cyklovejlet napraděd (Vyškov-Praděd)

18 nepřečtených
  • ff_macek

    Ahoj bikeři,

    chci poprosit všechny, co mají s okolím Pradědu zkušenosti aby mi zkontrolovali trasu a dali připomínky (sjízdné/nesjízdné, kola povolena/nepo­volena, …). Případně návrhy kam namotat další trasu z Pradědu. Nějaká vlákna jsem si už pročetl, ale nebylo v nich to, co jsem hledal.

    trasa:

    http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

    zdatnost jezdců:

    Kamoš je řekněme pokročilý biker a já řekněme zkušený biker, bývalý rádoby FR nadšenec. Technických pasáží se nebojím a vyhledávám je. Nejradši mám úseky, u kterých jsou na mapě dva vykřičníky :)

    popis plánu:

    S kamošem plánujeme začátkem července 3–4denní výlet z Vyškova na Praděd. Cestovat na lehko, přespávat po penzionech, stravovat se po hospodách. A hlavně využívat maximálně turistické trasy, protože jezdit po asfaltu nás nebaví.

    Plán ještě nemá přesnou podobu, ale první den se chceme dostat aspoň do Šternberka nebo možná až do Jiříkova. Následující den pravděpodobně vyjet až na Praděd, ubytovat se někde v okolí a třetí (případně čtvrtý) den pojezdit Jeseníky a dostat se na vlak domů buď v Loučné nad Desnou nebo v Branné nebo až ve Starém městě. Jak rozumně rozdělit úseky a kam se vydat z Pradědu ještě musíme doplánovat.

    předem všem děkuji za připomínky a nápady. Jenom mi prosím nepište abych jel vlakem na Praděd a na kole zpátky, případně jiný zásadní změny trasy, pokud nepovedou k zesílení prožitku z tras nebo panorámat :)

    0 0
    • Polka  

      Jen mini drobnost…z Podivic to jde jet naprimo na Myslejovice.

      0 0
      • ff_macek  

        jj, původní plán tak byl, ale převládl strach z průseru a pokuty za průjezd vojenským prostorem. I když jsou to jenom asi 3 kilometry

        0 0
    • michals1  

      Úsek Šternberk-Sovinec je to taková otravná cesta lesem, kde není pořádně nikde vidět. Cesty nekvalitní.

      Stejně tak u Špičáku blízko Dobřečova. Krajina nepříliš zajímavá. Zato jsem se tam dost motal. Byl tam elektrický plot a ohrada pro dobytek. Nedalo se tam úplně ideálně pohybovat terénem.

      0 0
    • ff_macek  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Pac029  

      Nejezdi prosim po neurcenych cestach k tomu v rezervaci, ta ve vetsine pripadu tedy jasne vymezuje, kam s kolem jo a kam ne. Takze co je v rezervaci sjizdne uz nebudu resit. Od prvniho puntiku za Skritkem az po Ovcarnu je to pro kolo zakazane. Dale pak po cervene od Svycarny az na Serak. Doporucuji jet vpravo po nejakych tech vrstevnicich a lesnich cestach pod hranici rezervace na Hvezdu nebo do Karlovy Studanky a po silnici nebo po zelene(z Karlovky) nahoru. Pripadne proverit cesty Mravenecniku a vyjet na Praded z Koutu. Ad modra Divokym dolem, zbytecne tu cesticku ponicite. Cervane ze Seraku je pro kolo uz otevrena, pohodovy vyjezd na Serak z Adolfovic a sjezdik na Cernavu. Jinak taky ono pod hranici rezervace je tech pristupnych cest dost a dost. Zkuste ale treba vyjet na Cernou stran. Pokud by jste pak trefili na zelenou pod Vozkou, tak celkem pekny sjezd do Branne. Zkuste taky treba pasmo Orlika. Nebo vyjedte si z Lipove na Smrk (vic moznosti, lze i jen po silnicce, az do poslednich 2km, ale treba cerveny usek mezi dolnim a hornim barem vas provetra v obou smerech, modra z Petrikova je pekna nahoru i dolu) a bud sjedte do Zulove, cestou koupacka ve vodopadech a pstruzi farma na obed, dale pak kolem Cerne vody na Rychl stezky a okoli, nebo ze Smrku po hranici na Paprsek a Kralicak nebo naopak na sedlo Peklo a Javornik nebo opet Zulovou. Nahore hrebenove pesiny, ted asi jeste dost opustene. Sjet na silnic dolu muzete temer kdykoliv a v tech lesich nahore zas tolik asfaltu neni. Na Rychl. stezky je to fajn i pres Lazne Jesenik a sjezdik od Ruperaku na horni krizovatku stezek vas jiste prijemne zahreje. Jinak vselijake ty neznacene cesticky co jsou v mape Vas take mouhou dobre pobavit ;o).

      0 0
    • ff_macek  

      udělal sem edit trasy, kdyby k tomu měl ještě někdo co říct jako Pac029 tak sem s tím

      http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

      0 0
    • vojta1616  

      Cau, obnovím toto vlákno, plánujeme o víkendu s kámošem (nejspíše v sobotu) vyrazit na Praděd a vlakem zpět, kdyby jste se někdo mohly podívat na trasu, zda je vše sjízdné, je to sice naplánováno po cyklostezkách, ale nerad bych zjistil, že něco je uzavřené nebo nesjízdné. Každý kdo by se chtěl přidat je vítán …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.