Cyklotrasa pro rodinu s ditetem - Krkonose

8 nepřečtených
  • Swop33

    Zdravim,

    mate nejake dobre tipy na cyklotrasy v okoli Jilemnice, potazmo celych Krkonos, ktere by se dali absolovovat s ditetem v sedacce a partnerkou, ktera toho nema moc najezdeno? :) Nasel jsem zatim jako vhodny okruh kolem Jilemnice, cca 25km. Idealne pokud k danym trasam existuji i mapky atd.

    Diky moc

    0 0
    • weekend warrior  

      napada me: autem na benecko až ke Kubátovi a pak po k10 na Rovinku(hospoda), dale po k11 a k12 na Horni Misecky a zpet po k10B a k10a. Manzelka sjede dolu do jilemnice autem a ty si to sfouknes dolu… uvidite zlate navrsi, na benecku i na horních mísečkách(běžk. lyžařský areál) jsou dětská hřiště.

      cesta: šotolina/asfalt

      http://mapy.cz/s/bpSM

      0 0
      • 19ala  

        tam jsem byla s dětma a rodinou před 14 dny, je to pěkný a dá se to jet, vyšlapal to i synátor 5 let na 20" kole

        0 0
      • Swop33  

        Skvele, diky moc, urcite zkusime :)

        0 0
        • 19ala  

          oprava, ne byla ale byl

          jinak je lepší vyjet až na horní parkoviště, odtud je to na začátek stezky 200 m z kopce po asfaltu

          ještě zkuste najít nějakou cyklostezku z jilemnice do vrchlabí, tak se vám to taky bude líbit

          0 0
    • vagabonde  

      V Krkonoších se dá dobře využít cyklobusů pro překonání větších stoupání (http://www.ergis.cz/…se/index.php?…) –

      Co se týče sousedních Jizerek, tak tam určitě něco podniknout také půjde –

      my jsme si takhle cyklobusem ulehčili krpál do Kořenova a odtud jeli pohodově podél Jizery na Jizerku (ne asfalt, ale velmi slušná cesta, navíc stín od stromů) – tam odtud kolem rašelinišť na Smědavu a odtud jsme spadli krásným sjezdem (mám pocit že po Promenádní nebo Knížecí cestě, už si bohužel teď nevybavím… ) zase zpět přes Polubnýho na Kořenov a dále k nám.

      Jen pozor na směry, na tu Smědavu můžeš přijet pohodově nebo se tam taky vyškrábat 7km stoupáním – ale jinak povrch super, výhledy krásné, určitě by se tam něco dalo naplánovat pro rodinku.

      0 0
      • JirkaP  

        S touto trasou souhlasím, jde jet již od jilemnice „pojizerkou“ a před harachovem najet na zmiňovanou cestu nebo již dříve na cestu s názvem planýrka, někde v místech kde bydlím, tedy Paseky nad jizerou. Co se týče cesty na jizerku tak je ošklivý asi jen poslední kilometr kdy to stoupá trochu víc, z Jizerky na Smědavu je to paráda, a ze Smědavy může pokračovat kolem přehrady souš, asi 10 km klesání do Horního Polubného a přes kořenov buď Paseky a poté pojizerkou, nebo přes Vysoký a až následně pojizerkou na Jilemnici případně využít nějaky ten cyklobus na zkrácení buď před či po.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.