• Ferencz

    Zdarec,

    Nevíte někdo, zda je cyklotrase bečva v úseku Přerov – Rožnov pod Radhoštěm na celé její délce asfakt? Podle map to tak vypadá. Nicméně lze si všimnout, že celá trasa nevede podél Bečvy. Prosím o nějaké info kdo to tam zná.

    Díky moc

    0 0
    • vp2  

      Je to tak, asfalt je po celé cyklostezce a ne vždy cyklostezka přímo kopíruje tok Bečvy

      0 0
    • šlapatko  

      Zdarec, Přerov-Hranice je kolem Bečvy, asfalt. V Teplicích musíš zahnout doprava, Most přes Bečvu. Dostaneš se do obce Ústí a po stezce pokračuješ až do Hustopeče nad bečvou. U Kamence je malá gravel vložka, ale jezdil jsem ji i na silnici. V Hustopečích míjíš rybníky, u posledního je letní občerstvení Jachta (mají tam výborné pivo Hefaiston). Za Jachtou zahneš do leva, po chvíli do prava a kolem kolejí jedeš pár kilometrů po stezce. Na konci stezky začíná rozbitá okreska cca 2km, dáš se do prava a jedeš až do Lhotky nad Bečvou. Zde nejedeš přes silniční nájezd! Před nadjezdem je křižovatka, zahneš v pravo a jedeš do Valmezu. Dorazíš do místní části Krásno (jednoduše poznáš, je tam masokombinát Krásno). Hned za ním je křižovatka, zahneš vpravo. Po cca 200m zahneš vlevo a pokračuješ po cyklostezce do Rožnova. Tady je už vše dobře značené. Třeba ti to pomůže. Je to pěkná trasa, vhodná i pro děti. Na komunikacích je malý provoz. Rád ji jezdím s Olomouce.Edit: přidávám foto rozestavěného mostu v Ústí a gravel vložky u Kamence. Most bude spojovat Teplice nad Bečvou a obec Ústí. Nebude tak potřeba jezdit v silničním provozu.

      2 0
      • Ferencz  

        Díky moc,

        Chěli bychom totiž s děckama uskutečnit nějakou vyjížku. Jsme vášniví cyklisti. Nicméně děcka po kopcích či v terénu tahat nechci. Máme už projetou trasu Kroměříž – Otrokovice – Staré Město u UH – Zlín (známe to tam už téměř nazpamět). Proto se ptám právě cyklotrasu bečva. Z map to vypadá celkem vhodně pro rodinu – rovina, po cestě občerstvení = pohodovka.

        0 0
        • šlapatko  

          Ano, kolem vody to odsejpá. Je tam mnoho možností na občerstvení. Ve Valmezu i Rožnově jsou hned u trasy koupaliště. Doporučuji i opačný směr. S Karlovic do Valmezu. Pěkné stezky, mírně s kopce a pěkné přírodní koupaliště v Hrozenkově.

          https://www.regiontourist.cz/…sky-balaton/

          0 0
      • Ferencz  

        Díky moc, za cenné info. Už se moc těším až to projedeme.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Btw z olmiku jezdíš po ose a nebo se přesouváš autem?

        0 0
        • šlapatko  

          Jezdím po ose, sám. Někdy přespím u rodičů poblíž Valmezu. Je to ideální trasa když chceš natočit 200km a více. Nejraději jedu s Olomouce na Tovačov. Dále Přerov, Rovnož, Bečvy a jseš na Slovensku. Kousek za Bílou je křižovatka kudy se vracím do Karlovic a frčím dole kolem Vsetínské Bečvy. Kratší okruh je přes Soláň.

          0 0
          • Smazaný účet  

            ano ta trasa Olomouc Přerov mne právě zajímá… směr olomouc tovačov je fajn…

            0 0
            • šlapatko  

              Je tam minimum lidí. Vyjíždím s Olomouce, přes Slavonín. Dojedu k Nemilanským rybníkům a od tud jedu až do Dubu kolem Moravy. Není to značené. Trasa vede po polňačkách a JZD asfaltkách mezi poli. Po deštích je dost bahna (tak bacha). Za Dubem odbočuji na zelenou a frčím do Tovačova. S Tovačova po hlavní Přerov. S rodinou jsme jeli po červené turystické, ale je to na déle. S Přerova zapínám autopilota a mohu frčet až na Slovensko. Od Valmezu jezdím kolem Rožnovské Bečvy, zpět kolem Vsetínské. Foto kolem Tovačova

              0 0
      • Ferencz  

        Jinak asi když je hlavní sezona tak provoz mezi ValMezem a Rožnovem na cyklotrase asi je celkem hustý ne? Nebo je taková situace po celé její délce? Z mojí zkušenosti vím, že mezi Otrokovicema A starým Městem u UH je to v době prázdnin celkem hukot.

        0 0
        • rbcrx9  

          Jo. máš pravdu, lidí jako sraček. Proto jezdíme se ženou Vsetín – Karlovice nebo Bystřička – Rožnov co nejdříve ráno, j

          0 0
        • šlapatko  

          Lidí je více, ale dá se to. Největší nával je kolem měst.

          To samé je na Baťově kanálu a podobně. Mineš poslední restauraci a zase je klid.

          0 0
        • jIrI___  

          Jak píšeš, v hlavní sezóně o slunečných víkendech nemá smysl na cyklostezku v úseku ValMez – Horní Bečva vyjíždět. Bývá to tam masakr, chodci, inlajnisté, cyklisté nedodržující žádná pravidla pohybu po společných stezkách. Z Valmezu do Prostřední Bečvy se naštěstí dá jet po klidných bočních cestách, z Prostřední na Horní Bečvu se už člověk cyklostezce ale nevyhne (pokud se teda nechce motat po hlavní výpadovce na Slovensko).

          0 0
      • Aduldinho  

        Taky jsem tam kdysi zažil nějakou gravel vložku, už nevím, kde přesně to bylo? ;-)

        https://img29.rajce.idnes.cz/…5_184844.jpg?…

        0 0
    • jmaselnik  

      mezi Oseckým a Grymovským mostem je stezka uzavřená kvůli podemletému břehu už drahnou dobu. Ten samotný uzavřený úsek má asi 50 metrů a dá se objet polem. Rozhodně bych nedoporučoval objíždět zábrany blíže k Bečvě.

      Náhradní trasa po druhé straně Bečvy je před Prosenicemi za mokra hodně špatná.

      Potom je taky ještě pořád uzavřenej kus cyklostezky v Přerově, takže k prvnímu mostu se musíš prdelkovat mezi barákama. To by ale do léta mohlo být snad otevřeno.

      0 0
      • šlapatko  

        Je to tak, ale není to problém překonat

        0 0
        • jmaselnik  

          v sezóně jsem tam párkrát zažil měšťáky vybírající pokuty, to by mohlo být nepříjemné. Jinak jo, pokud není vyloženě bahno, není problém to objet, jak píšu.

          0 0
      • Smazaný účet  

        jinak pro vyznavače gravel a MTB existuje rychlospojka po štěrkové cestě kolem dálnice. Není to cesta moc na kochačku ale uspíší to přejezd Přerov – Osek https://en.mapy.cz/s/moduzaroja protože se vyhnete oblíbenému úseku inlajnistů

        0 0
        • šlapatko  

          Díky, vyzkouším.

          0 0
        • Motyll  

          Nemáš nějakou spojku Přerov – Tovačov, respektive Troubky – Tovačov? Ta hlavní s děckama není příjemná…

          0 0
          • andrle  

            Mě napadají dvě možnosti – za mostem v Troubkách odbočit směr Citov a potom přes les k rybníkům. A nebo rovnou jet Citov, Císařov, Rokytnice…ale obě možnosti jsou zajížďka

            0 0
          • Smazaný účet  

            Je to past. Tovacov Troubky nejde. Chybí most přes Moravu. Musel by jsi přes Lobodice

            Byla skvělá doba, když se dalo jet přes moravu po dopravníku ze štěrkoven. Ten je ale Bohužel už cca 10 let zamčený.

            Ještě z tovacova kolem rybníků a hned za mostem k soutoku. 1 km po hlavní se nevyhneš. Zbytek je to polňačka kde se kvalita mění několikrát do roka.

            0 0
            • jmaselnik  

              ještě se můžeš Troubkám úplně vyhnout. Z Tovačova kolem rybníků a rovnou na Císařov, z Císařova Rokytnice, Dluhonice…https://e­n.mapy.cz/s/fo­maluvuta je to vesměs pěkná cesta

              0 0
              • Aduldinho  

                Link bohužel nefachčí :-(

                0 0
              • Polka  

                jihem to nikdo nezkoušel? Ten les pod Tovačovem se v letním vedru celkem hodí a klikatí se tam i pěkně Morava a Malá Bečva. Foto z mostu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ano tato trasa je moc pěkná… jen je teda skoro 2krát delší :)

                  mě to nevadí ale v reakci na to, že někdo jezdí s dětmi tak už to může být dost :)

                  0 0
    • andrle  

      Zejména v létě bych v úseku Přerov – Grymov (nebo až Osek) doporučil druhou stranu Bečvy, není to asfalt, ale spíš pěšina a polňačky, ale v pohodě sjízdné. Je to daleko hezčí a hlavně s výrazně menším provozem. Za Přerovem je cyklostezka úzká a vyhýbání se s běžci, turisty, bruslaři, psy a některými nervózními cyklisty je o nervy. Od Grymovského mostu je to o něco lepší.

      0 0
    • grafik  

      Z Přerova před Valmezem se dá jet po cestě nebo parkem, jet tam nenápadná vracečka. https://mapy.cz/s/lanafagadu

      Valmez: tady doprava směr Bečva, nikoliv vlevo k přejezdu. https://mapy.cz/s/hugumatuma

      Valmez – centrum: trochu bludiště, ale dá se : )

      Tady je fajn bufet, jídlo, pití, pizza, tuším, že mají i meníčko, otevřeno podle počasí: https://mapy.cz/s/bunofulefa

      0 0
      • Ferencz  

        Tak to je paráda. Tuhle trasu jsem naposledy absolvoval s kamarády několik let zpět ( sportovně). Teď tam chceme jet o prázdninách v klidu s děckama tak doufám, že je úsek Přerov-Rožnov pro to vhodný. Byť počítám ,jak už tady zaznělo v komentech, že z Valmezu do Rožnova to bude asi trošku o nervy :D

        0 0
        • rbcrx9  

          A na konci Valmezu super bufet….

          0 0
        • grafik  

          V klidu, užívejte, je to super trasa. Deti budou chtít na každém stánku něco : )

          Jen drobnost: z Přerova až do Rožnova je to furt do kopce : )

          1 0
      • Ferencz  

        Je někde po cestě i nějaké přírodní koupaliště?

        0 0
        • jIrI___  

          Štěrkáče u Hustopečí nad Bečvou, koupaliště ve ValMezu, Rožnově a na Prostřední Bečvě, přehrada na Horní Bečvě, případně celá Bečva (raději až nad Dezou ve ValMezu). Záleží, co si člověk představí pod pojmem „přírodní koupaliště“ :)

          0 0
        • andrle  

          Jadran u Oseka nad Bečvou

          2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.