Cyklosedačka OK Baby Ergon - uchyccení držáku na rám

9 nepřečtených
  • radomilek

    Ahoj,

    mám koupil jsem sedačku OK Baby Ergon (která je jinak super), ale nechámu princip uchycení držáku na rám (viz. foto). V návodu se píše, že je tam otvor na ten návarek, ale pak se tam za nedá dát bovden a lanko k přesmykači. Ať si s tím lámu hlavu, jak chci, řešení mi nenapadá. Nakonec jsem ten držák dal úplně pod návarek, ale i tak je lanko na dotek s tím držákem (přesmykač funguje a lanko snad vydrží).

    Neřešil někdo podobný problém?

    Děkuji za rady.

    0 0
    • zubatec  

      Zkus vyhodit tu plastovou vložku (nebo ji dát do předního dílu zámku), teda jestli to jde a jestli se to pak nebude vaklat do stran. Jinak těžko poradit, když to člověk nevidí naživo.

      0 0
    • cevapcici  

      Mám sice jinou sedačku, ale úchyt je podobný. Vlastní montáž je jiná u každého rámu. Mě se celý adaptér vejde nad návarek, na manželky kole je to podobné jako na obrázku, tj. horní část nad návarkem, spodní pod ním.

      Podle obrázku budeš asi muset udělat, co říká Zubatec, tj. trochu ubrat na tloušťce, v krajním případě nahradit podložku něčím jiným.

      Jen bych dodal, že na duralový rámy to výrobce nedoporučuje a mělo by se uchycovat za sedlovku. V praxi s tím samozřejmě jezdím, ale tuším, že bych to asi nereklamoval. Jen buď opatrný s utahováním, zvlášť jestli máš hodně vytaženou nebo krátkou sedlovku.

      0 0
    • skipXC  

      Mě se podobný zařízení vešlo nad návarek + jsem ho trochu ubrousil, aby tolik nepřekáželo bovdenu… pravda je, že já tam měl víc materiálu, takže to nemá vliv na funkci (živočicháře)

      0 0
    • bruco  

      Tiez som pouzival tuto sedacku na starom Authorovi. Mal som rovnaky problem a posunutie smerom dole ako si to vyriesil ty nebolo mozne. Nakoniec som to vyriesil vyrezanim tej strednej prepazky. Tym sa navarok na bovden dostal do stredu drziaka a bovden sa tam dostal viac-menej bez problemov. Pevnostne som zmenu nepobadal, sedacka posluzila dvom detom takmer az do maximalnej nosnosti a este teraz ju pouziva svagor pre syna.

      0 0
      • radomilek  

        Diky za radu. O tom vybrouseni jsdem premyslel, ale bal jsem se poruseni pevnosti. Jsem rad, ze to nekdo zkusil.

        Je divny, ze to vyrobce nema uplne vychytany, dyt se jich museji prodavat tisice.

        0 0
        • bruco  

          Tiez som mal spociatku obavy, ale je to riadny kus kovu, tak som to riskol. :-) Jediny karambol so sedackou som mal az ked bola druha dcera v poslednom stadiu vozenia (kvoli rastucej hmotnosti) a pri najazde na obrubnik nas prevratilo do zadu. Bike som udrzal tak, ze sa relativne pomaly zlozil nabok. Dcere sa nic nestalo, ani sa nestihla zlaknut. V tomto je ta sedacka velmi dobre vyriesena a v kombinacii s detskou prilbou si myslim, ze aj velmi bezpecna. Prajem vela stastnych km.

          0 0
        • bruco  

          Mozno vyrobca neocakava, ze si niekto hodi detsku sedacku na bike s presmykacom s hornym tahom. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.