• fun-rider1

    Uvažoval jsem, že bych si letos zajel nějaký závod v seriálu Cyklomaratontour.

    Nicméně po demagogicky vedené diskuzi s opakovaně předkládaným stanoviskem, že se letos nezvyšovalo startovné, protože pokud se zaregistruji jako člen klubu Max1, tak je mám mám nezvýšené, jsem se s tímto neztotožnil a zatím nic nejel.

    Zejména se mi nechtělo akceptovat takovýto nepřímý nátlak na registraci do klubu marketingové agentury (Max1), která takto „sbírá“ údaje svých členů pro nějaké další marketingové účely.

    Přesto jsem účast na některém závodě v budoucnu úplně nezavrhl (mám slabost pro Okolozlína) a průběžně sledoval diskuzi na webu cyklomaratontouru, zejména komentáře jednotlivých bikerů po jednotlivých odjetých závodech.

    Co mě nyní dost překvapilo – že z webu zmizela diskuze.

    Nemáte někdo „tušení“ proč? Byly tam až tak kritické komentáře, že správce to už „neustál“ a proto ji odstranil? Nebo je někam přesunuta, kde jsem ji nenašel?

    Máte někdo nějakou zkušenost z posledních závodů? Pozitivní nebo negativní?

    0 0
    • Kubiczech  

      Já objel Pardubice a Hradec a co k tomu? Prostě masovka s mizernými zázemím a hnusnýma těstovinama. Nic víc nečekat.

      Ta komedie s Max1 klubem mluví sama za sebe – řešení je se přihlásit na místě.

      0 0
    • smallbrother  

      …myslím že důvod zrušení diskuze bude jinde. Na web CMT chodí převážně pravidelní účástníci a honiči bodů do jejich seriálu ti by si kritikou srali do vlatního hnízda.

      Já každej rok jedu jeden závod CMT, protože ho mám za barákem, trať o ničem, ale je to doma a jede dost kamarádů. Ti ale většinou ani nevědí, že se taky jezdí něco jiného.

      Je to taková sekta, jako KPŽ. :)

      0 0
    • Mirouss  

      čus, diskuze zmizela, jelikož se předělává a bude prý nějaká nová…, co se týče startovnýho, tak normálně je samo vyšší ale určitě né, než KPŽ, kdeje to i 700,– a to už si fakt dělají prdel :-(,když se zamyslíš nad tím, že většina závodů stojí cca 500,– jako běžná taxa, tak neřeš slevu a uvidíš jestli pojedeš. pravda CMT jsou těstoviny mizerný, ale zase mají nealko pivko, a né jako jinde že mají jenom alkoholický, to zase oceňuju. Zázemí je menší tj. ale kvůli tomu tam nejsem – jedu si zazávodit, masovky to tedy určitě nejsou naopak je tam příjemnejch v průměru od 100 – 300 lidí, to přeci není žádná masovka, to KPŽ je jak mravencí na smetišti v průměru 1000 lidí – race. OD CMT už jsem odjel cca 10 závodů a v pohodě.

      0 0
      • Mirouss  

        záleží taky jaký máš raději tratě a co v CMT trefíš, některé jsou rychlé výletní, a některé těžké jak profilově tak technicky, třeba jak píše smallbrother, tak hořice jsou leteckej den…, a trať nenáročná s cca 950m na 55km, kdež to zlín je 45km a převýšení téměř 1400m, což je profilově jedna z těžších tratí ale terén nevím…, včera v Olomouci to byla taky z těžších 57km 1430m, a velká koule bahna :-), vůbec to nevypadalo, než si vjel do lesa.

        0 0
      • karliner  

        Na cyklomaratontour jsem byl jednou – okolobudějc a nikdy víc (no možná na podzim pojedu na okolozlína). Třeba to, co ty vidíš jako přednost – Birell vidím jako naprosto zásadní nedostatek, nevadilo mi, že za pivenku bych dostal nealko, ale že jsem si tam nikde ani normální pivo nemohl koupit, to už jo, jídlo bylo doslova odporný a jak tak porůznu čtu, je to asi poznávací znamení toho seriálu.

        0 0
        • fun-rider1  

          Jak jsem se v úvodu zmiňoval o tom, že jsem sledoval tu diskuzi, tak v ní také někdo psal, že po tom jídle dostal dokonce průjem a pak se přidali daší, že nebyl sám!

          Proto mě teď zajímá jestli je něco nového, nějaké případné poznatky, protože zvažuju ten Zlín ⇒ je tam krásně :-) a dokonce přemýšlím i o Žilině…???

          0 0
          • smallbrother  

            z Prahy do Žiliny na dvouhodinovej závod, to se rozhodně vyplatí! Těstoviny si tam už radši už nedávej. :)

            0 0
          • Mirouss  

            nic novýho, spíš horší hlavně jídlo, ty těstoviny to je fakt utrejch, skoro všechny skončili v koši! Jo počkej novýho je to, že v rámci startovnýho dostaneš kartičku s pojištěním na závod, to minulý rok nebylo. Jinak sprchy nečekej, ty jsem viděl akorát na KPŽ a v Lázních Bělohrad je to takový luxus, nidke jinde jsem je ještě neviděl…na co? abych platil větší startovný – zbytečný -, beru sebou 5l barýlek vody a bezproblémů spláchnu ruce pusu nohy, a zbytek je schovanej a to jsem byl jak koule bahna:-), wapky 2 na 250lidí, je to stejný jako když KPŽ jich dají třeba 4 5 6 na cca 1000 lidí, a co z toho plyne že je to úplně stejný jako když dají 2 na 100–300lidí…, jinak já osobně jsem s tratí a značením problém neměl.JO vlastně jedna věc na rozcestí krátkou a dlouhou trať – stáli asi 3 pořadatelé a řvali na nás z kopce vlevo a vpravo, a nevěděl jsi kam jet, když si jel v chumlu se všemi :-(, místo aby tam dali cedule krátká – dlouhá,tak řvali jeden přes druhýho…

            0 0
        • Mirouss  

          jo tak to máš recht, to alkoholický pivko tam chybí povětšinou – v okoloolomouce to bylo propojený s hospodou

          0 0
    • Majkrosoft  

      ja jel okoloostravy a byl jsem zklamany – spatne oznacena trat a celkem maly areal,kde se temer nedalo schovat pred slunkem,pristi rok uz si to rozmyslim jestli pojedu

      0 0
    • beeker  

      Já jsem jel jenom Ostravu a tedka Olomouc. Ty čtyři stovky je opravdu dost, v Ostravě jsme navíc bloudili(jel jsem krátkou), bylo nás tam tak min. 30, zajel jsem si asi o 5km víc, mohl jsem skončit o nějakých 20 míst líp a pomalu na bedně v kategorii. Potom ještě nějaká pitka na facebooku držkovala, že jsme si to zkrátili, sama dojela někde mezi posledními, já jsem potom ještě dost lidí, kteří nebloudili, předjel…

      Ty těstoviny jsou taky hnusné, navíc jenom dva druhy na výběr – dožíral to doma pes.

      V neděli jsem jel v těch Hlubočkách(krát­kou), celkem to ušlo, ale zase čtyři stovky a nebyly tam ani sprchy, čistili jsme na záchodech v umyvadle, to je pro závod se 300 lidmi dost slabé, dvě vapky jsou taky málo, Navíc místy tam chyběli na křižovatkách pořadatelé, taky se nějak měnila trasa, něž která byla uvedená. Příště už si to asi rozmyslím, ještě mám blízko Zlín, ale na to asi kašlu, bývá už dost bláto, radši si zajedu to KPŽko-Mlýnici :-))

      Jinak o tom klubu jsem tam viděl nějakou zmínku, ale nezajímá mě to…

      0 0
    • Vejr  

      Chystám se 4.9. na Okoloprahy, je to teda dost mimózní název, když se závod jede 50 km od Prahy, ale z Benešova to mám kousek a trať mám po částech stokrát projetou, jsou tam místy pěkné pasáže, ale co mě včera doslova nasralo, tak krásnou lesní cestu po vrstevnici Chlumu (červená tur. Sukova stezka) srovnaly bagry do 3m široké lesní dálnice, ještě zbývá to vyasfaltovat:-( Jestli pojedu, sdělím dojmy, případně napište někdo odsaď kdo se chystáte taky, můžeme dát společnou testovací vyjížďku, zdar.

      0 0
      • McBlacky  

        Chlum :/

        alespoň už není důvod jezdit výšlap směrem od Kožlí, to si pamatuju, že dává zle

        0 0
    • Ostrawak  

      Původně jsem chtěl jet pouze Ostravu, protože tady bydlím. Ale líbilo se mi to, tak jsem si zajel i Olomouc. A to se mi zalíbilo ještě více, takže asi pojedu i Zlín a Žilinu.

      Startovné 350,– Kč s tím nemám problém, vapka mě netankuje, bo kolo si stejně myju až doma (lepší špinavé ale suché bláto, než špatně umyté mokré bláto). To jídlo jsem čekal trochu „pestřejší“ ale sežral jsem všechno (na vojně bylo mnohem horší) takže co. No a jestli někomu vadí bláto na trati, tak ať jezdí silnice :).

      Takže za mně palec nahoru :)

      0 0
      • Mirouss  

        přesně tak! vojna dělá divy. A s tím bahnem máš pravdu, už se mi několikrát stalo, že jsem někoho předjížděl a trochu na něj šplouchla špinavá voda z lesní cesty a on se mohl ******, že bude špinavej! – takovýhle lidi nechápu co dělají na MTB závodech – ať jezdí silnici! přesně tak. TO já to tam pošlu po hlavě a děj se vůle boží…:-)

        0 0
        • beeker  

          Jo takové mám nejradši, z kopce po širší cestě to valí jak magoři, po startu se cpou dopředu, ale jak příjde kopec nebo techničtější pěšina, tak se propadají…

          0 0
          • Mirouss  

            zřejmě každý závodí podle toho kde se cítí silný :-), můj názor: je to samý jako kdybych napsal, že do kopce jim to jede protože jedou pomalu a tím pádem se nebojí a z kopce se sotva vlečou protože jsou ********, že by jeli moc rychle – prostě každýmu chutí něco jiného. Za to je nemůžeš odsuzovat, to by ostatní mohli soudit zase opak. A závodí se po celý trase a né jen v kocích nebo ve sjezdech.

            0 0
      • Mig_all  

        Ta Ostrava, je to narocna trat na technicke pasaže? Kolik je tam asfaltu?

        0 0
        • beeker  

          Jel jsem krátkou, a možná jeden trochu náročnější úsek, tak polovina zpevněné širší cesty. Na dlouhé to asi bude podobné…

          0 0
    • Kalderon  

      Jel jsem loni Okolovarů. Lidí tak akorát, tzn. ani ne málo, ale ani moc abysme se někde mačkali. Co se mě nelíbí, to je, že mají krátké tratě – kolem 50 km je dlouhá, což mi až tak nevyhovuje, ale zase proč ne. Jídlo jsem neřešil, člověk stejně po závodě moc chuti nemá, tak vyluxuje co mu přijde do cesty. Za sebe říkam, že spíš oželím pár závodů CMT a pojedu na Krále Šumavy.

      0 0
    • ouzo  

      já jel loni Zlín. Organizace nic moc, start se odkládal snad o hodinu. Trať pěkná, náročná a dobře značená. Občerstvovačka na 37. km je pozdě, dlouho jsem jel bez vody… Jídlo jsem snědl, protože byl hlad. Hlavně mi tam chyběla taková ta pozávodní pohoda, kdy se odpočívá, pije, kecá, atd.

      Ale letos asi pojedu zas.

      0 0
      • KnizeAlexej  

        Uvažuju o Zlínu letos. Loni jsem nejel, předloni nebylo kde umýt kolo ani sebe. V Olomouci to bylo podobný. At si každej nadává na KPŽ jak chce, na jejich zázemí si nemůžu stěžovat. CMT mi přijde jako zlatokopeckej projekt, protože MTB závody jsou zrovna v kurzu.

        Bylo lze loni ve Zlíně umýt kolo a dát sprchu?

        0 0
        • skier  

          Neblázni…nebylo se pomalu ani kde odprezentovat!Bylo to tak na prasknutí péra.

          0 0
        • ouzo  

          byly tam myslím 2 wapky, ale sprcha nic…

          0 0
      • fun-rider1  

        Souhlasím.

        Loni jsem jel pár závodů, mezi nimi i Zlín, takže potvrzuji.

        Některé nedostatky by se daly OBČAS přehlédnout, odpustit, ale suma sumárum, vypadá to, že to postupem času nějak celkově skřípe :-(

        Trochu jsem CMT fandil, zejména mi připadal jako možná konkurence KPŽ, ale dost mě odradil přístup pořadatelů k nám bikerům. Takže letos mě jěště nějak nepřesvědčili…

        0 0
        • ouzo  

          a ještě pořadatelé nadávali na bikery, protože se většina registrovala na místě…

          0 0
    • Smazaný účet  

      ako tak pozerám na stránku CMT, tak Okolo Žiliny sa nám nejako vyparilo…čiže žiadny Súľov teraz v nedeľu? :-)

      0 0
    • Barberry.pha  

      Chytate se nekdo 1.9. Na Konopiste na OkoloPrahy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.