpevnit.

                Otočit proti nám se to v NP s NPR nemůže, protože tam už od roku 1992 dle Zákona na ochranu přírody stejně bejkovat nemůžeme (kromě zákonných výjimek, které se tu již uváděly).

                BTW Ještě bych rád zdůraznil, že jsou kupodivu i lidé, kteří v NP či blízko něj bydlí, takže vlastně musí jezdit bejkovat někam k Praze, aby neporušovali zákon. A to už nemluvím o tom připravovaném NP Křivoklátsko a NP Soutok (Moravy a Dyje), kde se doposud jezdit dalo bez problémů a ode dne D to bude trestné...... Vžij se do kůže lidí co tam bydlí a v okolí bejkují...... Jen asi díky tomu, že většina lidí vůbec netuší, jaké všechny zákazy s sebou vyhlášení NP nese, není slyšet nic o tom, že by místní občané a obce protestovali a stanovovali si podmínky pro souhlas s jejich vyhlášením......

                Kvůli tomu, že v západních státech EU již není co chránit, tak se ČR (a EU státy střední a východní Evropy) pomalu stává celá přírodní rezervací, kde si místní lidí nesmějí pomalu ani uprdnout...... Zaregistroval jsi, že v ČR vznikly po vstupu do EU plošně rozsáhlé chráněné oblasti Natura 2000 (což jsou 1, Evropsky významné lokality, 2, Ptačí oblasti), které leží často mimo NP a CHKO a výrazně tak zvyšují plochu chráněných území v ČR ?  Víš že kvůli nim se teď lesákům a zemědělcům v těchto místech hůře hospodaří a rekreanti s tím budou mít také potíže viz např. Baronský chodník v Hostýnkách http://www.cemba.cz/clanek.shtml?… .....

                0 0
          • kycis  

            Sorry, ale bejt radsi nekde v koutku zticha kdyz se mi neco nelibi, abych si to nahodou neudelal jeste horsi, je prizdisracstvi. Nehodnotim celou tuhle debatu, kazdy ma castecne pravdu a kazdy vede svuj boj, kazdopadne vznik NP Krivoklatsko se me osobne dotyka, a nevidim jediny duvod se behem jeho vzniku nepokusit vybojovat pro cyklisty co nejlepsi podminky. Kdyz to nevyjde-aspon se to zkusilo. Ale bat se ****** nejakeho urednika? Kde to jsme?!?

            0 0
            • Sobi  

              Ne takhle zase ne! :-) jde o to říct, že my tady taky jezdíme a že využíváme les k rekreaci, máme rádi přírodu a byli bychom rádi, kdyby jsme tam mohli jezdit i dál, neb to přináší i rozvoj lokaci, obcím i NP.

              Ovšem čembí verze je většinou taková:

              Že začneš řvát, že chtějí zakázat jízdu na kole, že jsou tam všichni neodborníci, nemají pravdu, všechno si vycucali z prstu a že je to nedemokratické omezování!

              Rozdíl mezi oběma verzema je značný, první je tak jak by to podle mne mělo být a ten druhý spíš je jenom k tomu ty co o tom rozhodují ****** a poštvat si proti sobě. Viz třeba dopis čemby co jsem dával… typicky prezidentsky arogantní, narozdíl o diplomatickým přístupu, který by se měl užívat. Z praxe vím že toho tak dosáhneš víc.

              0 0
              • MaPa  

                Ty si na těch jednáních byl že znáš Čembi verzi? Nebo si to zase jen představuješ jak to je a pokud možno to nazveš etalonem?

                0 0
                • Evilcleaner  

                  problém je  v tom že Sobi a Volf vědí všechno. včetně toho co se ještě nestalo a co kdo teprve udělá, aniž by o tom ten dotyčný měl ponětí:-D to je potom těžké s takovými lidmi se bavit. my ostatní jsme na ně moc hloupí;)

                  0 0
                  • Sobi  

                    Právě naopak, čembisti a jejich sympatizanti tvrdí, že jen oni tomu rozumí a všichni jsou neodborníci, nebo o tom ví hovno. Pozor účelově otáčíš argumenty…

                    0 0
                  • Sobi  

                    Nemyslím si že vím všechno, ale když mi bylo taky náct, tak jsem byl taky plný ideálů čistoty atd.. prostě časem se to změnilo. Ale neberu ti vizi a ideály, trošku s úsměvem vzpomínám na mé minulé-pubertální období :-)

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      no víš, docela si tu manickou fázi užívám a určitě doufám, že plný ideálů budu dlouho a že se úplně vyhnu fázi tak ca. kolem 28 roku věku kdy mají někteří lidé neukojitelnou touhu do všeho ***** a jakoukoli dobře zamýšlenou aktivitu otočit jako hnusnou lobbystickou akci kontrarevolučních aktivistů;)

                      0 0
                      • Honza729  

                        No, vim ze me ted posles do ****** (uprimne receno va svem veku bys nebyl normalni, kdyby ne :-) ), ale postupem doby nabydes zkusenosti, abys rozpoznal veci zamerne vyvolane a veci skutecne.

                        0 0
                        • Evilcleaner  

                          no nevidím nic špatného na tom mít vizi a snažit se ji aplikovat. stejně tak nevidím nic špatného na tom mít jiný názor. ale přijde mi trochu divné když někteří tady mají neustále tendence rozpoutavat flame, když všichni už moc dobře ví, jakého názoru jsou. toto ale nebylo myšleno proti tobě.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Ne v pohodě! Drž se toho! :-))) až ti bude kolem třiceti tak to bude fakt horší! :-)))

                            Fakt vidím úplně sám sebe! :-))) A je to hezká vzpomínka :-)))

                            0 0
                • Sobi  

                  Četl jsem oficiální dopis, 2× jsem se osobně setkal s chováním TK a to mi dost stačilo.

                  To je dostačující, nebo ten dopis není oficiální čembí!? :-O

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    ten dopis spíše než arogantní mi přišel přímý, nebylo tam takové schovávaní se za dlouhoslovné nesrozumitelné formulace. nevím jestli je dobré pořad automaticky někomu mazat med kolem huby když něco chci…

                    0 0
                    • Sobi  

                      Tak v tomhle se zásadně neshodneme! Ne mazat med, to zase ženeš účelově do extrému, ale nenasrat ho a nevyprudit ho hnedka na začátku.

                      Jinak zde máš důkaz jak jsem psal víše, že jen čembisti jsou ti správní odborníci a ostatní tomu nerozumí :-)

                      0 0
                      • Evilcleaner  

                        ty označuješ to když má někdo rozdílný názor s tebou a shodný s čembou jako „důkaz jak jsem psal víše, že jen čembisti jsou ti správní odborníci a ostatní tomu nerozumí“

                        hm… jo a mimochodem docela dobrá gramatická chyba;)

                        0 0
                        • Sobi  

                          sorry, sekretářka má dovolenou :-))) né tím jsme myslel oficiální reakce poukazující na neodbornost všech okolo, viz onen dopis a další jiné reakce…

                          0 0
                  • MaPa  

                    Takže jsi na těch jednáních NEBYL. Děkuji za odpověď.

                    0 0
                    • Sobi  

                      Tvoje přirození jsem taky neviděl a věřím že nějaké máš! ;-)

                      Ne na těchto konkrétních jednání nebyl, ale jak už jsem jednou psal, řeznický pes se příborem najíst nenaučí! :-)

                      0 0
                      • MaPa  

                        Vždyť ti to píšu. Ty si ty jednání jen představuješ.

                        0 0
                  • kloubik  

                    Souhlasím, že rozhodně pisatel nezvolil určité formulace nejšťastněji a trochu víc diplomatické formulace by neuškodily. Na druhou stranu Sobiho a Volfovo zaslepený odpor už je trochu přehnaný, nemyslíte kluci? Navíc mi přijde, že začínáte být paranoidní, co? Tím že někdo napíše připomínky k jednomu materiálu úpravy NP rozhodně nezpůsobí plošný zákaz cyklistiky mimo asfaltky, jak to téměř z vašich reakcí vyznívá…  Pokud by se teda něco takového začlo chystat, myslím, že by se lidé rychle ozvali a nejen v řádu desítek nebo stovek…

                    Jinak konkrétně v tomhle parku jsem byl, na kolo absolutně nevhodné. Přitom v lesích plno širokých štěrkových cest, kde by kolaři mohli krásně jezdit, stezky KČT taktéž (stačilo by kdyby se zakázal vjezd a vstup do oblastí, kde by opravdu hrozila nějaká újma tamní vegetaci atd.) Takže já rozhodně snahu Čemby schvaluji, protože tak velké omezení jaká tam platí jsou dle mého názoru nesmyslná a nevidím pro ně důvod. A jsem rád, že někdo se proti tomu ohradil, když mi ostatní to se smutným výrazem a mlčky necháme být. A to je další věc, kde nesouhlasím se Sobim a Volfem, že je lepší mlčet, nešťourat a doufat, že jinde omezení nebudou…

                    K dopisu Čemby. Daní lidé asi nemají potřebné zkušenosti a vedení jednání (vyjednávání) jim asi také moc neříká. Proto ten dopis opravdu někdy nevyznívá nejlépe. Ono také hned v první polovině dopisu napadnout poměrně přímočaře správu NP z diskriminace a jednání v rozporu s Etickým kodexem zaměnstnance NP není moc taktické pokud chci něčeho dosáhnout (i když je to nakrásně pravda). Ale bohužel se tohle nedá naučit za půl roku co vyjdu ze školy, a moc zkušený tým lidí asi nemají. Ale trochu citu a rozumu by mít mohli. Profík jim to asi dělat nepůjde, nikdo ho nezaplatí, ale zkusit najít někoho s větším „citem“ pro dané záležitosti by nebylo od věci. Zkušený vyjednavač naslouchat, ukázat pochopení a pak rozumně přednést svoje požadavky nebo ještě lépe je prezentovat jako něco, co bude navíc prospěšné (rozvoj tur. ruchu, zvýšený příjem pro správu NP atd) případně naoplátku něco nabídnout. Tímto způsobem se dá podle mě dosáhnout asi nejvíc.

                    0 0
                    • Honza729  

                      S poslednim odstavcem 10000% souhlas :)

                      0 0
                    • Volf  

                      Jen jednu malou poznámku, protože by si dotyční autoři toho dopisu měli uvědomit jednu jedinou, ale podle mého nejdůležitější věc a to je : NIKDY NEDOSTANEŠ DRUHOU ŠANCI UDĚLAT PRVNÍ DOJEM. Takový dopis když přistane na stole někomu, kdo je zodpovědný na NP, za jeho financování atd., tak ho to jen může s odpuštěním ****** a v půlce ho hází do koše s tím, že čemba je ve škatulce nějakých ekoteroristů. A jestli věříš tomu, že čembí šťourání do problémů, které si sama nejdřív vytvoří nepovede ke zpřísnění pohybu ve volné přírodě, tak jsi opravdu hodně naivní.

                      0 0
                      • Evilcleaner  

                        ekoteroristů:-D tak něco mi říká že ekoteroristé by spíš chtěli aby lidi nevylézali pomalu z měst než aby se lidem více otevíraly možnosti v NP:-D už v tom zavládá trochu guláš v těch argumentech ne?:-) co nám uvaříš příště?:-)

                        0 0
                        • Volf  

                          Tvůj věk je kouzelný a tak se dá odpustit tvoje horlivost z nevědomosti. Základním pilířem slušné diskuze je skutečnost, že nebudeš vytrhávat slova  z celku. Takže speciálně pro tebe. Nenapsal jsem ekoteroristů ale VE ŠKATULCE NĚJAKÝCH ekoteroristů. Vnímáš ten rozdíl ? Termín ekoterorista se dnes v určitých kruzích používá pro okrajové bojůvky proti všem a všemu bez ohledu na jejich skutečné postoje. To jen na okraj. Víš ono slovo jako takové nic extra neznamená, ale když ho šikovně použiješ a u některých přítomných fanatiků pokud možno jinak než bylo vysloveno, tak dokáže z diskutujícího udělat třeba lháře nebo paranoika / oblíbené to výrazy rowdies čemby / a dikusi tím totálně zničíš. Takže až se jednou začneš holit a třeba dostuduješ, tak se dostaneš do skutečného života a možná ti toto ,, moudro ,, bude užitečné :-)

                          0 0
        • Sobi  

          :-) viz výše

          0 0
          • Honza729  

            Ale ja ten svuj dotaz vubec nemyslim nijak ironicky nebo provokativne, jen proste si myslim, ze vse ma urcite meze.

            0 0
        • fousek  

          Problem je v tom ze v Cesky republice  se asi tezko najde takovy misto kde by byla pannenska priroda a bylo by ji tedy nutno takhle restriktivne chranit. Snad jedine vojensky prostory, ale ty chraneny bejt nemuzou protoze do nich vojaci strili (a to je dalsi namet k zamysleni co prirode skodi a co ne)

          0 0
        • Darius  

          Myslim, ze zbartos to kousek nad tebou popsal jasne. Nemam zajem brazdit louky v NP, ale poc nemuzu na cesty, kde se bezne prohani lesni technika a tereni vozy samotnych ochrancu?

          A jeste k NP Krivoklatsko: do ted tam byla 30 let CHKO s nekolika mensimi PR (prirodni rezervace), kam byl vjezd na kole zakazan. Co se nahle zmenilo, ze musi byt vyhlasen NP? Nejaci urednici musi naplnit svou pracovni dobu a takhle to dopada :/

          0 0
          • Honza729  

            No tomu rozumim, ale to snad jsou prave ty cesty, kde je cyklistika povolena, ne ?

            K tomu Krivoklatsku se neumim vyjadrit, situaci neznam.

            0 0
          • Sobi  

            Souhlasím, že kam vjede těžká technika, cesty pro lesáky a pro NP by měli být přístupný pro bikery. Mám dojem že NP má jiný a lepší financování a vyšší stupeň ochrany.

            0 0
    • ememem  

      to volf & sobi.

      chlapi, nejdem tu rozoberat ci cemba alebo necemba aj sa pokusim si odpustit poznamky typu ci mate nejaku osobnu cemba obsesiu (lebo navonok to vyzera ze vam nejaky cembaman suka frajekru) ale uz s prepacenim tliachate tak ze sa to neda citat a uz sa neviem udrzat abych sa nevyjadril.

      takze vznik novej NP potazme NPR neni z hladiska bikovania nijaky problem kedze s bikovanim v NP a NPR je to podla vas OK nakolko nie je prakticky nicim obmedzene (vid. clanok 7 hore). ?

      az na taky drobny detail ze v NP a NPR je cyklistika zo zakona apriori zakazana a nijake dalsie obmedzenia nemusi nikto vymyslat a bodka. (rovnako tak ako dalsie v porovnani s turistikou brutalne masove a pre matku prirodu absolutne devastujuce cinnosti ako napr. skialpinizmus, horolezectvo, paragliding a pod.). naproti tomu culy hospodarsky ruch ako je tazba dreva, prevadzka ubytovacih a stravovacih zariadeni a tisice turistov k tomu atd. atd. v NP aj NPR nikomu nevadi. bodaj by aj hej ked su z nich radovo vacsie peniaze jak s bikerov a pod. skupin. a potom ti milostivo vyhradia jednu cesticku (ak vobec) alebo ti udelia na obmedzene casove obdobie tak rok, dva nejaku vynimku ktoru potom musis pracne znova a znova dojednavat (skus ti to niekdedy, zmenis nazor na mnoho veci, tvoje behania kvoli stav. povoleniam su oproti tomu selanka kedze pri nich je jasne ze skor ci neskor k nejakej dohode prijst musi ak su splnene vsetky zakonne podmienky co v pripade spominanych vynimiek neplati ani nahodou, naopak) a lozit nejkaym uradnickom co su plateni s tvojich dani neustale cyklicky do ******......takze bike v NPR skodi ale zopar autobusov turistov nie ze? horolezec na skale – hotova pohroma pre vsetky vtaky v okruhu 100km ale tony hulakajucich turistov 50 krat denne aby sa vytvorila ozvena su OK. (kontrolna otazka – o ktorej ceskej NPR hovorim?) preco by som ja ***** nemohol ist na bajku tam kde lozi peso tisice turistov???? skus mi najst jeden jediny rozumny dovod. ak toto nepovazujete obaja za buzeraciu, ob­medzovanie a diskriminaciu tak asi vidime svet hodne inak. ono aj ti uradnickovia nejaku cinnost vyvyjat musia. a ak volf pises ze „že ti správcové nebo úředníci parků a chko nejsou žádné trubky "  tak mas do znacnej miery pravdu, vedia az moc dobre co robia. a ak su voci spominanym mensinovym skupinam "zbytocne moc ustretovi“ mozu skoncit ako asi pred dvoma rokmi nemenovany spravca na broumovsku. a cele sa to zastituje ochranou prirody. fuj, hnus. priroda sa ma chranit pre ludi a nie pred nimi. tato situacia je tak absurdna az je z nej cloveku zle. proste sa uradnickovia odbavuju tam kde mozu kedze voci turistom a priemyselnikom sa nemozu lebo na to nemaju dosah resp. by ich velmi rychlo niekam poslali(mal ten marx pravdu, proti kapitalu nic nezmozes…). treba ovsem priznat ze vacsina z nich ako tak ujde a daleko horsi su amaterski ochrancovia prirody ktori vstupuju do tychto jednani o udelovani vynimiek a blokuju ich ako sa da.  a ak neustale obaja opakujete ze je vsetko ok lebo bikovat sa da legalne takmer vsade(t.j. s vynimkou NP a NPR po prakaticky vsetkych turistickych chodnikoch potazme aj  mimo nich) tak si vas dovolim upozornit na to ze cechy su asi poslednou europskou krajinou kde je to tak a som osobne presvedceny ze je to stav docasny. lobisticke skupiny o rady silnejsie ako cyklisti si to proste presadia (napr. polovnici, drevari a samozrejme vase oblubene KCT podla ktorych bike aj tak patri na cestu lebo ohrozuje pesich a ak si myslite opak prip. ze KCT su voci mtb bikerom neutralni a toleruju ich co sa da usudit s vasich pripevkoch v cemba threadoch tak ste bud neskutocne naivni ale este o krok dalej…)  presne tak to je aj u nas a len vdaka blbosti poslancov je ten zakon tak nejednoznacny ze je nevykonatelny tak sa bikuje jak doteraz. ak pozries sem  (scany) tak zistis ze napr. v alpskych krajinach je to bohuzial rovnake (nastastie aj s tym nejednoznacnym vykladom) takze si naivne mysliet ze to u vas zostane tak navdy je smiesne. trend je proste taky a zamienky buzerovat sa najdu vzdy. takze mi vobec neni jasne o co vam dvom vlastne ide.

      0 0
      • Volf  

        Najdi jeden jediný důvod proč si myslíš, že to zařídí skupina akademiků, která hlásá svoje zastoupení div ne zeměkoule a její členové světe div se mají ani ne 0,001 % z celkového počtu naší populace. Zbytek tvojí opravdu originální řeči ani komentovat nebudu. Zde nejde vůbec o nějakou čembu nebo jejího prezidenta nebo prezidenta pro komunikaci, ale o to, že se zde pár lidí snaž dělat něco co je předem odsouzené k zániku a jen to všem ztíží do budoucna situaci. Tak že až za nějakou dobu nebudeš mít vůbec kde jezdit, tak volej prezidentovi.

        0 0
        • MaPa  

          Jeden jediný důvod: Protože oni, narozdíl ode mne a tebe, alespoň něco dělají.

          Zastupují ani ne 0,001% a co jako? I kdyby zastupovali sami sebe, je na posouzení organizací, se kterými jednají, jakou váhu jim dají. Připomínkovat může i tvůj klub jezevčíků, můžu to udělat já nebo ty na vlastní pěst, tak jim tu možnost neber. A už se prober, nikdo na jednání nebude říkat že zastupuje jmenovitě MaPu, ......, a naopak nezastupuje Volfa, Sobiho, … atd. Už to tu zaznělo tolikrát, a mám pocit že jsme se dohodli že je to o rozdílném výkladu slovíček. Fajn, akceptovali jsme to, tak proč to stále opakuješ?

          Proč si stále myslíš že tvůj názor je „správnější“ než názory druhých, které houfně nazýváš přikyvovači a slepým stádem, že ho máš neustále dokola tendenci opakovat?

           
          0 0
          • Honza729  

            Uz jsem to tu kdysi psal:

            Porovnej vyjednavaci silu sdruzeni nekolik anadsencu versus masova zakladna citajici stovky, tisice clenu pri jednani s nekym, kdo drzi prakticky „monopol“.

            Snad to pro pochopeni nesmyslnosti toho co pises staci.

            0 0
            • ememem  

              len tak mimochodom ta „masova zakladna“ je zastupena kym?

              0 0
              • Honza729  

                No ne, to jen navazuju na to, co jsem psal nedavno, a to ze by se mela CeMBA otevrit mase a zastupovat skutecne masovou cyklistiku, ne jen bikery. Pak ma daleko vetsi mandat a hlavne silu k vyjednavani.

                0 0
                • ememem  

                  este raz, nechcem rozoberat cembu ale ona je nejako uzavreta? a keby aj nie tak myslis ze by okrem bikerov do nej niekto vstupil a platil clenske? kto? ti co jazdia na krosoch po hradzi? silnickari? rekreacni cyklisti? dost pochybujem, naco by to robili, ich sa problem jazdenia mimo asfaltovych resp. vyznacenych cyklosteziek nijako netyka. ten kto si ide obcas po obede zahrat tenis tiez nepotrebuje byt clenom tenisoveho zvazu. jediny takyto masovy „verejny“ zvaz je KCT, (byvale KCST) ktore pred desiatkami rokov vzniklo a nabralo clenov tak ako vzniklo a dodnes z toho tazi. org. typu cemba nebude nikdy a nikde masovka tak isto ako nou nie su napr. skialpinisti (aby sme hovorili o tych co sa potykaju s podobnymi problemami ako mtb bikeri a taktiez plati – rekreacne to robi moc ludi a org. ak vobec je tak je mala alebo to rovno zastresuje iny zvaz)

                  0 0
                • Barak  

                  Otevřít se všem podle mě nění možné, protože záběr by už byl tak obrovský, že by to spoustu lidí muselo dělat na plný úvazek a potřeby financování by bylo úplně jinde. Navíc nikdy se nezavděčíš všem, takže by potom určitě vznikaly obrovské spory, kolik množství úsilí a peněz, které se bude věnovat na rozvoji asfaltových cyklostezek, kolik rozvoji infrastruktury ve městech, kolik na bike parky atd. Myslím, že je dobře zaměřit se na jeden směr a tomu věnovat úsilí.

                  0 0
                  • Honza729  

                    No vidis. A to je prave ten omyl.

                    Pokud by se vedeni nebalo, ze neuridi neco jako svaz cyklistiky, ktery by mel samozrejme sve sekce, tak by tu mohla byt velmi vyznamna organizace pokryvajici zajmy bikeru, turistickych cyklistu, silnicaru, downhillaru ajanevimjakychdis­ciplinjeste. Pomerne velkou prekazkou vsak je, a tomu rozumim, ze by vedeni sekce jiz nemohlo byt nazyvano „Prezident“.

                     
                    0 0
                    • MaPa  

                      Aplikováno na současnou situaci.

                      Dají na tebe a vytvoří masovou organizaci KČC – klub českých cyklistů. Původní Čemba bude jen jeden z mnoha oborů. TK se stane prezidentem celé KČC, vedení bikové sekce převezmě někdo jiný. Koza se nají…

                      Máš energii na to to provést? Já ne.

                      Já jsem rád i za to že existuje malá organizace TERÉNNÍCH cyklistů, kterou úřady snad aspoň trošku poslouchají. Chápu že masová organizace by mohla prosadit víc, ale na druhou stranu co prosadil za posledních 10let KČT? Já o něm slyším pouze ve spojitosti se značením (které se ale pomalu přesouvá z poničených cest a soukromých pozemků na asfalt) a se snahou omezit pohyb cyklistů po jejich značení.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Jiste, chce to schopne lidi a predevsim – Tema a motivaci smerem k potencialnim clenum.

                        U KCT toto zrejme ne zcela dobre funguje.

                        0 0
                      • zbartos  

                        Ten přesun značených tras na asfalt je jen důsledek toho, že si další a dlaší vlastníci půdy uvědomují, že na svých pozemcích jakékoliv rekreační značení nechtějí a partyzánsky vzniklé značení z dob socialismu požadují odstranit.

                        KČT už 20 let usiluje o to, aby bylo rekreační značení tras nějak právně chráněno a i když má cca 40000 členů, žádný takový předpis se do našeho právního řádu nepodařilo za tu dobu včlenit (a asi ani nepodaří, protože soukromé vlastnictví bude mít v tomto asi pořád přednost). Ještě že LČR obhospodařují stále cca 60% les, tam zatím značení KČT tolerují.....

                        Takže podle mne ani masová organizace v této oblasti nic neprosadí, ohlas mohou mít pouze masové protesty, které ovšem nemusí nastat, když se nějaký zákon či novela zákona nachystá dostatečně potichu a rychle...... Nebo když nebude nikdo, kdo by protesty organizoval, příp. se jich zůčastnil (což je, podle zdejších reakcí soudě, dost pravděpodobné).....

                        0 0
                        • Honza729  

                          Jiste, spatne organizovana masova spolecnost nic neprosadi.

                          Dobra ano. Podivej se na jine zajmove skupiny, jak lobbuji ve svuj prospech.

                          0 0
                          • Barak  

                            To je pravda, některé zájmové skupiny dokážou být velmi přesvědčivé. Ovšem nezapomínej, že se v takových případech jedná o hromadu peněz. Tady se jedná o cyklistiku, takže pochybuju, že se na příspěvkách a sponzorských darech vybere tolik peněz, abys mohl udělat několik divizí pro každý druh cyklistiky, v každé zaměstnance na plný úvazek, kanceláře, vybavení …

                            0 0
                            • Honza729  

                              No, tak kdyz se CeMBA umela dohodnout s Meridou a Meride tento spolek citajici Prezidenta, sekretarku, zapisovatele a par prespolnich stoji za sponzoring, tak proc by daleko masovejsi organizace nepritahla nekoho ze silnych sponzoru ?

                              0 0
                              • Barak  

                                No, otázka je, kolik Merida do toho spolku tlačí… Když si vezmeš, jak bídně jsou na tom s penězi např. české sportovní svazy, které jsou navíc dotované státem, tak si nedělám iluze, že najít dostatek peněz na takový projekt bude řešitelné.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  OK, tak jsme si rekli, proc a jak by to neslo. Co to zkusit opacne ?

                                  0 0
                                  • Barak  

                                    Hezká fráze, taky to v práci používám. Osobně jsem prostě přesvědčen o tom, že vytvoření a především fungování podobné organizace, zastupující většinu cyklistů, je za stávající situace nerealizovatelné.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Zadna fraze. Proste konstatovani toho, ze jsme tu dopodrobna probrali to, jak by to neslo. Ja jsem snad jediny tady (prosim neberte to jako chvastani), ktery se snazil udelat nejake navrhy reseni zatim v teoreticke rovine. Odpovedi vzdy bylo milionpetsetdva­cetdevet argumentu, jak by to neslo. Zadna snaha diskuzi najit nejaky konstruktivni vysledek.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        A jakého výsledku se chceš dobrat? Že se tady všichni na b-f shodneme jak by to mohlo fungovat, zvolíme si vedení, zaplatíme poplatky a uděláme čembě konkurenci?:-)

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Ale vubec ne, proboha......Vzdyt tu jen tak klabosime, neber se tak vazne :-)

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            Už jsem myslel. :-) Pač já na ježdění po lese v žádné organizaci být nepotřebuju.:-)

                                            0 0
                                    • Volf  

                                      Víč čemu zase já říkám fráze? čemba je zde teprve chvíli, čemba jedná, čemba usiluje, čemba by chtěla, čemba se zasazuje, čemba nemá tolik peněz a lidí atd. A jestli je nerealizovatelná organizace zastřešující zájmovou cyklistiku si nejsem jistý, ale naprosto jistý si jsem se skutečností, že pokud bude čemba ještě nějakou dobu ,, konstrouktivně a razantně ,, prosazovat zájmy TERÉNÍ CYKLISTIKY V ČR, tak už po jejím zániku zde nikdo nic pro cyklisty nevytvoří, protože nás všude poženou svinským krokem.

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        A když už se zde neustále propírá to, že nikdo nic vyjma čemby nedělá pro cyklistiku a KČT je skanzen starých zapšklých dědků, tak si myslím, že pokud by KČT už nic jiného pro cyklistiku neudělal, tak toto je asi tak 1000 x víc než udělala čemba. Značení Ono totiž celá zájmová činnost spočívá v tom, že musíš mít spoustu dobrovolníků, kteří jsou ochotni dělat zadarmo. No a to čemba nemá a hlavně nikdy mít nebude. A to je ten rozdíl mezi velkou uznávanou organizací a organizací, které o své velikosti dokáže přesvědčit maximálně na svých stránkách a nebo někde na ,, semináři ,, v Americe, kde nás dodnes považují za Čečensko nebo část Rumunska.

                                        0 0
                                        • zbartos  

                                          Teď ale neříkáš tak úplně pravdu.

                                          KČT označila za cca 110 let několik desítek tisíc km tras svým turistickým pásovým značením (bílé okraje).  Stále o ně pečuje a podílí se na tom cca 2000 elitních členů KČT – značkařů, kteří to asi dělají zadarmo a dostávají zaplacené asi jen cestovné na místo trasy a materiál. Aby to KČT nemusel hradit ze svého rozpočtu, příp. za peníze značkařů, oprávněně tvrdí, že její značení používají nejen její členové, ale i veřejnost. KČT proto žádá každý rok o finanční podporu od státu (MMR) a od sponzorů (např. Lesy ČR). Peníze zatím na turistické pásové značení  dostává. BTW Toto značení se ve velké míře vybudovalo během 40 let socialismu bez souhlasu vlastníků pozemků po nichž vede a bez zohlednění možných erozních škod, které způsobí používání trasy vedoucí po svahu se sklonem nad cca 12% !!

                                          Mimo turistické pásové značení se KČT stará ještě o další tři pásová značení (bežky – oranžové okraje; cykloturistika – žluté okraje+větší rozměr; MTB – větší rozměr+ve středu místo obdélníku je pravidelný lichoběžník směřující užší stranou do směru jízdy, na webu to nemají; koně – myslím barevná podkova v bílém poli, na webu to ještě nemají) viz http://www.kct.cz/?… . Předpokládám, že tyto značky maluje a udržuje stejný tým jako ty původní turistické značky (bílé okraje) a ze stejného balíku peněz. Jejich délka je ale minimální a mám pocit, že speciálně MTB značení a cykloturistické značení již dále nemalují a „jen“ udržují to, co je již namalované.

                                          Pak je zde ještě žlutocedulkové značení cyklotras (desítky tisíc km), na které jsi dal odkaz výše. Tyto trasy KČT NEBUDUJE ani NEUDRŽUJE (možná se najdou výjimky), ale je pověřen jejich  evidencí a přidělovaním pořadových čísel. V roce cca 2000 ještě navíc KČT zajištoval kontrolu stavu žlutocedulkového značení a veřejně vybízel dobrovolníky (i nečleny KČT), aby s tím pomáhali (jak je to teď nevím). Také já jsem jel tenkrát naivně do Prahy na celodenní školení, dostal jsem průkaz značkaře cyklotras a následující dva roky jsem kontroloval (za náhradu dopravy do místa trasy) vždy jednu cca 40 km dlouhou cyklotrasu (každý rok jinou). Jak se financuje toto značení (budování, opravy, kontrola stavu) nevím, ale myslím, že to jde z rozpočtu zřizovatelů, což jsou většinou obce či kraje. Každopádně zřizovatel (obec) si na tyto práce dodavatele vybírá a vzhledem k rozsahu a k specializaci znač­kařů KČT jde většinou o komerční firmy, které nemají s KČT vůbec nic společného (např. http://www.doznac.cz/ ) !!!

                                          Takže KČT (spíše těm značkařům) díky za značení pásovým značením.

                                          Na díky za žlutocedulkové značení ale rozhodně nemá KČT nárok. Navíc toto značení většinou jen supluje dopravní značení a kde je použito mimo veřejné silnice, zase hyzdí krajinu......

                                           
                                          0 0
                                          • Barak  

                                            … elitní členové – značkaři … jsem si kvůli tobě poprskal celou klávesnici kafem. :-)))

                                            0 0
                                          • Volf  

                                            Nároky neumím posoudit. Jde prostě jen o princip. Pokud nekoho pohoršuje KČT a domnívá se, že spolek včelařů bude mít stejné páky na legislativu pro volný pohyb v přírodě, tak pojďme ke včelařům. Já spíš jen chtěl poukázat na to, že není až tak důležitá snaha, ale výsledek. To že se někdo snad snaží je sice chválihodné,leč k prdu. No a k tebou uvedené poznámce, že s něco budovalo za socíku bez povolení od vlastníků bych chtěl říct je to, že je to jen účelové mlžení, protože ikdyž se mě to milionkrát nelíbí, tak v té době všechno patřilo státu a bez jeho povolení jsi si pomalu ani neuprdnul. Takže jestli dnes chce čemba šťourat jako žalobníček na základní škole, že dřív se něco dělalo bez povolení a oni to vlastně chtějí zrušit a pak podle svých not povolovat, tak to je hloupé a přímo cesta do pekla. No ale jen jsem ti možná špatně rozuměl. No a vliv pěšin na celkovou erozi za situace, kdy do lesů najela těžká technika, která díky svému výkonu už nemusela jezdit po vrstevnici, ale mohla jet přímo nahoru je poněkud úsměvné.

                                            0 0
                          • mastihuba  

                            jiné zájmové skupiny (jako třeba polovníci), na rozdíl od cyklistů do toho neváhají narvat prachy :)

                            0 0
                            • ememem  

                              ani moc nemusia, uz su vo vyssom leveli. u nas bol predkladatelom onoho zakona samotny predseda polov. zvazu a poslanec za bolsevikov isty lebocky. a do polovnych a tazobnych revirov ktore sa potom spriatelenym komancom prenajimaju za korunu pcha prachy stat ergo my vsetci. do takehoto levelu sa asi cemba ani slomba ani nic podobne nedopracuje…

                              0 0
                    • Barak  

                      Už jsem ti to psal výše. Je to jen můj názor, ale myslím si, že taková organizace už by byla příliš velká na to, aby mohla být řízena amatérsky.

                      0 0
                      • Honza729  

                        No ale ja prave netvrdim, ze by to mela byt amaterska organizace ! Z logiky veci vyplyva, ze musi jit o profesionalne vedenou organizaci v cele s nekym, kdo je predevsim diplomat, ma styky na urovni uradu dulezitych pro ovlivneni tvorby zakonu, dobre vztahy s predstaviteli KČT a jinych organizací. Takovou osobu ja osobně neznám, a jak se mi zdá, v Čembě ani není.

                        0 0
            • MaPa  

              No a co? Tak jim tu váhu nepřidají, jejich připomínky hodí do šuplíku a bude ne? Těch pár nadšenců pak řekne nohsledům že s tím nebyli nic schopni udělat a ti se podle toho rozhodnou že jim třeba nestojí za to neschopné lidi popř. celou organizaci podporovat.

              Ať to tedy připomínkuje nějaká silnější oraganizace hájící zájmy všech, nejen těch 900 bikerů. Aha, sry, ona tady žádná není…

              0 0
              • Honza729  

                No vidis a ted muze nasledovat otazka, proc tu neni. Jestli ono to neni tim, ze treba nikdo moc neciti potrebu neco takoveho vubec stavet.....

                0 0
                • MaPa  

                  Já nevím proč tu není, já po ní nevolám. Já a cca 899 dalších v opravě tisícin promile stezek necítíme problém, ve výstavbě pár nových taky ne, v připomínkování NP taky ne, vidíme jen problémy s prezentací a komunikačních dovednostech pár „námi volených“ lidí. Plus mínus něco navíc, neber to jako výčet všeho :-)

                  0 0
          • Volf  

            Nemyslím si, že je můj názor správnější. Správnost názoru je diskutabilní. Zastupovat s počtem jedné tisíciny věšinu pokládám za drzost a když se ptáš proč něco opakuji tak je to proto, že rowdies čemby nemají sílu diskutovat přímo a v reálném čase, tak jako smečka toulavejch psů nastupují po jednom a stáel dokola se snaží o to, aby náhodný návštěvník tohoto fóra považoval například mě za paranoika. jenže s lidskou hloupostí je potřeba sále bojovat a tak to prostě dělám. No a jako poslední co teď řeknu je vlastně skutečnost, že do doby než TK dostudoval a začal se porozhlížet čím se živit nikdo z vás ani netušil jak odporně se v ČR bikuje, protože do té doby nikdo anii náznakem nepoukazoval na to, že by zde bylo něco špatně. Takže to jen k mému názoru, že se uměle vytvořila poptávka.

            0 0
            • Barak  

              ajaj, to už silně připomíná rétoriku olkyce.

              O jakých rowdies čemby tu mluvíš? Asi sis v zápalu boje proti hlouposti nestihl všimnout, že spoustu lidí, kteří mají opačný názor než ty a Sobi nejsou členové čemby. Že jim jenom vadí jak každé vlákno zaplevelíte útoky na čembu a když náhodou nějaké vlákno zapadne tak pohotově vytvoříte nové viz. S terénní cyklistikou je to v čechách na… aby mohl flame pokračovat?

              0 0
              • Sobi  

                No flame… třeba i jo, ale anketou se prokázalo, že to tu zase není tak hrozný jak se někdo snaží dokázat ;-)

                0 0
                • Barak  

                  Anketou? Nenech se vysmát. Ta anketa byla postavena tak, aby podpořila jen tvé argumenty a jinak ani dopadnout nemohla. Je to stejné, jako by čemba udělala anketu „Souhlasíte s tím, aby byl v ČR podobný zákon jako na Slovensku o pohybu cyklistů?“ a pak nad výsledkem jásali kolik mají příznivců a kolik lidí souhlasí s jejich programem.
                  Kdybys nabídl třeba možnost „Ne, ale dalo by se to ještě zlepšit“, případně „Ne, ale je potřeba pracovat na zachování nynějšího stavu“ tak by dopadla jinak, že? Ale chápu, že to by se ti nehodilo do krámu.

                  0 0
                  • Sobi  

                    :-)))) ty by si pořel snad i gravitaci :-)))))

                    Otázka zněla jesně, kdo cítil že tomu tak je tak se vyjádřil. A kdyby ty otázky byly jak jsi psal ty, tak by určitě dopadla jinak, to je logické :-))) Ale úplně jinak by dopadla diskuze na otázku „Chcete aby zemi zasáhl meteorit?“ nebo „Kdo měl v neděli k obědu kuře?“ :-))))

                    Prostě otázka byla jasně položena a odpovědí na ní bylo hodně. Je logické že na jinou otázku bude jiná odpověď. :-))) Já se ptal na současný stav. Prosim tě nemotej jabka se šroubama…

                    0 0
                    • Barak  

                      ok, tak jinak. Vzhledem k tomu, že jsi výsledek ankety použil jako argument při debatě o smysluplnosti čemby, je to jako bys při debatě o smysluplnosti Klubu českých turistů vytvořil anketu „Chodí se vám po lesích špatně? Ano/ne“ a výsledkem potom argumentoval, že KČT nemá smysl.

                      0 0
                • MaPa  

                  Myslíte si že je to s terénní cyklistikou u nás tak hrozné, zlé a špatné?

                  Tohle není anketa, to je dotaz na který ti každý rozumný biker řekne že není. To ti řeknou i lidé z Čemby. O tom ale vaše spory nejsou.

                  0 0
                  • Sobi  

                    Pro ...... ještě jednou! otázka zněla jasně, kdybych se ptal na kuřata, tak položím otázku jinak, co je na tom k nepochopení…

                    0 0
              • Volf  

                Používáš účelové nepravdy, ale na to jsem si už od příznivců čemby / nejsem si jistý zda nejste jen pár lidí s různými nicky / zvyknul. Takže znovu. Zamořovat toto fórum začala čemba, protože ta si ve svém podání demokracie a přiblížení lidu do dnešního dne nedokázala na svých stránkách vytvořit veřejné fórum / ostatně čemba je asi jedinou organizací, která vyvořila fórum neveřejné / a proto se začala angažovat zde, protože jejich PR si zde začalo dělat zdarma reklamu.  Opačný názor je legitimní, ale tolik sprostosti, primitivnosti a ubohosti od rowdies čemby co se zde dočteš se jen tak nevidí. Až si říkám, že je to možná tím, že už začali sami vidět, jak se nechali obalamutit a teď ve svém vzteku jen kopou kolem sebe. A pokud tvrdíš, že každé vlákno zaplevelíme útoky na čembu / za sociku se každý jiný jak většinový názor považoval za protisocialistický / tak snad nepoužíváš vlastní vědomí, protože já za svoji osobu reaguji pouze ve chvíli, kdy nějaký čembík začne s reklamou toho jejich spolku. No a jestli Sobi zažil krásný švih na Vysočině / jsem z Vysočiny a vím o čem píše /, tak je to naprosto legitimní a jen úplný hlupák může stále ještě věřit tomu, že se v ČR nedá bikovat. A pokud si jako příznivci čemby myslíte že hulvátstvím sprostostí, lhaním a obviňováním oponentů ze lží nebo z paranoi budete populárnější, tak si troufnu tvrdit, že jen dříve skončíte v zapomění. A nebudu tvrdit, že z toho bych neměl opravdu radost.

                0 0
            • MaPa  

              Já se jim ani nedivím, protože vy nediskutujete, vy napadáte. Diskutuje Honza. Vy zastáváte natolik opoziční názor ze kterého nehodláte ustoupit, že diskuze s vámi nic nového nepřináší.

              I já mám pochybnosti proč se mám nechávat zatahovat do pozice obhájce organizace se kterou ve všem nesouhlasím, ale stále ještě pro mne něco vykonává a jsem jí za to vděčný. Jenže když to nikdo dělat nebude, bude tu jen váš názor a jak říkáš náhodný návštěvník bude zaplaven pouze bílou pravdou. Jenže to není bílá pravda, je to jen váš názor. A za to jsem tupá ovce, rowdie a já nevím co ještě tu plkáš. Uvědom si laskavě, že i opozice může mít nějakou úroveň.

              Už jsem tady na fóru dlouho a volání po organizaci hájící zájmy terénních cyklistů tu byla od začátku, rozhodně daleko dřív než jsem já přišel, určitě se to dá dohledat v historii, a klidně bych si tipnul že tehdy tady ani TK nebyl, možná ani o B-F ještě neslyšel. Nikdo z nás nepřešel od plkání k činům, on a pár dalších ano. Opakováním nekontruktivní kritiky, psaním socialistických hesel a urážením opozičních názorů ho ale nezměníš a nesesadíš.

              A nějak jsem si nevšim že by kdokoli z Čemby říkal že se tu odporně bikuje. Mě se tu například bikuje skvěle, napsal jsem to několikrát, ale mám názor že pro to aby to tak zůstalo je potřeba něco udělat. Ty ten názor nemáš. Ale stále jsi mi neřekl proč to dokola opakuješ, když už to všichni víme.

              0 0
              • Honza729  

                Jééééžiš, ted sis asi naběh :-))))) Ja tu jsem považovaný za černou ovci, za spamera, za Všeználka !!! I když mne tvé hodnocení potěšilo, zřejmě sis tu nadělal několik protivníků :-))

                 

                Honza

                0 0
            • vojta  

              k te tisicine  – nemyslim si, ze by vsichni obyvatele CR jezdili na kole a uz vubec, ze by se radili k terennim cyklistum. Z okoli sveho predchoziho i soucasneho bydliste ( citajici nejekou tu stovku dusi) nevim o nikom, kdo by se mezi „terenni“ – tedy ty, co asfalt prave nemusi -  radil (ono i na ty, kteri kolo pouzivaji jinak, nez k vikendove vyjizdce do nejblizsi hospody, by mi stacila asi jedna ruka  ). To by jsi tedy mel kritizovat i nase skvele politicke strany, ktere tvuj zivot ovlivnuji ponekud vice, nez nejaka Cemba – viz clenove CSSD  tvori  cca 0,2% populace.

              Cemba vznikla v dobe, kdy se u nasich vychodnich bratri objevil zde jiz zmineny zakon, coz pravdepodobne byl u rady lidi duvod, proc do rad Cemby vstoupili. A soudim, ze potencionalni nebezpeci, ze se neco podobneho muze stat i u nas a ze si navic treba pani zakonodarci jednou daji pozor a nestvori paskvil (jako na Slovensku), neni tak uplne nerealne.  Ted je ovsem otazka, jestli je lepsi byt zticha a doufat ze vse bude i nadale pri starem, nebo se nejakym zpusobem ozvat a dat vedet, ze existuje nikoliv nevyznamna skupina lidi, kteri povazuji moznost relativne volne jizdy krajinou za dulezitou.

              Zdaleka nepovazuji cinnost Cemby za idealni, stejne tak ani TK neni prave bez chyb. Ale za lepsi variantu nez mlcet povazuji tu druhou a nikdo jiny nez Cemba a TK tu zatim neni. Mozna bohuzel, mozna bohudik.

              0 0
              • Honza729  

                Jasne, z tohoto pohledu to zni logicky.

                Jen je tu opravdu problem male clenske zakladny. Ja jsem tu kdysi mozna jako jeden z prvnich navrhl zamyslet se nad rozsirenim zaberu organizace CeMBA smerem k mase. Ono to zas neni uplne tak, ze lidi jezdici na kole jsou apaticti ke vsemu, co se deje. Kazdeho na kole stve, ze nejsou cyklostezky, cyklotrasy, ze na silnicich je cyklista jen obtizny hmyz, ze tu mozna nekdy muze nejaky blb kopirovat Slovenskou cestu, apod. Jenze CeMBA se svou miniaturni silou proste neni pro jednani partner, respektive silny partner. Vyse pisu o necem, co by se dalo nazvat ja nevim treba Cyklisticky svaz, ktery by mel sekce zastupujici specializace. Ano,takovy model je narocny na management, na cas. Ale casem by mohl pritahnout sponzory, jsou tu mozne i dotace z EU, atd., atd. A cinnosti je tolik, ze bych tu byl jeste zitra, abych je vsechny vypsal.

                Takove sdruzeni ma k jednani naprosto jiny mandat nez CeMBA, ktera i kdyz mozna nektere sve aktivity vidi kristalove ciste, tak je proste slaba. (pri respektu k dilcim nesporne zajimavym vysledkum)

                0 0
                • vojta  

                  Jiste, mala clenska zakladna je problem, ale s tou masou je to take problematicke – silnicari, cykloturiste, bikeri maji podstatne odlisne pozadavky – jedinne, na cem by se asi shodli je, ze na silnicich je cyklista jen obtizny hmyz ( i terenni cyklista obcas musi po asfaltu ) → takze 3 sekce s obcas naprosto protichudnymi pozadavky → to by asi moc nefungovalo.

                  0 0
                  • Honza729  

                    No to by prave fungovalo. Nebudu tu opakovat proc, psal jsem to tu na BF nekolikrat. Navic zajmy vsech cyklistu se v mnoha ohledech, a to docela zasadnich, prekryvaji.

                    0 0
                    • Lišák  

                      A nemá KČT nějakou sekci cyklistiky? Myslím, že ano. Tak tedy mám pár otázek:

                      1. Proč tedy není tak masová, jak o tom tady pořád píšete?
                      2. Proč o ní není nikde moc slyšet?
                      3. Proč je potřeba založit další masovou organizaci?
                       

                      Tohle téma se tady objevuje stále dokola. Pěkně to shrnul emenem tady:

                      ememem (02.07.2009 15:35:45) 212.29.3.xxx 8×> Další šikana na obzoru (^ odpověď na 7× ^)

                      Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlák­na

                      este raz, nechcem rozoberat cembu ale ona je nejako uzavreta? a keby aj nie tak myslis ze by okrem bikerov do nej niekto vstupil a platil clenske? kto? ti co jazdia na krosoch po hradzi? silnickari? rekreacni cyklisti? dost pochybujem, naco by to robili, ich sa problem jazdenia mimo asfaltovych resp. vyznacenych cyklosteziek nijako netyka. ten kto si ide obcas po obede zahrat tenis tiez nepotrebuje byt clenom tenisoveho zvazu. jediny takyto masovy „verejny“ zvaz je KCT, (byvale KCST) ktore pred desiatkami rokov vzniklo a nabralo clenov tak ako vzniklo a dodnes z toho tazi. org. typu cemba nebude nikdy a nikde masovka tak isto ako nou nie su napr. skialpinisti (aby sme hovorili o tych co sa potykaju s podobnymi problemami ako mtb bikeri a taktiez plati – rekreacne to robi moc ludi a org. ak vobec je tak je mala alebo to rovno zastresuje iny zvaz)

                      0 0
                      • Honza729  

                        ad1) No zrejme proto, ze KČT neni az tak uplne naklonena cyklistice v jinem nez silnicnim terenu.

                        ad2) dtto

                        ad3) Duvody jsem vysvetlil nize, vyse, jinde......pouziji oblibeny zdejsi citat: Zkus pohledat v historii

                        :-)))

                        0 0
                        • Volf  

                          K bodu 1 a 2 jen doplním, že snad každý kdo používá mozek musí vidět, že problém vytváří až čemba. Už jsem to zde jednou napsal. Než TK dostudoval, tak nikdo netušil o problémech cyklistiky v ČR a tak asi nemá cyklistické sekce v rámci KČT potřebu neustále někde něco rozmazávat.  A bodu 3 jen doufám, že jsi nemyslel tou první masovou čembu:-) A k mylné představě toho, že je chybou chtít organizaci zastřešující všechny cyklist, protože by se prý tříštil zájem, tak bych navrhoval třeba organizaci sdružující a hájící jen zájmy tech co jezdí na enduru od Meridy. Z chybné logiky čembistů by pak taková organizace měla teprve váhu a akceschopnost.

                          0 0
                          • Honza729  

                            :-)

                            0 0
                          • Lišák  

                            Ne. Myslel jsem tu cyklistickou sekci výše zmíněné masové organizace.

                            0 0
                          • Lišák  

                            A k mylné představě toho, že je chybou chtít organizaci…

                             

                            Viz ememem (02.07.2009 15:35:45) o kousek výše jsem to i zkopíroval. Zajímal by mě Tvůj názor na tohle.

                            Taky jsi někde psal, že snad nějakou organizaci založit plánuješ. Na to jsem reagoval, že pokud se mi bude jevit fajn, tak do ní vstoupím. Ja si s tím daleko? A neber to, prosím,  jako rýpání.  Fakt mě to zajímá!

                            0 0
                            • Volf  

                              Od tebe to jako rýpání neberu. Ono není problémem si zaregistorvat občanské sdružení, za pár kaček si nechat udělat a správcovat internetové stránky, rozeslat x dopisů s oznámením o působení sdružení, které hájí smysl a zájmy někoho. Problém vidím v tom, že se zde etablovala čemba, která tvrdí o sobě něco co není, nikdo vlastně z nás pořádně neví co ve skutečnosti dělá, protože když se podíváš do jejich stanov tak zjistíš, že každý člen výkonného výboru může jednat samostatně a v článku 8 – zásady hospodaření se pod bodem č. 6 dočteš, že Členové neručí za závazky Sdružení vůči třetím osobám a členové orgánů Sdružení neručí za výkon své funkce členům Sdružení.  No a je otázkou zda má v tuto chvíli vůbec cenu zakládat nějakou organizaci, která si myslím není úplně potřebná jen proto, aby se vyhranila vůči čembě. S myšlenkou založit skutečné zájmy cyklistů hájící organizaci jsem se oravdu zaobíral, ale možná by bylo i smysluplnější prostě dát dohromady cca 400 – 500 lidí, zaplatit členský příspěvěk, vyvolat podle stanov členskou schůzi, odvolat výkonný výbor, nanominovat nový a ten by odvolal předsedu. Tím by se otevřela cesta pro jiné zacílení asociace, mohlo by dojít i ke změně názvu a hlavně bych se potom opravdu vydal cestou zstřešení KČT, protože jinou tak silnou organizaci, která hájí pobyt v přírodě zde prostě nemáš. Je to prostě otázkou. Prioritou by asi nemělo být vytvořit nějakou opoziční organizaci, protože je to jen plýtvání silami, ale buď čembu úplně zrušit a nebo transformovat způsobem, který jsem zde popsal. Ono jde také o rychlost, protože s každým měsícem se zvyšuje riziko reakce institucí na ,, zájmy ,, teréních cyklistů v ČR prezentované čembou. Nejde o moje ego, ale jen o nepoškození svobody volnočasových aktivit.

                              0 0
                              • zbartos  

                                Ohledně ovlivnění členské schůze je to jasná věc, ale není jasné kdo to bude ochoten dělat místo TK a kde najdeš alespoň 30 lidí s názorem podobným Tvému (není nutné aby jich bylo 500), kteří přijdou na tu členskou schůzi.  Na  poslední dvě členské schůze totiž přišlo z cca 600 členů celkem jen cca 30 lidí (včetně plných mocí) a příznivci TK z nich tvořili cca 85% většinu......

                                Ad „jen o nepoškození svobody volnočasových aktivit.“ – moc by mne zajímalo, jak bys to řešil Ty. TK na to jde argumentací, že dobře trasovaná a vybudovaná rekreační lesní stezka (singl či doubl) neznamená nebezpečí pro erozi půdy a tím chce přesvědčit vlastníky lesů, aby nás v budoucnu (až se zde prosadí větší rozsah zákazů pro rekreaci v lesích příp. obecně v přírodě) nechali jezdit alespoň po nich, když už ne po všech lesních cestách (naštěstí není jasné co je to lesní cesta, takže si bajkeři myslí, že mohou jezdit všude..).

                                Já si třeba myslím, že se musí nabídnout vlastníkům půdy nějaký finanční příjem z rekračního využívání jejich majetku (který by ale pak musel být pro rekreanty přívětivý – např. neničení cest mechanizací), ale zkus na této myšlence vybudovat masovou organizaci rekreantů (vč. bikerů).....

                                0 0
                                • Volf  

                                  No jen pár postřehů. Počet členů na členské schůzi ovlivníš výměrem místa a času. To kdo by to chtěl dělat místo TK netuším a ani to není věc, kterou by se měl utrácet čas. Můj názor není až tak okrajový ani zde na fóru, které je poslední dobou hodně ovlivněno ze strany čemby a pokud zamíříš mezi běžnou kolařskou populaci, tak čembu ani neznají a když jim řekneš, že je v ČR problém jezdit na MTB, tak v údivu zvedají obočí až skoro na záda. To co uvádíš jako argumentaci TK je právě to co já považuji za ten největší *******. Do chvíle než se začala čemba ,, starat ,, o blaho  bikerstva nikdo ani netušil o nějakých problémech. Já tomu obecně říkám zažitá zvyková práva, která pokud se dodržují tak je nikdo neřeší. No a teď najednou se objeví někdo kdo tvrdí, že zastupuje bikery a ti chtějí toto toto toto a toto. No a instituce, vlastník lesa nebo pozemku se oprávněně začne ptát. Co budou chtít příště? Protože v ČR neplatí nikdy zdravý rozum, ale podaný prst se stává poukazem na celou ruku. No takže raději to zakážeme hned v počátku, než na to budeme doplácet. No jak bych to třeba řešil já jsem už zde popsal dost podrobně a už ani nemám zájem dávat někomu nějaké návody. Nikdy neexistuje jediná cesta, ale pokud nebude z naší strany rozum, určitá pokora a vstřícnost, tak skončíme v tupém kroužení na někým povoleném singlu a tak já si volný pohyb v přírodě nepředstavuji. A myslím si, že díky svému věku také moc dobře pamatuješ, že se vždycky začalo na nejvašší úrovni řešit něco až ve chvíli kdy to někdo začal rozmazávat. V tom se za 20 let nic nezměnilo.

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Do chvíle než se začala čemba ,, starat ,, o blaho bikerstva nikdo ani netušil o nějakých problémech. Já tomu obecně říkám zažitá zvyková práva, která pokud se dodržují tak je nikdo neřeší.

                                     

                                    A na Slovensku do toho začal rýpat kdo, že kola v lese zakázali?

                                    Nějak se pořád nemohu ztotožnit s názorem, že když budeme dělat mrtvého brouka, tak nám naše výsada volného jezdění po lese navždy zůstane :-/

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      jsi si jistý, že je na Slovensku zákaz jízdy na kole v lese ? Já si myslím, že je to trochu nadnesené.

                                      0 0
                                      • kolombo  

                                        Ano, na Slovensku je skutečně součástí právního řádu zákon, který podstatně omezuje práva jezdit legálně po lesních cestách. Je otázka, jak moc je vymáháno jeho dodržování, ale platí, už skoro 2 roky.

                                        A vzhledem k tomu, že na Slovensku po tobě může lesní stráž a státní ochrana přírody i střílet, pokud neuposlechneš jejich výzev, tak by tvrdá snaha o dodržování mohla být opravdu zajímavá …

                                        0 0
                                        • Sobi  

                                          Střílet!? To snad ne!?

                                          0 0
                                          • ememem  

                                            za istych okolnosti hej, v konkretnych lokalitach maju prakticky rovnak epravomoci ako policajti. vid. tento thread. a len tak mimochodom v cechach je to UPLNE rovnako.  

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Tak to není pravda, za přestupek na tebe ani policista nemůže střílet, ani kdokoliv jiný, leda že by jsi ho napadl a použil bike jako zbraň! Jako člověk co střílí ti to můžu vyvrátit.

                                              Takže zase trochu rozumu do toho strašení! ;-)

                                              0 0
                                              • ememem  

                                                mas v tom trocha chaos viď. link vyssie na thread ked sa to rozoberalo

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Jasně a myslivci mají děla a minomety a po každém hází granáty! Klídek jo! ;-))))

                                                  0 0
                                              • kolombo  

                                                Ale může, každou chvilku Policie střílí po vozidle, které odmítlo zastavit a naprosto legálně.

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  Prosim vas uklidnete se vsichni. Pouziti strelne zbrane ma pomerne prisna pravidla a nez nekdo z policie a dalsich ozbrojenych slozek ji pouzije proti cyklistovi v lese, poradne si rozmysli, zda mu nasledky strelby stoji za ochranu kytky prejete kolem.

                                                  Fakt si nechte tyhle poplasne zpravy do hospody.....

                                                  0 0
                                                  • Barak  

                                                    Má pravdu předseda. Chtěl bych vidět nějakýho zelenýho jak by se hájil kdyby nějakýmu bikerovi ustřelil hlavu kvůli tomu, že jel v zákazu nebo že ho objel při kontrole. :-)

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    ty si zjavne pleties „zelenych“ t.j. ochranarov prip. lesnikov s lesnou strazou a strazou ochrany prirody. SOP zriaduje ministerstvo, ich pravomoci su od CHKO vyssie (takze vpodstate vsade kedze snad neni luka alebo les co by nebola sucastou CHKO). je ich na slovensku dokopy ani nie 200 a povacsine su ok a navyse maju uplne ine problemy jak nejakych bikerov. pravdepodobnost ze ta budu nejak zasadne buzerovat aj v pripade porusenia zakona ktoere je nazvime to „v ramci normy“ nie je velka ale stane sa, zavisi od konkretnej situacie a konkretneho strazcu. trocha horsie je to s LS. jej zriadovatelom je vlastnik lesa t.j. obec, urbariat, sukr. majitel atd. tito ludia su dost casto rozumu mdleho, su to casto byvali policajti co ich vyhodili a nasledne nezobrali ani k meskej policii, nie zriedkavo sa pohybuju nadrbani. takze to ze stretnes magora clena LS je bohuzial pravdepopodobnost dost vysoka. ich hlavnou ulohou by malo byt strazenie lesa teda drevnej hmoty aby sa nekradla, neposkodzovala a pod. bohuzial chodia ozbrojeny a zakon im dava na ich „domacom“ uzemi takmer rovnake pravomoci ako SOP a policii. a pri nich bych sa podobne ako u roznych SBS-karov na rozum moc nespoliehal.

                                                    a to ti hovorim na zaklade osobnej skusenosti aj ked priznavam, ze pri mojej povahe a vztahu k podobnym buzeraciam si o podobny stret priam koledujem.

                                                    0 0
                                                  • Barak  

                                                    Je jedno jak se ta funkce jmenuje, i kdyby tam stál policajt tak tě nemůže sejmout kvůli tomu, že jezdíš na kole v místech, kde je to zakázaný.

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    ja som nikde nepovedal ze ta moze sejmou ale moze pouzit varovny vystrel, co to znamena je vec druha.....mne uz proste vadi to ze nejkay magor zo zakladnou skolou ma vobec takuto pravomoc.

                                                    0 0
                                                  • Barak  

                                                    To jsi nenapsal, ale já jsem taky reagoval na Kolomba, který to přirovnával ke střelbě policie na ujíždějící vozidlo. Ty ses do toho pak zapojil s vysvětlováním pojmů, načež já jsem napsal, že je jedno jak se ta funkce jmenuje, že střílet na tebe nemůže ani policista pokud by tě chytil v zákazu.

                                                    0 0
                                                • Sobi  

                                                  Jo ale vpřípadě kdy do nich autem najížděl anebo jim ujížděl takovým způsobem, že ohrožoval na zdraví ostatní, např rychlá a nebezpečná jízda městem atd…

                                                  pořád platí, že můžou použít takový způsob, aby útočníkovy byla způsobená újma maximálně taková kterou by mohl svým jednáním způsobit ( najíždění vozidlem do policisty, nebezpečná jízda ve vysoké rychlosti na červenou a pokračování jízdy tímto způsobem je ohrožení na zdraví, v ten moment můžou užít zbraň k zastavení )

                                                  Tak tady prosimtě nešiřte oba bludy, že když jedeš na kole tak po tobě někdo může legálně střílet! To je fakt regulérní blbost!!!

                                                  0 0
                                                  • ememem  

                                                    pořád platí, že můžou použít takový způsob, aby útočníkovy byla způsobená újma maximálně taková kterou by mohl svým jednáním způsobit  - u nas bol ale tento absolutny nezmysel pred par rokmi vdaka ministrovi lipsicovi zruseny. vo vseobecnosti dnes u nas plati ze obrana na to aby bola ucinna moze byt silnejsia ako utok(v hranicnom a odovodnenom pripade az po usmrtenie utocnika bez trestnych nasledkov pre napadnuteho). je to uplne ok, pravo musi byt na strane obete a nie pachatela. plati to vseobecne. sme sa ale dostali neikde uplne inde.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, uplne vidim jak se toho chytne jedna organizace hajici zajmy jedne skupiny cyklistu a pouzije hrozbu strelby pri svych jednanich....­....ach jo..... :-/

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    To mne napadlo hnedka :-)))) ale od Kolomba mě to teda překvapilo! Čekal bych to spíš od jinud! :-))))

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    vid moj pripevok na baraka vyssie

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    No blbost to není, jde tady aby to nebylo zneužitelný. Jinak pro užití střelné zbraně takovým způsobem, že útočníka zabiješ, musíš prokázat, že jsi byl napaden takovým způsobem, nebo ti hrozilo bezprostřední napadení při kterém jsi mohl přijít o život. Za to se považuje třeba pokud tě někdo napadne např šroubovákem, nebo slzným plynem a teleskopickým obuškem zároveň apod. ( zloděj atd. )

                                                    0 0
                                                  • Lenka.05  

                                                    Už si představuju toho útočníka na kole:-)) A přirovnávat střelbu policistů po ujíždějícím vozidle (za specifických podmínek) se střelbou na cyklistu v lese…doteď to tu byla taková sranda „o strašení“, ale tohle už hodně přeháníte.  No tyhle bláboly jsou na mně už kapánek silný kafe :)

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    velmi sa podobne ako sobi myslis,  vobec nemusis byt utocnik, uplne postacuje ak neuposluchnes vyzvu. (co  napriklad ja odmietam lebo nevidim dovod sa nechat buzerovat za bike tam kde pred 5 minutami prehrmel autobus hulakajucich pastikarov a uz vobec nie od nejakeho pablba zo zakladnou skolou).

                                                    vynatok z pravomoci clena LS:

                                                    1. zisťovať totožnosť osôb podozrivých zo spáchania trestného činu, priestupku alebo iného správneho deliktu,
                                                    2. vyzvať osobu, aby upustila od protiprávneho konania, ak je dôvodné podozrenie, že osoba pácha trestný čin alebo priestupok na úseku lesného hospodárstva, a v prípade, že neuposlúchne výzvu a ak nemožno zistiť jej totožnosť, obmedziť jej osobnú slobodu a predviesť ju na útvar Policajného zboru,
                                                    3. odňať vec získanú konaním poškodzujúcim alebo ohrozujúcim lesný majetok, ako aj vec použitú na toto protiprávne konanie; o odňatí veci vyhotoví člen lesnej stráže záznam a jeho odpis odovzdá kontrolovanej o­sobe,
                                                    4. ukladať a vyberať pokuty v blokovom konaní za priestupky na úseku lesného hospodárstva,

                                                    (3) Člen lesnej stráže je oprávnený použiť tieto donucovacie prostriedky:

                                                    1. hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany,
                                                    2. slzotvorné prostriedky,
                                                    3. obušok,
                                                    4. putá,
                                                    5. služobný pes,
                                                    6. varovný výstrel.

                                                    5) Každý je povinný v určenom obvode pôsobnosti člena lesnej stráže uposlúchnuť jeho výzvu, pokyn, príkaz a požiadavku a strpieť výkon jeho povinností a oprávnení.

                                                     

                                                    je to uz jasne?

                                                      
                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Jde vydět, že ty pojmy s dojmy si pleteš ty!

                                                    1. donucovací prostředky

                                                    a

                                                    2. užití donucovacích prostředků

                                                    jsou dvě rozdílné věci a nelze je stotožňovat. Jinak jestli u vás LS může užít jen varovný výstřel tak je to v pohodě, já jako civil v ČR můžu jako donucovací prostředek i střílet do živýho, ale můsím mít k tomu legální důvod, což je buďto sebeobrana a nebo krajní nouze! Tyto dva termíny mají pevnou definici. Pokud na projíždějícího cyklistu poštveš psa jedná se o nedovolený zákrok ( nepřiměřený ) pokud na tebe cyklista na stezce najíždí vysokou rychlostí např z kopce a nehodlá zastavit a uposlechnout příkazu, stále na tebe jede, můžeš v sebeobraně ho např. srazit pažbou, nebo užít chvatů, kopu. Útok zezadu krom krajní nouze a sebeobrany je vždy považován za nepřiměřený.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ano, uz je jasne, ze zmotas vsechno co spolu nesouvisi do jednoho velkeho gulase.

                                                    Prestan tady hlasat bludy. jestli si fakt myslis, ze lesni straz je opravnena strilet, pokud nezastavis na kole, tak jsi fakt nekde na jine planete.......

                                                    0 0
                                          • kolombo  

                                            Kupodivu ano, mají opravdu dost podobné pravomoci jako Policie a chodí ozbrojeni.

                                            Objedeš je a nezastavíš a mohou tasit.

                                            Dělal jsem z toho zákona výběr z díla, ale asi to mám v domácím PC.

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Kecáš blbosti! Zákon o zbraních a střelivech znám dobře, trestní kodexy a trestní zákon ( ohledně užití zbraně )  taky, já totiž taky i střílím a znám pravidla pro užití zbraně v sebeobraně nebo v krajní nouzi. Vše je jasně specifikováno ale to co tady tvrdíš je regulérní blbost!

                                              Ale nikdo po tobě nemůže střílet, že jedeš na kole, nezastavíš a přitom nikoho neohrožujež na životě!

                                               
                                              0 0
                                            • Honza729  

                                              No, ty jsi dílo.....

                                              Kolombo, nechces to jet zkusit, jak to funguje v praxi ? :-)))

                                              0 0
                                              • Sobi  

                                                Tohle už je na mne moc! :-)))))

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  No co, Kolombo nam pak muze poreferovat o zasahu Útvaru rychleho nasazeni proti cyklistum v lese, tedy pokud ho prezije. Coz nepredpokladam, vzhledem k tomu, jak vostry hochy spravy parku maji… :-)

                                                  0 0
                                                • ememem  

                                                  je to na teba moc? tak ak si to este nepochopil tak ja napr. takuto skusenost mam. (a jak som povedal je tu este jeden user co ju ma tiez – pokial viem tak isiel na biku v NPR a nezastavil na vyzvu). uznavam ze ja som ju do istej miery zamerne doslova vyprovokoval kedze dotycny clen LS nebol oznaceny tak ako mu to ukladaju predpisy a preto som ho poslal do teplych krajin. ma to proste zaujimalo kam az takyto debil je schopny kvoli nicomu zajst. docela bol prekvapeny ked ten jeho kver na mna moc nezabral a bolo celkom vtipne sledovat jak ho za chvilu smudla naspat do puzdra.

                                                  a mimochodom, to ze mas zbran bych sa pri tom jak si pleties pojmy s dojmamy radsej nechal v tichosti pre seba.

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    to ze mas zbran bych sa pri tom jak si pleties pojmy s dojmamy radsej nechal v tichosti pre seba.

                                                    Co? To si snad máš říkat vůči sobě ne!? Já si v tomhle nic nepletu! To vy tady právě strašíte legální střelbou do cyklistů, já ne, já mám v užití zbraně DOST JASNO!

                                                    Jinak, zbraň nevlastním, ale střílím ( to se nevylučuje ) a jednou už jsem střílelo do živýho, jednalo se o přiměřenou-nutnou sebeobranu ;-) takže pohoda.

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    nie myslel som to na teba lebo bud nerozumies, nechces rozumiet, alebo prekrucas. nikto tu o strelbe na cyklistov nepovedal ani slovo. bola tu rec o tom ze SOP ako aj LS moze zo zakona pouzit donucovacie prostriedky medzi ktore patri aj strelna zbran a vobec to menusi byt pri nutnej sebaobrane. (vid. odpoved lenke.05 nizsie.).  a preto som napisal ze si pleties pojmy s dojmamy. a ja na rozdiel od teba povazujem za rozumne urobit cokolvek pre to aby nenastal stav ze to kvoli tomu ze ides po lese biku niekto nemohol zakonne urobit.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Takže že se na slovensku může střílet do cyklistů jsem si tady nakonec vymyslel já ne!? :-O

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Predpokladam, ze jsi pri sve duslednosti situaci resil a stezoval si na prislusnych mistech.

                                                     

                                                    NEBO SNAD NE ???????

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    nie, nemam na to cas a nejaky pako s 2 promile a v zelenom habite je mi ukradnuty. (uz boli v mojom zivote inaksi co na mna mierili a a to som mal inak stiahnutu prdel  takze taketo cosi ma uz rohadzat nemoze.) mna len zaujimalo coho su tito ludkovia schopny. a kezde ma podobne strety moc nebavia povazujem za lepsie robit nieco pre to aby sa nemohol zmenit zakon tak, ze to kvoli tomu ze ides po lese na biku robit moct budu.

                                                    0 0
                                              •  

                                                Kolombo,Kolombo já tě měl za chlapa co má rozhled a přehled ale co jsi ve skupině s „holkou z plakátu“ tak jsi poněkud často mimo realitu

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  Nech ho na pokoji ! Treba chce byt „Kluk z plakátu“ ! Mu tady kazis karieru, čoveče :)))

                                                  0 0
                                                  •  

                                                    já si myslím že to nemá zapotřebí, jinak Kolomba si vážím, jeho přehled o Jizerkách,Frý­dlansku a přilehlých lokalitách mě několikrát rozšířil obzor, to bylo jen takový rýpnutí

                                                    0 0
                                                  • zbartos  

                                                    Hoši, hoši, myslel jsem si, že umíte číst, ale asi ne. Mirek Kolombo a ememem psali o zákoně, který platí na Slovensku, a vy tady pořád dokola melete, že u nás není možné na ujíždějícího cylistu střílet......

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    nauč se číst a logickému posloupnému myšlení:

                                                    kolombo (07.07.2009 08:52:39) 80.188.171.xxx 19×> Další šikana na obzoru (^ odpověď na 18× ^)

                                                    Ano, na Slovensku je skutečně součástí právního řádu zákon, který podstatně omezuje práva jezdit legálně po lesních cestách. Je otázka, jak moc je vymáháno jeho dodržování, ale platí, už skoro 2 roky.

                                                    A vzhledem k tomu, že na Slovensku po tobě může lesní stráž a státní ochrana přírody i střílet, pokud neuposlechneš jejich výzev, tak by tvrdá snaha o dodržování mohla být opravdu zajímavá …

                                                    Sobi (07.07.2009 10:05:48) 212.158.142.xxx 22×> Další šikana na obzoru (^ odpověď na 21× ^)

                                                    Tak to není pravda, za přestupek na tebe ani policista nemůže střílet, ani kdokoliv jiný, leda že by jsi ho napadl a použil bike jako zbraň! Jako člověk co střílí ti to můžu vyvrátit.

                                                    Takže zase trochu rozumu do toho strašení! ;-)

                                                    kolombo (07.07.2009 10:24:35) 88.146.87.xxx 23×> Další šikana na obzoru (^ odpověď na 22× ^)

                                                    Ale může, každou chvilku Policie střílí po vozidle, které odmítlo zastavit a naprosto legálně.

                                                    Takže se tu o střílení vůbec nemluvilo a vymysleli jsme si to tady my ne? :-O

                                                     
                                                    0 0
                                                  • kolombo  

                                                    Nějak mi stále uniká, jestli tedy bereš na vědomí, že Tě na Slovensku může v lese stavět ozbrojená stráž a že při neuposlechnutí výzvy může zajít až k výstražnému výstřelu.

                                                    Mě tedy připadá dost otřesné už to, že stráž ochrany přírody může prakticky totéž, co Policie. U nás totiž musí chodit s Policistou, pokud chce mít nějakou váhu.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ano, bereme to na vedomi. Slovensko ma sva špecifiká. Ale strasit tady a delat z toho zavery je fakt mimo.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Problém je v tom vašem strašení, ano beru na vědomí že stráž je ozbrojená.

                                                    1.Ozbrojená stráž mi vůbec nevadí ba naopak! Ona totiž jak si myslíte ta stráž nevznikla kvůli bikerům, ale kvůli ochraně přírody a zvěře. Tudíž pytláci bávají ozbrojeni ( kupodivu ne klackem, ale často střelnou zbraní, protože tou se střílejí zvířátka ) proto stráž je ozbrojena. Donucovací prostředky a jejich užití není nasměřováno proti bajkerům, ale právě proti pytlákům a lidem co poškozují les ( např černou těžbou, ničením lesních staveb atd. )

                                                    2.Pořád je tu adekvátnost užití donucovacího prostředku

                                                    3.Samozřejmě že by lesní stráž neměl dělat nějaký ožralý páprda, ale rozumný člověk ( ale to věc jiná )

                                                    Všem co straší: ( psáno obecně ) zase vyvoláváte vlny, jen na závěru jsem čekal náborovou kampaň na vstup do Čemby a Slomby abychom zabránili střelbám do cyklistů. Než zase začnete dělat nějaký vlny trošku se nad tím zamyslete, protože pak až půjde opravdu o něco, tak už vám nikdo neuvěří…

                                                     
                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    :-))))) no, dobry..... a ty cist umis a predevsim udrzet tok diskuze ? :-))))

                                                    0 0
                                      • ememem  

                                        kua volf uz ma fakt s prepacenim nasieras(a uz aj sobi takze si to zliznes aj za neho). furt len nieco spochybnujete, meditujete, vymyslate co by keby ako keby bolo a nebolo, teoretizujete a prudite jak dvaja paprdovia a skutocny stav veci je pritom velmi jednoduchy.

                                        1. jak som uz napisal vyssie v NP a NPR (jak u vas tak u nas)  je okrem mnohych inych obmedzeni zakaz bikovania. vsetky tvoje a sobiho uvahy o tom „ze co by keby nahodou“ su v rovine tazkych teoretickych fikcii strucne (a este stale slusne) povedane bludy.

                                        btw – a preto mne umele vytvaranie takychto rezervacii vadi. proste nedokazem pochopit preco tisice turistov, drevarsky a turisticky priemysel nepre­kazaju a par desiatok bikerov(lezcov, paraglidrov, skialpinistov atd.) hej. (teda dokazem, uz som to tu pisal, nejdem sa opakovat.)

                                        2. co sa tyka zakazu bikovania na slovensku – nemedituj, je to tak a bodka. v NP a NPR plati rovnaky zakaz ako u vas. v ostatnych lokalitach to bolo donedavna ako v cechach, bohuzial uz nie je.(myslim tym jazdenie po znacenych turistickych chodnikoch mimo NP a NPR) nastastie je ten zakon tak blbo napisany ze umoznuje x vykladov a v principe nanho kazdy aj tak kasle takze sa viac menej jazdi ako doposial. tu mas zakladny manual ako sa spravat keby si bol na slovensku s bikom a vyvstal by problem. nejake dalsie detaily v tomto threade. nicmenej to neznamena ze sa do problemov dostat nemozes ak stretnes nejakeho paka. vedel by ti o tom poreferovat obcas sa tu vyskytujuci user z bratislavy ktory skoncil kvoli bikovaniu pred sudom.

                                        tak si este zo aj zo sobim chvilu zite v tom ze sme vsetci ludia a mame sa radi (okrem cembistov samozrejme) a vsetko bude naveky ako doposial akeby nahodou nie tak kct to zachrani.

                                        0 0
                                        • ememem  

                                          a este manual spravania sa

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Tak se podle něj ty borče začni chovat. Jo a pokud tvrdíš, že na Slovensku je zakázáno v lese jezdit na kole, tak prostě jen lžeš, protože očividně nemyslíš a jen papouškuješ něco z doslechu. Absolutní zákaz není ani v KLDR.

                                            0 0
                                            • ememem  

                                              ty si fakt magor. neni ti pomoci. bohnice to istia.

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                že ty jsi čemboun, podle sprostosti určitě / je to v češtině /

                                                0 0
                                                • ememem  

                                                  ja som zakukleny cemba president.

                                                  co chces pocut? stav bikovania v sr je taky aky je, to je plati v zasade vseobecny zakaz vedia vsetci, jediny kto to popiera si ty, snazil som sa ti napisat aky je skutkovy stav (chvalabohu ze je taky aky je) s tym ze som ti dal linky na rozbory dvoch pravnych kancelarii co robit ak by si sa stretol s problemom kedze bohu vdaka je vyklad dost nejasny a ty napises ze si vymyslam a papouskujem.

                                                  0 0
                                              • Volf  

                                                jo a ještě jsi jako správný rowdies čemby ve stylu obtloustlých striptérů ve sparťanském kotli zapoměl být trochu víc sprostý. Nejsi nemocný ? Já být v čembě a vidět tolik primitivní sprostosti o d přívrženců, tak bych ihned vystoupil :-)

                                                0 0
                                            • Volf  

                                              o zákazu na Slovensku

                                              zde máš popis situace od funkcionářky  čemby. Jinak ukázková demonstrace zasahování do vnitřních záležitostí cizího státu.  Tento ,, brutální ,, zákaz odhaduji omezí tak 5 % všech cyklistů v lese, takže opět jen bouře ve sklenici vody, zbytečné šťourání a zviditeňování sebe sama.

                                              0 0
                                              • ememem  

                                                to clanok akoze existenciu zakazu vyvracia ? o co ti ide?

                                                0 0
                                              • Barak  

                                                Myslíš, že jen 5% cyklistů v lese se na Slovensku vydává na cesty užší než 4 metry?

                                                0 0
                                              • Splinter  

                                                :-D

                                                je mi tě líto… musí být hrozná nuda jezdit na kole po asfaltu a dálnicích…

                                                0 0
                                              • Volf  

                                                něco přímo od slováků , protože většinou vygoogluješ pouze rozhořčené připomínky čemby. Chtěl bych vědět od Slováků, jaký je skutečný dopad tohoto démonizovaného zákona na bikování na Slovensku.  

                                                0 0
                                                • Lišák  

                                                  Podle mě nejde o to, jaký to má ve skutečnosti dopad. Jde o to, že ten zákon existuje. To, že ho slovenský stát nevymáhá je jiná věc.

                                                  0 0
                                                  • ememem  

                                                    kasli na to, niekomu to nevysvetlis, ja uz som to tiez vzdal. presne na to na co sa volf pyta som mu napisal v bode 2 o par prispevkov vyssie.

                                                    0 0
                                                • Sobi  

                                                  Som toho názoru, že mnohým problémom sa vieme vyhnúť tak, že si ich nebudeme vlastnou aroganciou vyrábať.

                                                  Jo to je přesně ono, stačí pozdravit a poděkovat a uděláš toho více než každýmu tvrdit že tomu nerozumí a že je neodborník a jenom jediná boží trojce z Čemby ví jak to má správně být!

                                                  Neuvěřitelně výstižné.

                                                  A pozor na slovensku se může střílet do cyklistů!!! ;-)))

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Pred chvili jsem telefonoval s jednim mym slovenskym kamosem. Taky jezdi dost na kole, tak pote co jsme dokoncili debatu o praci jsem se ho zeptal na to jak to vlastne cele je s tim strilenim.

                                                    Odpovedel mi: Do frasa čo tam nemate co na robotu, čehůni zajebaný ? Slotu na vas.....

                                                    On je takovy primy… :-))

                                                    0 0
                                                  • ememem  

                                                    lezne to si si vymslel ty a sobi. kolombo a ja sme len citivali zakon kde sa hovori o tom ze ak neuposluchnes vyzvu na zastavenie tak je mozne pouzit donucovacie prostriedky ku ktorym patri varovny vystrel. a to ze nejaky polodementny pakovia z LS su na zaklade osobnych skusenosti toho schopny. (mimimalne sa zbranou vyhrazat). a to ze mne to na rozdiel od teba a sobiho vadi. nic viac a nic menej. veskery ostatny humbuk zo strielanim ste si narobili zo sobim sami, tak sa potom necuduj. a ak si stale myslis ze je vsetko ok a ze su to len kecy tak ide letna prazdninova sezona tak ti odporucam nejkay bike trip napr. v slov. raji prip. hreben NT a pod. tesim sa na report o tom jak s usmevom zdravis a podakujes a vsetko ide dalej ako keby nic.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Mylis se. Mne to co se deje na Slovensku skutecne nevadi, protoze jezdim tam, kde tyhle paka ani nejsou.

                                                    Navic jsem si to skutecne nevymyslel ja, jak pises…

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Čili pouze doměnky za účelem strašení. Naprosto typické pro čembí příznivce. Strašit, strašit a zase jenom strašit. Nějaký strašák se vždycky najde a když ne, tak ho trochu naznačíme a dotvoříme… Koneckonců kdejaký strážák s pistolí by na tebe čistě teoreticky mohl vstřelit

                                                    0 0
                                                  • kolombo  

                                                    Zapoměl jsi napsat rowdies :-)

                                                    V Jizerkách se předloni stalo, že nájemce honitby jel po upravé lyžařské stopě Jizerské magistrály terénním autem a tím jí samozřejmě zničil. Na lyžaře, kteří se mu to snažili vytknout a bránili mu v další jízdě, vzal loveckou pušku.

                                                    Když tu je tolik odborníků na zbraně, tak by mne zajímalo, proč mu to prošlo !!!

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Chceš závěr bez vstupních informaci!? To musíš na jiné odborníky, kteří bez základních faktů umí dělat závěry…

                                                    A pozor! Mám zprávy z vyšších kruhů, pšššš, že se chystá zákon, kdy majetelé můžou podminovávat lesní stezky a v zatáčkách dělat kulometná hnízda!

                                                    S tím by jste měli něco udělat!!!

                                                    Bubububu!

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Vono je to horsi. Chysta se zakon, ktery zakaze uzivani titulu Prezident mimo Hrad. :-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Bože muj.......

                                                     

                                                    Vcera me na dalnici predjel chlap v Audine a jel pres 130. Jaktoze mu to proslo ???

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    No kdyby to byla stříbrná háčková astra v kombálu tak jsem to byl možná já! :-) Jakže mi to vlastně prošlo!?

                                                    Stydím se, jdu se udat! :-))))

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    To je zpráva jako z Blesku. Nemáte nového mediálního partnera ? :-)

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Jinak ty kydy o střílení a užívání střelný zbraně jsi tady začal kydat ty s kolombem! Jestli už nevíš co mluvíš, tak si to příště piš!

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    zpráva

                                                    na základě této informace by mohla čemba začít strašit tím, že se mluví o tom, že cyklista bude muset mít mimo helmy i košík na hubě :-)

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    A útočí ve dvou! :-)))

                                                    0 0
                        • Lišák  

                          A proč není KČT nakloněna „kompletní“ cyklistice? Pokud je to proto, že v ní nejsou organizováni cyklisté všech „vyznání“, tak je na čase s tím něco udělat, ne? ;-) Případně tedy založit tu  všezastřešující organizaci.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Hezky jste si, hoši, popovídali o střílení, tak zase něco vážnějšího. Byla by nějaká reakce na to, co jsem tady (Lišák ( 03.07.2009 09:38:00 ) ) napsal? Nebo tady bude stále debata jak v mateřské školce?

                            0 0
                            • drtyc  

                              ok. tak hrajem na cetniky a zlodeje.

                              naval kolobezku, jmenem zakona, pac si jel po chodniku.

                              0 0
              • hribik A1  

                ale z mnozstva cyklistov, pohybujucich sa na lesnych a prilesnych pozemkoch mimo oblasti asfaltu, ktorych cas od casu stretavam, mozno usudit, ze je ich v priemere viac nez 1000 na 10milionov :-)) leda ze by vsetkych 1000 bolo tu v pohranici :-))

                0 0
        • ememem  

          Najdi jeden jediný důvod proč si myslíš…- lebo to zatial nerobi nikto iny a ked sa zobudi skupinka aktivistov (btw takych co okrem ineho propaguju cyklostezky popri hlavnych tahoch, zakaz vajzdu autami do mesta a podobne kraviny) az ked je zle a uz sa neda v principe nic robit tak ako to bolo u nas tak je uz potom neskoro. mimochodom ma dost serie ze okrem tychto sasov nebol u nas nikto iny kto by za absolutne neorganizovanu mtb bikersku komunitu povedal aspon buuu a ze v danom momente hovorili aj za mna. preto vidim zmysel nejakej „stavovskej“ organizacie hoc aj malej. a mozes mat mozno pravdu ze vela veci nerobi najstastnejsie a je aj otazne ci jej existencia pomoze ale je to lepsie jak nerobit nic a len pindat. zbytok tvojej odpovede ani po niekolkonasobnom precitani nedokazem celkom pochopit a dat si do suvislosti s tym o com som hovoril.

          0 0
    • Sobi  

      Tak teďka jsem zrovna něco hledal na webu čemby a narazil jsem na tohle:

      Máte důkaz, že se u nás chystají podobné zákazy jako na Slovensku?

      Nemáme a nikdy jsme to netvrdili. Není však možné strkat hlavu do písku a tvářit se, že problém omezení cyklistů není reálný. Prakticky „přes noc“ se to stalo v některých evropských zemí, stalo se to na Slovensku, proč by se to nemohlo stát u nás?
      ČeMBA pozorně sleduje vývoj kolem důležitých zákonů, účastní se jejich projednávání, aby i nadále zajistila cyklistům právo jezdit po lesních cestách a stezkách.
      ČeMBA nestraší, pouze není lhostejná, co se kolem nás děje. To je velký rozdíl.

      Tak tohle je konkrétni LEŽ! Všichni si tu pomatujeme tvrzení TK ( mám dojem že to snad vyšlo i ve velu ) že: máme správy z vyšších kruhů, že se podobný zákon chystá i u nás!

      Tohle je strašení!

      Nebo se snad už konečně Čemba distancuje od svého prezidenta? Očekávám třeba i ofiko odpověď. ;-)

      0 0
      •  

        opatrně,nepíchat do vosího hnízda aby jsme tady neměli druhou veřejnou stížnost na nepochopení od „holky z plakátu“

        0 0
      • vojta  

        Neco se mi plete, ze i neco takoveho ve Velu mohlo byt. Mozna to byla mylne vylozena informace odnekud z kuloaru, mozna i ucelove dezinformace, ktera mela za ukol v dobe  zacatku platnosti zakona na Slovensku pomoci rozjezdu Cemby. Ale na druhou stranu – jsi si naprosto jisty, ze neco podobneho v hlavach nekterych nehloda ?

        0 0
        • Sobi  

          To já nevím, ale jde o to že prezident organizace něco tvrdí a přitom to jeho organizace popírá!

          Už několikrát jsem se ptal, a chtěl aby to tvrzení čemba potvrdila, to se dodnes nestalo a jen na stránkách čemby jsem našel že to nikdy netvrdili, což je Konkrétní účelová lež!

          0 0
        • Sobi  

          Mám dojem že jsem to řešil s Tomášem Taichem, že jim to TK volal do Vela a pak se to dostalo i do tisku… jestli tomu bylo jinak tak mne opravte…

          0 0
      • heretik  

        Bohajeho, tahle paranoia už mi fakt leze krkem. Nechceš toho, sakra, jednou nechat?!

        Vždyť tady lžeš sám. Přiznávám, že celou kauzu znám jenom z keců z BF, ale ať už to bylo jakkoli, i ty píšeš, že TK tvrdil, že má zprávy z vyšších kruhů bla bla bla…

        A tak, jestliže na jejich webu napíšou, že nemají důkazy a nikdy netvrdili, že je mají, tak to tomuto nijak neodporuje, ne? Tak proč tu zas vyskakovat jak tajtrlík a snažit se (opět) ukazovat prstem?

        0 0
        • Sobi  

          Proč? Protože cíleně matou, lžou a straší a pak to popírají… a to mi vadí…

          Jinak máš plné právo na svůj názor, ale kde jsem lhal?

          0 0
          • heretik  

            Ať to čtu po tobě jak chci, pořád mi připadá, že tvrdíš, že Čemba účelově a konkrétně lže, když tvrdí, že nemá důkazy o chystání zákazů podobných tomu ze Slovenska, a že nikdy netvrdila, že tyto důkazy má. To je konkrétní a účelová lež, pokud bys snad neměl důkaz o opaku – a nic tomu nenasvědčuje. Hájíš to jen tvrzením, o tom, co TK prý kdysi kdesi řekl, co v nějaké podobě vyšlo ve Velu (a už se tu mnohokrát omílalo, co z toho bylo dřív). Jak už jsem psal, i kdyby to tak bylo, cítím velmi podstatný rozdíl mezi „slyšeli jsme, že …“ a „máme důkazy o tom, že…“. A proto tvrdím, že ten, kdo účelově lže a překrucuje fakta jsi ty, a že tímhle nesmyslným trojčením a reakcemi na něj se tu už popsal zbytečně velký kus diskového prostoru BF.

            0 0
            • Sobi  

              V tomhle případě si to bylo oznámeno jako fakt, že se nám doneslo atd… prostě je to vypuštěná účelová lež a můžeš tomu říkat třeba překrucování nebo jak chceš. Ale nic to nezmění na tom že tíha důkazu je právě na čembě, jejíž prezident to vypustil a dodneska to nevysvětlili…

              Prostě když něco nechceš pochopit, tak to prostě nepochopíš, ale je to tvůj názor, neberu ti ho…

              0 0
              • heretik  

                Ok, stačilo.

                0 0
                • Lenka.05  

                  Tady kousek – ve Psárech – je ústav pro mentálně postižené. Nechceš tam zajet na exkurzi? My tam byli ze ZŠ na exkurzi všichni…od tý doby už nás ani nenapadlo dělat si z postižených legraci, pro nás puberťáky to byla dobrá lekce. Docela hustopeklo ;)

                  0 0
                  • Volf  

                    Víš stále dokola se ukazuje, že rowdies čemnby není jen tak nějaký výmysl, ale že se velice často jedná o jedince, kteří jsou schopni ve svém buranství jít až za hranice čehokoliv. Pro mě je každý kdo si dokáže dělat legraci z mentálně postižených lidí nasprostý primitiv.

                    0 0
                • Sobi  

                  No strašně nerad to dělám, bráním se osobním napadání, ale v reakci na to ci jsi sem dal na obrázky a z čeho si děláš srandu, tak musím udělat jednu vyjímku.

                  U mě jseš fakt *****!

                  Ostatní prosím prominou, ale snad pochopí proč, není kvůli názorům či postoji, ale kvůli chování a dělání si srandy z oněch postižených dětí.

                  0 0
                  • heretik  

                    Jestli si z někoho dělám srandu, tak z tebe. Oni za své chování nemůžou, ty ano. A to je ten rozdíl.

                    Ignore, konec, názor jsem si udělal.

                    0 0
                    • Sobi  

                      Já taky je napsán o příspěvěk výš, na tom trvám…

                      0 0
                    • Pebe  

                      já to pochopil, akorát jsi ty fotky měl přejmenovat na „Volf“ a „Sobi“

                      Sobi: fakt si nedělá srandu z postižených, o tom nepadlo ani slovo ;-)

                      0 0
    • visions  

      Tady je možno se přidat k petici proti plánovanému NP Křivoklátsko.

      http://www.petice.nazory.cz/…-podpisy.php?…

      0 0
      • Volf  

        Co třeba nějaký odkaz, aby si také někdo mohl tu petici nejdříve přečíst než ji bude podepisovat? Já jen aby to nebyla nějaké podoba anticharty. Chartu skoro nikdo nečetl, ale většina národa podepsala antichartu:-)

        0 0
          • Darius  

            Myslim, ze na podobne nesouhlasy uz je pozde… to by musely hromadne protestovat hlavne „postizene“ obce a mistni obyvatelstvo

            Me by hlavne zajimalo, co se tak nahle udalo, ze jiz nevyhovuje model CHKO + male rezervace?

            0 0
          • Sobi  

            Je tam nějaký důvod,nějaký znění nebo je to jenom nějaký výkřik bez argumentů. Na petice je právo v demokratické společnosti, ale rád bych si přečetl argumenty proč jí podepisovat.

            Neříkám že jsem pro nebo proti jen nemám dostatek informací proč jí podepisovat.

            0 0
            • ememem  

              preboha sobi uz prestan. tak ked nemas dostatok informacii a nechapes preco tak nepodpisuj a basta.

              zaradenie nejakeho uzemia pod hlavicku NP prip. NPR znamena zo zakona t.j. bez akychkolvek dalsich disput  zakaz bikovania (+ x dalsich obmedzeni ale tu sa bavime o bajkovani)  tam kde to doteraz viac menej bez problemov bolo mozne.

              co je na tom nejasne a co treba dovysvetlovat? ak ti je to jedno, nevadi ti to alebo s tym nebodaj suhlasich tak ok, nepodpisuj.

              ale uz sa radsej nebudem k nicomu vyjadrovat abych nebol obvineny zo zasahovania do vnutornych zalezitosti cudzieho statu.

              0 0
              • Sobi  

                Ano třeba v tom plánu je nějaký návrh jak s cyklistikou v NP, třeba je a třeba není! Ale petice bez textu je podle mne velmi slabá. Připomíná mi to petice typu „Stop jaderné energii!“

                na a jak jsi psal: ked nemas dostatok informacii a nechapes preco tak nepodpisuj a basta 

                na a to jsem psal, tak v čem je problém?

                další: zaradenie nejakeho uzemia pod hlavicku NP prip. NPR znamena zo zakona t.j. bez akychkolvek dalsich disput  zakaz bikovania (+ x dalsich obmedzeni ale tu sa bavime o bajkovani)

                ale třeba v tom plánu o cyklistice něco je a to byk měnilo význam, navíc NP vzniká zákonem a ten může být formulován i jinak. Pokud tady vložíš ten onen text který je závadný pro cyklistiku dobrá je to argument a může to odůvodňovat podepsání, pokud tomu tak bude tak jí podepíšu, ale takhle je to jen zase Strašidelný výkřik bez vysvětlení, textu argumentů.

                A co je nepochopitelného na tom, když tu někdo vloží petici bez textu, tak se na ten text zeptat?

                0 0
                • Barak  

                  Pokud udělají z nějakého území NP, vztahuje se na něj ochrana, která je daná zákonem. Nejsem právník, ale pochybuji, že pro jednotlivá NP jsou rozdílné podmínky. Tudíž např. s bikováním to bude bída jako v ostatních NP.

                  Rozhodně, ale s tebou souhlasím v tom, že by v té petici měli být nějaké argumenty, s kterými by ses měl svým podpisem ztotožit. Prádný výkřik nechceme z Křivoklátska NP je opravdu trochu nicneříkající a člověk, který by o problematice NP vůbec nic nevěděl nad tím bude jen kroutit hlavou.

                  0 0
            • Darius  

              v petici zadne duvod byt nemusi, jde o vyjadreni nazoru a nazor tech podepsanych je jasny

              pokud chces informace, zkus hledat, tady se k tomu neco pise, ale pokud dane uzemi neznas, je to asi o nicem

              0 0
              • Sobi  

                Dík, kouknu na to.

                0 0
              • Sobi  

                Jasně to je prohlášení, ale není někde náhodou připravované znění zákona o vzniku NP? Protože teprve k tomu se má cenu vyjadřovat

                0 0
                • Sobi  

                  Já jsem to nenašel. :-(

                  0 0
                • Darius  

                  pochybuju, ze bezny obcan ma pristup na jednani kde se navrh zakona pripravuje, viz informace od Hanky, ze radsi nebude bez souhlasu volne sirit mapu se zakreslenym rozsahem NP

                  ja chapu, ze nekdo protestuje proti samotnemu vzniku NP, tady v mape je dobre videt rozsah CHKO a cetnych rezervaci, znovu se ptam, co najednou komu nevyhovuje?

                  0 0
                  • Sobi  

                    To právě nevím. Ale jsou tu lidé, kteří o tom třeba nic neví a přesto budou podepisovat petici a protestovat, ač vlastně ani neví proti čemu… hlavní je protestovat!

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      „…hlavní je protestovat!“

                       

                      muhehehe:-D jinak celý příspěvek mi přišel v duchu tvého chování. mnohdy mi přijde že vykládáš různé fakta jak se to zrovna hodí a překrucuješ všechno o čembě do toho správného světla-  a to že dělá včechno špatně

                      ale víš jak, je to můžj názor, neboli v tvé řeči účelová lež. ;)

                      0 0
                      • Sobi  

                        Ne, je tvůj názor, účelová lež je něco jiného! :-)

                        0 0
                    • visions  

                      Už samotná změna z CHKO na NP je důvod k protestu.

                      0 0
            • MaPa  

              :-) Hrozně mi to připomnělo tu tvojí anketu: Myslíte si že je to s terénní cyklistikou u nás tak hrozné, zlé a špatné? (Ano/Ne)

              A tady:

              Nesouhlasím se záměrem Ministerstva pro životní prostředí zřídit Národní park Křivoklátsko na části současného území CHKO Křivoklátsko. (v podstatě taky ano/ne).

              Nemusíš odpovídat, nepovažuju tu petici za správně sepsanou, jen mě to rozesmálo. „Nevěřím průzkumu který jsem si nevytvořil“ nebo jak je ten citát…

              0 0
              • Sobi  

                Jenže já měl k tomu alespoň text :-)))) A nevytvářel jsem petici ale jen dotaz, ale chápu jak jsi k tomu došel, určitá podobnost v tom je! :-)

                0 0
              • hribik A1  

                neverim statistike, ktoru som si nesfalsoval sam

                0 0
          • zbartos  

            Díky za odkaz !

            0 0
      • zbartos  

        Ministerstvo životního prostředí zahájí během února proces vyhlašování NP Křivoklátsko viz http://www.mzp.cz/…krivoklatsko .

        Doplňující info:

        http://www.crs-sus.cz/…nky/park.htm

        http://www.npkrivoklatsko.ic.cz/_petice.pdf

        0 0
        • Sobi  

          Je už někde k dispozici návštěvní řád NP křivoklátsko? Protože ten upravuje pohyb v NP, zatím jsem ho nikde nenašel.

          0 0
    • LáďaH  

      Jestli bude NP Křivoklátsko, tak z toho moc radost nemám, já tam taky jezdim na chatu. V Praze na horský kola moc míst neni, maximálně na okrajích a to (konkrétně u mě z Vršovic) neni každý den časově dostupný, a na chatě kde je terén všude to omezej. Sice používám cesty, ale zajít si sem tam na houby neni špatný a na cestě jich fakt moc neni, nemluvě o tom, že spousta cest nevypadá jako cesta, nebo cesta je, je a najednou z ničeho nic ste mimo cestu.

      0 0
      • Sobi  

        No mne NP nevadí, za jistých okolností.Proto bych petici a protest neformuloval jako Proti vzniku NP, ale pokud by hrozilo významné omezení bikování, tak bych pochopil petici Za zachování dosavadního stavu cyklistiky v nově vzniklém NP z CHKO

        To je podle mne dost velký problém a rozdíl. V první petici říkáš že vše je špatně, a v druhé chceš pro sebe získat/zachovat stav věcí a ten je logický. V prvním ze sebe děláš oportunistu a akorád tím nic nezískáš a v druhé jsi ten co chce něco změnit ale ne prudit a protestovat.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Já to nechápu. Kde na to berete čas? To nejni možný, todleto. Já stihnu na b-f askouknout 3–4 vlákna, napsat 2 věty, projít fotky a konec. Neřikejte mi že někde pracujete a nebo ještě jezdíte na kole! :o)

      0 0
      • Honza729  

        No jo, no tak to musis obcas vypnout pornostranky a ten cas venovat BF :)

        0 0
    • speedy gonzales  

      takze horka novinka tykajici se cyklistiky v narodnich parcich.

      v pondeli zastupci CeMBy jednali s ministrem zivotniho prostredi p. Mikem o problematice rekreace v chranenych uzemich.

      urcite to neznamena, ze od zitrka muzou bajkeri brousit vsechny stezky v narodnich parcich, ale je to nadejny zacatek narocne cesty. schuzka je mimojine soucasti snahy CeMBy, aby byly zachovany moznosti bajkovani v nove vznikajicich narodnich parcich.

      cela zprava o jednani je zde: http://www.cemba.cz/clanek.shtml…

      0 0
      • Honza729  

        No nazdar…

        0 0
        • Michal.J  

          Zdar.

          0 0
        • Lišák  

          Fakt myslíš, že cokoliv ČeMBA dělá je špatné?

          0 0
          • speedy gonzales  

            spatne polozena otazka:

            fakt myslis, ze cokoliv nedela honza je spatne?

            ;-)

            0 0
            • Honza729  

              Hele, Speedy, brzdi. Procti si tento thread a najdes tam muj dotaz na tuto problematiku spolu s vysvetlenim meho postoje. Prosim te, jsi jediny z vedeni Cemby, s kym se da rozumne mluvit, tak si to nezkaz :-) Byl bych zklamanej, diky.

              0 0
            • Lišák  

              Tak jeho kreditka na bajkové zboží bude mít jistě úspěch a on, na svém mnohokrát zmíněném manažerském postu, bude pohádkově bohatnout.

              0 0
              • Honza729  

                aha, takze kdo ma jiny nazor, je potreba si z neho automaticky delat srandu a shazovat ho…Na ci intelektualni nedostatek toto ukazuje, co myslis ?

                0 0
                • Lišák  

                  Co je špatného na tom, že se ČeMBA snaží zachovat a třeba i rozšířit možnosti volného bajkování?

                  P.S. Si nedělám srandu. Třeba se Ti to fakt podaří.

                  P.P.S. Nikdo Tě nenutil tady mnohokrát psát o svém manažerském postu. Použil jsem jen informaci, kterou jsi Ty pustil.

                  0 0
                  • Honza729  

                    …a pouzils ji proc ? Jakou vazbu ma na jizdu bikem pres chranene uzemi ???

                    0 0
                    • Lišák  

                      Mrkni na zařazení. Je to odpověď Speedymu.

                      0 0
                      • Honza729  

                        To je jedno, tyka se me osoby. Takze se tedy znovu ptam, jakou vazbu ma na jezdeni bikem po chranenem uzemi ?

                        0 0
                        • Lišák  

                          Tak znovu reaguji:

                          fakt myslis, ze cokoliv nedela honza je spatne?

                          Viz má odpověď.

                          0 0
                          • Honza729  

                            A ja znovu vysvetluji:

                            Nikdo Tě nenutil tady mnohokrát psát o svém manažerském postu. Použil jsem jen informaci, kterou jsi Ty pustil.

                            …a pouzils ji proc ? Jakou vazbu ma na jizdu bikem pres chranene uzemi ???

                            Takze se prestan vytacet a odpovez na jasne polozenou otazku:

                            Proc pouzivas info o mem zamestnani v threadu o jizde chranenym uzemim ? Jakou to ma vazbu, co to resi ?

                            0 0
                            • Lišák  

                              Tak jo. Omlouvám se, že jsem použil Tebou mnohokráte publikované (a většinou k věci zbytečné) informace o Tvém manažerském postu. Pokusím se napříště této chyby vyvarovat. Stačí?

                              0 0
                              • Honza729  

                                Naběh sis sam.

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Jsi prostě nejlepší. Je vidět, že manažerské kursy, jak dostat lidi tam, kde je chceš mít máš zmáknuté dokonale. A tím nemyslím jen tuto naši debatu.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Mylis se. Duslednosti te zadny kurz nenauci. Vmanevroval ses do role kasparka sam, ja na to jen ukazal.

                                    0 0
                                    • makak  

                                      Tím rozdělením rolí bych si nebyl úplně tak jistý …

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Mysli si co chces, je to tvuj boj.

                                        Me ale spis zajima problematika bikingu v narodnich parcich. Nesouhlasim s tim, narozdil od organizace, ktera me chce zastupovat.

                                        0 0
                                        • ememem  

                                          to by si fakt nemal, bikeri a vobec ludstvo vseobecne je najvacsim ohrozenim prirody a preto ju treba zasadne proti nim chranit za kazdu cenu. s vynimkou ked su prednostne aj ine zaujmy

                                          pri pohlade na to sa idem pocurat od smiechu resp. skor od placu nad tym cim zacal tento thread.

                                          0 0
                                        • ememem  

                                          to by si fakt nemal, bikeri a vobec ludstvo vseobecne je najvacsim ohrozenim prirody a preto ju treba zasadne proti nim chranit za kazdu cenu. s vynimkou ked su prednostne aj ine zaujmy

                                          pri pohlade na to sa idem pocurat od smiechu resp. skor od placu nad tym cim zacal tento thred.

                                          0 0
                                        • maajkee  

                                          Tohle je pro mě furt záhada :) Proč ty máš pocit, že tě čemba zastupuje a já mám pocit, že mě nezastupuje a je mi u zadku :)

                                          0 0
                                          • Medunka  

                                            nutnost plavat proti proudu

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Proti proudu ale plave čemba, většinou se označuje tak někdo kdo je v menšině a snaží se bojovat proti většině.

                                              Kolik má čemba aktuálně členů? ;-)

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                ticho ty, nikdo se tě na nic neptal :)

                                                0 0
                                              • Medunka  

                                                No je docela nepoměr mezi těmi, kdo bojují proti Čembě a kdo bojují za Čembu.

                                                Jestli má Čemba +/- 500 členů a vy jste 3, tak proti proudu podle tvého označení jdete vy.

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  No jestli čemba se propaguje v mediích ( Velo ), na B_F, na výstavách ( sportlife ) atd. Kde oslovuje bikery a má nyní pouze cca 500 členů ( je-li to správné číslo ) tak neoslovila většinu nebo alespoň větší skupinku bikerů, což podle mne dává najevo, že o jejich vizi není zájem ne? Kdyby ano měla by více členů. Navíc sestupná tendence členské základny dává najevo, že se od ní distancuje čím dál více osob.

                                                  Takhle to vychází mne.

                                                  0 0
                                                  • Medunka  

                                                    Jasně, jde o to, PROČ je neoslovila nabídka ČEMBY. Cyklistika je dosti široký pojem, dost obsáhla skupina obyvatel ČR. Máš v ní děti, které si jen tak jezdí, máš tam pracující lid, který na kole jezdí jen do práce a z práce a jediné, co je zajímá, je bezpečná asfaltová cestička mimo hlavní silnici, máš tam závodníky – silničáře, kterým je terén úplně ukradený, pak dav závodníků KPŽ – ten neoslovíš, to jsou lidi, kteří prostě podléhají módě jízdě na kole, sázejí se mezi sebou kdo dřív dojede. Pak tady jsou ti „bajkeři“ pro které by měla Čemba smysl – lidi, co uznávají bajkování v lese jako víru, něco co jim dává smysl bytí. Jsou tam lidi, co mají rádi extrém, takové to DH – to jsou lidi, kteří většinou najdou své potěšení v bikeparcích, na uměle vytvořených trasách – ty Čemba moc nenadchne. Ale lidi, jako jsi ty, já, co prostě rádi jezdi po TZ v lese, objevují nové místa, jsou rádi v lese – to je sorta, pro kterou je Čemba určená.

                                                    Hlavní moto Čemby je MÍT KDE JEZDIT a není to bráno jako – musíme si postavit vlastní singly, jinak nebudeme mít kde jezdit. Čemba si hlída naše hlavouny aby náhodou nezavedli plošný zákaz jízdy na kole v lesích mimo zpevněné cesty – to, že někdy před léty ve Velu vyšel článek, který obsahoval „pšš, máme zprávy …“ budete Čembě předhazovat až do konce života. Nyní je zcela zřejmé, že se jednalo o poplašnou zprávu, ale co víš, kdo je autorem té zprávy a proč byla v takovém znění jakém byla.

                                                    Rozhodně Čemba nebude ten spouštěcí mechanismus, který by spustil jednání poslanců proti jízdě v lese. Rychlebky ani další uměle vytvořené „areály“ (ktere jsou jak pro cyklisty, tak pesi) pro bajkery nebudou důvodem, proč by mělo hrozit, že nikde jinde si nezajezdíme.

                                                    Vše bude o lobingu a o tom, kde si budou chtít naši „zakánodárci“ vydělat…

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Ale jak pohlídá hlavouny, když ani nepohlídala stezku u Tisé, co se tam asfaltovalo. Jak chtějí ovlivnit případné znění zákona, když neovlivní ani materiál na stezku!?

                                                    Navíc svoboda pohybu v přírodě mi do toho moc nesedí když sami jí chtějí regulovat jednosměrkami atd.

                                                    A pak ta ještě vliv jedna věc a to je jejich konkrétní osobní chování, přístupu k svobodné diskuzi a cenzuře. Celkově vnesli uměle vytvořený problém mezi bikery. Dokud čemba nebyla, bylo vše v pohodě a v klidu…

                                                    Jinak jsi to moc pěkně napsala! :-)

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    O Tisé nic nevím, ale třeba sama si hlídám své okolí, zda se neplánuje nějaká nesmyslná akce a pokud jo, určitě dám echo Čembě i s návrhem, jak by se dopravní infrastruktura mohla v dané lokaci řešit a snažila bych se pochopit kroky, proč se chce asfaltovat atd atd. Přiznávám, že kontaktování Čemby na spolupráci by bylo asi až na posledním místě :-)

                                                    Je to o aktivním zapojení – buď tě něco zajímá, nebo ne – dokážeš tomu věnovat čas a energii. Sedět na zadku a pak si po bitvě hrát na generála umí každý.

                                                    Regulace jednosměrkama – to už tady někdo někdy vysvětloval – třeby Rychlebky jsou udělané tak, že právě tím směrem, kterým je jedeš, jsou nejlepší, nejsjízdnější. Mám spoustu singlíků, které nejradši jezdím jedním směrem, páč jsou hravé a netrápím se na nich jako když je jedu obráceně.

                                                    Chování, cenzura – to jsou věci, které určitě prošly zásadní změnou – chybavama se člověk učí, chyby, které člověk dělal před 10ti léty použil k vlastním zdokonalení a totéž i Čemba.

                                                    Uměle vytvořené problémy mezi bajkery mohou být leda tak tady na BFku – v reálu jsem žádné nezaznamenala. Ale pokud tady budete pořád tvrdit, že je Čemba škodná, měla by se odstranit – tak z ní tu škodnou třeba uděláte.

                                                    Ale dokáži tvrdit, že načasování diskuze na BFku, útoky atd je vždy v čase, kdy Čemba řeší prodloužení členství – a můj odhad je, že víc členů tyto debaty navnadí ke vstupu, než k nezaplacení příspěvku.

                                                    0 0
                                                • Sobi  

                                                  Ano zapomněl jsem, promiň, čemba je největší cyklobanda ve státě, takže máš pravdu. Promiň, omlouvám se! ;-)

                                                  0 0
                                                • Volf  

                                                  Hele ty bojovná Amazonko :-) podle té tvé logiky ta čemba zde nemá o nic víc věřících jako nevěřících:-) jo a věřit a vědět je velký rozdíl:-))))

                                                  0 0
                                                  • Medunka  

                                                    já právě nejsem bojová amazonka – tento boj sleduji z povzdálí. Nejsem ani na vaší straně, ani na straně Čemby.

                                                    Jen zírám, jak tu umíte překrucovat, slovíčkařit … že vás to baví.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Víš že nebaví, ale problém je v tom, že na nás vždycky nastoupí nová krev a znáš to jak je to u chlapů. Testosteron zavelí k boji :-) a je to:-) Jsem naprosto přesvědčený o tom, že kdyby čembu vedla holka, tak je klid. Stejně jako oba kluci blackové:-)

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    nejlepší řešení je vitamín B, ten dokáže spravit náladu.

                                                    S tou ženskou, já ti nevím, ale jako vtip dobrý! :-))

                                                    0 0
                                                • maajkee  

                                                  bojují proti Čembě

                                                  neoznačil bych to za boj, alespoň já si boj nepředstavuju tak, že někdo sedí doma nebo v práci u kompu, mlátí do klávesnice a kritizuje čembu :)

                                                  Tak dovede bojovat každej moula, ale nic doopravdy stejně neudělá.

                                                  Jestli chcete zrušit čembu, nebo docílit alespoň jejího přejmenování, sepiště petici, noste jí s sebou všude, dejte jí podepisovat, rozesílejte jí poštou, berte na bajkový akce, to bude alespoň nějakej opravdovej čin a né jen psaní přes komp na nějaký fórum.

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Budoucnost je elektronickém boji. Koukni na Iran, Chinu, USA ti už pomalu vedou elektronickou­ válku.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    blbost, výmluva, to bys teda ani nemusel jezdit na kole, jen hrát na počítači nějakou 3D hru, jakože jedeš na kole.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Neznáš nějakou? To by bylo super! :-)))

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    není to hra, ale já se včera bavila u Vraždy v Midsomeru :-) Tam bylo cyklistů

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    na to jsem bohužel chvíli taky koukal :) ale záhy přepnul, nechápu tenhle seriál :)

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Zaujímavé. Som si vždy myslel, že je všeobecne obľúbený. Koľko ľudí, toľko chutí.

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    ještě pár serií a bude z toho Městečko duchů :-)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    všeobecně oblíbený zajímavý označení :) Já nemám rád žádný seriály, poslední, kterej se mi fakt líbil byl robin hood s Michaelem Praedem, dávali to na začátku 90tejch, bylo nám s klukama asi 10 a každej den jsme si hráli na robina :)

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Ten bol dobrý. Mám doma soundtrack od Clannadu. Našiel som ho voľakedy dávno v nejakom bazáre.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    skvělá skladba :) Díky za odkaz.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Chtěl jsem vtipně poznamenat, že podle fotky v profilu ti to vydrželo dodnes, ale ty sis ji změnil :-)))

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    A dopadne to jako s jejich nálepkama, že je čemba nezastupuje.

                                                    Jakmile to nejde vyrobit klávesnicí, tak džihád končí :-)

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Ty prudiči! :-))))

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    toto je kvalitní názor :)

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    No moula je takové milé oslovení:-) nosit s sebou petici proti něčemu, co dohromady nikdo nezná je opravdu geniální nápad:-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    :-)))

                                                    0 0
                                              • Medunka  

                                                Co se týká přesného počtu členů nejsem kompetentní odpovědět, protože tuto odpověd jako nečlen nevím. Možná na to někdo kompetentní v některém z vláken odpověděl.

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Já jenom jestli nemáš kontakty, mne se to nepodařilo z nikoho dostat. Právě proto mám pocit že jich nemusí být ani těch 500. Ale v rámci objektivity by mne to číslo zajímalo.

                                                  A ty už nejsi člen? Já myslel že jsi?

                                                  0 0
          • Honza729  

            Vubec ne.

            0 0
      • Volf  

        Byli jste také pozváni jako ostatní a nebo jste se ,, vnutili ,, když jste ta největší cyklobanda ve státě. Je to dost důležitá informace, která by mohla ledacos osvětlit.

        0 0
        • RomanH  

          Uz se to zase zacina zvrhavat. Ja si o Cembe myslim ± to stejne, co Ty, Sobi nebo Honza, ale ted nevidim duvod k napadani.

          Z te zpravy mam takovej divnej pocit – zase nejaka pracovni skupina, aby se projevila nejaka cinnost. Kdyby se radeji vsemu nechal volnej prubeh – clovek, co pujde do hor, tam nebude delat bordel, podobne naladeni lidi si vyhnout, i kdyz bude jeden pesak a druhej biker.

          Ale treba to setkani k tomu prispeje a nesmyslne zakazy se pomalu zrusi a nebo omezi. Hlavne nemit Zelene ve vlade a ochranarum co nejvice omezit pravomoc.

          0 0
          • Volf  

            To není napadání, ale naprosto legitimní otázka. Když si na jimi vloženém odkazu přečtu kdo byl jmenovitě pozván a pak notičku o tom, že čemba nesměla chybět, tak se oprávněně ptám jestli byli také pozváni, protože to může ukázat určitý vliv této skupinky. A pokud se pozvali sami, tak vlastně také. Oni se staví do role zástupců cyklistů no a já tedy jako jimi zastupovaný /bez mého vědomí a souhlasu / chci vědět jak to bylo doopravdy.

            0 0
        • speedy gonzales  

          cemba byla pozvana. na schuzku s ministrem se dost dobre vnutit nejde.

          btw. docela se tesim na to, co z toho vyvodis, aby i tato varianta byla ta spatna.

          0 0
          • Jenda  

            ja si myslim ze tam urcite Tomas pusobil arogantne, dovolil si hovorit za tereni cyklisty a zapomnel panu ministrovi rict ze nehovori za Volfa a Sobiho, neboj Speedy ono se toho najde :-)

            0 0
          • karliner  

            Dovolil bych si nesouhlasit s tvrzením, že na schůzku s ministrem se dost dobře vnutit nejde. Jde.

            Nic jiného nerozporuji :-)

            0 0
            • Honza729  

              Je to zvlastni, ale souhlasim s Karlinerem. Napriklad na schuzku s ministrem C.Svobodou (mimochodem take dost zarytym cyklistou) jsem se proste normalne ohlasil, vysvetlil duvod a do mesice jsem byl ve Strakovce v kancelari.

              0 0
              • Medunka  

                S těma cyklistitama je to děsný :-) . Telefonát s jedním analytikem z ČSOB, který na otázku, zda má chvilku odpověděl: „V pohodě, já jedu zrovna na kole do kopce, klidně povídejte …“

                0 0
          • Volf  

            Díky za odpověď. Pokud jste byli pozváni tak O.K. Vyvozovat nebudu nic.

            0 0
    • karliner  

      Jak to tady čtu, tak jsem adeptem na brzký vyhazov z čemby, protože uvnitř uvažovaného NP Křivoklátsko mám chajdu a budu si jezdit tam kde jezdím odjakživa. Nějaký NP Křivoklátsko mne nemůže rozhodit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.