Cyklostezka ČB - Týn n. Vltavou

9 nepřečtených
  • Smejči

    Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo z Vás neví, jestli už je dokončena tato cyklostezka? Pamatuji si, že ještě v loni na jaře, kousek od Hluboké směrem do ČB, tam byl pouze udusaný štěrk. Děkuji.

    0 0
    • Soreno  

      Je to povětšinou zasranej asfalt a někde válcovaná šotolina

      0 0
    • liBorec  

      to nevim,ale uz je hotovej usek z prehrady do tejna.krasna u vody stezka,ale asfalt nebrat :)

      0 0
    • notobi  

      je právě smutný, že všude serou asfalt :-/ tak supr to tam bylo předtim sice se kolo občas nosilo ale paráda, o tom že šotolina by nestála tolik co asfalt ani nemluvě

      0 0
      • MirosPikos  

        Je třeba si uvědomit, proč se ty stezky budují. To není o tom, že by neměli cyklisté kde jezdit ale o tom, utratit co nejvíc prachů a poslat si něco domu. Proto se volí asfalt, lehce se pak sem tam něco zadře za nehty, známému udělá asfaltový dvůr za poloviční cenu a podobně.

        Tyhle stezky bajker užije jen v největší nouzi, protože se tam motá spousta lidí o kterých dopředu nevíš kdy a kam přesně spadnou z kola, bruslí nebo z kočárku :)

        Naštěstí stezka z Hluboké do Purkarce zeje prázdnotou, tak se tudy nechá dobře projet, zvlášť ty esíčka v polovině cesty. A pak už se to do Týna dá projet lesními cestami dle chuti. Rozhodně.

        Pokud bych měl odpovědět na otázku, stezka kompletní hotová není.

        0 0
        • karliner  

          Evidentně se v tom vyznáš, jak dopadá srovnání údržby šotolinové stezky a asfaltové, třeba ve dvacetiletém horizontu a s přihlédnutím na to, že stezka je pravidelně zaplavována vodou? Řekl bych, že z toho důvodu je asfaltová výhodnější, ale rád se nechám poučit.

          0 0
          • Soreno  

            no tak jestli asfalt vydrží pravidelný záplavy? :-)

            proto veškerý brody a podobně jsou z betonu nebo kamene do betonu :-)

            ale přesně by nám to řekl nějaký vodohospodář.

            0 0
          • MirosPikos  

            Ve stavebnictví se nevyznám, ale vyznám se v tom, kudy peníze tečou a kam se nakonec dostanou.

            Kdy byla naposledy tahle stezka zaplavována vodou, když říkáš pravidelně? V jenom místě je tam sypaný úsek. Hrubší štěrk, hlína (nevím přesně co všechno za materiál). Tipoval bych, že z té stráně tam voda po jaru nebo větší pršce docela nateče a nevidím, že by se nějak změnil povrch. Drží to parádně. A odfiltruje to pár rozklepaných bruslařů :)

            Proč tam dají asfalt, jsem poměrně jednoduše zdůvodnil. Snadno si pak někdo udělá dvůr ve „firmě“ za peníze daňových otroků. Těžko si někdo bude dávat na dvůr sypaný štěrk s udusanou hlínou :)

            0 0
    • jose  

      j to az do Purkarce hotovo, jen zhruba v polovině je cca 200m usek kde asfalt není a nebude(kvůli ochranarum) nyni je pred purkarcem peknej bordel díky lesakum. Jediná výhoda když už teda musely dát všude asfalt je, že díky „kopečkům“ tam pověčinou skoro nanikoho člověk nenarazí :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.